Go clubbing in da house!

Japp! Snart är det ju faktiskt dax för mina gamla barndomskompisar att öppna upp portarna till Klubbhuset. Jag har suttit och hjälpt dem lite med hemsida och annat några dagar, nu när jag snart blir bidragstagare inom några månader. Det förutser ju att jag inte hittar något nytt jobb i och för sig, men ändå...

Jag och David Jansson satt nu på morgonen och spånade på en tävling, vilket mynnade ut i det här.

Jag måste lägga in en rad, då jag är sjukt sugen på en X3M Magnate.

Överdimensionerad

Det finns olika exempel på vad som är smakligt stort, eller har en fin design eller liknande. USA har ofta för stort, för mycket medan Sverige kör sitt mellanmjölkskompromissande sätt vad gäller allt och alla.

MEN... igår hittade jag undantaget som bekräftade regeln. Liseberg vet vad de sysslar med. Jag hade skyndat mig hem från en löprunda i Skatås med en viss Axelsson, för att hinna ner till Liseberg och deras
Hamnkrog. Där anslöt jag nämligen till min flickväns brors flickväns födelsedagsfirande. Hon fyllde myndig och hade firat med åkband (jag var grymt avis faktiskt) och nu var det alltså dax för en middag med familjen.

Jag beställde in en fisksoppa med ett glas vitt till och njöt i fulla drag. Tjejens mammas gubbe, Leif, avnjöt laxen men kände ändå efter den att han ville ha en dessert. Han tog in menyn och föll för en simpel glassdesert. Vaniljglass blev det till slut och på tal om överdimensionerad, så ta en titt på det här:

Lägg märke till skeden i bilden, som är lika stor som glasskulan. Jag kunde inte annat än att fnissa till lite och undra stillsamt för mig själv om de inte hade någon större tallrik?!? Herrejösses, är ett härligt gammalt antikt uttryck, som är passande just vid ett sånt här tillfälle...

Celebert besök i Alfan

Namedropping är alltid lite töntigt och vanligt förekommande på bloggar runt om i Svedala. Känns rätt att bidra till detta tönteri i och med det här inlägget. Svårt att låta bli liksom.

Jag fick en fråga från PT om jag kunde köra honom till flygplatsen igår. 05.50 skulle jag plocka upp honom. Och så i förbifarten, efter att jag sagt att jag kan, så la han till i en bisats att vi skulle plocka upp två gubbar till. En i Linné och en i Vasastan. Ja ja, tänkte jag. Låt gå för den här gången.

Det visade sig vara två hyfsat meriterade gubbar som knödde in sig i min 3-dörrars Alfa denna arla morgon. Teddy Lucic och Anders Svensson. Janne tog själviskt nog framsätet och vi pratade fåordigt på vägen ut till flyget. Klockan var ändå mitt i natten. Anders tog i hand och tackade mig för skjutsen och tittade mig samtidigt i ögonen artigt. Hyvens grabb den där Anders... Teddy tackade han med och sen bar det av till Skottland. De lirar returmöte ikväll. Får väl hålla en tumme för dem.

PT utlovade något i gengäld för körningen. Jag hoppas att det inte var två autografer...

Bk Botta Matts bet i det våta (konst)gräset

Efter förra matchen, då vi kom undan med blotta förskräckelsen, så anade jag en viss obalans i laget. Ingen Österman med lugn och bollbehandling. Ingen Janne med guliganteknik och ingen Krantz som breddar spelet. Dessa tre saknades även ida men det kanske inte var därför vi torskade idag. För torskade, det gjorde vi. 1 - 3 i baken blev det försmädliga resultatet och den första förlusten för säsongen var ett faktum.

Vi hade gott om mannar, med två avbytare. Men spelet var lika underhållande som vädret. Det var långbollar med fel adress för sent.

Det tog nästan en hel halvlek innan vi förstod att man kunde slå en lätt passning till killen närmast istället för att söka en Ronaldinho-pass, som skulle skära genom fyra motståndare och landa på läppen. Nej, det spelet har vi inte i oss... än.

Vi fick en olycklig start när motståndarna tryckte in 1 - 0. Vi svarade snabbt, då Svanquist läste spelet fint och bröt högt upp och på ett tillslag skruvade in ett inlägg på Kalles panna. Fin touch av den notoriske målskytten och så kunde vi konstatera att det enda som är bra från vår sida redan är nämnt vad gäller första halvlek. 1 - 2 Dröjde tyvärr inte länge. Ett tungt skott från nära håll styrdes av Robban men den tunga bollen styrdes inte tillräckligt mycket utan slutade i maskorna bakom honom. Även 3 - 1 hann falla innan halvleken var slut. Ett skott längs marken skulle rensas av Robban men det blöta underlaget ställde till det och bollen smet in bakom en besviken Robban.

Andra halvlek började vi spela mer enklare passningar och direkt skapade vi mer och bättre spel. Motståndarna backade hem rejält också vilket gav oss mer tid. Men deras backlinje och mittfält kröp ytorna bra och hade inga problem att freda sig från våra tafatta försök att komma till lägen.

Bortförklaringarna efter matchen haglade likt regnet som spön i backen och alla hade lösningen på hur vi skulle spela i vanlig ordning. Tyvärr fick vi inte ut det på banan denna afton. Det var regnets fel, planens fel, bollens fel, tanten med hunden som gick förbis fel. Vi får smälta intrycken och återkomma med vad som faktiskt var fel helt enkelt. Jag skulle tippa på en kombination av dålig kondis, dålig teknik, dåliga passningar (i en direkt följd av den dåliga tekniken), för få avslut och taskig markering i försvaret.

Vi går över på betygen istället och med 1 - 3 i röva, så kan det inte bli bra betyg.

Robban, 4,5 - Hade dålig hjälp bakåt men borde nog tagit det tredje målet.
Staffan, 4,5 - För många felpass för sent. Vi förväntar oss mycket mer av bollvirtuosen Johansson.
Drevhage, 5 - Höll backlinjen men vi saknade pådrivaren Drevhage.
Svanquist, 5,5 - Assade till kvitteringen men såg trött ut. Borde skjuta mer.
Richard, 5 - Sprang mycket men det hände för lite runt lagets hjärta.
Eddie, 5,5 - Visade humör men var med för lite i det offensiva spelet.
NIsse, 5 - Jobbade bra men måste ta för sig mer i närkamperna. Ett par bra väggspel på kanten.
Mats, 5 - Tappade någon boll i mitten farligt och saknar farten i löpsteget idag.
Kalle, 5,5 - Alldels för ensam på topp och inga bra bollar att jobba på. Gjorde ändå kvitteringsmålet.

Någon man of the match hittar jag inte idag.

64.81 kr

Igår fick jag leka på egen hand. Min kära flickvän var på party. Sexparty. Som Tupperware fast lite mer intressant... Om det inhandlades något förtäljer inte historen.

Nog om det. Som sagt så fick jag leka med en kompis istället. Det blev golf igen. Inte helt otippat. Efter min sänkning i förrgår, så var jag grymt sugen. Jag och Herr Nilsson åkte upp till hemmaklubben för ny runda. Vi fick med oss ytterligare en medlem. Jag började bra på första hålet, sen kom reaktionen från sänkningen. 10 poäng efter 9 hål var inte bra. Men känslan i kroppen var ännu sämre. Jag var nöjd med 10 poäng faktiskt. Men sen hände något. Hål 10 till 15 gick jag på ett under par. Min andra eagle någonsin trillade in på hål 13. Ett par 5. Drive, järn-3 och en 3-meters putt, så var min andra eagle i livet en realitet. Den första var en tursam järn-9:a, som trillade i på ett inspel.

Tyvärr började det tunga regnet komma på 16:e, då jag precis hade slagit två drives åt helvete. Så rundan var ändå körd. Det blev pizza framför golfkanalen hemma hos den tredje i sällskapet istället. Nog så bra.

Idag, söndag, har jag precis hjälpt Emma och Tobbe med att flytta ut det sista i en lägenhet. 82 trappsteg till vinden och "bara" 73 till lägenheten satte ändå sina spår.

Om ingen har tänkt på det, så är det den 25:e imorgon. Jag har tänkt på det sen 4 veckor tillbaks... Har varit lite tight den här månaden. Men jag har hela 64.81 kvar som ligger och bränner i plånboken. Min flickvän har 40 nånting kvar, så idag tänkte vi göra stan på riktigt. Bara gå loss och bränna alla 100 kronorna så där helt crazy.

No remorse! Shop til' you drop!

Vi satt och pratade lite om lägenheter och boende, efter att vi burit klart. Då kom vi in på att det ultimata måste ju vara att ha en lägenhet där man har en hiss som går rätt in i lägenheten. Har man det, så har man lyckats. Jag ska bara
1. Börja spela på Lotto och...
2. Vinna storvinsten.

Känns som jag kan börja planera inredningen redan nu... Jag är så gott som där redan.

Arn i stan

Jodå, jag tänkte ge Arn en chans till. Det är ju inte så ofta konungariket Sverige avlar fram en habil biorulle. Första fimen höll rätt ojämn kvalité och på exakt samma sätt såg det ut i den andra.

Det var som att produktionsteamen, för de måste varit två stycken, drog lott om budgeten och placeringen. Jag kan tänka mig de två produktionsledarna när de satt där på planeringsmötet och deras närmsta år skulle bestämmas med en slantsingling. Stackarn som drog nitlotten vad gällde budgeten hade tydligen mer tur i kärlek. Det måste han ha haft, för han fick dessutom nöja sig med att stanna kvar i kalla Sverige och försöka trolla med en bunt svenska skådisar och taskiga kulisser

Filmen är ok. Den är svensk och det sänker kraven något oerört. Men jag störde mig ändå så oerhört mycket på vissa saker, att jag inte kunde släppa det sista halvtimmen av filmen.

En normal s.k. episk film har sceniska filmsekvenser där man panorerar stora mäktiga landskap, har extrema närbilder på huvudrollsinnehavarna när de visar glädje, sorg, smärta och hat. Det finns ofta scener i slowmotion med stämningsmusik och så är det en story där imellan någonstans.

Om vi tittar på Arn, så har de uppfyllt alla de nödvändiga delarna. Det är bara portioneringen som var så in i helvetes fel enligt mig. När man hade sett Cecilia i extrem närbild (alltid från höger för att inte framhäva hennes brännskadade? läpp) för 10:e gången och stämningsmusiken ljöd för femtielfte gången, så var man trött. Väldigt trött. Då hade det gått en halvtimme...

Sen var det något som närmast kan liknas vid en orgie i närbilder på Cecilia, på Arn, på Arn och Cecilia, på Cecilia och Arn, på Cecilia och valfri "scenisk" bakgrund, på Arn och valfri "scenisk bakgrund", på Cecilia och Arn med valfri scenisk bakgrund. Och så fortsatte det...

Detta avbröts med monolog nån gång då och då. Jag tror att Ebba 6 år, skulle kunnat skriva mer dialog på en matrast på dagis. Inte bättre men inte heller sämre. Alltså... det funkar inte med svenska på film när det skall vara hårt, tufft och brutalt. Det klingar bara såååå fel. Så länge filmen höll sig i det förlovade landet och den bästa skådisen (Saladin) skymtade i bild någon gång, så höll standarden bra kvalité. Dessutom yppades inga repliker på svenska. Men i skogarna i Västra Götaland och på Visingsö, så bjöd de få replikerna på aningens mer att önska. Att det var lite repliker och MYCKET sceniska bilder och extrema närbilder på Cecilia, kan ha den enkla förklaringen att i valet mellan pest eller kolera, så blev det kolera.

Kulissbyggarna hade förvandlat en liten bukt i skärgården till något som skulle liknas vid Visingsö hamn. Det var 5 tunnor staplade på varandra nere vid vattnet och lite båtar, och fem statister som puttade en hemmasnickrad vagn över berget. Yaiks... Det såg ut som nån mellanstadieklass hade släppts lösa i träslöjden. Nu var det väl tanken att det skulle se ut så får man ju hoppas.

Alla episka berättelser har även den klassiska sorgescenen. När den stackars kvinnan skriker ut sin smärta med sin älskade i famnen, döende eller död. Allt med en scenisk extrem närbild och gärna i lite slowmotion. Arn hade två scener. Too much i vanlig ordning...

Tjejen min tyckte den var bra. Hon gillade när man fick se känslorna... Inte speciellt överraskande. Jag ger filmen ett klart ok ändå. Trots att jag fastnade på ovan nämnda brister. Den är ju svensk ändå...

21 aug, kl. 17.51, Mix megapol

Har haft en rätt hektisk dag idag. Började med att åka in på kontoret och fixa lite med mitt sista projekt. 1,5 timme senare stängde jag ner pc:n och åkte till nästa jobb. Har suttit och skrivit floskler om innebandyklubbor på Reichen sport. Jag har typ skrivit att skaftet har en revolutionerande flex och gör dig till en bättre innebandyspelare... ja ni hajar va? Tror att jag förbrukat alla floskler för några månader framåt...

Jag hann med 2 timmar skrivande och dessutom klämde jag in några mail för mitt riktiga jobb. Sen ringde jag PT och slet med mig träningsväskan för lite rehab på Skatås gym.

Det är konstigt, men varje gång jag tränar på gymmet så kommer jag att tänka på Amy Winehouse. Ni har väl hört Rehab antar jag?

They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no'
Yes I've been black but when I come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but I won't go go go

Nu är det väl kanske inte samma typ av rehab vi pratar här... men jag känner mig ändå lite ihopkopplad med Amy. Hon är i dålig form, jag är i dålig form. Vi har nåt där... hmmmm

Innan jag lyckades få med mig PT upp till gymmet, så lurade han upp mig på en kaffe. Jag borde anat något men det slog mig inte förrän han på sitt lite sävliga frånvarande men ändå aktiva sätt, frågade mig om jag kunde nåt om data.
-Jo visst, sa jag. Jag jobbar ju data!

Han hade strul med datan. Nåt med mailen som inte funkade. Jag fick inte heller ordning på det, så jag fick istället lära honom hur man tog en skärmdump och hur ctrl-c och ctrl-v funkade. Jag är ju expert va... något som Janne uppenbarligen inte är... på data alltså.

Nån halvtimme senare så kom vi ändå iväg och det blev rehab, no no no. Diverse bakside-övningar varvat med sit ups. Skitkul, skitspännande, skitintressant, skit!

Efter gymmet styrde jag tillbaks mot Norra Gubberogatan för lite mer floskler men fastnade i att lägga upp min cv på en rekryteringssite och ringa lite referenser. Tiden gick fort och nästa anhalt var Hulta. Det var då det hände. Se rubriken för exakt tidpunkt. Jag satt och växlade på radion och försökte hitta någon kanal och fastnade på Mix megapol. Då hände det.... Årets första reklam för julbord äntrade etern 17.51. Jag var bara tvungen att lägga tidpunkten på minnet. Jag tittade på klockan och ja... det stod den 21:e augusti. Vad i hel....? Vad händer? Vad hände med att leva i nuet? Jag ska ringa och boka imorgon. Eller kanske inte ändå. Helt sjukt var det.

Det hanns med 8 hål tack vare att Henke "hole-in-one" Nilsson och jag kryssade lite mellan hålen. Det var riktigt mycket folk som kommit på den smarta idén att åka upp denna kvällen. Nilsson berättade att han på KM (Hulta då förståss) faktiskt hade slagit en hole-in-one. När han sen skulle handla champagne i klubbhuset, så visade det sig att restaurangen inte hade champagne. Hur kan man inte ha det? Nu blev jag lite besviken på min hemmaklubb. Tur att man inte slagit någon då... ännu!

Träningsdagbok 2

Efter rivstarten med tre dagar i rad, så blev det ett rivuppehåll. Visserligen en golfrunda dagen efter men sen blev det inte så mycket fysisk aktivitet. Så igår var det äntligen dax att ge sig upp i spåret igen. Reichen gjorde en 'Reichen' och ringde 3 minuter innan vi skulle träffas och sa att han var på väg hem och hämta kläder. Vi vanliga dödliga brukar ringa åtminstone en kvart innan så man kan stanna hemma lite längre men inte Reichen. Han ser till att man är på plats innan han hör av sig. Frågan jag fick av den evige tidsoptimisten denna gången var: -"Har du åkt än?" Han har tydligen missat att jag ALLTID håller tiden.

PT (Jan Andblad) hade ringt halvtimmen innan och avstyrt sitt deltagande. Hans jakande svar någon timme innan var väl ren reflex. Axelsson var krasslig men sa att vi kanske skulle ses i spåret. Och det gjorde vi faktiskt.

Så vad gör man i Skatås när man har 20 minuter över? Jag tänkte att jag tar 2,5:an så länge som uppvärmning. 100 meter in på rundan, så springer jag in i legenden, spanjacken och den ständigt flinande Raffa. Den, enligt honom själv, smått otränade kroppen höll inte längre måttet. Det var annat på den gamla Backadalstiden, kom vi fram till. Jag gjorde ändå Raffa med kompis sällskap. De genade över fotbollsplan och man skulle kunna säga att de sprang innervarv på 2,5:an. Men vi hann ändå prata lite gamla minnen.

Väl i mål, så tog det faktiskt inte många minuter innan Reichen kom springande. Vi kom fram till att 8:an skulle bli lagom. Sagt och gjort. Erik drog upp tempot i vanlig ordning och vi höll rätt hyfsat tempo. Men min baksida mår inte bra av att ligga och trycka på vilket fick mig att känna av låret ganska direkt. Jag försökte springa ekonomiskt men efter 5 km fick jag en lätt känning som gav mig lite skrämselhicka. Då stannade jag upp direkt och släppte Reichen fri i spåret. Sista tre km fick jag halvera farten och bara trippa fram i sakta mak utan att belasta låret. Det tog till slut 41 minuter trots låret. Kändes ganska ok, men det kan man inte säga om mitt upplägg. Jag borde ha lärt mig att inte pressa så hårt. Får skärpa mig där.

Nu behövs det ett gympass snart oxå. Vi får se när PT kommer loss och kan drilla mig i järnflyttar-rummet.

Bk Botta Matts tillbaks efter sommaruppehållet.

Sommaruppehåll ja. Om vi stryker SOMMAREN som redan är borta med vinden.
Sen tar vi bort UPP oxå, eftersom vi redan ligger i topp i serien och vi bara kan ta vägen åt ett håll.

Det lämnar HÅLLET kvar.
Och visst såg det ut som majoriteten av Bk Botta Matts-truppen sprang med håll idag.

Motståndarna var gamla fotbollsspelare, med betoning på gamla. De kunde behandla bollen bra och stå rätt. Men springa fort lämnade de åt sina motståndare. Men så här tidigt, första matchen efter upphållet, så fanns inte speeden. Positionsspelet på den fyrkantiga stora planen var som bortblåst. Om man hade tagit flygbilder på planen så hade det sett ut som en jättestor cirkelövning men ingen i mitten. Våra två mittfältare höll tyvärr bredden till förbannelse och ingen spelfördelare så långt ögat nådde. Sen toppade vi det med felpassningar så horribla att jag flera gånger vände bort ansiktet i avsky. Hårda ord kanske, men faktiskt så var passningsspelet på korp-nivå.

Konstigt egentligen... att inte vilan har transformerat truppen till de allsvenska lirare vi egentligen är.

Motståndarna hade ingen ork men bjöds på två mål. Ändå kände jag mig rätt säker på att vi skulle vända men bristen på en spelande länk på mitten gjorde upphämntningen svårare och vi kom bara fram till oavgjort till slut. 0 - 1 var onödigt men 0 - 2 var  riktigt illa. Det var inte många fler chanser från gästerna faktiskt. Resten av matchen blev en lång jakt som sagt.

Betygen kommer här:

Robban, mv - 4,5. Hade en bra utrusning men borde kanske inte smörjt in handskarna med såpa innan den där hörnan som gav 0 - 1
Staffan - 5. Såg långsam ut. Kanske för att han var det? Hade få enkla passningar med adress.
Drevhage - 6. Man of the match. Något bättre passningsspel än Staffan och dessutom krutade han in 2 - 2 på frispark.
Mats E - 5. Hade markeringen på 0 - 2... sa han åtminstone. Men forwarden var jättesnabb.
Rickard - 5. Slet ont men såg lika oteknisk ut som alla andra.
Nisse - 5,5. 1 - 2 var snyggt. Riktigt snyggt. Tog en tjuvsmäll för laget med och fick fram en utvisning hos motståndarna.
Eddie - 5. Bra fart i benen men passningarna var oftast sådär.
Svanquist - 5. Höll låg profil. Alldeles för låg. Kom dessutom sent till matchen
Kalle - 5,5. Kämpade på och gjorde sina gubbar men var för ensam. Hade några bra skott men inte tillräckligt bra.

En något tuff betygsättning men det beror på besvikelsen över att vi borde sprungit in en seger. Det var inte godkänt idag. Så enkelt var det.

Nu går alla hjul åt samma håll...

Igår var det vilodag. Det innebar en golfrunda med PT. Han kan inte bara hålla reda på en annans baksidor lår, drilla knallar i Elfsborg och bugga. Nä, han kan lira golf oxå. Åtminstone trodde jag det till hål 11, då den gänglige sjukgymnasten, drog FYRA drives åt helvete. Jodå 4 stycken. Det gick så långt att jag var beredd att ringa in till lämplig myndighet och stryka ordet gymnast i ordet sjukgymnast och ge herr PT den mer passande titeln: Sjuk.

Men herr Andblad är en bra golfare normalt sett. Jag har liksom ingen talan när det gäller att prata om andras resultat på golfbanan. Det är något som alla er som känner min puttning väldigt på det säkra med. Jag är den förste att erkänna mina brister.

Trots puttning, så tog jag Janne på poäng. Två stycken till slut. Jag på 29.

Vilodag som sagt. Jag har kört 8:an i måndags med Reichen, Gym + 5:an med PT i tisdags och så blev det milen i onsdags. Jag var lite orolig för att baksidan låret skulle tycka det var lite i värsta laget, men det höll och jag lyckades nästan hålla jämna steg med PT och Reichen. Strax över 50 minuter var mer mer än godkänt för min egen del.

Igår hann jag förutom en runda golf på Chalmers med att inhandla ny uppsättning däck till bilen. Efter golfrundan blev det även en riktning av däcken på en av alla bilfirmor/verkstäder på Mölndasvägen. Jag tillbringade de 45 minuterna det tog med riktningen att browsa Engelska möbelhuset. Numera har jag inhandlat ett matsalsbord med 6 stolar för lite över 50 papp, en soffa med soffbord och tillhörande tv-möbel för ytterligare 40 nånting och ett par riktigt coola fåtöljer, 2 stycken för det fashionabla priset av ynka 5000 bagis stycket. Eller ja.... i min fantasi alltså, där jag precis innan vann 259 miljoner på lotto.

Italia ancora...

I brist på fantasi idag, så kommer här del 24 från min Italienvistelse, skriven 30 Oktober, 2001
Prego!

ÖRNNÄSTET

En ny helg har gått av stapeln och den här gången tänker jag skriva lite om innebandy för en gångs skull. Det var väl på tiden. Det var nämligen dax för min debut i serie A. Känn på den. Visst låter det häftigt, mäktigt och seriöst. Sanningen är egentligen en annan men det behöver jag ju inte berätta för barnbarnen

 

Vi skulle lira på söndagen så vi tänkte bege oss söderut redan på lördagen. Jag hade kommit överrens med Fredrik, min kollega/chef/kompis och numera också lagkompis, att vi skulle höras innan vi skulle åka. Jag höll som bäst på med att koka ägg, yrvaken som jag var och tänkte ringa till Fredrik, när det ringde på dörren. Ecco, där stod han och hans flickvän och jag stod med byxorna nere, eller rättare sagt i kallingarna. Dom hade försökt ringa, men min telefon har en egenhet att stänga av mottagningen ibland. Tack för det televerket. 10 minuter senare hade jag stängt av gasspisen, slängt äggen och packat hela träningsväskan och stog i hissen ner så där lite lagom stressad. Men när jag sjönk tillbaks i baksätet på Alfan, så inföll sig snart lugnet igen. Vi hade 60 mil framför oss och hela dagen på oss att ta oss ner.

 

Målet var l’Aquila, som är en stad med 64 000 invånare enligt min turistbok. Stan ligger 1800 meter över havet, 15 mil öster om Rom och jag var lite orolig för att vi hade fått för lite höghöjdsträning inför våra två matcher. Fredrik rattade bilen och vi passerade Bologna och Ancona och fortsatte nedåt längs ostkusten och adriatiska havet förbi Rimini och Riccione. Landskapet är lika vackert som Toscana i sina bästa stunder och så är det ju dessutom vid havet. Vi gjorde ett stopp vid en liten by som jag inte kommer ihåg namnet på för att käka lunch. Men det var stängt, så vi nöjde oss med en kort promenad på stranden. Det var 19 grader och inte ett moln fast lite kall vind. Men det låg ändå en tapper italienare och pressade i badbyxor. Annars var det öde på stranden. En underbar dag och det kändes definitivt inte som att november stod för dörren. Vi åkte till nästa by, där vi testade det lokala köket. Mc Donaldino eller nåt hette det tror jag bestämt.

 

Efter vår paus så fortsatte vi på autostradan längs med kusten nästan ända till Pescara, där vi svängde av inåt land upp i bergen i långa tunnlar rakt genom bergen och i bildsköna dalar. När vi kom fram var klockan närmare 18.00, och vi hittade hotellet nästan direkt och möttes av resten av laget som hade kommit lite tidigare. Upp på rummet och lämpa av allt och sen ner i baren för ett par öl. Vi tänkte åka in och hitta nånstans där vi kunde titta på Inter – Juventus matchen. Vi blev hänvisade till en pub/restaurang i centrum som skulle visa både Inters match och Rom-derbyt mellan Roma och Lazio. När vi kommer dit så var det fullsmäckat. Det hade ställts ut en storbildstv utanför restaurangen där det stog ett 40-tal människor som följde Romas match. Våra förhoppningar om att få platser var inte jättestora men en till öl och ståplats fick duga en stund. Vi fick några platser till slut, men bara 5, så de som var hungriga och inte brydde sig så mycket om matchen, jag och 5 till,  åkte till en restaurang som vi hade blivit tipsade om för att testa det lokala köket. Inte Mc den här gången. Det blev en uppsjö med förrätter, ris med böner med osaltat bröd till, pasta, kyckling, kanin och nån slags köttbullar till huvudrätt och så nån krämig efterrätt med nåt typiskt kex till. Allt sköljdes ner med ett väldigt gott rött vin, från trakten givetvis och för matsmältningens skull så avslutade vi med nån slags sprit. Nån typ av bitter men god snaps. Allt detta gick på 50 000  vilket är 250 kr i runda slängar vilket i sin tur är löjligt billigt. Complimenti till köket!

 

Efter middagen åkte nästan alla in till stan igen och vi sammanstrålade med gänget på puben. Vi drog oss upp mot torget där det var mycket folk i rörelse men vi hittade inget bra ställe och knallade runt lite i stan innan vi begav oss hemåt för att få lite sömn inför seriestarten. Utvilad vaknade jag runt 8.30. Jag segade mig upp och kilade ner till frukosten. Nu tänkte jag vräka i mig av den digra frukostbuffén. Väl nere tittade jag mig om efter det dignande bordet med alla läckerheter men den kontinentala frukosten bestod av en liten luftbubbla med nåt brödaktigt runt och den sköljdes ner med en cappuchino. Jag var om möjligt ännu hungrigare efter den aptitretaren och jag och Simone bestämde oss för att åka in till stan på jakt efter nåt att äta. Vi hittade en köttvagn på torget där vi köpte ett gäng mackor. Eftersom vi inte skulle spela förrän klockan 13.00 så gjorde vi dessutom lite sightseeing. Vi hann med att titta på slottet som var riktigt stort och en fontän som inte såg mycket ut för världen men som sägs vara det första som byggts i Italien i syfte att användas vid jobb. Första tecknet på industialism skulle man väl kunna säga.

 

13.00 var det dax. Innan matchen lade jag upp lite taktik för laget och vi pratade igenom vad vi skulle tänka på. Det var nog inte så många i vårt lag som trodde att vi skulle ha nån chans. FC Milano, som vi heter, slutade ju trots allt sist förra året. Men med en något defensiv taktik och med rätt inställning så trodde jag nog att vi skulle kunna överraska. Vi värmde några varv på löparbanan utanför hallen i ett underbart molnfritt och friskt väder och sen kliv vi in på banan. Motståndet var l’Aquila. Hemmalag och faktiskt några på läktarna. Tydligen var inte vi de enda som inte trodde att vi skulle ha nån chans för vi hann med att göra både 1, 2 och 3 – 0 ganska enkelt och det kändes som vi skulle vinna komfortabelt. Det stog sig i halvtid och taktiken verkade ju funka alldeles utmärkt. I andra blev det lite värre. L’Aquila reducerade en bra bit in i andra och hann också med att göra 2 – 3 men längre än så kom dom inte. Men hade dom fått några minuter till så. Det var bra drag på läktarna, tro det eller ej, av den lilla publiken som försökte heja fram de sina till en kvittering. Men första segern var grejad och stort jubel när slutsignalen gick. Teo i vårt mål gjorde ett par riktigt bra räddningar och vi får tacka honom för poängen.

 

Det var bara en match mellan våra två så vi fick en timmes vila. Den här gången stog UHC Roller Novara på andra sidan. Dessa trodde jag dock att vi skulle slå lätt efter att ha sett dom spela innan vår första match. Deras målvakt satt i shorts på bara knän och var lika orörlig som han var dålig. Han gav ingen skrämselhicka direkt. Och mycket riktigt så gick vi lätt ifrån redan från början och 8 – 2 var väl ett ganska rättvist resultat. Vi kunde nog gjort några fler om det hade behövts. Det var nöjda gubbar i laget efter slutsignalen och dom 60 milen hem kändes inte lika tunga som det hade gjort vid två torsk. Nästa omgång lär det bli en aning tuffare. Då är det ny lång resa till huvudstaden denna gången. Då möter vi hemmalaget Roma med ett gäng svenskar i laget och vi får väl inrikta oss på att hålla ner siffrorna är jag rädd, eller vad tror du Jörgen? Vi möter också det andra Milano laget och det blir mitt första derby. Där skall vi nog ha chansen.

 

Fc Milano på full pott och delad serieledning tillsammans med Roma och förra årets mästare Varese i våran grupp. Vem hade trott det?

 

Ventitre – tjugotre

L’Aquila – Örnen

tira – skjuta

eccolo – här är han

Complimenti - komplimanger

castello – slott


Träningsdagbok

Efter chockstarten förra veckan med löpning måndag och onsdag, så var jag tvungen att vila resten. Men den här veckan ser betydligt bättre ut. Igår sprang jag 8:an med Reichenberg. Idag är det gym och löpning med PT och imorgon är ny runda med Reichen inbokad vid 11.00. Häng på den som vill...

Känns skönt att komma igång faktiskt. Lekamen är ju inte 17 längre. Har haft mängder av diskussioner med vänner om kost. Man får ju ta till alla knep numera för att hålla den lilla magen i schack. 

Har till och med fått ett nummer av PT till en dietist. Få se vart det slutar någonstans. 

Jobbet igår, jobbet imorgon. Det blir korta inhopp men snart är Fujitsu ett minne blott. Mest praktiska saker kvar att ordna upp. Det känns fortfarande som att man är kvar men ändå har jag lämnat stället sen några månader tillbaks i huvudet. Lite halvmärkligt ändå. Jag har ju trots allt varit där i över 10 år. 

Träningen är i fokus nu. Jag har halkat ner till en plats där varje pass är jobbigt. Nu vet jag att om två - tre pass till så har det värsta lagt sig och man börjar märka framsteg. Bara att bita ihop.

En regnig söndag

När han där uppe inte bara gråter utan tömmer ut hela badkaret över stan, så träder apatin in fullt ut. Jag tänkte lira golf, klippa gräs och träna. Nu sitter jag framför OS och har Staffan Lindeborg i bakgrunden. Jag har ingen större träningslust och jag sitter och stirrar ut dammsugaren. Det känns som att jag kommer förlora den här tävlingen. Men jag ska låta dammsugaren tro att den vunnit några timmar till. 

Har suttit och filat på en ettårspresent under förmiddagen. 

Ska faktiskt in på jobbet imorgon. Ska fixa några saker på mitt sista projekt, som är näst intill avslutat. Ska bli kul att återse lite gamla f.d. kollegor som kommer tillbaks från semestrar. 

Just nu sitter jag och vet inte om jag ska sätta på en film eller om jag ska ge Staffan en ärlig chans. Simning är inte min grej, så det blir nog en film ändå. 

Har ingen jätteskrivlusta idag, så jag skyller på regnet och lägger mig under filten istället.

Värmekänsliga bör INTE ta på sig skinnjacka på promenad

Jag vet att jag är sjukt varm av mig och jag fattar fortfarande inte varför jag valde en skinnjacka. Visst har jag nerförsbacke och det stod 18 grader på termometern. Ändå jeans, skjorta (röd givetvis) och skinnjacka. Jag stod och valde i hallen mellan att ta med en liten väska, typ manbag a la friends att ha plånbok, iPod och nycklar i. Men till slut tog jag jackan. Efter cirka 300 meter kände jag svetten lacka i pannan och jag krängde av mig jackan och funderade på varför i helvete jag inte tog shorts för. 

Jag tar ju shorts i alla lägen. Till och med när det var 6 grader och starka vindar, så lirade jag Stenungsunds golfbana i shorts. 

Jag har lärt mig min läxa. Skinnjackan kommer inte fram förrän tempen sjunkt neråt 12 - 13 grader. 

Andra gradgränser jag har haft genom åren är:
Kör aldrig nercabbat under 17 grader. Allt annat är patetiskt!
Bada inte om det är under 17 grader. Allt annat är patetiskt! Även om jag syndat några gånger...


Är en strävhårig tax alltid ett pensionärsattribut?

Det här slog mig på den allför långa promenaden tillbaks från lunchen nere vid Ica Focus. I parken uppe vid Eklandagatan så mötte jag en äldre herre med två hundar. Det var två strävhåriga taxar. Det första som slog mig var att de passade honom väldigt bra. Jag har mig veterligen aldrig sett två sådana taxar i ett koppel där en tjej i tjugo-någonting-årsåldern har hållit i kopplet. Strävhåriga taxar är faktiskt grymt osexigt. Inte alls som en kramgo Golden Retriever eller en estetisk Dobermann.

Ni får gärna motbevisa mig kring min tes, men så länge ingen gör det så kommer jag leva kvar i min teori och med bestämdhet hävda att jag har helt rätt i saken. Punkt! 

Rött är det nya grönt...

Har i alla år älskat mörkt grönt i alla dess former. Det började nog när jag såg en Jaguar som var så där förföriskt olivgrön. Den var så otroligt snygg. Men de senaste har jag allt mer börjat förälska mig i rött. Speciellt på sommaren. När man för en gångs skull inte är brittiskt vit på sin lekamen, så sitter en röd skjorta och ett par blåjeans helt rätt på den något för runda kroppen...

Älska rött!

Välkommen tillbaka...

...nu är det slut på sötebröddagarna. Ja, det måste min kropp ha tänkt de senaste dagarna. Efter en månads absolut träningsuppehåll bortsett från en och annan golfrunda, så körde jag en nystart på min träningsaktivitet. Hade jag varit Se & Hör, så hade det hetat: Chockstarten, eller Stjärnans väg tillbaks. Alla är ju som bekant stjärnor om man ser till deras kriterier. Jag har ju ändå en bunt DM-guld och ett Serie A-brons trots allt...  

Efter att ha mjukstartat i måndags med 5 km och gymmet uppe på Skatås, så lirade jag igår en runda golf. Mer om det senare... Idag däremot var ingen lek. Personal Trainer (PT), Jan Andblad drog med mig ut i spåret. Vi startade hemma hos honom med lite lugn jogging upp till Stora Delsjön. Ni som inte kan ert Skatås vet att det är konstant uppför dit nere från TV-huset, där Janne, a.k.a. PT, huserar. Efter den Chockstarten, blev det bara värre. Runt Stora Delsjön är det 7,5 km. Bara det lät lite skrämmande i mina öron men PT pushade på. -Det är lugnt, sa PT och tryckte igång pulsklockan. (Alla stora PT:s har pulsklockor.) Igår på golfrundan åt jag en macka med grovt bröd naturligtvis. Sen blev det inte mer mat igår. En Bailey's med is i lyckades jag däremot avnjuta i badet. Jag tänkte att jag stiger upp tidigt och äter en ordentlig frukost inför löpningen 9.30. När tjejen stack till jobbet var klockan runt 7 tror jag. När jag vände mig om nästa gång för att kolla klockan, så var den 8.55. Helvete, tänkte jag för mig själv. Tre snabba ostmackor och ett hastigt ombyte senare, så satt jag i bilen och anlände Janne 9.26. Jag gillar att vara i tid. Hatar folk som inte är det. 

Sen var det alltså chockstart som gällde. Efter runt halva varvet runt Delsjön, så började bensinen ta slut. Benen var tunga, på gränsen till övermäktiga. Jag höll ut ändå ganska länge men med 3 kvar fick jag beordra lite promenad. PT grymtade något men höll ändå masken. Då hade jag ändå kört vänta-skosnöret-gick-upp-kortet tre gånger. Men idag hjälpte inget. Benen var slut, hjärnan var slut och sista tre blev en kamp dömd att misslyckas. Jag lät PT sticka iväg med 1,5 km kvar och började med att gå lite. Sen försökte jag jogga på slätten och nerför men uppför gick det inte att springa. Sista uppför innan man kommer till badet är rejält brant och jag hade helt ärligt problem att ta mig upp... gående. 

Janne satt på en sten när jag så där ögontjänar-aktigt joggade in sista 50 metrarna. Sen hängde jag på knäna medan Janne pratade. Jag har inga minnen av vad han sa. Jag bara sa ja eller javisst några gånger. Jag tror jag kom undan med det. Sen joggade vi i sakta mak nerför hem till PT igen. 1 timma och 10 minuter senare, så var helvetet över. 

Golfen ja... Efter att ha fått tre avhopp, så åkte jag upp själv till slut. Jag var så sugen på att lira, så jag packade in klubborna och gav mig upp till hemmaklubben. En snabb hink på rangen och sen bar det iväg. På hål 5 frågade de två äldre herrarna som gick framför mig om jag ville gå med dem. Visst sa jag och presenterade mig för Dag och Magnus. Dag var den mer sociala av dem. Han sa första meningen till mig på hål 7 tror jag. Då hade jag ändå försökt att tilltala dessa båda herrar. Magnus däremot sa två saker till mig från hål 5 till hål 9. Det var ursäkta mig, jag måste ta det här samtalet. Jobbet. Sen stog han i luren och pratade under tiden vi andra spelade. Kul kille. Som tur var klev de av på 9:an. Jag blev inte direkt besviken. 

Jag tog en kaffe i min ensamhet och då den redan nämnda mackan. 10:an lirade jag själv, 11:an sprang jag igenom en treboll, 12:an spelade jag ikapp ett äldre par, som föreslog att jag skulle gå med dem. Så blev det och skillnaden på Tore och Ann från Mölndal kontra Dag och Magnus var som natt och dag. Tore hade glimten i ögat redan från början och Ann hängde på. Ibland är det kul att träffa nya människor ibland inte... Golfen gick väl inte direkt klockrent. 94 slag får ses som rätt misslyckat men efter 5 riktigt dåliga utslag så blir det inte bra. 

Jag får en ny chans när jag ger Lyckorna utanför Kungälv en chans imorgon. Nu är det nedvarvning från löprundan från helvetet. Det blir lunch med Syd-Sydvästman och PT. Nordman kör våtväst på Valhalla under uppseende av PT naturligtvis. Sydman har ryggproblem och är saknad i korpen. Nordostman går även under namnet 'stjärnan' och det är faktiskt inte Se & Hör som ligger bakom det namnet. Nu leder vi iofs serien utan vår stjärna men han är ändå saknad. Österman är ju ändå vår mest bollskickliga lirare skulle jag vilja påstå. 

Städdag idag

Här sitter man nyvaken i köket och laddar för en fixardag. För så mycket annat kan man inte göra när gud, eller annan valfri högre makt sitter och tjurar för att sommaren nästan är över. 

Sommarskolan, Bulgarien och Holland är avklarat. Båstad likaså. Nu är det dessutom tid för en himla massa fritid för min egen del. Efter att ha blivit uppsagd från jobbet efter snart 11 år på samma ställe, så går jag numera arbetsbefriad och faller in under begreppet 'arbetssökande'. 

Jag har precis sett till att maila Sekten för att säga upp mitt medlemskap. Sekten hette tidigare SIF, men gick ihop med någon annan sekt och bildade en helt ny, större och ännu mer girig organisation. Jag är mer än lovligt trött på dem. Här har man betalat sin medlemsavgift genom alla år och vad har jag fått för det? Jag ringde dem när jag hade min första löneförhandling och jag berättade vad jag gjorde och frågade hur högt jag skulle ligga i lön. Svaret jag fick då var att jag borde ha x kr i månadslön. Problemet var bara att jag låg ett par tusen högre. Hade de noll koll på vad lönerna låg på? Jag tror fan det. 

Andra och oxå sista gången som jag har haft att göra med Sekten på dessa snart 11 år, så lyckades de alltså göra mig och en kollega arbetslösa. Detta trots att ett annat företag ville ta över hela vår gruppering med anställningsår kvar, löner och förmåner och allt. Det kunde inte bli en bättre lösning, men det räckte inte att mitt bolag var överens, att det bolaget som ville ta över oss var överens och det räckte inte att vi i gruppen var överens. För där stod Sekten och upptäckte att nähä... det nya bolaget hade inte kollektivavtal och vilka ska då betala renoveringarna på Sektens alldeles för fina kontor? Helt plötsligt räckte det inte för Sekten att göra det som de är till för, nämligen se till sina medlemmars rättigheter. Nä, nu såg de missade inkomster in till Sekten och så offrades jag och min kollega till vargarna istället. Hata det jävla facket. Ursäkta språket!

Nu tyckte jag att det var dax att röra mig ändå, och jag har fram till 4 november på mig att hitta ett nytt jobb. Så jag tror jag skall lyckas hitta nåt. Men jag är jävligt besviken på Sekten. Vilka jävla pajaser. Förmodligen kommer det inte att gå att säga upp sig på en gång från dem, utan de har väl typ ett halvårs uppsägning (allt för att inte bli av med de där renoveringspengarna till sitt flotta kontor). Vi får se vad som händer...

Efter att ha tittat på innebandy hela helgen, så rycker det lite i benen. Det är ofrånkomligt så att man blir lite sugen på att lira. Nu har jag en bristning som helt ignorerats sista månaden, så jag måste ta tag i träningen igen innan jag kan äntra banan igen. Just nu lutar det åt div 4 med gamla rävar och Mölnlyckespelare i Göteborgs ibf eller IBK Göteborg. Kommer aldrig ihåg vad de faktiskt heter. Träningar nere i Valhalla en gång i veckan. Gångavstånd till träningen är svårslaget. Alternativet skulle väl vara Koppens Lindome eller kanske Agas Landvetter Wings. Vi får se vad som händer. 

Från och med idag hade jag tänkt hänga på golfbanan, men när det regnar lika mycket i Sverige på en dag som det gör på vissa öar i Västindien på ett år, så är det svårt att ta sig ut på banan. Speciellt som jag är en kärring i regn. Dvs att jag spelar inte i dåligt väder om jag inte måste. Imorgon hoppas jag dock på uppehåll, då en runda på hemmabanan ligger i planerna. Jag stod ute på World of golf igår och letade svingspår med drivern. Efter femtielva korthålare med tjejen, så är osäkerheten på det långa spelet stor. Jag har ingen aning om hur det kommer funka. Skall bli kul att testa. 

Varje gång jag startar macen, så ser jag den här bilden: 8 grabbar (bara 7 eftersom jag tar kortet) på Kennemers första tee. Jag får rysningar varje gång jag tittar på det kortet. Vilken bana, vilka polare, vilka minnen!Technogetingar i Båstad

Båstad Outdoor Open blev som vanligt en helg med en massa sjuka händelser och som vanligt är det många skratt. Jag fick åka med Koppen och dela rum med honom. På hotell Riviera, om man nu kan kalla det för ett hotell, fick vi våra rum. Det var standard modell lägre med duschen i garderoben. Helt sjukt. En duschkabin var inklämd där det borde vart en garderob och från duschen klev man rätt in i rummet. Ett handfat satt på utsidan mot en vägg och toaletten var i ett eget rum.

Jag känner många av lirarna i Lindome sen gammalt. Vi har mötts genom åren i klassiska möten mellan Pixbo och Mölndal bland annat. Däremot var det en hel del nya profiler man fick lära känna. Jag har bara hört Koppens historier tidigare om detta galna gäng, men nu fick jag alltså ta del av det live. Vad skall man säga. Skönare gäng får man leta efter.

Det var 100 bärs, det var rosé, vi hade inbakat hår... vi stekte.

Vet inte om ni hört låten? "Stå upp för Avenyn" eller nåt sånt tror jag den heter... Har ni gjort det fattar ni skämtet.

På Riviera fanns det en bra sak. Balkongen/terassen på andra våningen var tillräckligt stor att inhysa hela gänget. Det mer än vanligt lyhörda hotellet fick tyvärr lyssna på techno i några timmar och om det var det som fick getingarna att helt tappa kontrollen vet jag inte. Koppen fick inte mindre än tre getingstick även om "PP" a.k.a. Pålsson låg bakom ett, när han tryckte en snusdosa på getingen som satt på Koppens mage.

Torsdag och fredag hamnade vi på Peppes. Stället med förmodligen Sveriges mest arbetsskygga servitriser. Jag har nog aldrig varit med om så dålig service på ett svenskt hak. Skrämmande att se faktiskt. Det kunde ta en halvtimme från det att man beställde till att man faktiskt fick in ölen. Det kunde gå en halvtimme innan man ens såg till servitrisen, så man kunde fråga var ölen var. Man fick gå till baren och fråga och där stog servitrisen och vek servetter eller nåt. Helt sjukt.

På fiket mitt emot Peppes köpte jag frukost en dag. I disken låg mackor uppradade och en liten brioche, i storleksklassen en halv toast, med brie gick på 35. Jag tog den med brie och salami och bad om en ramlösa. Jag tog upp 60 spänn och tänkte att det borde täcka kostnaden. Döm om min förvåning när tjejen bakom disken sa:
- Det blir 82 kronor.

- Va? Vänta nu... Vad kostar drickan, sa jag och försökte få ihop kostnaden i huvudet.
Tydligen var salamin oerhört dyr och mackan låg på 55 kr. Jag tror fortfarande att jag blev blåst. Men som Svensk jag är, så klagade jag inte. Istället lovade jag mig själv att aldrig mer köpa frukost på det stället.