Det lackar mot jul

Den här hösten har tamejf-n gått rekordfort. Det känns som väskan med badbyxorna fortfarande ligger framme i nåt hörn. Att vara nybliven förälder, på (väldigt) gott och (litet) ont, tar bort en hel del tid med vänner. Det har man ju insett nu. Prioriteringarna skiftar kraftigt och att känna att man bildat en helt egen familj är ju helt underbar.

Nog om sånt va!

Lackar mot jul? Varför säger man lackar mot jul och inte lackar mot midsommar? Lackar mot påsk? Nån som vet varifrån uttrycket kommer? Numera lackar man ju ur istället för lackar mot... Man kan lacka bilen. Vilket oerhört mångsidigt ord det är ändå. Lacka.

Seriefinal på lördag. ALLTID seriefinal. Den här gången mer än någonsin. Titta själva på
tabellen så förstår ni. Välj Div 4 herrar. Hittade faktiskt ingen direktlänk till vår tabell. Så ni får jobba lite... 7 poäng upp inför ser ju ändå rätt lovande ut. Nästan så man hoppas på en torsk så inte spänningen försvinner. Men vi har ju övertränat bort oss över julhelgen förut. Inget är klart förrän den smällfeta damen sjunger.

Tre dagars jobb kvar innan längre julledigt. Jag har fortfarande inte vridit på julstämnings-knappen i mitt huvud. Men snart trillar väl poletten ner. Skall bli helmysigt att för första gången fira jul med Bella. Men också väldigt sorgligt att inte mamma är med. Men någonstans är hon ändå med hoppas jag.Jag sitter i Bellas rum och skriver. Fotot taget med macen... Bella ligger på mattan och tittar i taket, leker med leksaker och tittar på mig. Fredagkväll. Erika på väg hem från stan. Satelite i akustisk U2-version på podhögtalaren. Life is good!

Nyår blir firat i Branäs av alla ställen. Lite snö där hoppas vi på. Kan bli en och annan pulkatur. Mest lämna stan och få lite skidåkning i benen.

Får passa på att önska alla en riktigt god jul & ett gott nytt år.

Titta bloggen lever fortfarande

Jodå, visst lever bloggen kvar. Dock har inläggen inte trillat in så ofta. Nästan pinsamt sällan. Men har man inte lusten så har man inte. Men nu är det dax att lufta lite åsikter igen.

Först så måste jag bara kommentera händelserna i Italien idag. På en och samma dag hände två mycket märkliga händelser. Båda händelserna skedde i Milano. En på piazza Doumo bredvid katedralen och en annan händelse i Milanos "riktiga" katedral; San Siro. Milan åkte på stryk men någon som fick ännu mer stryk var
Silvio Berlusconi. Presidenten har gjort mycket som ledare för Italien. Det kan diskuteras hur bra han har varit och jag har svårt att förstå hans stora stöd i Italien. Och att jag skriver mycket betyder inte att det har varit bra saker. Fascinerande att han har kommit undan med så många skandaler faktiskt. Men idag hann sanningen ikapp honom. När till och med hans egna nitar honom på öppen gata så börjar man ju undra.

Men Milan var inte dåliga idag. Förutom första 5 - 10 minuter i båda halvlekarna, så ägde man händelserna på planen. Men då måste man ju göra mål oxå. De flesta i Milan har höjt sig sen säsongsupptakten men vad har hänt med Pirlo? Han är långsam, seg och skapar inga som helst chanser framåt längre. Skall det bära hela vägen i år så får han snäppa upp sig minst två steg! Eftersom Leonardo envisas med att lira honom hela tiden. Suck.

...och Andrea. För guds skull, klipp dig nån gång!


Satt och tittade på tv häromdagen och jag kommer inte ihåg i vilket sammanhang det var men Erika sa något om killen på tv:s ålder. Något i stil med -"Han är ju en gammal gubbe... minst 35!". Sen gick det någon sekund innan hon insåg att hon själv är ihop med en 35-åring. Ooooops!

Bandyn rullar på. IBK Göteborg, div 4 trummar på. 14 - 3 senast och det kändes märkligt att läsa 14 - 3 på tavlan när vi ändå inte lirade så där fantastiskt bra. Kari Kyrä gjorde debut. Han får höga betyg, han passade ändå fram till ett av mina mål. Några heta avslutare hade en bra dag på jobbet. Nypon och Österman producerade så många poäng att vi tappade räkningen någonstans på vägen. Dahl har fått se sig omsprungen av Nypon. I poängligan alltså... knappast på planen. Seriens slöaste hemjobbare öser in poäng numera. Den gamle SM-vinnaren kan än.

Vi var på julbord igår på Råda säteri. Tredje julbordet för min räkning och snart får det vara nog med julmat. Nä, allvarligt talat så var det faktiskt riktigt bra. Bella var med i sin tomte-outfit. Stackarn. Men så länge hon inte själv kan styra vad hon skall ha på sig, så utnyttjar vi föräldrar den rätten så långt vi bara kan. He he he...Men håll med om att hon är urgullig.