Källström till Milan

Idag var jag tvungen att kolla Corriere dello sport för att försäkra mig om att mina antaganden var riktiga och tro det eller ej men jag hade fel. Det fanns en artikel där rubriken pratade om Källström och Albelda. Båda nämndes som flitigt observerade av Milan. ja ja... vi får väl se.

Nu är det kanske bara ett rykte ändå men vi hoppas på Albelda i så fall...

Träning var 12:e dag

Har efter en sommar av rehab fått världens downperiod. Kombinationen av att jag tappat all motivation och att jag fått harva i fjärde eller femte-femman på träningarna på alla positioner utan där jag vill spela har gjort att jag inte orkar köra den där extra träningen heller. Förra veckan var jag i Stockholm med jobbet på tisdag, jobbade sent på onsdag och var helt slut torsdag och hoppade även den träningen. Ingen match på helgen och när jag äntrade dagens träning så var det 12 dagar sen som jag rörde på mig. Då tog jag en extra löprunda i spåret. Det har varit vardagsmatcher och när man sitter fast i frysboxen, den extra frysboxen som står nere i källaren under en hög med flyttkartonger, så fattar ni lika väl som jag att man inte får så mycket pass att köra på. Visst, jag kunde ha kört järnet i spåret själv men jag har istället lagt fokus på att få mitt förhållande på spåret igen.

Innebandyn känns långt bort men det var riktigt kul idag på träningen, ända tills jag med en kvart kvar klev av för jag fick en känning i en baksida. Fan jävla helvetes skit, vaffanculo, porca troja, minchia, pezzo di merda... etc. (ursäkta språket). Någon innebandy blir det inte imorgon heller tack vare det. Tröstlöst. Nu får jag göra ett val. Antingen ge mig in i rehabsvängen och verkligen se till att träna upp baksidorna ordentligt eller kasta in handduken. Just nu lutar det åt... ingenting. Får se om jag orkar ta tag i det här.... igen. Suck!

Det är ju så oerhört skönt att bara gå och sätta sig på läktaren och sitta och såga istället. Hade jag känt att jag kan ta en plats i laget så hade jag inte tvekat en sekund men det var ju det här med frysboxen. Det känns som det är typ 24 spelare som skall packas in i lufttät förvaring och frysen. Sen skall den frysen, den ordinarie alltså, gå sönder över en helg och helt förstöra innehållet. Ja ni förstår. Snart dax att inse sin ålder och lägga ner skiten kanske?

Ny artikel i
Aftonbladet som får mig att tappa tron på denna skvallerblaska. I artikeln står det att Milan rycker i Källström och att detta har skrivits om på TV4. Jag tolkar det som att det faktiskt är på gång av rubriken och innehållet. Men vis av erfarenheten kollar jag upp det lite mer noggrant. Fotbollskanalen.se skrev det först och där var det ändå ganska uppenbart att det var en lång önskelista där Källström namn fanns med. Där nämndes Corriera dello sport som källa och jag försökte läsa där men jag kan bara se förstasidan på webben. Där såg jag bara rubriken. "Cento millioni per il Milan." I ingressen står "È rivoluzione: Cannavaro e Zambrotta a gennaio, poi Drogba e Amauri. Berlusconi: giocatori troppo allenati..." Översättningen lyder för er som inte förstår: "100 miljoner för Milan." (och då pratar vi naturligtvis Euro). "Det är revolution: Cannavaro och Zambrotta i januari, sen Drogba och Amauri. Berlusconi: Spelarna för tränade... "

Okej, Källström kanske är omnämnd i artikeln men det är typ en önskelista med ett gäng spelare på. Det nyhetspåhittande Aftonbladet glömmer att nämna att såna dussinlirare som Michael Ballack och David Albelda står före på listan. Men det är väl klart snart. Jag får tydligen införskaffa mig en ny Milan-tröja med Källström på ryggen. Ska väl passa på att slänga ut Andersson och Blomquist-tröjorna nu då... :-)

Kim i Milan. Var fan skall han spela då? På Milanellos sjumannaplan för kökspersonalen eller? Dessutom är han alldeles för ung för Milans krav. Sluta gör artiklar på rykten i andra tidningar. Se till att skriva om sånt som hänt istället eller som ni kan bekräfta... suck.

Gillar fotbollskanalen.se och är ofta inne och läser Ekwalls och Vanbergs blogg. Senaste inlägget av Vanberg nämnde polaren Kristiansson som ni säkert hört om ni kollat på spanska ligen eller damfotboll. Där hörs hans väna röst med jämna mellanrum. Förhoppningsvis får vi uppesittarkväll med herr Kristiansson från antingen Milanoderbyt eller Barca - Real?!? Jag kommer sitta som klistrad om du får en av matcherna Danne! ...och jag är fortfarande intresserad att följa med som tolk om det blir Milano! he he he... Forza Milan. (Gärna med Cannavaro, Zambrotta, Ballack, Albelda, Drogba och Amauri).

Omröstning

Hittade några gamla länkar i jakten på bilder från Pixbo-matchen igår. Och hittade bl. a. några sammandrag från Täby - Aik i slutspelet förra året och Dalen - Aik, oxå från förra året. Sen jämför man med klippet från igår, dvs. Pixbo Wallenstam - Färjestaden och visst är det kul att jämföra dessa och se hur det ändrat sig. Hyfsad skillnad faktiskt. Önskar att alla innebandyarenor får ett tv-mässigt golv. Så mycket bättre! Ni får själva titta och tycka till.

Ny tv-match, mer gratismat.

Det här börjar snart bli nån dålig vana. Hänga på sponsorträffar och snika till sig gratismat. Men gratis är ju som alla säger gott. Eller hur?! Efter att ha stuckit lite tidigare från jobbet än vanligt så mötte jag upp med kompisen som är projektledare för innebandyn, Svenska superligan som det så fint heter. Det var dax för match mellan Pixbo Wallenstam och Färjestaden. Såg verkligen fram emot att få se Kim Nilsson som det pratats så mycket om i innebandyvärlden den här säsongen. Men innan matchen hann jag bli tillfrågad att fixa en intervju med gamla Warbergs-profilen Niclas Wilhelmsson, äta gratismat med redan nämnda kompis på Incontro och ge min kära flickvän (formerly known as "min f.d. flickvän" en tröstande kram utanför Incontro när hon passerade på väg hem efter en jobbig dag på jobbet. Ibland kan en kram vara så skön...

Jag hann ta en lång fika med polaren och vi pratade om gamla tider, innebandy förståss och annat skitsnack. Vi har ju träffats fyra gånger på en vecka, vilket är ungefär lika mycket som vi ses på ett år i vanliga fall.

Matchen då... Jag visste inte mycket om Färjestaden men Pixbo Wallenstam mönstrade för mig nya formationer och de såg ut att fungera rätt bra. Dala var målhet, Runne hade gryende form och mest imponerad blev jag av Dahl. Han plockade bollar av Färjestadsforwards som en elak farbror tar godis från småbarn. Han läste spelet rätt hela tiden och jag skickade ett sms med texten "kanon H17" till tv4. Sen är det alltid en fröjd att se Quist trampa på gasen. Han rör inte en min, han fäller inte kroppen framåt som alla andra gör naturligt när de skall sätta fart utan han bara glider fram. Lite snabbare än alla andra och med full koll på bollen. Det är STOR underhållning när han sätter fart. 

Färjestaden skapade inte mycket men det som skapades låg Kim Nilsson mycket bakom. Han var ett riktigt vapen och jag blev klart imponerad av honom. Han kommer gå långt. Det laget som lyckas värva honom när Färjestade åkt ut när säsongen är slut har gjort nästa säsongs bästa värvning. 

Pixbo Wallenstam var aldrig nära att tappa poäng i den här matchen, de kunde hela tiden spela på sin ledning och fick på slutet kontra in några bollar. Färjestaden var bara två mål ifrån ett tag men sett över hela matchen så var det en dag på jobbet för PW. Kul att det var nästan 1300 åskådare på matchen och kul att se hur bra arrangemanget har blivit i år. Det har verkligen lyfts till något riktigt bra. Hoppas bara publiken inser detta oxå. 

Idag blir det till att jaga Wilhelmsson på telefonen. Ska skriva en artikel på 2000 tecken för ett programblad inför västkustderbyt Pixbo Wallenstam - Warberg den 14 november i Scandinavium. Den matchen får ni inte missa!

Älska dammsugare - hata dammsuga

Efter att ha tagit en sväng ner till Varberg igår så blev det ett kort inlägg som sängfösare sent. Men det hände så mycket så här kommer den längre versionen av min måndagskväll och som bonus blir det tisdagens sjuka Stockholms- och tv-folks-spottingtripp.


Som sagt. Bästa polaren (en av dem) är ju en inte helt obekant profil i innebandy-Sverige och han har sålt in innebandyn på tv4 och har gjort en del jävligt schyssta förändringar i elitinnebandyn. Jag har bara sett konceptet på tv en gång än så länge men jag ville ju se det live också och när Henkan frågade om jag ville haka på ner till Varberg så tvekade jag inte. Skitkul att få se hur det hela såg ut live och dessutom få titta in lite bakom kulisserna som jag skrev i förra inlägget. Att dessutom få Henkans inlägg och kommentarer på varför saker och ting är som de är och hur det funkar är ännu bättre. Så grymt kul att få ta del av.


För det första får jag ju erkänna att jag är grymt färgad av Henkan som jag verkligen ser upp till så ta mina hyllningar som de är; en färgad och hjärntvättad vinklad polares åsikter! :-)


Dock måste ju alla innebandyälskare hålla med mig om att med den nya inramningen så ser det jävligt läckert ut. Äntligen slipper vi idrottshallar med linjer i golvet för allt från tennis till goalball, ja... d.v.s. linjer för 14 olika sporter som gör det helt jävla omöjligt att se bollen. Typ som i SVT:s inlägg från Tibblehallen för några dagar sen. Det kändes unket handbolls-åttiotal lång väg. Sen klagar folk på att det är sterilt och grått och trist. Men va fan. Släpp hörnflaggan och se hur jävla bra man ser bollen istället. Se hur bra det här kan bli på sikt. Och hade ni hört vad jag hörde, nämligen att sportmänniskor på tv (som vanligtvis sett ner på innebandyn) sagt att innebandy nu har lyfts nåt oerhört genom hela det nya konceptet, så hade ni fattat hur mycket det här kan betyda för innebandyn i längden. Det är kul att alla innebandynördar sågar den nya sändningen p.g.a. den så omtalade kameravinkeln. Det innebär ju att de bryr sig men efter att ha diskuterat vinklar och annat med Henkan och hört hans argument och vänt och vridit på dem så känns det helt klart som en bra grej för den allmänna idrottspubliken OCH för innebandyn. Helt plötsligt kan en vanlig Svensson se en innebandymatch och följa med i spelet. Trots att de inte kan innebandy. Och det är då det kan bli en riktig publiksport mina damer och herrar. Att innebandykännare föredrar vinkeln från långsidan beror ju på att de kan följa spelet därifrån även om de faktiskt inte ser bollen fysiskt i alla lägen då de ändå vet vart bollen är på väg, de vet vart i banan det kan bli målchanser och de vet hur spelare rör sig på banan. Nog om det.


I och med att jag tog rygg på kompisen så fick jag träffa en hel del av roddarna kring tv-produktionen och vi fick även vara med på Warbergs sponsorträff innan matchen där det bjöds på mat och intervjuer med förbundskaptenen Göransson och Warbergs tränare Isaac. Idol-Patrizia sjöng ett par låtar och sen var det matchdax. Inramningen var magnifik med ett fullsatt arena och som vanligt en publik som verkligen lever sig med i matchen. Det är så man vill att det skall se ut jämnt. Hamnade bredvid en välkänd innebandytränare, vi kan kalla honom Runar, sista perran och vi satt och sågade lite tillsammans. Kimmo fick sig en rejäl slev och Warberg överhuvudtaget men 10 - 5 trots att vi tyckte de spelade riktigt dåligt. Det tyder på styrka. Och vilket powerplay de visade upp. Eller skall vi säga att Faluns målvakt inte hade sin bästa kompis i första stolpen. Väldigt många mål släpptes just där och det är aldrig ok. Det är sånt som kan få ett helt försvarsspel att rämna.


Nog om måndagen. Idag tog jag tåget upp till fjollträsk som en icke namngiven Pixbotränare uttryckte sig. Var uppe idag på två möten med jobbet och sitter nu på tåget hem efter att ha hunnit med mötena och en fika med de två kompisar jag har som jobbar på TV4. Fick en guidad tur i TV4-huset där jag hann med att både hälsa på the big boss; Jan Scherman och dessutom hann vi störa Tone mitt i en väderinspelning. Hon kläckte kommentaren -"Jag håller på att spela in vädret bara" och jag och Henkan tittade på varandra och tänkte väl nåt i stil med: "No shit?!" Vi gick vidare och jag tittade snett på Bengt Magnusson och blev förbipasserad av sportankaret Suzanne Sjögren samtidigt som Peppe Eng satt i ett hörn och snackade med någon kollega. Innan rundvandringen höll jag på att gå rakt in i Peter Settman i matsalen. Det kändes nästan lite overkligt faktiskt. Man har ju sett dem så ofta i tv men aldrig i verkligheten. Kul att få en kropp till alla ansikten. Efter rundvandringen hann vi med en sväng till Idol-studion där jag drömde mig bort för en stund.


116777-27


Efter lite härligt soffhäng hos Henkan längtar jag nu ner till sängen på Utlandagatan där jag numera inte sover ensam längre då jag och tjejen (formerly known as "min f.d. flickvän") flyttat ihop igen och vi numera båda är borta från singellivet igen. Berättar inte mer än så i det här mediet. Bara att jag numera är lika lycklig som jag var olycklig för några veckor sen. Och det vill inte säga lite.


Jag satt på centralen i Stockholm och väntade på tåget och min blick gled över reklamskyltarna då jag fastnade på en damsugarreklam. Siemens eller Volta tänker ni då kanske? Nej ...det var reklam för de förrädiskt goda kaffetillbehören från Delicato som vi kallar dammsugare. Ni vet de där chokladiga som är gröna på mitten. Och då slog ironin ner som en Kimmoprojektil i Falunnätet:


Hur kan det vara så tråkigt att dammsuga när jag älskar dammsugare?


Bakom kulisserna i Varberg

Nyss hemkommen från Varberg efter att ha sett Wic - Falun. Åkte med kompisen ner som har hand om innebandyn på TV4. Skitkul att se hur det funkade i allt jobb bakom som görs på en sändning. Hann med att prata med Patrizia från Idol som iofs åkte ut för två veckor sen men som sjöng för sponsorerna innan matchen och som körde i andra periodpausen. Sprang på Pixbo-tränare Rune, domaren Pulver, Innebandymaggets Fredriksson och förbundskaptenen Göransson bland andra. Kul med inramningen på matchen i en fullsatt hall. första periodpausen var vi dessutom ute i tv-bussen och kollade Fasth och grabbarna som trängdes på några få kvadrat och med röster i lurarna från alla håll. Hyfsat kaos kändes det som men de levererar ändå en sändning. Imponerande hur killen som skall hålla koll på alla repriser och 7 olika kameror lyckas få till det i slutändan.

Warberg vann med 10 - 5 trots att man spelat ganska dåligt i två perioder. Nyss landslagsuttagna Eskelinen var helt bedrövlig. 8 av 10 passningar var direkt dåliga och han låg bakom första baklängesmålet och var även inne på det tredje. Sen läser de flesta att han gjorde två mål men han var direkt dålig i matchen och hade Falun varit ännu lite hetare framåt så hade det straffat sig. Nu gjorde wic fyra mål i powerplay och där var man ruggigt effektiva och när Falun var tvunget att gå framåt så öppnade sig de ytorna som Wic är så bra på att utnyttja och det rann iväg mot slutet. Starkt ändå att spela dåligt och göra 10 mål... Wic blir att räkna med i Globen i år igen.

Nu är det läggdax. Klockan är midnatt och jag skall upp om 5,5 timme ungefär. Ska till Stockholm över dagen med jobbet.

128 hours and counting

Operation nollbudget hålls än så länge och nu är det som ni förstår av rubriken ca 128 timmar kvar till löning. Har tack vare en snäll kompis tillika tränare (som jag bjöd på mat igår) fått ynnesten att gå ner och titta på Göteborg (formerly known as Robertshöjd) - Pixbo IBF. Jag höll på att skriva innebandy men det bjöds det inte på i den anrika Valhalla-hallen. Det var snarare en parodi på en halvtaskig uppsättning av Disney on ice. Underhållningsvärdet var helt totalt under noll. Om man nu inte uppskattar total avsaknad av direktpassningar p.g.a. golvet, en trasig ljudanläggning som bjöd på: "Noll ett till...krrssssshshshsh...... gör...sshshhhshhhhs... ummer 18, ksshshssssss" och uppskattningsvis ett trettiotal vurpor och halkincidenter i bästa Charlie Chaplin-stil. Helt patetiskt att Valhalla fortfarande går under begreppet innebandyhall. Det enda positiva för publiken var väl att det tog typ två sekunder att vända på golvet innan man halkat klart och fått upp farten åt handra hållet. Såg ut som 10 Gråben på planen stundtals. Riktigt komiskt faktiskt. Men snällt mot åskådarna som inte hade några problem att se vad som skulle hända.

Kändes som att Göteborg drog vinstlotten ur tombolan där man slängt in två lag, ett handbollssilikoniserat parkettgolv, två kompetenta domare och en närmast sörjande innebandyintresserad publik. 7 - 3 blev det till slut och det var skott utifrån eller grötiga situationer som ledde till mål allt som oftast. För spela sig till chanserna var stört omöjligt. Göteborg vann rättvist med bättre målvaktsspel och med hetare avslutare än Pixbo. Trist för vår del för sådana här matcher måste vi vinna om vi skall aspirera på division 1. Nya tag på lördag mot Skattkärr på säkrare mark, d.v.s. Wallenstams garanterat halkfria gummimatta.

Själv får jag se fram emot b-lagsmatchen i Floda på söndagkväll. inte att förakta då jag behöver all matchträning jag kan få.

Nu sitter jag på jobbet och funderar på hur jag skall få mina 36 kr att räcka fram till den 25:e. Kvällens planer är att softa hemma, läsa nån bok och sjunka ner i badet. Sen får vi se vad man hittar på.

Trevlig helg på er!

Gjorde skäl för smeknamnet i söndags...

Det är fortfarande en massa kompisar som kallar mig Coma. Det lever kvar ända från Storstad gick på tv för en mängd år sen. Då fick jag det vackra namnet som tilltalsnamn. Något som morsan inte direkt uppskattade var när kompisar ringde hem och frågade om Coma var hemma. Jag har aldrig reflekterat över hur det faktiskt låter och gör det fortfarande inte. Jag reagerar bara på tilltal som vanligt. 

Nu är det ganska få som fortfarande säger det. Olika kompiskonstellationer säger olika smeknamn. De enda som kallar mig Peter är mamma & pappa, min tränare och folk som jag inte känner.  Jag reagerar knappt när tränarn säger Peter. Jag tror alltid han menar någon annan. Är van att alla säger Zellén, Coma, Zeke, Sillen, Pete osv. 

Men som sagt så levde jag upp till Coma-namnet i söndags. Efter inflyttningsfesten så var jag helt slutkörd. Fick mycket hjälp med matlagningen men man blir ändå trött. Men skitkul var det. Inte bara att det var såpass mycket folk att jag inte hann prata ordentligt med alla utan att det var lagom nivå på det hela. Inte dansa i sofforna och klirra glas-nivå och inte heller torrt och stelt. Svårt med den skaran... det kan jag lova. 

Maten var kraftigt feldimensionerad. Jag räknade med ett gäng hungriga polare men istället har jag mat i ett par veckor framöver. Inte fel iofs när jag har 38kr och 14 öre kvar på min kredit den här månaden. Jag har 0-budget fram till den 25:e. Det är bara 203 timmar och 2 minuter kvar... det går snabbt förhoppningsvis! 

Fredag utan innebandy

Japp så är det. Trots att Ibf lirar seriefinal så är jag i tidsnöd och kommer inte ens se när rödrävarna tar nya poäng ikväll. Lite trist men samtidigt lite skönt att få ett break nu. Kommer tillbringa kvällen/natten med att fixa iordning hemma, laga mängder med mat och andra förberedelser för morgondagens inflyttningsfest.

Större delen av lördagen lär väl gå åt oxå men det skall bli riktigt kul att (äntligen) ha såpåss mycket plats att jag kan ha mer än 3 kompisar hemma på samma gång. Sen får vi se vad kompisarna förväntar sig av il cucino di Zellén. Antagligen inte så mycket. Speciellt som flera kompisar hört av sig och undrat om jag behövt hjälp med något... ha ha ha... Nä skämt åsido så uppskattar jag verkligen sådana frågor och jag är fullkomligt övertygad att de inte frågar för att de är oroliga att jag inte skall lyckas slänga ihop något. Det är ren och skär omtanke. Härligt med kompisar som tänker på en.

Ska bli riktigt skönt med helg hur som helst. Det finns stora utmaningar på jobbet och det har redan satt igång. Där har jag nåt att bita i minst sagt. Skall bli hur kul som helst. Kan inte säga så mycket om det bara. Det jag kan säga är att vi håller på att bli uppköpta av Fujitsu Services som ingår i Fujitsu Limited och innebär i runda slängar 160 000 nya kollegor. Man får plocka ut
tjänste-Katanan och tjänste-Wakizashin ganska snart har jag hört...

Ska snart åka hem och släppa lös fixar-Pete. Det händer inte så ofta men ibland så...

Upp och ner... ner och upp....

Jaså, det här med bloggandet är ju för att tala sanning bara ett sätt att få lufta sina känslor. Vuxendagbok har jag hört några gånger och det är precis vad det är. Ett desperat försök att höras. Jag funkar så att jag själv går in och läser mina egna inlägg flera gånger och tittar på hur jag skrivit. Antagligen för att jag jobbar med att skriva texter. Men bloggandet är skönt för på jobbet är jag rätt styrd om vad jag kan skriva. Bloggen är en fristad där jag kan skriva vad jag vill . Om något som inte är så viktigt och få ha en ironisk underton vilket jag älskar att ha. Svårt att få utlopp för den på jobbet kan jag lova! Eller så är det bara så enkelt att jag hoppas att de få stackarna som faktiskt läser tycker det är lite underhållande att hålla koll på mitt stundtals tragiska liv. Det är lite därför jag är noga med att hålla mig ifrån att kommentera andra bloggare. Det lämnar jag till andra. Jag vill mer ta upp saker som berör hur jag är och jag funderar.

Något som kan visa på hur jag funkar ät t.ex det här med vuxen. En definitionsfråga som jag kan gå och tänka på ibland. Frågan är ju inte helt tagen ur luften eftersom jag lirar i ett lag med ett gäng 20-åringar. Där om någonstans borde jag ju känna mig vuxen... eller? Det är bara en handfull som fått köpa ut på bolaget mer än tre år i mitt lag. Hur fan orkar jag hålla på då undrar ni? Du som är lastgammal och på väg utför. Ja, jag har faktiskt funderat på det där och de senaste dagarna har jag hamnat i en djup svacka. Ingenting är kul, jag kämpar för att hitta glädjen över att få lira i fjärdefemman på träningarna. Dessutom får jag alternera som back, center och forward för att göra det hela ännu jobbigare. Min segdragna skada är läkt men orken och snabbheten är lika borta som Lars Adaktusson hade känt sig på en fredagsfinal i Idol. Jag vet att det tar tid och jag får kämpa för att det skall lossna men ibland tappar man bara lusten. Efter två b-lagsfighter och samtidigt två förluster så undrar jag vad fan jag gör på innebandyplan. Om jag inte ens kan prestera mot två b-lag, hur fan skall jag ta en plats i ett Pixbo IBF som står och knackar på division 1-dörren? ja... än har jag inte gett upp men jag är nere i en djup svacka.... precis som man brukar efter ett långt skadeuppehåll. Man gör stora framsteg i början och sen står man still. Väldigt still. Ett känt fenomen och jag får helt enkelt kämpa på.

Oj, långt utlägg men det där med vuxen var det jag tänkte på. Hur definierar man vuxen egentligen? Är det när man bor i egen lägenhet och tjänar sin egen inkomst och går på parmiddagar? Eller räcker det att man gjort lumpen? Jag känner fok som är äldre än mig som är betydligt yngre till sättet än många 20-åringar. En sak är säker ändå och det är att man aldrig accepterar fullt ut i sina egna tankar att man är vuxen i den bemärkelsen att man är gammal. Jag skulle lätt kunna dra fram min gamla skateboard från förrådet hemma hos mina föräldrar och dra ut en repa. Saknar verkligen det från när jag gled runt på min Tony Hawk-bräda. Även om det är en Vision Gator som är senaste brädan. Gör det att jag inte är vuxen än? Jag drar inlinesen till jobbet nån gång då och då. Gör det att jag inte är vuxen? Jag är fortfarande löjligt nervös om jag skall prata inför en folksamling. Har det med vuxen att göra? Vet inte men samtidigt så vill jag ju bli vuxen i vissa sammanhang. Skaffa familj ligger ju (förhoppningsvis) inte allt för långt fram i tiden.. Jag är ju ändå 33. Fan va gammalt det låter. Och hur långt har jag kommit egentligen?

Slut på allvaret... Det har varit en massa snack om Zlatan i Se & Hör idag. Stackars Zlatan har inte hamnat på topp-30 i UEFA:s ranking på årets bästa spelare. Visst det kan tyckas konstigt men när skall Svenska folket inse att världen inte läser
Se & Hör. Det är inte Se & Hör som bestämmer vad fotbollsvärlden skall tycka. Då säger ni att Se & Hör skriver vad världen tycker. Yeah right. Visst, de kopierar en femtedel av sina italienartiklar från Gazzetta dello sport. (jag läser den tidningen och ser alltid dagen efter i Se  & Hör samma artikel.) Och då måste de ju skriva vad fotbollsvärlden tycker. Men hallå. Italienarna känner knappt till några spelare utanför landets gränser och fram till för några år sen så var italienska spelare som inte spelade i Italien inte aktuella i landslaget. De är också rätt enögda vad gäller fotbollen ibland. Jo, Italien är världsmästare och riktigt bra på fotboll... men Gazzettan skriver varje dag två artiklar om varje storlag vilket gör att innehållet blir mer och mer friserat och tvingat. Förresten, om det enda kravet som journalist på Se eller Hör är att läsa Gazzettan grundligt och sedan översätta så anmäler jag mig som frivillig. Lättare jobb får man leta efter. Zlatan är grymt underhållande och jag hoppas och vill att han skall bli världens bästa spelare, ni får inte tro något annat men vi måste lära oss att gallra bort all uppskrivning i både svensk och italiensk press. Ja ja... skall jag vara ärlig så är jag nog bara lite bitter för att Zlatan spelar i fel Milano-lag. Så visst tycker jag att han borde tagit sig in på topp-30. Fine, jag ger mig. 

Har avverkat en träning denna kväll som inte gick till världshistorien direkt. Var omotiverad, trött och sliten efter jobbet och trodde fram till 4-tiden idag att träningen började 18.00. Då insåg jag att det var först 19.30 och att jag skyndade hem på lunchen för att hämta träningsväskan var helt i onödan. Jag började dagen med att glömma densamma och ni förstår själva hur detta bidrog till mitt redan ångestladdade Ingmar-Bergmanska humör. Jag borde börja skriva på en tragedi. Jag känner hur min sinnestämning är helt rätt för det!

Men imorgon är en annan dag!

Monday night floorball

Jaha... då har jag tittat på innebandy på tv4 sport för första gången. Jag har undrat rätt friskt hur det skulle se ut att filma från kortsidan. Något som rört upp många åsikter bland innebandyfolk. Jag har inte haft någon åsikt eftersom jag inte sett det förrän nu och jag tyckte första fem minuterna att det kändes avigt. Men efter det tyckte jag att det funkade hyfsat bra. Det är svårt att se vilka spelarna är på bortre kassen och omöjligt att se höjden på skott på närmsta kassen men med en huvudkamera från sidan oxå så kan det bli helt klockrent.

Helsingborg fortsatte att skapa i stort sett ingenting men den här gången smällde de åtminstone på och med Mike & Pulver (dommarna) så innebär det att man tillåts spela en hel del över gränsen vilket gör det ruskigt svårt för motståndarna, i det här fallet Dalen, att döda matchen. Hade jag varit domare hade Nede suttit på utvisningsbänken minst fyra gånger den här matchen. Han stänger, kapar ben, tacklar ner motståndare och gnäller på samma gång. Helt otroligt att han inte sitter oftare utvisad. Det gäller hela Helsingborg faktiskt. Men jag skyller inte på Helsingborg, för det är deras chans att spela jämnt och faktiskt vinna matcherna. För skall det göras upp på teknik och kunskap så blir det torsk i de flesta matcherna. Helsingborg hade 18 skott på mål men det kändes som typ 10. I långa stunder skapade de ingenting men Dalen satte ju inte sina chanser så de får ju skylla sig själv. Dÿsli i Dalen kan inte vara helt nöjd. Två enkla felpassningar blev först 3 - 3 och sen 4 - 3 i sudden. Inte helt ok i slutet av en match.

Var och handlade lite basgrejor idag på Ica Maxi. 1200 spänn. yippie. Det innebär att det blir nudlar resten av den här månaden...Bara 17 dagar till löning. Det går fort.

Imorgon är det ny b-lagsfight. Mot Frölunda den här gången och i Wallenstamhallen. Ser jag verkligen fram emot. Jag skall sänka kraven på mig själv och se till att få ett rejält pass i benen. Finns inte så mycket att göra mer än att jobba sig in i lite matchform. Det har varit en period där det har varit väldigt lite framsteg. Det positiva är ändå att jag kan köra för fullt utan några som helst känningar. Nu är det bara skärpan och matchtempot som saknas. De har rätt mycket med varandra att göra. Sen skall bara skottet förbätrras och passningsspelet och spelförståelsen och.... ja ni fattar. Kanske dax att lägga klubban på hyllan snart och bara skriva matchref istället.

Ac Milan gjorde fem mål i serie A. I samma match! På bortaplan. Vad fan hände där? Så klart tittade jag inte på den matchen och mitt favorit-hatobjekt "Trädgården" där fram gjorde två baljor. Den mest ohete forwarden i Milans historia, Alberto. Två mål alltså. Vart skall det här sluta. Pippo var nog inte helt nöjd på bänken... Han skiter i laget, bara ingen annan gör mål än han...

Grabbkväll hos casa Zellén

Har skyndat hem på inlinesen idag för att hinna städa lite innan grabbarna dyker upp för avslutningen med stort A. Bk Botta Matts ska samlas och prata igenom säsongen, sätta riktlinjerna för nästa år och.... äh va fan. Vi skall träffas och prata skit. Spela en pokeromgång eller bara tjöta. Kan säga att Eklandagatan suger i benen när man skall ta sig uppför på hjul.

Skönt att bjuda hem folk för då blir det städat. Har inte varit hemma många minuter så det var inte flyttstädat sen tjejen flyttade ut förra helgen.

sitter och sippar på ett glas rött och längtar efter mat. Det blir inte helt oväntat hämtmat idag. Funderar samtidigt på vad jag skall bjuda på nästa helg då det är inflyttningsparty. Får fundera i veckan.

Nu är det lite party. Änna dax för det, för det har varit riktigt jobbiga veckor. Glädjen har helt klart saknats i allt jag gjort efter allt som hänt. Jag har varit duktig på att fylla min tid för att slippa ta tag i allt grubblande och tänkande. Går och är orolig för att det skall slå till som en knytnäve i solar plexus vilken dag som helst.

Ska lira golf med farsan imorgon. Ser verkligen fram emot det. Inte för att golfen är på topp utan för att det var så länge sen jag lirade med pappa. Han har dessutom handlat nya stickor och berättade inte så lite stolt vilken skillnad det var och hur långt han slog... he he... upp till bevis farsan!

Nu dyker snart legenderna upp, så jag signar av där och önskar alla en trevlig helg!

Kross i Liseberg

Har precis kommit hem efter att ha tittat på Pixbo i Superligan. 12 - 4 mot ett håglöst blekt och dåligt spelande Helsingborg. Jag har skrivit ett matchref som ni kan läsa här. Kommer väl att skriva de gånger jag har möjlighet att se matcherna. Nu är det sängläge för imorgon måste jag vara tidigt på jobbet. Ska nämligen hinna hem och städa innan gubbarna trillar in för lite avslutning på korpåret. Bk Botta Matts skall i all enkelhet fira seriesegern.

Helst hade jag nog velat sova för den här veckan har varit sjuk. Jag har inte släckt lampan tidigare än 00:30 nån natt. Senast 02.00. Det blir så när man inte är hemma före 23-tiden och man är uppe i varv efter matcher och annat. Ska bli såååå skönt med helg. Utgång i morgon alltså, en golfrunda med farsan inplanerad och en middag efter det på lördag men söndag.... då jävlar skall det liggas i soffan och inte göras någonting.

Hann med att prata lite med ledarstaben på Gothia och tog en öl med dem för att fira segern. Skön avrundning på dagen.

God natt!

Alternativt matchref

Mr Pessi hann före och la ut matchref vilket gjorde mitt ref överflödigt. Inte illa av en div 2 klubb att ha två alternativa reff ändå... Kan ju vara kul att se skillnaden på hur en coach ser på matchen kontra en "läktarcoach". Jag får ta nya tag i reffet om Pixbo - Helsingborg istället.  

Tredje raka

Nyss hemkommen från Alingsås. Där såg jag gubbarna ta tre nya sköna poäng. Matchen var världens sömnpiller men en seger är ju alltid en seger. Matchref är skrivet och kommer väl förr eller senare in på www.pixbo.se/ibf. Det kan dröja ändå så jag bjuder på det här oxå...Tredje raka för herrarna


På tisdagens kvällsmatch i Alingsås plockades tre nya poäng av rödrävarna som fått precis den start på serien som man önskat. Alingsås som spelade division 1 förra året spelar en disciplinerad på gränsen till tråkig innebandy. Det är 2 - 2 - 1 som gäller och ytterst sällan är man mer än tre man över halva plan i anfallen.


Pixbo Wallenstam började på två femmor med en avlastningsfemma som blev till en fyra då herr Alexandersson lyckades med konststycket att tappa en lins utan att ha reserver.


Målvakt: Novakovic

1:a femma: Edvardsson, Moberg, Jihde, Henriksson, Bergström.

2:a femma: Gabrielsson, Nilsson, Ågren, Julkunen, Glaerum

Avlastning: Hägerström, Norling, Carlsson, Muukkonen

Reserver: Magnusson, Ivarsson (m)

Utan linser: Alexandersson


Det tog inte många minuter innan matchbilden stod klar. Alingsås ställde upp sig i sitt täta 2 - 2 - 1 försvar och spelade i stort sig box play med en spets som kände på Pixbos backar. När man sen erövrade bollen drog man ner på tempot ytterligare och matade passningar mellan backarna tills först publiken somnade och sedan PW tappade tålamodet. Sen försökte man lägga uppspelet som oftast inte ledde någonstans. Tillbaks i skyttegravarna och så här såg matchen ut i 57 minuter. Backen till backen som passar tillbaks till backen. Han vänder och passar backen som gör en överlämning till backen som vänder hem och så börjar det om. När sen bollen gick över stog Pixbo och bollade mellan backarna och centern och underhållningsvärdet var lika med noll.


För Pixbo började ändå matchen på ett positivt sätt då Gabrielsson slog en passning lite för långt fram till Nilson på andra kanten men den slitstarke och ständigt grinige Nilsson snappade ändå upp bollen och drev några meter in på offensiv planhalva längs vänsterkanten och lossade ett dragskott lågt i bortre gaveln. 1 - 0 var ett faktum och Nilson log faktiskt till och med. Sen var det back till back till back blandat med back till back till center. Ja ni fattar... Alingsås hade ett farligt skott utifrån, en farlig chans med en inspelad boll framför mål som Novakovic täckte upp och ytterligare något skott som ven utanför stolpen. Pixbo hade några fler chanser och hade några instick till Bergström som avslutade strax utanför. Jihde fixade även en straff i den 14:e minuten som Carlsson brände. Det efterföljande powerplayet bjöd inte på något speciellt och Alingsås kunde lätt freda sitt mål.


I andra perioden sjönk kvalitén på spelet stundtals men mest var det back till back till back. Ett undantag var när Alingsås vände och hemmalagets Joakim Andreasson kom loss på kanten när Jihde tappade klubban i backcheckingen. Det var allt som krävdes för Andreasson som stänkte dit kvitteringen efter 5:09 i bortre klykan. Det fanns fåtalet farliga chanser åt båda håll men efter alla passningsövningar på egen planhalva så har dessa fallit i glömska. Det kändes som att Alingsås var farliga när de stack upp även om Pixbo Wallenstam höll sig tillräckligt kalla för att inte bjuda på några kontringar. Julkunen hade även en boll i nättaket men domaren blåste av spelet i samma sekund som bollen gick över mållinjen då en Alingsåsspelare låg ner efter en smäll mot huvudet. Korrekt avblåst även om det var lite snöpligt.


Vi hoppar in i tredje perioden istället. Det började inte bra för Alingsås som för en gångs skull gav bort bollen i mitten ett par gånger och åkte på några kontringar som PW dock inte kunde förvalta. Sen var det back till back till back och få chanser fram till nionde minuten. Då drabbades Alingsås Axelberg av en tvåminutare men när Gabrielsson bara 11 sekunder senare spelade bort bollen efter avblåsning så var det kvitterat på botbänken. Spelet fyra mot fyra gav lite mer ytor och ett tag var det nästan kul att titta på matchen faktiskt. Gabrielssons utvisning skulle dessutom visa sig viktig för hur matchen skulle utveckla sig. Den utvisade Axelberg hade nämligen äntrat banan och avancerat över halva plan med bollen och sekunden efter det att Gabrielsson kommit in på banan avlossade Axelberg stora kanonen och gav Alingsås ledningen i matchen. Det tog exakt 28 sekunder innan hemmaglädjen grusades av Julkunen som höll sig framme på Carlssons retur. Stora visaren stog då på 41 och lilla på 59. Vid det här laget började spelet öppnas upp något men fortfarande back till back till back. Det krävdes att någon bröt mönstret för att den här matchen skulle avgöras och det tog hemmalagets nummer två hand om helt på egen hand. Det var back till back till back till back till back till en indianare i mitten av redan nämnda nummer två. PW vände och tyvärr fick Henriksson dragskottsläget. Jag säger tyvärr för karln skjuter aldrig i normala fall men skottet var inte bara stenlöst, det satt mitt i målet också. Något som tydligen överraskade målvakten så pass att han tappade in skottet efter 54.45. Alingsås tog time out och minskade ner antalet back till back innan man sökte uppspelen och trots att de höjde sig kunde PW med Novakovic i målet hålla undan och med bara åtta sekunder kvar fick Jihde äran att lyfta in 4 - 2 i öppen kasse.


Ett lurigt Alingsås som släpper få mål och som ändå är effektiva i avsluten kommer bli en svår nöt att knäcka för många lag i serien. Jag tror nog att Alingsås kan vara med i toppen och slåss. Idag kunde matchen slutat hur som helst och det var först i slutet som det avgjordes. Det var med andan i halsgropen som vi antecknade tre nya poäng till laget denna kväll. Men starkt ändå att vinna borta mot ett så defensivt kompakt lag. Nu ser vi fram emot Lindås hemma i Wallenstamhallen fredagen den 12:e oktober. Värt att notera är att vi har 14 olika målskyttar så här långt på tre matcher. Hade Zacke satt sin straff hade det varit 15...


#92 ZellénMarstrand by night

Nja... nu var vi inte hela vägen ut på Marstrand igår kväll utan vi spelade i Kungälvs idrottshall. B-lagsmatch mot Marstrand alltså och topptiden 21.10 började matchen. Det innebar att man inte bara var hemma vid midnatt utan att man dessutom hade svårt att sova. Matchen var minst sagt frustrerande. Att vi förlorade kanske ni har förstått vid det här laget men 5 - 6 var mer än en förlust. Det var en pinsam förlust.

Vi lirade på tre femmor och spelade ett styrspel som innebar att när jag var inne så stog jag mest i försvarsposition och höll min yta. Framåt skapade vi inte mycket. Tror inte vi etablerade spel i anfallszonen en enda gång. Inte ett uppspel på min kant och det kändes inte kul när man typ rört bollen en gång nere på egen planhalva och sen gå och byta och vänta några minuter innan man fick in och värma upp igen i nästa byte. Vi borde kunnat göra en bättre match ändå men våra egna misstag var alldeles för många och keepern, för dagen Ragnar, hade inte sin bästa dag då några enkla bollar letade sig in i hans nät. Frustrerande var bara förnamnet. Jag blev som tröttast när jag var ute och joggade en halvtimme innan matchen.

Fick äran att vara kapten oxå vilket alltid är en ära. Men jag var gnällig, trött och ofokuserad om jag skall vara lite självkritisk. Jag var faktiskt riktigt laddad på förhand för detta var första matchen för mig den här säsongen. Det gjorde besvikelsen desto större när man knappt är med i spelet och man springer och byter kall.

Men samtidigt så får man väl ta såna här matcher i början på säsongen. Får väl bara kämpa på och sikta på comeback med a-laget. Fast som det kändes igår lär det dröja...

Ikväll har vi toppmöte med a-laget. Alingsås borta och jag skall upp och titta på läktaren. Matchrapport kommer på Pixbo.se/ibf.

När jag kom hem igår vid midnatt så var jag löjligt pigg och insåg att jag inte kunde lägga mig så jag tittade på Snakes on a plane. En riktig chic flic! Den hade allt. Till exempel sexscenen på toan som avslutas med att en orm begraver gaddarna i 250 cl silikon. Ja ni fattar. Ett gäng giftormar på ett flygplan helt enkelt. Samuel L. Jackson måste fått bra betalt för att ställa upp på det manuset. Fast som tidsfördriv mellan 00:15 och 02:00 så var den helt ok en måndagnatt...