Capo d'anno

Så står det nya året för dörren... känns som 2006 blåste förbi på en vecka. Det blir inte bättre av att det är vårväder ute. Det mesta är upp och ner just nu. Underbart!

Får hålla mig riktigt kort idag. Måste hinna samla ihop grejorna innan jag skall åka ut till Mölnlycke och hämta upp en polare.

Ha ett riktigt gott nytt år! Buon capo d'anno!

...och igen...

Nu börjar det nästan bli löjligt det här... det här har blivit nån slags träningsdagbok. Ni får tro vad ni vill... bara tränaren läser detta (och tror på det). Idag satt jag i soffan och begrundade mina inköp och kom fram till att det kostade minst en löprunda till. Så sagt och gjort. Jag ringde Andblad för andlig support men fick bara ett "jag-kör-nog-på-gymmet-idag"-svar. Det innebar att jag fick springa helt själv. Var tvungen att ladda ner David Guetta's senaste fullängdsalbum, dvs Guetta Blaster från 2004. Kan säga att jag aldrig kommit runt utan den. 95 glada kreditkronor på ITunes. snabbt, smidigt och gryyyyyymt bra!

Jag joggade upp i ett ännu makligare tempo än dagen innan och efter uppvärmningen upp till startklockan så funderade jag på om jag skulle ta milen långsamt eller femman på tid. Klokt nog tog jag femman. Hade som mål att hålla 4.30 per kilometer (sluttid på 22.30) men idag tog det emot riktigt ordentligt! Fick slita mig runt och orkade inte ens öka i sista backen men flämtandes korsade jag mållinjen med god marginal till mina 4.30. Närmare bestämt med hela sex tiondelars mariginal. Dvs ungefär lika lång tid som jag ägnat julpyntandet.  Det innebär en sluttid på 22.27 för er som inte orkar räkna... Nu är julen slut så nu kan jag plocka bort det som jag aldrig plockat fram. Härligt att städa utan att göra nånting. Gav mig själv ledigt på hemvägen från Skatås till och med. Ledigt... jag menar att jag gick hem och inte sprang. Orken tröt helt och hållet...

Ungefär 700 meter in på löpningen kom jag fram till att jag under inga omständigheter behöver ändra mitt stående nyårslöfte, det att jag ALDRIG kommer att springa Göteborgsvarvet. Det är ett tufft beslut men båda mina hjärnhalvor är för en gångs skull rörande överrens i det beslutet. Hörde från Tobbe att han börjar svikta på sitt löfte... Han mumlade nåt om att praktisera på Adidas inte gick ihop med hans nyårslöften... Hmpfff!!! Skitsnack Tobbe! Ett löfte är ett löfte!

Längtar ännu mer idag...

Ser nu rikgtigt mycket fram emot kvällen med middag inbokad på drinkstället, Tranquilo! Minst en swamp water blir det idag! Nu har jag dessutom lovat mig själv lite vila efter min post-christmas-anxiety, eller som vi säger på ren bonnsvenska: ÅNGEST!!!

Msn:ade med två italienska polare idag. Simone, som skulle till Berlino in Germania med polarna (några av mina oxå). Bland annat Stefano Mantovani, en annan gammal polare i fotbollen och en Milanista även han. Skön snubbe! Hoppas de får kul på nyår i Berlin! En annan kompis Stefano Baratelli drar till Tjeckien med flickvännen Claudia och kompisen, alltid lika söta Valeria. Håll med om att Italienarna har mycket vackrare namn än oss svenskar... Själv heter jag Ulf i andra namn. Sexigt....!!! Verkligen!

Vill oxå resa! ...men helst till värmen. Får spara lite pengar och dra fram på vårkanten kanske... Man kan ju alltid drömma...

det dåliga samvetet har talat...

Efter att ha fått ångest för senaste inköpen (se förra inlägget idag) så kändes det helt rätt att späka den julplufsiga kroppen med lite hårt arbete. Den inplanerade löpningen med alltid löpvillige långdistansaren Andblad var satt till 15.45. Jag snörade på mig skorna och proppade party-spellistan i öronen och joggade i makligt tempo de 2 km upp till Skatås där jag fick vänta några minuter på Janne som avslutade sin sista patient. Sen trampade vi igång och avverkade milen i mörkret. Lagom tempo och det gick och snacka hela vägen. Riktigt skönt och vi tog oss runt på 48 - 49 minuter nånting. Helt ok faktiskt. Lite öm i vaderna efter två dagar på raken men då känns det bara att man varit nyttig. Nu sprudlar jag av energi och det är en underbar känsla...

Har styrt upp kvällen och morgondagen. Idag blir det stada med återvända Stenis. En bio är planerad. Nu blir det Prestige ikväll. Imorgon är vi inbokade på Tranquilo (äntligen) igen. Tror vi är 13 i dagsläget men eventuellt hittar vi nån mer att fylla bokningen på 14 med...

Har längtat till det stället sen senast... det var några månader sen. Skall bli kul att se om det lever upp till den standard som jag tyckte att det höll senast. Jag vet att drinkarna gör det åtminstone! Skall bli kul att få fint besök från landet hur som helst. Hofsnäs nya ägare kommer på besök. Danne "tysken" och hans fagra Ida har gjort klart julborden och får nu lite välbehövlig vila! Kul som fan!

Har  nu varit ifrån min dam i ett och ett halvt dygn... och längtar ihjäl mig. Det är ett bra tecken va?

Jag har gjort det igen...

Jag är inte förvånad men en fika på Dahls slutade på en totalnota på 1710 spänn... men då ingick det en kaffe. Ok, nu är inte Dahls sååå dyrt men jag tog en fika med den hemvändande (tillfälligt) sonen, Linderoth. Och naturligtvis tröttnade vi på att sitta på fiket och gick över och tittade i butiken i huset nedanför mig på Danska vägen. Fashion Room (fd Salt) och jag kunde som vanligt inte hålla mig ifrån att handla. Två Tigerskjortor och en Energie-piké senare så var det kört igen. Trots 40 % rea så har jag ändå bränt större delen av de få stackars svaga kronorna som finns kvar på krediten. Ouch! Får väl leva på nudlar hela januari! Men det var det tamejfan värt. Nu är i alla fall nyårsstassen klar!

Funderar på att söka professionell hjälp! Hur blir man av med sitt shoppingberoende? Funderar på att outsourca min ekonomi till någon bättre bemedlad och mer ekonomiskt lagd person...

Nattsudd

Gjorde ett distinkt och oerhört effektivt inhopp på mellandagsrean. Måste slått nåt slags rekord. Jag ställde bilen på Heden och gick i rask takt till syrrans butik för att plocka upp kvittot till tröjan jag skulle byta. Klockan var då 18:30 och Fredsgatan var lika befolkad som en normal myrstack. Sjukt vad folk som var ute i sista stund. Jag kryssade mig in i Nordstaden och svängde in på Brothers, slet till mig en tröja och några kallingar och ställde mig i kassan. Två minuter senare gick jag ut därifrån helt färdig med mellandagsrean för det här året. Hade ingen större lust att titta efter annat.

Annars har jag hunnit med en hel del idag. Efter att ha varit nere på stan och haft ett jobbmöte för Sommarskolan så åkte jag hem och tvättade och hann dessutom med en löprunda i Skatås. Jag drog på upp till starten och körde 5:an på tid. Hade 4:30 per km som mål och klarade det med marginal. Låg väl på 4:28 ungefär. Det var skönt... efteråt.

Åkte ut till en polare och vi hyrde Pirates of the Caribbean - Dead man's chest. Jag hade svårt att hålla mig vaken hela filmen. Inte pga filmen i sig men att jag var rejält trött efter löpningen antagligen.



Aragorn eller Eragon?

Igår var jag på Eragon och efter den så hamnade jag framför tv:n och där var det Aragorn med sällskap som huserade. Får ju säga att det var klasskillnad. Till fördel för Tolkiens mannar då...

Eragon, om jag skall våga mig på en recension, var väl lite för mycket tonårs-film för min smak. Helt ok som en söndagsmatiné men lite för mycket barnhjältar och något som kunde gjorts riktigt häftigt blev istället lite barnsligt. Huvudrollsinnehavaren var ju sådär sockersöt så att alla damer i salongen säkerligen trivdes och naturligtvis fanns det en vacker donna för oss killar att titta på... det brukar ju vara så.

Utan att berätta för mycket om handlingen så kan jag säga att den var väl ok men jag gillade inte slutet.

Jag sätter två betyg. Är jag på riktigt bra humör och sitter och håller tjejen i handen så kan det vara ett ok tidsfördriv i 100 minuter och jag kan sträcka mig till ett godkänt betyg till och med. Men då är jag väääldigt snäll.  3 av 5.

Skulle jag gå med en polare och ha lite mer krav på underhållningen så får den ett överstruket betyg. Speciellt slutet. 1 av 5 kanske då...

Men har ni inte sett den och ingen av de andra 27 filmerna på menyn passar, så bilda er en egen uppfattning och gå och kolla.

När vi ändå är inne på film, jag såg Déjà Vu häromdagen. Här snackar vi en mycket bättre film! Jag är inte jordens största Denzel-fan men tycker ändå han är bra. En riktigt schysst thriller/action. Trailern lovar mer som vanligt men den var ändå en ok filmupplevelse. Kan rekommenderas faktiskt. Den får 3 av 5 med plus på.

Bäst betyg för dagen får ändå Edward Nortons film från : The Illusionist. Här har vi äntligen en film som inte följer Hollywoods standardfilm. Kille-träffar-tjej-och-räddar-världen-typ. Nej, en lite udda film där Nortons skådespeleri utan att prata så mycket håller världsklass. Synd bara att jag listade ut handlingen med nån halvtimme kvar. Hade jag inte gjort det så hade det blivit toppbetyg. Hatar när jag inte blir lurad och vet hur saker kommer sluta. Det blir bara 4 av 5.

Idag hade jag min femte sovmorgon på raken. Nu är det fem kvar... Har haft de lugnaste fem dagarna på länge och har vilat ut riktigt riktigt ordentligt. Härligt att känna att kroppen laddar batterierna. Till och med så bra så att jag tar mitt första löppass i uppehållet idag. Nytt pass imorgon. Dax att väcka kroppen lite nu tills säsongen drar igång igen efter helgerna.

bio idag kanske...

Gårdagens utgångshysteri slutade i kön på ett överfyllt avenyn. Så tråkigt att stå där så vi åkte hem istället. Annars var det som vanligt trevligast innan vi gick ut. Nån som känner igen det...?

Var rejält rund under fötterna igår faktiskt och det var nog tur att vi inte höll ut och gick in på nåt ställe. Har haft sovmorgon och hämtat bilen. Inga böter trots att biljetten gick ut 03.30 i morse. Skönt.

Ska på Bergakungens salar idag och titta på Eragon. Har hört lite om filmen, dels att den är helt kass, dels att den liknar sagan om ringen. Jag får väl bilda mig en egen uppfattning. Med den inställningen till filmen så kanske det till och med blir riktigt bra. En matiné funkar väl.

Sitter mest och drömmer mig bort till sydligare breddgrader. En vecka i solen hade suttit helt rätt nu. bläddrade i korten från min kusins bröllop i Puertorico och från jungfruöarna... det var så fantastiskt vackert så nån gång måste jag dit igen! Måste springa... har fått i uppdrag att köpa fetaost.

Christmas day

Julafton är avklarad. Jag var proppmätt hela dagen som sig bör. Var hos syrran i år och det var riktigt trevligt förutom att det var jag som fick skämma ut mig i tomtemask och nån röd dräkt som kan liknas vid ett lucialinne... Allt för att 11 vuxna skulle få hälsa på tomten. Att sen Elliot såg igenom skägget att det var jag efter två sekunder gjorde det ju inte bättre... (Elliot går i andra klass...). Oliver såg bara glad ut, men så är han inte ens två heller... Syrran hade skolat in honom med tomtemasken dan innan... ha ha.... vilken syn!

Jag började annars julafton på ett för mig ganska ovanligt sätt... jag hade nämligen inte handlat klart alla julklappar. Efter att ha tagit en lång sovmorgon så lämnade jag tjejen hemma hos sig och styrde bilen mot stan. Lite efter ett parkerade jag på Grönsakstorget (i ett par sprillans nya finskor). Jag hoppades på att apple center var öppet men hela Kungsgatan var lika stängd som Fermentas hk. Inte många själar som var på stan vid den här tiden. Jag fick styra om stegen (i mina nya skor) bort mot Nordstaden och Arkaden/NK. Jag gick först in en vända på NK och frågade efter en parfym, som naturligtvis var slut. Jag fortsatte lyckan på Kicks på andra våningen i Arkaden och där var det oxå slut. Fick ta till nödlösningen, dvs presentkort. 20 minuter innan stängningsdax så var så äntligen sista klappen på plats och jag började gå tillbaks till bilen (i mina nya skor). Nya målet var Ica Focus, där jag hade lovat att handla in bröd och rostbiff. Inga problem där och jag åkte hem och ställde bilen. Hade tänkt att gå ner till syrran men nu började det kännas i hälarna av de nya skorna. Jag gjorde ändå ett tappert försök med alla klappar i en kasse att traska från mig upp till Johanneberg. Vid Prästgården, ca: 10 minuter bort från mig till fots gav jag upp. Jag ringde en taxi och satt och svor över mina nya skor.

Idag är det juldag och det stora huvudbryt är vart vi skall gå ut, när skall vi gå ut och vad gör vi innan. 7 - 8 personer som ringer till varandra och frågar vad händer typ... ni vet hur det är. Tror det ordnar sig idag oxå.

Frågade chans idag... och fick ja. Känner mig stolt att jag vågade fråga helt själv och inte bad en kompis att fråga för mig...

Sitter och mumsar på cashewnötter. Det är löjligt gott!

Frågade hur många procent jag hade oxå... men det fattade hon inte... hon är väl för ung för den frågan...

Idag är det middag hos päronen. Revben tror jag det blir minsann. Risken att jag blir proppmätt idag igen ser jag som ganska överhängande! Fick i uppgift att handla lite mat och mamsen som hon saknade. Focus är ju en riktig lifesaver...

Har börjat få en massa spam-kommentarer med länkar till Italienska porrsidor. ...För jag antar att det inte är mina italienska vänner som skickar sådana länkar till mig... störande. Hatar spam! det är väl bara att ignorera antar jag...

hysteri på Ica

Dagen innan julafton och idag var jag nere på Olskrokstorget och skulle ha tag i nässpray och frukost til mig och min... (jag har ju iofs inte frågat chans än men...) flickvän.

Först var jag inne på textilhörnan och handlade ett täcke, men först efter att tvingats stå en kvart i kö på bankomaten. De hade givetvis problem med att dra kortet på textilhörnan. Nästa kö jag stog i var på ica. En tant i övre pensionsåldern, kunde inte sluta köra in i hälarna på mig med sin rullator. Vet inte om hon hade bråttom eller om hon försökte ta igen något på yngre grabbar i största allmänhet. Vem vet, hon kanske har haft det tufft med sådana genom åren på Ica... Till slut fick jag åtminstone kommit fram i kassan och handlat lite mat.

Jag såg många desperata ögon på ica idag. Sönderstressade människor som såg ut som de skulle falla i bitar. Det såg ut som en dekadent musikvideo av Jonas Åkerlund, eftersom jag naturligtvis hade ipoden proppad i öronen som vanligt. Lite kul att se dagen som en musikvideo på mtv eller nåt...

Jag hann med apoteket med och där var det nästan ingen kö alls som tur var.

Hade tänkt köpa julklapp till syrran idag men det blev inte av idag. Det får köpas in imorgon helt enkelt. Det och lite mat som beställts av syster-yster.

Kom fram till imorse att jag hade sovmorgon idag.... och de nästa 10 dagarna... Underbart!

Dan före dan före dan före dopparedagen

 Det är helt sjukt att konstatera att det är den 20 december idag. Vad hände med hösten? det känns som vi tog vårt första löpsteg för två år sen. Nu är det iofs nästan nio månader sen som säsongen drog igång men ändå... Seg träning idag som jag nog borde avstått. Det är svårt att möta ibk i träningsmatch när man är superladdad och i sin bästa form. Ännu svårare när man är seg i kolan som en mindre väl utvecklad geckoödla efter att ha varit uppe sen 06.20 med dålig sömn i bagaget och en lååång dag på jobbet. Jag orkade inte ens bli sur när målen trillade in ungefär lika ofta som det är reklam på femman under en helt vanlig tv-kväll. Lite ojämnt...

Jag släpade mig hemåt längs Danska vägen med träningstrunken på ryggen och klubborna runt halsen och hade faktiskt funderingar på att testa om de flöt på mölndalsån eller vad den nu heter som går bort längs ica focus från Rondo. Jag hittade bara inte en tillräckligt tung sten att stoppa i fodralet så jag lät bli. Istället så lyckades jag med nöd och näppe släpa upp allt i lägenheten och laga lite mat samtidigt som jag avverkade några samtal och diskade lite. Det gäller att ha lite simultankapacitet om man skall hinna med allt. Så nu sitter jag och slår in julklappar med fötterna samtidigt som jag städar med vänstern och jobbar med Sommarskolan med högern.

Det sköna är att jag skall upp i ottan imorgon igen. Skall plocka upp Andblad på Bekö bil kl. 07.00. Han ringde när jag var på bra humör och kunde inte säga nej... Bara jag hinner lämpa av honom på Skatås innan mitt möte börjar 08:30 på kontoret. Vi får hoppas på det... så kan jag plocka upp en ny antenn till bilen oxå. Den blev snodd när jag ställde bilen där över en natt.

Men imorgon är jag fan inte längre på jobbet än 16.... hoppas jag.

Svårt att slå in med fötterna... speciellt som jag har kramp i baksidan låren från i måndags.


Första julklappen på plats

Igår gick startskottet för julklappsinhandlingen. Efter att ha gått runt på stan en timme och bara tittat på folk och lyssnat på musik sjönk jag ner på ett kafé med en muffin och en kaffe för att samla energi. Med mig hade jag Stenis som plockat upp mig på stan i den röda raketen. Några till anslöt innan vi tog tag i det hela och då kom farten upp ordentligt. Nån halvtimme och tre julklappsinköp senare så var jag nöjd åtminstone.

På hemvägen plockade jag upp min date och vi fortsatte där vi slutade senast. Lika trevligt den här gången... jag är knäsvag.

i dag får Bono beskriva vad jag känner...
Original species. grym låt!

"I want the lot of what you got
And I want nothing that you're not"

idag är det träning med a-team i Lisebergshallen. Ont om folk i båda träningsgrupperna så vi mixar och kör en internmatch. Får jobba lite på träningsvärken från i måndags.


Jobba, köra bil, träna, sova

Börjar se slutet på en riktigt lång dag. Steg upp i ottan motvilligt. Mycket motvilligt. Klockan ringde 06:20 men det tog några minuter att slita sig upp från sängen. Var via centralen på jobbet redan 07.15 och satt där till 18.30. Sen styrde Opeln mot Mölnlycke. Eller den där silvriga med ett zorromärke i en ring... som en ung dam kallade den igår.

Jag kom en kvart sent till träningen och kom rätt in i ett styrkepass. Vi körde lite sköna
övningar. Hann med en trekvart innan det var dax för innebandyträning i 90 minuter... fast utan klubbor halva tiden... Kul! Stafetter och annat roligt för att köra skiten ur oss. Tränarna hade lite för stora leenden hela tiden... 

Kom hem och fick avsluta lite jobb innan jag för en kvart sen (22.40) slängde i mig lite mat. Och nu stirrar jag in i väggen framför mig helt apatisk. Snart är det jobb igen! Asså... hur skall man kunna skriva om nåt kul när man ser jobbet, bilen, hallen hela tiden?!?  

Börjar tänka på vad man skall göra på nyår. Skickad ut ett mail till 6 – 7 polare om att jag har en gammal kollega som eventuellt kan ha en fest med lite blandat folk. Hennes kompisar och vårt gäng. Fick väl ett svar på mailen. Ja ok, fixa det själva då tänkte jag för mig själv. Vi får se vart det slutar. Funderar på att ta en restresa till Uddevalla och sätta mig på en parkbänk och strosa runt på stan och antasta/mucka med fulla tonåringar. Fast jag vet inte om jag har råd med bussbiljetten... får nog lifta upp. Eller gå. Jag hinner om jag går den 29:e. Eventuellt går jag söderut för värmens skull. Har hört att Onsalahalvön skall vara vacker så här års...  

Vi fick ledigt från träningen imorgon. Hyggligt tänkte jag, då kan jag ju köpa julklappar. Jag har ju inte börjat än. Som bonus så fick vi ett löppass på torsdag istället. Imorgon är det ner på stan efter jobbet. Tänker inte sitta längre än 17-tiden imorgon. Då är det julklappsinköp med två polare. Får nog gå till jobbet imorgon, det är ju minusgrader och vinterdäcken blev snodda redan förra hösten... Det blir inga i år heller... köldknäpparna varar ju bara två dar i den här stan. Då kan jag gå. Om det nu kommer någon alls mer än den idag då. Kanske skall investera i pontoner istället.  

Nä, nu får jag gå och lägga mig. Helt slut! Det blir nog en lång dag imorgon oxå!     

Julbord på Hofsnäs

Var på julbord idag lite otippat. 11 pers var inbokade under falskt namn för att överraska Ida och Danilo, som driver Hofsnäs herrgård mellan Borås och Tranemo. Ida har slitit i köket och Danilo, numera 10 kilo lättare, är hanydman, alltiallo och fixare. Kul att de har fått fart på affärerna.

Mycket gott och kan
rekommenderas.

I stort sett allt är hemlagat och herrgården ligger riktigt fint omgiven av en sjö.


Ira

Sista dagen på min dödssyndsjakts-vecka. Halvtufft att få ihop alla dödssynder, nästan lika jobbigt som att skriva dödssyndsjakts-vecka. Den största utmaningen har kommit då jag skall klara av Ira, dvs. Hat!

Hur gör man? Är det någon som vet? Jag är svårt för att känna hat. Har funderat ett tag på vad som verkligen kan få mig förbannad. Naturligtvis blir man förbannad på krig, rasism och orättvisor men så där arg så man kan slå till någon har jag aldrig upplevt. Lika bra det! Det är ju inget att eftersträva direkt. Jag är lite mer sån där smygarg i trafiken på folk som inte blinkar eller när jag slår ett riktigt dåligt golfslag. Men mycket värre än så blir det inte...

Jag släpper det där och skriver att idag är första gången jag ser solen på evigheter. Härligt. Jag tar det som ett tecken. Har haft min städdag idag, med tvätt, och städning i lägenheten. Plockat undan kläder och papper och annat som ligger framme. Alltid lika skönt att få det gjort. Hade ambitioner på att tvätta bilen idag oxå men då går jag av... Skall istället ge mig ut och köpa in lite käk till kvällens middag. Får ju besök så det vill till att hitta nåt bra. Lite storhandling och en soft hemmakväll... låter ju som en rätt skön lördag faktiskt.

Måste komma ihåg att gå ner och titta på svågerns brorsa nån kväll. Han lirar på Incontro, hotell Gothia. Pianobaren i bottenvåningen. Han, Jim Jidhed, och C-M lirar på pianot och det är grymt skön stämning där. C-M var kapellmästare hos Oldsberg förra året... rutinerad barpianist kan man lugnt säga. Kan rekommenderas!

Nu är det juluppehåll för innebandyn. En lång månad till nästa match. Känns lite konstigt men samtidigt skönt med lite uppehåll. Vi tränar som vanligt nästa vecka ändå.

Jag är lite pirrig idag... en date är ju en date...







Invidia

Klockan är 02:42 när jag börjar skriva det här. Har precis reffat på Pixbos hemsida. Det blev ingen julfest för mig idag, trots att jag roddat hela eftermiddagen när jobbet skulle ha den årliga julfesten. Jag fick dra och lira match istället. Mot Veddige. 7 - 0. Läs mer på pixbos hemsida. Det dyker nog upp under lördagen...

Nästsista dödssynden blev Avund. Något jag kände idag när jag kollade på Emil, 16 år. Killen har bättre teknik än jag någonsin haft och han är hälften så gammal som mig och med många innebandyår kvar. Avund kände jag när jag kollade på kollegorna idag när jag åkte från kontoret. De har nog rätt kul fortfarande, åtminstone några tappra själar.

Idag la jag krutet på reffet så nu är det bingen som gäller. Imorgon är en annan dag. Riktigt spännande faktiskt.

Avaritia

Idag kunde jag ha valt en mängd dödssynder men nu har jag bara Girighet, Avund och Vrede kvar att avverka innan den perfekta veckan är avklarad. Svårt val. Jag kan till exempel inte se var jag skall hitta vrede nånstans. De som känner mig vet vad jag pratar om. Jag är väl inte direkt känd för mina humörsvängningar och vredesutbrott... trots det italienska blodet som rinner i åtminstone halva kroppen. Inte urtypen av en italienare alltså...

Men ett val skulle jag naturligtvis göra och Girighet ligger nära till hands. I girighet kan oxå läggas habegär eller snålhet. Jag kan inte kalla mig själv snål, det går bara inte. Habegär däremot... habegär is my middle name! För er som känner mig riktigt bra så vet ni om att jag är en shopoholic. Jag är mannen som när jag skall följa med en kompis som skall köpa nåt alltid... och jag menar verkligen alltid, får med mig mer än kompisen. Jag är totalt helt j-vla hopplös. Att gå på stan utan en kasse i näven är för mig nästan en omöjlighet. Jag har faktiskt kommit på ett knep för att dämpa det värsta habegäret och det är att ta med en väska och gå och bära på. Det funkar förhållandevis bra faktiskt. Sen att krediten är körd i botten har ju sin inverkan oxå. Och idag fick jag restskatt på 2000. Yipiee! Perfekt timing!

Det där med shoppingådran sitter nog i släkten där åtminstone hälften håller på med kläder i nån form. Syrran, morbror och alla hans tre pojkar, dvs mina kusiner. På nåt sätt så väcktes väl intresset där kanske. Jag vill hävda att det är för att bejaka mina kvinnliga sidor... eller nåt... Superbia kanske...?!?

Men habegär är väl inte bara materiellt. Det kan handla om annat oxå. Ta till exempel att må bra. Är det inte det vi strävar efter varje dag? Även om vi ofta glömmer av nuet för att vi väntar på nåt längre fram. Vettiga ord som jag fick av Stenis igår när vi hängde på Bryggan (passande smeknamn för Bryggeriet i tider som detta). Och det är verkligen sant. Idag var en sån dag som jag har passat på och njutit av fullt ut. Efter jobbet åkte jag och hämtade upp mat på Pasta plus och åkte hem till morsan och farsan i Pixbo. Jag och syrran bjöd mamsen på mat som födelsedagspresent. Njutning! 4 sorters pasta med oliver och bröd. Sen var det hockeyspel (det gamla klassiska från början av 70-talet där man inte kan åka bakom målet) med Elliot, min systerson. Oliver, lillebror till Elliot, snodde spelare och puckar och vred lite på spakarna och var mer än nöjd med det. Han kan bara säga mamma, pappa, ja och nej och nåt enstaka ord till men det framgick med all tydlighet att han tyckte det var riktigt kul att sno pucken från bordet. Jag garvade rätt gott åt det med. Njutning igen!

Imorgon är det ny match i Mölnlycke om det inte är avstängt till hallen. Stor risk för det faktiskt. Match, sen eventuellt julfest på jobbet om jag orkar efter urladdningen. Vi får se. Kan bli en kul match imorgon när Isaac, Bagarn, Matte, Kalle och William bildar en femma imorgon. Kan bli tufft för Halläningarna från Veddige. 20.00 är det matchstart.

Nu är det bara Vrede och avund kvar... hur skall jag få in det på de nästkommande två dagarna? hmmm... jag får sova på saken!

Luxuria

I min jakt på att begå dödssynder den här veckan, så föll valet på Luxuria denna regniga (förvånande) dag. En härlig onsdag i Götet. Luxuria står för vällust, otukt och okyskhet men eftersom jag är den jag är så blir det svårt att uppbringa mig själv till otukt och okyskhet så jag lägger min tolkning i vällusten istället.  För den kände jag både en och två gånger idag. Kanske till och med fler gånger.

Igår var jag så matt... Kasparov hade inte kunnat göra det bättre. Jag måste fått i mig nåt eller så tog helgen all energi, för jag var helt under isen. Det läste ni i förra inlägget. Jag bestämde mig för att inte ställa klockan igår och sova ut ordentligt även på natten, vilket inte var några problem alls. Jag kom upp lite efter åtta och segade mig till jobbet lite efter nio. Sen åkte jag vid halvfem så nu känner jag mig riktigt pigg igen.  

Tillbaks till dödssynden. Vällust. Hur definierar man den? Det kan vara ett sms mitt i ett möte från en übervacker förskollärarinna... det kan vara att få dra på sig en lila väst på träningen (som forward) och få kontra in mål på träning ihop med Oliw, Tjus, Jimmie och Moberg eller varför inte att få chicken wraps på Bryggeriet framför storbildstv:n med Chelsea – Arsenal med en Kilkenny i näven?!? Vällust kan ju vara så mycket! Till och med att sitta och vänta på att bli upphämtad på Danska vägen för att ta sig till träningen kan vara en höjdpunkt på dagen. I alla fall när man sitter men en ny spellista på ipoden som är helt gryyyyym! Att det dessutom är Viktor ”Kajan” Hägerström som hämtar upp gör ju det hela ännu bättre. Asså hans dialekt är ju sjukt lik Kajans... Sen är han inte så lite lik Kramer dessutom.

116777-18116777-17
Viktor till vänster och Hägerström till höger!

På tal om spellista... så här ser senaste ut: 

Petter Feat Timbuktu – Tidens Tempo
Robbie Williams – We’re the Pet Shop Boys (bäst just nu)
Pink – U & Ur HandChris Cornell – You Know My Name (bondlåten)
Dub Deluxe – Sex on Sax
David guetta vs The Egg – Love Don’t Walking Away
Aaron feat. Luvli – Dancin’
Petter – Storstadsidyll
Enur – Calabria
Chicane feat. Tom Jones Stoned in love
Timbuktu – Strö lite socker på mej
Toktok vs Soffy – Day of mine (ludicrous idiots)
Rolf Royce – Tosca 

Grymt flyt på jobbet med den listan i öronen!  

Problemas på blogg-siten nu. Är det regnet som ställer till det? Det går inte att logga in för tillfället, så jag skriver inlägg på en wordfil så jag kan lägga in när det funkar igen. Frustrerande faktiskt. Det här har blivit ett gift!

Gula

116777-16


Gula är inte bara äggets godaste del, utan även en dödsynd på latin... Frosseri är gårdagens dödsynd. Den gjorde jag mig skyldig till efter att ha gått hem tidigt från jobbet igår helt utmattad. Nånting i kroppen var inte helt bra och jag åkte hem och sov från tre till åtta. Halvsov åtminstone... Ingen träning och sen tvingade jag mig själv att stiga upp och traska ner till syndens näste, Kvarterskrogen, Frestelsen, Pizzeria Roma. Jag fick tröstäta eller frossa i en Reale till middag då ingen lagade mat till mig igår heller. En Reale har ju rätt passande ägg som ingrediens. Dödsynd så det stog härliga till kan jag lova! Som förrätt fick jag i mig en MulitMan kapsel. Kostförstärkning som det står på burken. Mannens dagliga behov av vitaminer och mineraler och annat. Blev pålurad av en kollega på lunchen som tyckte att det faktiskt funkade så jag tänkte att varför inte. Jag kan ju inte bli tröttare av dem.

Acedia

Latin för den sista dödssynden, dvs likgiltighet. Det var precis det jag visade upp på gårdagens träning i den stackars trekvarten – timmen som jag lufsade runt utan någon som helst vilja. ja, ungefär lika likgiltig som en viss landslagsspelare i sina spelintervjuer... inga namn...
 
116777-15

Allt regn har nästan belägrat Wallenstamhallen. A-laget hade ställt in sin träning vilket gjorde att vi kunde börja tidigare. Vi var väl 17 – 18 stycken som delade upp oss och körde lite tvåmål. Det var trafikkaos ut till Mölnlycke. Fick hitta på lite nya vägar för att ta mig ut från jobbet och centralen ut på leden.  

Mamsen fyllde år igår så jag gick tidigt från träningen och åkte hem till Pixbo och grattade istället. Deras hus måste ha höjts i värde för helt plötsligt hade de havsutsikt... Lite lätt översvämmat kan man säga.


Superbia

Så här på vilodagen så kan jag bara konstatera att det var väl ungefär det jag orkade med idag. Efter att ha tagit det ofantligt jobbiga steget upp ur sängen så trillade jag ner på stan med Kalles partymusik i öronen. Jag traskade i den alldeles för sällan skådade solen. Dels för att bilen stog i Mölnycke och dels för att jag ändå inte var i tillstånd att köra. Jag hade till och med dagen till ära grävt fram solglasögonen ur gömmorna och slapp kisa i solgasset vi bjöds på idag. En liten runda i diverse skoaffärer hanns med innan Nilsson och Tobbe mötte upp på kungsportsplatsen. Vi styrde stegen mot mat. Efter lite eftertanke och magkänsla så hamnade vi på thaibuffén en gata ner mot kanalen från Buttericks. Vet inte vad den heter, gatan, men för 98 spänn så bjöds vi på soppa, thaibuffé tills vi storknade och glass med kaffe. Nu tänker ni Superbia? Nä, superbia betyder inte fantastiskt, det är latin och betyder högmod. Den första i ordningen av de sju dödssynderna. I alla fall så såg ordningen ut så på 1200-talet.


116777-15


Dagens dödsynd avklarades redan när jag drog på mig brillorna. Fåfängan hoppade på mig som en pilsk hantik och lagom till centralen drog jag av mig brillorna igen när jag tyckte jag fått nog av dödssynd för en dag.


Imorgon går jakten vidare på dödssynderna då jag följer upp högmodet med girighet...


Jag fick ta bussen ut till Mölnycke för att hämta upp bilen och där kunde jag nöjt konstatera att nån ungjävel hade ryckt av mina sidoblinkers på bilen. Det är väl ungefär den 258:e förseelsen på den parkeringen där man ser krossade glasrutor med jämna mellanrum. Med nöjt så menar jag att det kunde varit en inslagen ruta istället... En tidig julklapp kanske man skall se det som?


Idag har jag kommit fram till att det inte spelar så stor roll. Det finns så mycket att vara tacksam för som man tar för givet. Man gnäller på att det är så jobbigt att man inte har tid att göra vissa saker eller att man inte har råd att köpa en ny bil eller nåt annat ilands-problem. Men när jag gick förbi en uteliggare idag fick jag grymt dåligt samvete och fick en riktig tankeställare. Jag har det ju löjligt bra egentligen. Dags att inse det och ta vara på det man har lite bättre va?! Jag börjar imorgon!


Jag har även insett att få sitta och hålla någon i handen kan vara något helt fantastiskt. Ibland behövs det så lite...


Jösses vad djup jag va idag då! Ja ja... ibland skall man ju vara det oxå... man kan ju inte ironisera sig genom livet.


Glädje!

Igår åkte vi på bortamatch till Karlstad och mötte sladdande Sjöstad. Jag var osäker på min egen form men fick ett väldigt positivt besked redan i bussen upp. Vi skulle gå på tre forwardspar och jag fick lira forward igår. Underbart att slippa centern faktiskt... Vi lirade på två centrar och två backpar vilket berodde på att Matte hade ringt återbud sent. Så tillbaks med Oliw i anfallet och med Gabe och Tjusberg som center varannat byte. Det var riktigt kul att lira innebandy igen efter förra veckans lågvattenmärke. Vi lirade rätt hyfsat i vår lina dessutom. Jag spelade 3 - 0 och hade två assist till Oliw, som spelade 4 - 0. Tre av strutarna gjorde han själv. Hyfsat facit faktiskt med tanke på att vi vann med 6 - 4. Då kanske man får fortsätta på forwarden nu... Reffet hittar ni här.

Glädjen efter matchen var riktigt stor. Jag var så grymt nöjd med segern att jag bara var ett stort leende efteråt. Trots att det "bara" var Sjöstad så var det så skönt att vara delaktig på riktigt i en seger igen. Kul! Speciellt som den här veckan har varit riktigt tuff med mycket jobb och sega träningar för min egen del tack vare det. Samarbetet med Pimp-Daddy Oliw är lika bra som när vi fick lämna det innan mitt skadeuppehåll och att spela med Tjus är ljuv musik. Mannen vet hur man lirar en boll...

Nu är det bara en match innan det månadslånga uppehållet. Lite segt med så lång vila men då har man ju chansen att bygga upp sig lite inför avslutningen i vår.

Kom vid 22-tiden tillbaks till stan igår. Bussen stannade på Olskrokstorget och därifrån knallade jag via min lägenhet till Danska och tog en taxi. Jag släppte av Moberg och Tjus på vägen och styrde mot Andblads julfest med en vinare i näven. Jag ringde på dörren och i porttelefonen hördes ett vrål som hängde med hela vägen upp till lägenheten. Första rundan med Formel 1 var tydligen redan avklarad. Det tog väl nån halvtimme innan "ALLA I HISSEN" sjöngs. Det är en intern historia som kan förklaras med att för två år sen så skulle vi ner på stan från det årets julfest. Då tar man en genväg genom grannhuset och där knödde sig nästan alla på det årets upplaga in i hissen. Det slutade med att hissen åkte några decimeter för långt och fastnade. Där stog ett gäng utgångssugna grabbar och kom ingen vart. Det tog en timme innan vi fick assistans och de trillade ut och vidare på stan.

Det blev Deep även denna helg och jag tillbringade nästan hela kvällen på samma sätt som jag gjorde förra helgen, nämligen i samma soffa, pratandes med samma tjej. Och hon var lika trevlig den här veckan.
Fick lite partymusik på bussen igår av Grin-Kalle. Ligger och lyssnar på det nu, vilket känns lite konstigt för det rycker i dansnerven men egentligen ligger jag i sängen lite bakis och trött. Hungern börjar sätta in och dagens projekt, förutom att hämta bilen i Mölnlycke, är att hitta nåt ställe att äta på.

Det var länge sen jag åkte buss till en bortamatch och ibland är det segt, och tråkigt men igår var det bara glädje!

Femme Fatale

Har försökt logga på bloggen i en timme och surfat runt lite under tiden... sitter och försöker bli trött efter att ha varit halvseg och sen gått över gränsen och blivit övertrött. Kom från jobbet vid 18.30-tiden och siktade in mig på tvättstugan direkt. Slängde i en tvätt och sjönk ner i badet och började drömma mig bort till Clusone och Milano i Italien igen. Sen vaknade jag upp i ett härligt december-Göteborg och ringde Svanis och fixade middagssällskap. Ner i tvättstugan igen och slängde in ny tvätt och började laga mat. Svanis dök upp lagom till köttet hade tinats så han angrep det bäst han kunde. Vi konstaterade surt att en gammal klasskompis hade fått påökt hemma... Svanis sa: -"Du, vi ligger lite efter..." Jag kunde inte annat än hålla med... samtidigt som jag är rätt glad att jag inte sitter i ett radhus med V70, och planerar hur vi skall hinna med båda svärföräldrarna OCH kalle anka på julafton. Fast det är klart... snart är jag ju Depp-gammal... då är det tamejfan kört (överallt utan på Depp)! Då köper jag gemensam overall och bokar semestern:

Jag har prövat nästan allt som finns att välja på:
Campa, hyra båtar, paddla, cykla eller gå
Jag har semestrat på dom allra konstigaste sätt
Och äntligen jag funnit hur man ska semestra rätt

Man ska ha husvagn - så är semestern redan klar
Man ska ha husvagn - det har jag sett att alla har
Man ska ha husvagn - och stuva in familjen i
Man ska ha husvagn - för då blir man fri.

I många år så var vi inte särdeles beresta
Vi hade vart i Askersund och pressbyrån i Gnesta
Men så en dag sa jag till frugan, vänligt men bestämt:
Vi skaffar oss ett hus som går på hjul och därmed jämt

Man ska ha husvagn - med kylskåp, TV, dusch och spis
Man ska ha husvagn - det blir som hemma på nåt vis
Man ska ha husvagn - och den ska vara stor och bré
Man ska ha husvagn - tänk vad man får se:

Fem minuter Falsterbo och 5 minuter Koster
Fem minuter Flen och Hjo och 5 minuter Kloster
Fem minuter Örebro och 5 minuter fjäll
Fem minuters rast på ett europavägsmotell...

Man ska ha husvagn - så blir semestern ingen flopp
Man ska ha husvagn - och göra lagom många stopp
Man ska ha husvagn - och köra runt och stanna té
Man ska ha husvagn - tänk vad man får se:

Fem minuter Stockholm stad och 5 minuter skärgård
Fem minuter sol och bad och 5 minuter herrgård
Fem minuter Grums och Trosa, Tjörn och Härnösand
Fem minuter till så kan man hela Sveriges land...

Man ska ha husvagn - då har man med sig rubbet jämt
Man ska ha husvagn - då händer inget obestämt
Man ska ha husvagn - så att man vet hur allt ska bli
Man ska ha husvagn - för då blir man fri

Man ska ha husvagn - varthän man än sin resa ställt
Man ska ha husvagn - så slipper man att resa tält
Man ska ha husvagn - så att man vet hur allt ska bli
Man ska ha husvagn - för då är man trygg och låst och fri

Det där med ålder är ju en rätt intressant sak. Jag förnekar fortfarande i mitt eget huvud att jag faktiskt är över trettio. Jag ser mig som lika naiv, lättpåverkad och märkesfixerad som vilken 20-åring som helst. Lite bättre betalt bara... Det är väl bara det att i vissa fall så inser jag hur jävla gammal jag är (i jämförelse med t. ex. mina lagkompisar) När man pratar med en tjej på krogen och hon är 21 och ute med sina lillasystrar, så börjar varningsklockorna ringa. Det hände senast på Teneriffa när jag var där för ett år sen lite drygt. Tänk er själva in i den här situationen: Jag frågade vad hon gjorde och hon svarade att hon pluggade på gymnasiet och så frågade hon lite försiktigt -"Jobbar du?" ehh... jovisst, sen 8 år tillbaks. Sen dog den konversationen. Nu var det inte riktigt så det hände men bra nära... Komiskt faktiskt.  Asså, jag har inga problem med åldersskillnader på 8 år... bara de inte är åt fel håll. Då är det ju Depp all over again! Men 21 är liiite ungt va? Vet man ens vad man vill jobba med då? Eller väljer man om man skall gå särkild eller allmän matte? Jag kan bara konstatera en sak... och det är att ålderskillnader blir mindre betydelsefulla ju äldre man blir. När jag var 19 var 22-åringar dinosaurier. Kan ju bara tänka mig vad våra tonåringar i laget tänker om mig... Skall han inte ge upp snart
gubben. Han lär ju inte bli bättre... Fy fan va tragiskt...

Jag vill inte veta!

Jag har funderat och funderat på hur gammal en tjej skulle kunna vara som jag skulle kunna bli intresserad av. Det är ju lite intressant är det inte? Ganska löjlig tanke egentligen men någonstans är det just såna tankar som dyker upp i huvudet efter x antal singelår. Förr kunde jag inte tänka mig att träffa någon som var yngre än mig själv. Jag har reviderat den tanken ett antal gånger det senaste årtiondet. Den ultimata åldern har legat kvar på tjejerna, det är bara min ålder som rör sig.

skit samma, snart är det jul. Känns lite märkligt va? Det är ändå andra advent och regnet står som spön i backen. Tittade ut från kontoret på kruthusgatan över banvallen vid centralen idag och fick titta en gång till för att verkligen vara säker på att det faktiskt var jämnmörkt ute vid 9:30-tiden. Har vi tur så är det uppehåll nån halvtimme på julafton. Varför bor man kvar i det här landet? Tanken på julklappar har inte ens dykt upp. Den här veckan har gått hysteriskt fort. Jobbat, tränat, tvättat och diskat hittills. Helt ärligt så har jag inte hunnit något annat. Jobba över och träna tidigt är en svår kombination men det gick tydligen alldeles utmärkt. Negativt är att jag inte haft ett liv den här veckan, positivt är att jag har nästan en dag till att ta ut i ledighet om jag hinner... Imorgon är det sovmorgon som tur är innan vi samlas i Mölnlycke 10.30 för att sätta oss i bussen till Karlstad. Sjöstad skall få besök av vintermästarna. Vi får bara inte förlora... Dels så är det 35 mil hem att sitta och fundera på, och dels så sågade jag dem rejält senast. Jag sticker ut hakan och säger att matchen slutar 5 - 8 i vår favör. Tror att målskyttet lossnar imorgon igen. Rejält revanschsugen efter plattmatchen senast.

Imorgon är det dessutom julfest hos sjukgymnasten med 17 andra grabbar (Janne och mig själv inte inräknade då) Kan bli livat. Och eftersom jag anländer riktigt sent (matchen mot Sjöstad börjar inte förrän 16.00) så lär jag komma in någonstans mitt i kaoset efter formel 1-spelets ofrånkomliga efterföljd. Ni som nån gång har spelat det vet vad jag pratar om. Ni som inte vet kan ju själva tänka er: Två tärningar, 19 pjäser. Drick om du slår en dubbel, drick om du blir instängd (på en trefilig bana med 19 spelare!?) Japp, det kommer att bli svårt att hälsa på grabbarna när jag trillar in vid 23-tiden förhoppningsvis. Hoppas de sparar lite julmat till mig.

Fick nya numret av GQ igår och bläddrade igenom lite snabbt. Måste erkänna att jag är barnsligt förtjust att läsa om bilar, klockor, kläder och vackra tjejer. Kan väl bara konstatera att den fulaste bruden i den tidningen slår den vackraste i SIF:s medlemstidning med hästlängder. Vi snackar varvning... 2 varv minst.

Vardagshumor

Två våningar ner från oss håller Förbundet Mot Läs- och Skrivsvårigheter (FMLS) till. Vet inte vem som ansvarar för skylten i hissen men jag garvar varje gång jag ser den... använde kameran på min telefon för ovanlighetens skull så ni kan ta del av vardagshumor när den är som bäst...

116777-14



Tog tag i saneringen av min lägenhet idag. En timme tog det att bemästra disken. En timme... Det är vad man får lägga sina få minuter av ledighet på. Bedrövligt. Orken tog slut efter disken och resten av saneringen for fortsätta imorgon. Kul! ser verkligen fram emot min tvätt/städkväll.


Om man ändå hette Gianluca!

Jag har tidigare skrivit att drömjobbet måste vara att jobba med casting till dokusåpor men nu har jag hittat två jobb som är ÄNNU bättre.  Titta bara på Gianluca Gasparini! Gianluca vem frågar ni?


Gianluca
Gianluca till vänster!


Jo, Gasparini är journalist på motorredaktionen på Gazzettan och när de riktigt viktiga bilnyheterna skall förmedlas så vänder sig den rosa blaskan till GG. Eller vad sägs om hans senaste mästervärk? Jag länkar in till
artikeln som iofs är på italienska men om ni klickar på länken video i den artikeln så får ni ett videoklipp på engelska. Men jag tror ni hade fattat andemeningen även om den varit på Farsi. Vilket jobb... Få betalt för att åka och göra såna artiklar... stort! Undrar vad kvinnosaks-kvinnorna i Sverige skulle säga om det? 

Det går rätt bra att heta Gianluigi oxå... Buffon för att förtydliga lite. Stå och mota en boll kanske inte är så fantastiskt men med den lönen så får man inte bara löljligt mycket betalt... man får köra vackra bilar med. Sen har lönen vissa bieffekter oxå... Och så säger man att pengar inte är allt?! ...vem var det som sa det? Det måste vara samma person som säger att man blir smart av fisk! Snart stundar bröllop för Gianluigi och Alena... Grattis Gigi... eller nåt! Kul! Verkligen... 

Jag funderade idag på om man kan hyra en lägenhet per timme. Eller som ett helgabonnemang. Det enda man gör hemma är packar upp träningsväskan och går och lägger sig bara för att några timmar senare gå upp och packa träningsväskan. Hyran per kvadratmeter är billig per månad men om man ser till tiden man spenderar i lägenheten så är den svindyr. Telefonabbonemanget hemma känns lite onödigt faktiskt. Den enda nyttan det gör är att vidarekoppla samtal till min mobil. Så om jag inte svarar så låt det ringa... så kommer ni till mitt mobilsvar istället! J (Böter till er som inte lämnar meddelande) Det värsta jag vet...  

Har haft några rätt tunga dagar sen helgen. Den klassiska formsvackan efter nån vecka när man kommit tillbaks från skada har infunnit sig och nu är det bara att kämpa på tills det lossnar igen. Motivationen har varit i klass med orken måndag och tisdag. Att det sen har varit riktigt mycket på jobbet samtidigt har inte hjälpt till direkt. Jag har suttit superkoncentrerad hela dagen (försökt åtminstone) samtidigt som jag sneglat på klockan och tvingats iväg för att hinna till träningen. Varit noga med att komma i tid bara för att inse att när jag sitter ombytt och klar en kvart innan träningen, som det är sagt, så är det jag och fem till som gör det och den där kvarten hade jag behövt på jobbet istället. Eller så hade jag kunnat lagt den på att äta något innan träningen. J-vligt frustrerande. Fast idag gick det inte att hålla tiden. Satt i möte från 9 till närmare 16.30 nånting och sen behövde jag sammanställa det som gicks igenom för att jag skall kunna sätta en utvecklare i arbete direkt imorgon. Måste nog ändå in tidigt imorgon och förbereda lite till. Det slutade hur som helst med att jag pressade bilen till Mölnlycke (inga hastigheter nämnda) för att hinna in en trekvart sen. Hann med sista 40 minuterna efter att jag bytt om lagom till tvåmålet. Landade hemma idag vid 23-tiden efter att ha hunnit med att hälsa på Stenmarck efter träningen. Jag hade flippat ur om jag inte hade pratat med någon idag heller och bara satt mig hemma själv. Måste ju hinna vara lite social oxå. Det kostade min tvättid ikväll men va fan... jag satte ny tid på fredag. Skall nog kunna hitta på nåt roligare då oxå förresten.

ZZZZovmorgon

Ibland är man inte sugen på att hitta på någonting. Jag vaknade vid 11-tiden och kände varken för att gå upp eller käka. Jag drog på lite musik, satte på tv:n och vände mig om i sängen och låg och funderade/tänkte eller vad man nu säger. Skönt att bara samla kraft och hinna reflektera över vad som hänt liksom. Halvtre klev jag ur sängen och satte i mig lite frukost. Flyttade över till soffan och surfade lite på nätet och tv:n gick i bakgrunden. När jag bläddrat igenom alla kanaler en sådär 25 gånger så visade det sig att fyran sände Cagliari - Milan. Nya poäng förlorade för de "röda djävlarna" från Milano. Snart får Berlusconi vakna och köpa in nåt nytt. 2 - 2 blev det till slut om ni undrar... Boriello gjorde sin första pyts.

Åkte hem till syrran och fick lite glögg och julmust och hon fick sin födelsedagspresent. Hittade lite schyssta ramar i Haga. Satt i soffan och såg min gudson springa runt och hålla låda. Oliver heter det lilla yrvädret och jag önskar jag hade hans energi idag.

Nu är jag tillbaks hemma i soffan och jag har väl inte gjort så där jättemycket idag men att göra ingenting är också att göra något... Riktigt skönt ibland. Nu är det ny vecka och då är det skönt att komma utvilad. Det kan bli en krävande vecka. Mycket jobb och ny match på lördag i Karlstad och julfest när bussen kommit tillbaks till stan. Gamla Pixbolirare och Mölnlyckefolk i drivor kommer att käka julmat och göra stan osäker, var så säkra. Har vi tur hamnar vi på mitt nya favorithak...
Depp! Men inget ställe är ju dåligt om sällskapet är det rätta...

Har numera börjat författa min önskelista till jul! Ni kan se de första tre punkterna här under.
1. en flickvän
2. en större lägenhet
3. en Ferrari

Jag har lämnat listan till syrran, få se vad jag får till jul. Skall bli spännande! Jag har typ 40 punkter till på listan men jag tror inte ni tycker det är kul att se en lista på en massa bilar?!

Mad world

Ända sen jag såg reklamen för ett dataspel, Gears of world, så har jag varit helt förtrollad av låten som gått till trailern. Helt magisk. Det låter som det är James Blunt som sjunger Tears for Fears gamla låt från 82 eller 83. Men låten jag handlade på iTunes sjungs av Jamie Reynolds. Helt grym. Samtidigt köpte jag Chris Cornells låt: You know my name. Känner ni igen namnet så är det troligtvis för att det är senaste Bond-låten. Riktigt bra även den.

Idag var det stadsvandring med Stenmarck. Efter en sen natt på Depp så var det sovmorgon och sen kom röda pilen och hämtade upp på Danska vägen. De 68 hästkrafterna segade sig mot dagens första stadsdel, nämligen Landala. Där bor nämligen sjukgymnasten, som vi hämtade upp på vägen. Efter att Stenmarck bockat av Landala på sin lista med platser han skall besöka så hoppade Janne glad i hågen in i baksätet och yttrade redan klassiska kommentaren: -"Härligt med lite passagerarutrymme!" Anton muttrade något om jävla drufs, gå och klipp dig och skaffa dig ett jobb... stopp stopp! vänta nu... tror ni på detta? Nä... tänkte väl det... så var det naturligtvis inte. De båda väluppfostrade svärmorsdrömmarna hälsade på varandra utan några som helst skärmytslingar. Ganska tråkigt faktiskt och nyhetsvärdet är lika med noll... Inte ens Se & Hör hade kunnat skapa nån nyhet på det...

Hur som helst så styrde vi den oerhört geografiskt kunnige tränaren ner mot Haga och frukost. En ny bock i Stenmarcks lista kunde plitas ner framför Linné och vi parkerade i ett parkeringshus hungriga på mat. Vi irrade utan mål några minuter i hällande duggregn innan vi hamnade vid Condeco på Linnégatan. När regnet tilltog så tog jag beslutet att vi skulle gå in just där. 150 kronor senare hade jag slukat en pasta med parmesan, en chokladmuffin och tillhörande mineralvatten (citron) och en kaffe. Tydligen inte bara Dahls på Danska vägen som kan ta betalt för sig... Där satt vi och hängde nån timme och bläddrade i Se & Hör faktiskt. Henke "Tråk" Larsson fyllde sida efter sida. Tänk om han hade haft bråkdelen av sin fotbollsmässiga talang i sitt sätt att föra sig. Mannen är ju tråkigare än tråkigast. Till och med en politisk debatt kan anses som lättsam när man jämför med den föredetta rastamannen. Bara det att han glider upp på scenen för att ta emot pris för tidernas mål (ok, lite kalkonpris men ändå...) med händerna i fickorna. Det ser inte ut som han och Lars-Åke smålänning kommer att fira semester ihop och sitta och dra gamla fotbollsanekdoter om dammsugarmunstycksmisslyckandet Brolin direkt...

Efter en frukost som mättade en barnunge så gav vi oss ut lika hungriga i stadens gytter. Hagas småbutiker och regnvåta kullerstensgator fylldes av folk och korvförsäljare, stånd med accessoarer och pälsmössor. En bra mix av grejor helt enkelt och massvis med folk att titta på. Jag passade på att handla en födelsedagspresent till syrran och sen kastade sjukgymnasten in handduken. Vi släppte av honom på Föreningsgatan och de 82 kraftiga hästarna jobbade vidare ner mot Kungsgatan och tömmarna fästes vid 30-minuters skylten utanför Saluhallen på kungstorget. Därifrån haltade jag i sällskap med artisten mot lite fotboll och en kaffe på Olles. Det tröttnade vi på rätt fort och gled in på Nordiska Kompaniet. NK herr fick ett besök men när jag såg en snygg rock och tittade på prislappen (8500 svenska svaga riksdaler) så styrde vi våra apostlahästar åt ett annat håll fort som fan. Vi trillade ut på Fredsgatan och in på MQ. Jag skulle inte ha något men känner ni mig så vet ni mycket väl hur det slutade! ...den här gången blev det BARA en kortärmad piké-variant signerat favvismärket: Energie. 599 är ju rena fyndet... Schlagerkungen hittade en skjorta och det söta butiksbiträdet gjorde sitt bästa för att flörta med Stenmarck. Han märkte ingenting. Totalt talanglös. Ändå försökte jag hjälpa honom på traven och påpekade att bilden på hans leg var ännu mer likt Stenmarck. Det lockade fram ett ännu större leende på den kontaktsökande tjejen i kassan. Men fortfarande ingen som helst reaktion från vår kära artist. Tragiskt. 

Efter mitt miljonte impulsinköp så styrde sportbilen hemåt och jag släpptes av i mina hemtrakter igen. Jag sjönk ner i soffan och tog några timmar för mig själv. Lyx! Sen ringde en annan polare och hungern styrde oss mot ICA och köttdisken. Ryggbiff tror jag det blev och Stenmarck, anslöt för en candle-light dinner på tre man hand. Lampan hade gått i mitt vardagsrum så jag ljuger inte om ljusen... Även sjukgymnasten anslöt senare för lite tjöt, rödtjut och xbox. Det var inte igår... Tv-spel kan vara riktigt kul när man är några stycken. Det var tennis och rally som gällde tills vi tröttnade och nu sitter jag själv med resterna av vinkällaren. Den har betats av en del ikväll. 

Såg att Bräckan åkte på däng i Öxabäck idag. Det innebär att vi leder serien med fyra poäng tills Skoghall dunkat Ale imorgon. Då är det bara två poäng upp... Men chanserna att vi blir "Vintermästare" ser ju ändå ganska lovande ut. En match kvar innan det evighetslånga vinteruppehållet. Sjöstad i Karlstad kan bli en tuff uppgift, speciellt som jag sågade dem riktigt rejält i mitt reff från vår match mot dem. Kan tänka mig att de är extra laddade för den holmgången. De har ändå börjat klättra mot lite säkrare mark i serien. Skall bli kul! Speciellt som det är julfest när man kommer hem med tillhörande Formel 1-spel. Det är två tärningar och en spelplan. Låter väl inte så upphetsande men tro mig, det brukar bli riktigt kul. Jag lär väl missa det mesta när jag sitter på bussen från Karlstad iofs men jag får väl spela över telefonen.

 

Vi spelar för anständigt!

Orden kommer från en lagkompis under gårdagens match. En match som vi vann men som jag helst vill glömma. Ni kan läsa reffet själva... Jag skrev det igår vid femtiden på natten, så om det är lite osammanhängande så får jag skylla på det.

Igår sket jag i det blå skåpet. Jag nallade godis ur ett barns godispåse, jag la nycklarna på bordet och gick under en stege. Några säger att jag hädade men för att tala klarspråk så gick jag på Deep. Jag började dagen med 10 Ave Maria och bad om förlåtelse! Som vanligt så ville alla till Depp utan jag men jag böjde mig för majoriteten och hängde på Playern, golfarn och två lärarinnor.

Jag fick en av lärarinnorna att lova att prata med mig under kvällen, då jag var livrädd att dras in på schlagergolvet och antastas av nån överförfriskad gammeltacka. Jag höll mig på behörigt avstånd hela natten och satt och pratade med den trevliga tjejen hela kvällen. Skön donna.

När jag vaknade idag så hade jag ett värkande högerknä. I andra bytet igår så smällde jag på i en närkamp och drog knät i skarven på sargen. Ett litet jack gjorde inte så mycket men knät gjorde rätt ont. I bytet innan (det första helt logiskt) så fick jag en motståndares knä med full fart rätt in i vänstervaden. Den vadkakan gör sig oxå påmind så idag är jag inte rörligast. Jag konstaterade i mitt ref att jag har aldrig varit så besviken på en vinst. Jag är inte besviken på laget utan helt och hållet min egen prestation. Jag tyckte att första perioden gick ok, andra var ett lågvattenmärke. Jag gav bort bollar, krånglade till det och var allmänt frustrerad för att vi inte fick till uppspel och spel i största allmänhet. Hade jag varit tränare hade jag plockat av mig själv. Sen blev det en hel del utvisningar i matchens andra hälft och då blir det inte många sekunder på banan för tredjelinan. Tre byten i sista perioden kan jag inte säga så mycket om. Jag rörde väl bollen säkert 4 - 5 gånger. Så jag hann inte ställa till det så mycket. Fy fan vad det suger att lira på tre kedjor när det blir utvisningar.

Igår när jag satt och pratade med lärarinnan så satte sig en kille bredvid oss i soffan. Han frågade om det var ok att sätta sig där och jag sa naturligtvis ja. Det gick en stund och så knackade killen mig på axeln och presenterade sig och frågade om jag kunde passa hans flickväns väska medans han gick på toa. Visst, inga problem sa jag och la väskan under armen. Han blev jätteglad och pös iväg. Senare kom hans tjej och tog hand om sin väska och när killen kom tillbaks satte han sig igen. Om han hade kunnat krama mig så hade han gjort det men killen var lite för ostadig för det. Ändå lyckades han vända sig över till lärarinnan och säga nåt i stil med: -"Jag vet inte vad ni har för förhållande till varandra... men om jag vore du skulle jag köpa aktier i den här" samtidigt som han pekade på mig. Han la ut en utläggning på nån minut om vilken toppenkille jag var. Jag satt med hakan i knät och kunde knappt hålla mig för garv. Jag var tydligen nån slags vardagshjälte i hans ögon. Vad säger man? Jag har ju redan investerat alla mina pengar i aktier i den där... så jag kunde ju bara hålla med! ;-)