Efter midnatt kommer demonerna

Helgen har varit den perfekta avslutningen på den stökigaste och jobbigaste veckan i mitt liv. Sitter i min lya som numera har tre stackars växter som lämnats kvar av min kära f.d. flickvän. Hon flyttade ut idag och jag höll mig borta hela dagen för att jag inte orkade se när hennes grejor bars ut. Ut ur lägenheten och ut ur mitt liv. Det blir liksom så påtagligt. Igår hjälpte jag henne att packa saker och bar ner en del i källaren. Jag bar tre lådor, grät en kvart och så tog jag tre lådor till. Helt sjukt. Kände mig som en liten barnunge. Sen åkte vi och hyrde en film.

Fattar ni? Nej, inte jag heller... det kändes som vi fortfarande var ihop, med bara en liten detalj som inte riktigt stämde, att hon faktiskt var på väg att flytta. Imorse kom allt tillbaks till mig och jag bröt ihop. Låg och grät i hennes famn och sen torkade jag tårarna och begav mig ut. Jag gav mig ut på stan med en polare för frukost och visste att när jag skulle komma hem senare på kvällen så skulle det vara tomt. Jag hann med:
-frukost,
-En sväng till Lisebergshallen för att se Barbarernas comeback.
-Titta på Milans femtielfte oavgjorda seriematch
-middag hos päronen.

Och ja, det var tomt när jag kom tillbaks. Ringde in en annan polare som kollade en film med mig och nu skall jag gå och lägga mig och brottas med demonerna. Det är ingen kul uppgift men det måste göras. Jag tror herr Scocco sammanfattar det hela bäst:

det regnar på hjärtats trottoarer ikväll
det lyser inte i några fönster
och tårarna som trillar ner på bordet
bildar små märkliga mönster

(ref) här sitter han då i hela sin prakt
kungen av ingenting
efter midnatt kommer demonerna
och sätter sig runt omkring

här sitter prinsen med blåa ögon
han som kunde alla rätta svaren
nu är han kungen av ingenting längst därinne i baren

i detta märkliga land kallat ensamhet
är det aldrig nån som hälsar på
ja dom bara tittar snabbt in genom dörren
säger "hej hur mår du" och sen måste dom tyvärr gå

(ref) här sitter han då i hela sin prakt
kungen av ingenting
efter midnatt kommer demonerna
och sätter sig runt omkring

ja, för drottningen hon rymde, nu bor hon i ett annat slott
här sitter kungen av ingenting och skålar för den tid som gått
det var inte så många år sen han tyckte att han visste allt
om du ställde hundra frågor så svarade han tusenfalt

(ref) här sitter han då i hela sin prakt
kungen av ingenting
efter midnatt kommer demonerna
och sätter sig runt omkring

Jösses vad djupt det där blev. Men jag är lite lätt fragil för tillfället och det måste man ju låta sig vara... imorgon skall jag ta ut min frustration på planen istället då jag (äntligen) får debutera på planen i b-laget. Vi möter Marstrand i Kungälv. bara nån halv km från min kära f.d. flickväns nya hem. Så oerhört passande.


 Idag är första dagen på mitt nya liv. En klyscha så sann som någon. Tur man kan gräva ner sig i jobb och träning för att kunna tänka på annat ett tag.


mjölksyra och sura uppstötningar

En underbar rubrik som sammanfattar min träning igår.

17.25. Anlände till Mölnlycke.
17.35 Gav mig ut på en 2 km lång löpning.
17.50 Stretchade baksidan och gjorde en enkel övning.
18.00 hängde på uppvärmningen på träningen oxå för säkerhets skull.
18.15 började tvåmålet. Jag hamnade som center idag i fjärdefemman.
19.15 slut på tvåmålet och frustrationen på topp efter dåligt spel, trötthet och krampkänningar lite här och där.
19.25 Bålträning med vår egen PT (Gith).
19.35 (ca:) Nära att spy. Låg på magen och simmade men fick avbryta.
19.45 slut på bålträningen och jag stapplade mot läktaren med kramp i vänsterlåret.
19.46 Kramp i vänster vad när jag klev upp på första bänkraden.
19.46 en sekund senare, kramp i höger vad när jag klev upp på andra bänkraden.
20.02 Efter stretch och en dusch skyndade jag mig till bilen för att hämta upp min f.d. flickvän på stan.
20.35 Dog på soffan och mådde sådär. Fortfarande mjölksyra i hela kroppen och magen var orolig.

Japp! Ännu en helt vanlig dag i mitt numera tragiska liv gick mot sitt slut. Har inte spelat så mycket tvåmål på träningarna tidigare i sträck och det tog verkligen musten ur benen. Jag har en bit kvar tills jag är matchtränad. Får nog ändå debutera i b-lagsmatchen på måndag. Får se om jag klarar att spela hela matchen. Ny träning idag och det är sena passet. Dessutom skall jag se till att kamma mig idag för det är fotografering för hemsidan innan träningen.

Imorgon har jag bott 100 dagar i min lägenhet. Det har Erika med gjort. Men jag tror jag slår henne till 200... :-(. Hon flyttar ut på söndag. Känns oerhört märkligt. Men sånt är livet. Vi skiljs åt utan att vara ovänner och kan prata med varandra vilket är bra naturligtvis.

Funderar på att åka med till Filipstad för vår andra match i serien. Dels kommer jag hemifrån, där det blir flyttpackning och dels får jag som matchrapportör se det hela live. Men samtidigt är det typ 10 timmar i buss så jag vet inte än hur det blir.

Har fått värmande ord från nära vänner hela den här veckan. Allt från nära kompisar i Stockholm till gamla lagkompisen och paralellslalompolaren i Tyskland och mina vänner i Italien. Alla som hört om min situation har alla på sitt sätt visat att de bryr sig. Känns fantastiskt med så mycket vänner som alla vill mig väl. Det är svårt att tro att det inte löser sig med sådana vänner! Stort tack till alla mina vänner!

Ritorno d'Italia!

Efter ett lååångt uppehåll från Italien så måste jag få in lite positivare inlägg. Så här kommer del 21 i serien från Milano...

Italien

Ventuno - eller: Kalla mig coach!


Vill du vara så där riktigt cool, häftig, inne eller vad du nu vill kalla det så skall det tydligen bäras en väst. Det har ALLA killar som dessutom glider runt I solglasögon trots att solen är lika borta som den midjekorta kavajen. Trots att regnet trillar ner, i för mig den ovanliga riktningen, uppifrån och ner, och inte som hemma I Götet, från vänster till höger eller alternativt från höger till vänster. Det är komiskt, nej, tragikomiskt att se dessa killar och för all del också tjejer (måste ju tänka på jämlikheten) när dom måste sätta upp glasögonen i pannan för att överhuvudtaget hitta ut från bussen eller titta på klockan eller nåt annat. Men en väst sitter det allt som oftast på. När sen det hetaste märket, kan inte namnet, har en norsk flagga på sig blir man ju mörkrädd. Tydligen är det nån norsk designer som vill sprida lite "seijern är vår"-stämning och har lyckats över all förväntan. Norsk hurtighet, vars största bidrag till modet innan detta är dom stickade lusekofterna, i kombination med Italienskt mode, vars största bidrag till hurtighet är Marco Pantani. Kanske inte det första man tänker på. Trodde att jag äntligen skulle slippa se alla dessa röd-blå-vita hån som sticker i ögonen på vilken svensk sportfantast som helst efter allt stryk vi fått av våra kära grannar västerut. Så norge sammankopplas med ett klädmärke för mig här nere. Det är kanske bättre än vad vi svenskar är för italienarna. Svedesi (svenskar) är det allmänna ordet för tändstickor. Fick det förklarat för mig att det berodde på att vi har ju så mycket skog i Sverige och allt är ju gjort i trä. Så "Passa me il svedesi" betyder tydligen inte "kan du ge mig svenskarna". Skönt det! Jag blev lite orolig där ett tag.


Tvättmaskinen går för högvarv. Min nya ögonsten som inhandlades och installerades i förra veckan har nästan tjänat in sig själv redan. Men då var det väl innan semestern som jag tvättade senast. Första kvällen med installerad tvättmaskin var jag inte klar förrän runt 02.00 så jag blev nån halvtimme senare till jobbet än vanligt. Var inte där förrän 10.45 morgonen efter. Förra veckan slog jag nytt personligt höstrekord och var där redan 09.15. Höst och höst förresten. Det blev ganska kallt ett par veckor men senaste veckan har varit varm. Det var väl sådär en 20 grader i morse...hmmm...förmiddags när jag var på väg till jobbet.....i kortärmat och med jeansväst. Mulet men varmt alltså.


Såg en lista gjord av och publicerad i GQ om vad som är bäst med Italien. Francesco Totti kom på 4:e plats! Fattar ni då hur fotbollstokiga dom är? La dolce vita vann följt av Lenardo Da Vinci och Ferrari. Lite oväntat kom Miss Italia bara på 18:e plats tätt följt av Giovanni Trappatoni. Snacka om ytterligheter.


FC Milano har många nyheter i år. Träningsmängden har ökats med 100 %. Vi tränar numer 2 gånger i veckan. Även om jag misstänker att det bara kommer bli en gång längre fram. Vi har ett nyförvärv i Valeria och vi har en ny spelande coach. Som coach kan jag väl försöka lära dom vilken ände av klubban som skall vara upp och hur man skall skjuta och så för det är på den nivån. Tro inget annat. Hade en 10 minuters privatlektion med Valeria om hur man skall skjuta. Men man får ju anpassa sig till situationen och första helgen med matcher är mindre än 3 veckor bort. Hörde på senaste träningen att det antagligen är nånstans söder om Rom vi lirar. På tal om Rom, det påstås att Rom inte byggdes på 7 dagar. Jag är nästan säker på att FC Milano inte byggs på 7 månader men och andra sidan så tror jag inte de andra lagen är särskillt heta heller. Skall bli kul och se vad vi kan åstadkomma. Jag räknar dock inte med några tränaranbud från Sverige förrän kanske nästa år...


väst - panciotto

heja Norge - forza Norvegia

tvättmaskin - lavatrice

det ljuva livet - la dolce vita

tränare/coach - allenatore


Bryt ihop och kom igen...

Jag gör ett tappert försök att tänka på något annat och måste ju bara konstatera att Helge tog det här med Mourinhos avgång mycket hårdare än jag gjorde...

Eller var det så att de andra älgarna retade honom för hans fula horn eller klumpiga klövar? Ingen får någonsin veta. Tragiskt! Hur man än vrider och vänder sig, så finns det någon stackare som har det värre...

Har fått det konstaterat att jag egentligen inte haft ett rätt senaste månaderna. Skönt att veta! Nu kan jag bara bryta ihop och komma igen. en skön klyscha som alltid funkar den där med att bryta ihop. Tyvärr har man ju den rutinen... önskar man var 18 år igen och inte hade en aning om hur ont det gör när man blir ratad.


matchref

Jag skrev matchref om Pixbo - 0302 igårkväll. Den är inte utlagd än på www.pixbo.se/ibf men den dyker nog upp under dagen...

dagens låtar...

...är Ambrozia med "Baby come back" och Dirty Vegas med "Days go by". Konstigt vad alla låtar man hör plötsligt får en djupare mening.

Ysane kyrka

Hann med en hel del den här helgen. Tillbringade en massa tid i bilen, då jag var nere i Sölvesborg på lördagen och bevittnade bröllopet mellan min kompis Pontus och hans Martina. Måste säga att det var ett oerhört vackert bröllopspar. Kyrkan var fantastisk och uppträdanden av Martinas syster och framförallt av Berna och Finn fick mig nästan till tårar. Jag är ju rätt känslig för tillfället och sitta själv i en kyrka är inte bästa medicinen för att glömma ett uppbrott. Men bröllopet var hur som helst väldigt lyckat och middagen och festen efteråt var fantastisk. Även om mina tankar var någon annanstans lite då och då. Jag fick många tröstande ord hela kvällen och det är väldigt skönt att ha nära vänner omkring sig i svåra tider. Men det var Pontus och Martinas dag och jag tror att de var mer än nöjda.

I fredags hann jag med en afterwork med Anton, PW:s tränare. Vi satt och snackade skit över några bira och senare åkte vi hem till honom och kollade en film. Sen var det hem och tänka igenom vad som skulle tas med till bröllopet.

Söndagen var det hemfärd från Sölvesborg och raka vägen ut till Lerum där vi hade premiär. Ibf tog tre säkra poäng och 0302 såg ut att sakna något i sitt spel. De spelade jämnt med PW men först efter att man legat under med 4 - 0 och vi släppt trycket på gaspedalen. Och de var aldrig bättre än oss trots underläget. I vanliga fall kan ju lag höja sig och verkligen trycka på men det kändes som att de inte hade tillräckligt med kvalité igår för att uppbringa en vändning. De såg faktiskt väldigt bleka ut. 8 - 3 var på inget sätt orättvist och jag tror 0302 kommer få en riktigt tuff säsong. Med jämnheten i serien så kommer de att ta sina poäng men jag tror de kommer slåss om 6 - 8 plats någonstans. Alltså något i stil med deras förra säsong. Jag kanske har fel men de måste visa mycket mer än igår. Däremot var jag imponerad över vårt tålamod men är fortfarande osäker på vart vi står egentligen. Det är ju så många lag som jag inte sett spela och det kommer bli en intressant serie. En sak är säker. Vi kommer fightas om seriesegern. Jag tror stenhårt på oss. Dessutom kommer vi att få ner en del spelare från IBK med jämna mellanrum och det försämrar ju inte direkt chanserna.

Igår kunde jag inte sova särskilt bra. Var själv i lägenheten och tankarna forsade fram i skallen likt en upprorisk älv som aldrig sinar. Hopplöst att sova. Men hemskast är att vakna själv. Jag hoppas att det här försvinner snabbt. Det är jobbigt att bara vara. Jobba som vanligt, träna och så samtidigt som hjärnspökena drar fram likt en tornado inombords. Ibland vill jag bara skrika rätt ut men jag vet inte om arbetskompisar och andra skulle ringa de där killarna som har vita stärkta skjortor att dela ut... Jag vill ju gärna kunna röra armarna.

Only for happy people

Sen torsdagsträning igår och den gick allt annat än bra. Huvudet var inte med, träningsvärken i låren satt som en kanyl i stortån. Jag kunde knappt sätta mig ner utan att luta mig mot nånting och hasa ner på plats med nästan raka ben. Ålderdom? dåligt tränad? Nä, svaret stavas U-T-F-A-L-L-S-S-T-E-G. Alla som gjort dem vet vad jag pratar om.

Jag var vägen om Galleri Ferm och köpte tavlor till jobbet med några kollegor. Sen hann jag hem i fem minuter och känna lite panikångest över att det var helt tomt hemma innan jag åkte ner på stan igen och sammanstrålade med min kompis från Stockholm. Vi pratade relationsproblem och uppdaterade varandra vad som hänt sen vi sågs i somras över en öl och en kaffe. (Han en öl, jag en kaffe). Sen släppte jag av honom på hotellet och körde ut till Mölnlycke för träning. Benen var som sagt inte med men de var ändå bättre än huvudet. Hade haft en tung dag och det är märkligt vad man blir "off" av att tänka mycket. Det tär på en. När jag hade tränat klart hade jag fått sms. Min f.d. flickvän skulle sova hos sin syrra. Jag satte mig i bilen och styrde hemåt livrädd för en stor och tom lägenhet. Det kändes hemskt att kliva in. När jag satte nyckeln i låset började tårarna rinna.... Det var bara att packa upp träningsväskan och försöka samla sig. Satt och stirrade i tv:n utan att se. Gick och la mig klarvaken vid 1-tiden men lyckades nog somna rätt fort ändå. Jag tittade inte åt andra sidan sängen... jag vågade inte.

Är inne i en riktig depp-period nu. Inte så konstigt kanske... Beslöt mig igår för att jag skulle traska till jobbet idag. Proppade öronen fulla med Coffee Lounge-musik och släpade mig till jobbet. Tänkte ta en kopp kaffe på vägen, unna mig något för att få tankarna på nåt annat. Det kändes som en bra idé ända tills jag gick förbi Condeco på avenyn. I stor text på deras fönster stog det "We want happy people". Jag kunde nästan småle men det räckte nog inte för att kvalificera sig. Jag gav upp den där koppen och traskade vidare mot jobbet.

Nu sitter jag och är orolig för att sitta hemma själv ikväll. Jag måste packa för morgondagens bröllop i Sölvesborg men det tar ju 10 minuter. Sen har jag en hel kväll helt tom. Jag känner redan panikångesten komma krypande.... Får fundera ut något under dagen, ringa några kompisar och fråga om de vill leka med mig.

Ett ord poppar upp i huvudet hela tiden den här dagen. Tycker det sammanfattar det mesta för tillfället. Vilket ord? MISÄR!

Snor på täcket...

Bk Botta Matts final på året blev.... till ingenting. Ett sent besked om att motståndarna inte skulle dyka upp togs emot igår med viss besvikelse. Jag har mailat korpen för att se om det blev W.O. eller om det blir omspel. Matchen är ju inte viktig för utgången i serien, då vi säkrade seriesegern redan i förrförra omgången. Det är däremot publiken jag tänker på, som går miste om lite publikfriande och miserabel fotboll... ja ja, jag tror ingen går under om matchen inte blir av.

Brottas med mig själ på rent Ingmar Bergman-mässiga sätt för tillfället.

Inter förlorade igår... jag har inte hånat mina vänner i Milano än. Tycker de kan få suga lite till på karamellen först. Tittade på andra halvlek och Fenerbache har ett riktigt roligt lag. Såg Bank skriva att de kan vinna mot Inter i ena matchen och förlora mot ett bottenlag i turkiska ligan nästa. Mycket brassar och så... Han är klok den där Bank.

Det var snorfläckar på täcket efter nån timmes hulkande imorse...

Ikväll är sista träningen innan seriepremiären. Jag tränade inte med laget igår men det kändes ganska avslaget i tisdags. Och med avslaget menar jag att det borde smällt mer så här nära seriepremiären. Alla borde ju slåss för fullt om en plats i startuppställningen. Själv är jag stoppad i bröfemman för tillfället. Och med all rätt. Jag är inte helt tillbaka än och jag förväntar mig inget annat. Men om nån vecka eller så räknar jag med att jag kan meddela coach att jag är med och slåss om platserna som alla andra.

Sitter och funderar på vad jag skall tröstäta ikväll efter träningen. Det ligger visst nån Geisha-choklad i kylen.

En polare från Stockholm är nere i stan idag och imorgon. Jag skall sammanstråla med honom på stan efter jobbet och ta en fika. Skall även hinna med att gå på galleri igen. Ny inhandling till jobbets konstlotteri (och den största bidragande faktorn till att jag faktiskt har nåt på väggarna som inte är planscher på lättklädda damer som fläkt ut sig på en motorhuv). Nej... så tragiskt stereotyp är jag faktiskt inte... om ni nu inte har fattat det än...

Lyssnade på Faithless låt  Don't Leave i bilen in till jobbet efter det att jag släppt av min kära f.d. flickvän. Började nästan hulka igen. Men jag vill inte ha snor på sätena oxå... så jobbigt att göra rent... :-)

Har det väldigt lugnt på jobbet idag. För en gångs skull den här senaste månaden. Tyvärr ger det mig en massa tid att tänka.

Piango

La vita puo essere stupenda... ma piango!

Det känns så oerhört skönt att ha så många riktiga vänner i svåra stunder. Det är ett angenämt problem vem jag skall välja att prata med om jag behöver det... känns så jäkla bra med det stödet.

Var iväg igår och tränade och kollade fotboll på O'learys. Tror nog det var sista gången jag går till O'learys. De har bytt ägare för ett tag sen och numera har de frångått affärsidén "Hyfsad mat till billiga priser och mycket sport". Numera ser den reviderade affärsidén ut så här: "Hyfsad mat till löjligt dyra priser och mycket sport". Lägg därtill ett kundfokus som imponerar på.... ja, jag vet inte vem. Troligen ingen. När jag ringde och skulle beställa bord och sa att jag skulle ha 5 platser kl. 20.30 så fick jag en halvminuts utläggning av killen i luren att nej, det går inte... Du måste beställa från 20.00. Vi försöker driva en business här och folk beställer 10 platser och så kommer det bara två och vi nekar folk i dörren fast det finns platser i restaurangen och bla bla. bla... Men ursäkta att jag beställde bord då. Men nu vill jag ha ett bord till 20.30 för jag kan inte komma tidigare! Killen svarade att ok, då är du det enda bordet som får beställa 20.30. Men tack så jävla mycket då tänkte jag... jag sa det inte så. Inte högt i alla fall.

Jag beställde en babyback ribs och en cola. Jag kollade aldrig priserna, utan tog en cola till eftersom jag var törstig. När notan kom in trodde jag fan inte mina ögon. 170 kr, och det var bara ribsen. (en rad med revben), lite slappa pommes och en ynka hög cole slaw. Ma vaffanculo! När sen colan lades på, 28 kr glaset, så hamnade slutnotan på 230 stinkande svenska riksdaler. Som tur var så vann Milan denna dag så jag kunde leva med rånet. Men kundfokus var kasst. Vi satt fyra vid bordet och bredvis oss satt ett stort sällskap på 20-talet människor. När de lämnade restaurangen så flyttade en i vårt sällskap på sig för att få bättre sikt. Det tog två minuter så var vår kypare/klåpare framme vid borden och bad honom flytta på sig. Han skulle omorganisera borden... och det skulle in nya gäster sa han. Han flyttade bordet som min kompis satt närmast fem centimeter och satte två nya gäster vid detta bord. Övriga 10 bord som stog tomma fortfarande fick inga nya gäster så länge vi satt där. Trevliga och billiga! En bra kombination, men inget som stämmer in på O'learys. Från och med idag så lovar jag att jag inte skall gynna den restaurangen igen.

Dumped sealed delivered

En gammal Stevie Wonder-hit lät nästan så där... jag tog mig friheten att ändra lite på texten.

Jag kunde inte sova igår. Gav upp till slut och drog på mig kläderna igen och strosade planlöst genom stan några timmar. Kunde inte tänka vettigt. Frågor som "Finns det matt-affärer som inte rear?" dök upp i huvudet. Jag antar att jag var i nån slags form av chock... få se om jag kan ta mig ur den idag...

Ska på bröllop på lördag. Sölvesborg. Seriepremiär på söndag. Känns inte speciellt viktigt för tillfället...

Insomnia

Sov i runda slängar 1,5 timme inatt. Sen träning och jag var inte hemma förrän lite efter elva. Jag var nån slags kombination av övertrött och pigg. Tre dagars träning och en riktigt hektisk jobbvecka har satt sina spår. Sen var väl vetskapen att jag skulle upp lite innan sex imorse ingen motivationshöjare direkt...

Bara jag tar mig igenom den här arbetsdagen så kan jag med gott samvete ta en löptur i Skatås och kolla en bio ikväll med lite kompisar... om jag håller mig vaken i VIP-salongens väl tilltagna fåtöljer...

over and out

Dagens låt: The living daylights, Aha


Nytt gästspel av Peter "Klinsmann" Svanquist

Ni som känner till Bk Botta Matts, förstår nog att det har spelats ytterligare en match. Den näst sista faktiskt och seriesegern är redan klar. Igår spelade mästarna mot Linné. Eftersom jag själv tränade innebandy så blev det inget fotbollsspel för mig denna match heller. Min namne och gästskribent, Svanquist, tog i vanlig ordning om matchreferatet. Här kan ni ta del av den ekvilibristiska och vältaliga bollvirtuosens ref:

Den 4 man starka truppen 1 min innan matchstart bådade ju gott !!  
Men likt gud ser vi Mats komma lunkande med benskydden i handen o Kallballonkas sladda in med bilen på bredsladd o truppen är fullständig !! Domaren basunerade ut att det är han o ingen annan som dömmer iom att han verkade tro att serien levde  hehe...vi har ju redan vunnit som kunde höras i sportradion..

Vi förlorar bollar på mitten genom as-pissigt spel o passningar o 0-1 är ett faktum. Opps  0-2 slinker in...vi är passiva o alla varkar vara bakis eller ngt.

Andra halvlek drar igång o vi släpper inte till så mkt...men skapar en o annan chans men skjuter över o vid sidan.. 0-3 är vääääldigt nära men Robban mellan stolparna agerar POLIS o haffar bollen ständigt ! Låg ner ett antal ggr o knep bollar framför motståndarna...underbart o se !! Spelet är väl en aaaning bättre men INTE bra ! 

vi kommer i ett par slappa anfall o får hörna. Svanis  dvs  jag som skriver slår den  (siktar så klart) på motståndarens ädlare delar...träffar så där..men bollen kommer tillbaka ut till mig och jag fintar lite skott och bredsidar bollen in till Ballonkas framför mål som i sin tur smeeeeker in lädret till 1-2...sååå värda vi var det målet  ... hehe Då e det 3 min kvar gapar domaren.... Vi satsar framåt..Robban kommer upp på en hörna som vi lycktas skrapa ihop...detta skapar förvirring hos motståndarna som missar en rensning och bollen är i grollat (nättaket) Ballonkas drar på en halvvolley och vi har 2-2  yeeha ! Avspel på mittplan o domaren blåser av tillställninge...puuust så gött...
Äntligen kunde vi få lite medgång...SÅ 2-2 är resultatet 
Gött moos  

Målis Robban    7/5
Back  Svanis  3/5
Back  Richard  3/5
Back  Staffan  3/5
Mitt  Mats  2/5 
Mitt  Janne Bark  4/5
Topp  Ballonkas  4/5 


urvriden disktrasa

Igår hade jag inte bara en väldigt lång dag på jobbet, jag gjorde comeback i IBF. Jag hann köra min halvtimmesuppvärmning innan och sen var det 1,5 timme innebandy. Kan säga att jag var rätt mör i benen efter det. Första kvarten kändes det som att jag var på helt fel ställe. Jag var inte van vid tempot och tekniken har jag inte direkt vässat i löpspåret. Men allteftersom så kom jag in lite bättre i tempot. Jag kan fortfarande inte ruscha fullt och jag är nog långsammast i laget för tillfället på grund av detta. Lite svårt att våga dra på för fullt.

Träningen var inte slut efter innebandyn. Efter passet var det en halvtimmes löpning också. Det var lite jägarmarsch och ruscher. Det tog inte många minuter innan jag hade krampkänningar i vaderna. Lite stretch så kunde jag (nästan) springa hela vägen in i mål. Lång stretch och tre timmar efter att jag börjat värma upp så var min träning slut. Jag åkte hem och sjönk ner i soffan och kroppen kändes som titeln på det här inlägget. Hjärnan kändes på ungefär samma sätt efter jobbet, så jag kan säga att jag hade stora problem att kliva ur sängen imorse...

Idag är det nya tag. Nytt jobb och ny träning. Får se om jag kan köra hela passet ikväll. Jag har inte styrkan i benet än.

Ska på bio på fredag och äntligen testa på VIP-avdelningen på bergakungen. Jag utlovar en fullständig rapport därifrån...

Over and out


det papperslösa samhället?

På jobbet har vi ofta pratat om det papperslösa kontoret. Mail och andra "elektroniska" lösningar skulle helt göra papper onödigt. Yeah right... Folk skriver ut mailen och dokument som aldrig förr... jag tror faktiskt vi bränner mer papper idag än för 20 år sen... varför jag kom in på det här överhuvudtaget kanske ni undrar... men det var så här att jag för några dagar sen fick en avi på brevlådan. Det var en påminnelse om att jag inte hade fått ett paket och att jag skulle ringa ett av två nummer på avin för att få paketet levererat på nytt datum. Jag hade ingen aning vad paketet innehöll och det kunde inte personen i telefon svara på heller... bara att den skulle köras ut till mitt närmsta utlämningsställe. Först frågade kvinnan om en tid när jag kunde vara hemma och som vanligt tror alla utkörningsfirmor att nån gång mellan 8 och 16 passar alldeles utmärkt att vara hemma... hallå?!? jobbar ingen vanlig kontorstid. Ja ja, hur som helst så kördes paketet ut och jag kunde hämta ut det ikväll.

Jag lämnade fram min avi, påskriven och kontrollerad med id och allt... och ut får jag: Gula sidorna. Jag trodde jag skulle dö... jag letade efter dolda kameror och insåg att det var inget skämt. Någon utkörare hade knackat på dörren och ingen hade svarat. Då beslöt denna person att ta med sig gula sidorna tillbaks. Som en anekdot kan jag ju berätta att vi är tre hushåll i huset och ett exemplar av gula sidorna hade han ändå lämnat utanför dörren till någon av oss.
Jag bad tjejen på ica att slänga min gula sidorna. Snacka om miljöförstöring. Det kostade väl något träd att producera den och så minskade vi ozonlagret några enheter genom att köra ut en extra gång. Suck. Jag som trodde vi levde i ett välutvecklat industriland.

Ibf tog en seger i Björnslaget i helgen förresten. Jag såg ingen match faktiskt men de slog både Lindås (på straffar) och Filipstad/Lesjöfors som båda spelar i vår serie. Inte illa... Nu längtar jag tills träningen imorgon, Då är det comeback i "mitt" lag efter veckan med tjejerna... Nu är det sängdax. Jag har en sjuk arbetsvecka framför mig. Då är det läge att knoppa in tidigt! Så jag signar av 22.05. God natt!

Räkbåten i Göteborgs skärgård

Om ni nånsin funderat på att åka med räkbåten från Lilla bommen och inte kommit iväg, så kan jag berätta för er vad ni gått miste om. Båten är rätt stor med två våningar och kan säkert svälja uppåt en 300 personer. Ombord jobbar det ett gäng servitriser som dessutom underhåller med sång med jämna mellanrum. Du får lyssna till allt från Elvis till Carola. Ständigt denna Carola. Vad är det som gör att alla tjejer bara släpper loss så fårt en Carola-låt spelas. Det slår aldrig fel. När de här sjungande servitriserna och servitörerna anställdes så glömde de tydligen att försäkra sig om att de kunde mer än sjunga. För att ta betalt i en bar var det ingen som visste hur man gjorde. Jag satt i baren och tittade på "stjärnan" i showen (åtminstone tyckte hon det själv), när hon försökte få av en kork på en absolutflaska. Det tog henne exakt 1 minut och 39 sekunder (och med hjälp av en sax) att få av plasten och senare även korken. De fyra andra som stog och jobbade på båten vet jag inte vad de sysslade med men de tog inga order i baren och när "stjärnan" skulle upp och köra en låt till så fick törstande gäster vänta lite till.

Jag roade mig att titta på folk som åkte med båten. Det var förutom det gänget som vi åkte med ytterligare två stora sällskap. Ett med Dolly i spetsen. Han hade rosa peruk, svarta strumpbyxor och ett rosa linne under läderkjolen. Vi trodde först att han fyllde år men det var en annan tjej i sällskapet som gjorde det. Hon hette tydligen Anna och fyllde 30 år. Dolly var bara en aning översminkad men guldkavajen på en annan grabb i sällskapet var ändå mest iögonfallande. Hur man nu kan slå en rosahårig, läderklädd man i sina bästa dar... men det gick tydligen.

Det tredje sällskapet hade en 39-åring som skulle firas men jag kommer inte ihåg några från det sällskapet. De liksom bleknade bort i konkurrensen. Fascinerande att titta på människor ändå... I ett hörn satt ett medelålders par där mannen gärna ville vara med alla andra sällskap. Han gled omkring och tittade på alla och såg så där bortkommen och lite mesig ut. Hans fru eller vad det nu var satt lugnt kvar.

Båten åkte en tur på fyra timmar lite drygt och tog vägen om Styrsö bland annat. Oerhört fint där ute i skärgården men jag tvivlar på att jag kommer ta den där båten igen. 450 spänn för lite skaldjur och en båtbesättning som iofs kunde sjunga men som inte hade slagit igenom på Idol ändå för de hade inte den rätta looken... om ni förstår vad jag menar.

Det var fyra tjejer varav den redan nämnda stjärnan var blond med svarta slingor i håret. Och då snackar vi inte några slingor som någon hårstylist slängt ihop utan vi pratar oljefärg och några missade penseldrag när någon målat huset. Tjej nummer två gjorde tydligen någon slags premiärtur och hade inte samma röstresurser men tjej tre såg ut som att hon knäckte extra som seriemördare. Jag blev rädd när jag tittade på hennes ögon. Hon såg inte helt frisk ut. Så där religiöst överpositiv och ändå lite falsk. Förstår ni vad jag menar då? Skrämmande hur som helst... Den sista tjejen var faktiskt rätt söt och sjöng bra men när hon på finalnumret hade satt på sig sina glasögon så ryggade jag tillbaks. De (glasögonen) såg ut som ett par lärarglasögon, lite trekantiga med spetsen neråt om ni förstår vad jag menar. de såg ut som att de var tagna ur nåt rekvisitaförråd från nån billig vuxenfilmsproduktion (från den obligatoriska lärarinnanscenen.

Killarna, de var två stycken, såg ut som klippta och skurna för Idol. Båda hade looken, engagemanget men nån guldbiljett som man tydligen får i år hade de aldrig fått. Kanske en skrapad trisslott från Kishti på sin höjd....

Cleaning windows

jag har för mig att det finns nån låt som heter det... men tvätta fönster blir det inte i helgen... vi är mitt i målning av vardagsrummet och den tillhörande nischen, a.k.a. biblioteket. Första strykningen är på plats. Nu är det Räkbåt som gäller i några timmar... Sen är det andra strykningen imorgon.

Är rätt slut efter första... men fint blir det!


Lyssnat på My voice radiostation... nåt enformigare får man leta efter...


Gästspel nummer 2

Det är inte bara Klinsmann som gästspelar den här veckan. Jag har faktiskt fått äran att träna med damlaget den här veckan. Ibk:s damer alltså. I min väg tillbaks till normal träning så har jag fått mjukstarta och känna på bollen lite tillsammans med damerna. Tempot är något lägre och jag är inte orolig att jag får 90 kg Kalle rusande i full fart in i ryggen på mig.

Damerna har bevisat några saker för mig. Min nuvarande snabbhet är pinsamt dålig, min bollkontroll är snäppet sämre och skottet existerar inte. Känns skönt att lämna med självförtroendet på topp. :-)

Nästa vecka siktar jag på att återvända till våra egna träningar. Men jag har en bit kvar tills jag kan börja konkurrera om en plats. Hittills har jag bara kört långlöpning och snabbheten är INTE bra. Det har den ju inte varit de senaste tio åren iofs men nån gång skall det väl lossna!

Nu är det helg! Äntligen! Skall tillbringa det mesta av den i vardagsrummet. Inte i soffan utan klättrandes utmed väggar och maskeringstejpa, limma och måla. Gula tapeten skall bort bort bort och lite fräscht ljust grafitgrå nyans skall pryda väggarna istället. Kommer passa klart bättre till våra vita soffor, mörka trämöbler och tavlor till förbannelse i blåton...

Finns en risk att jag passerar Saluhallen på väg hem idag. Jag tar apostlahästarna hem idag. Gott att slippa sitta i fredagsköerna. Ha en trevlig helg allihopa! (och så skickar jag en hälsning till Pixbos damer som skall träningsspela i helgen). Tack för att jag fick träna med er.

Gästkrönika - Svanquist

Eftersom jag själv inte kunde vara med i den livsviktiga korpmatchen i onsdags, så bad jag Peter "Klinsmann" Svanquist om en gästkrönika. Vi är numera seriesegrare och tabellen är skön läsning. Här får ni ta del av onsdagens match...


samlades kl 18,00 SAMTLIGA var där 18,15 som skulle vara match start enligt maffioson tillika spelande tränare, coach...dvs fader Zellen som inte kunde närvara pga ngt som inte kommit fram ännu...hmm  

Alla VI stod o väntade på att det skulle börja kl 18,15 !!  men då båda arenorna var fulla av andra klassens böös spreds elaka rykten om att matchen inte alls började 18,15 utan senare ? Eller hade vi loosat pga walkover..?  nej, matchen började 18,45 ist... Robban blev galen för han var ju ledig dagen efter o skulle halsa vin...men övertalades att stanna. Janne Bark hade lagt in ett sk. "patientbesök" som han kallar det direkt efter matchen o skulle behöva gå tidigare....  

under tiden som de pågående matcherna spelades klart så haltade Svanis runt som en bollkalle när Eddie o Ballonkas körde volley skott.. kort o gott så var alla faktiskt uppvärmda inför nersläpp...såg tom Robban hålla i en boll.  

matchstart: jag Svanis hade fått domarpengar och gick o skulle smörja o le falsk mot denne. Men leendet blev bara så varmt...det var ett härligt återseende då jag gav 1000 lappen till Ingvar Kellander...(för er som inte vet har mannen dömt oss i innebandy när vi var knattar)  

vi spelade bra...Johan var på spelhumör som aldrig förr o Janne Bark hängde med...underbart o se att vissa av oss fortfarande kan springa !!
Rickard höll ihop försvaret med finess och millimeter passningar under motståndarnas fotsulor !! Tåget gick på högerkanten när Reischen lubbade som fan utan utan boll o väntade på räkmackor som tyvärr uteblev..
Ballonkas hade som vanligt tre man på sig o hade lekstuga till o från
Eddie munhuggdes med domaren o spred god stämmning...
Robban skötte sin uppgift mellan stolparna med bravur !! hade Smeichels utkast ett par ggr...dvs 70 meter rätt på läppen Jag själv   haltade runt o försökte köra ärliga tacklingar med rak axel..lyckades 2 ggr..men det var inte poppis då en av motståndarna påpekade att det är fotboll vi spelar och inte hockey...tog det som en komplimang så klart !!!!! hehe  

kort o gott   ...  alla sprang..löpte till o från och seger med 4-1 var gjuten !!  Skulle eg varit 6-1 ..lovar !!  skall berätta !
i första halvlek spelade Johan vägg med Ballonkas o levererade en pass till Janne Bark som sätter bollen i bortre hörnet..yeahh !  tyvärr så står ju domare Kellander lite felplacerad och ser inte att bollen går in hahaha...
ja jösses..  Vi lägger i en högre växel o ångar på !
Leder väl med 3-0 då jag står som avbytare och hejar på och kör rehab för mitt knä som gick av förr förra matchen...  Robban klistrar bollen och skickar ut densamma över halva plan och Ballonkas sticker...
lurar första motståndaren genom ett ryck o denne missar då han skall nicka....bollen i luften..då nickar Ballonkas likt Kaká bollen mellan de två backar som är kvar...ena backen får bara in en liten knuff  men det hjälper föga då Ballonkas själv från halva plan lurat 3 man o bara har målvakten kvar...bollen ligger perfekt vid foten och han rullar in den förbi en chanslös målvakt.. Verkligen vackert mål !! OM inte Kellander just som bollen går i mål blåser frispark för knuffen som inträffade tidigare...helt riktigt blåst tyckte alla utan Eddie som villigt påpekade detta för Ingvar    hahahahah  Ballonkas såg ut som matadoren på julafton..slet sitt hår..  

jag som upplevde detta från sidan, detta som t.o.m hade varit vackert i den tyska korpen kunde ju inget annat än vika mig...sorry men det var ju INTE oväntat .. eller ?  

Alla NI 100,000 tals som bara läser om OSS...kom ner för fan o se LIVE !!   kan garantera att det ALLTID händer ngt !!!  
betyg :    
Robban "Smichel" Carlsson  5/5 !!   goalie
Eddie "råbult"   5/5
Rickard "lovande"  5/5
Janne "bark"      
7/5 Johan "goldenboy" 
8/5 Reischen "högerloket" 
5/5 Kalle "Ballonkas"  6/5
Peter "halt o lytt"  3/5  

hehe...               Klinsman 


Mycket vill ha mer

Jag säger bara Roman Abramovich! Vilken hjälte! Man kan inte annat än imponeras över karlns förmåga att bränna halvskumma ryska oljepengar. Hatten av för Roman. Läste i Gazzettan att han har beställt en liten ny privatjet, där han kan flyga vart han vill med sina närmsta 850 polare. (Jag har samma problem som Roman, hur fan skall jag transportera mina närmsta hundra polare...) Senaste inköpet av oligarken är en Airbus A380 som går lös på i runda slängar 320 miljoner euro.

Som om det inte är nog så har stackars Roman inte den största yachten och åtminstone två tidigare yachter (på vardera 115 och 86 meter) är tydligen inte nog. Han har även beställt en till liten eka med ruff på 168 meter. Ruffen innehåller för övrigt en biograf, en pool och en privat ubåt. Man kan även landa på två olika ställen med helikopter uppe på ruffen. I en artikel som beskrver just detta påstås det att bara en full tank kostar runt 120 000 dollar. Tycker faktiskt det är svagt av Roman att inte planera in en landningsbana för sin nyinköpta A380. Men det kommer väl snart...

Själv funderar jag på om jag har råd att ta en hotellnatt i Malmö om en månad... Fan, jag måste bo i fel land och befinna mig i helt fel bransch...