Ståckhåååålm har blivit kallt

Först måste jag bara delge mina tankar, då jag såg Luca Toni inför matchen mot Spanjackerna. Så fort jag såg hans förväxta moppemusche a la Tyskland, så tänkte jag för mig själv: Helvete, det här går aldrig. 

Och mycket riktigt. Noll mål-Toni lyckades inte i den här matchen heller och längtan efter en gnällig, egotrippad Inzaghi har aldrig varit större. 

Dessutom så åkte vi dit på straffar mot den där idioten Aragones. Varför han är en idiot? Han är en rasist ut i fingerspetsarna och jag klarar inte av rasister. Hans påhopp på det Holländska laget för några år sen var oförlåtligt. Men Spanien var bättre och Italien var inte värda att gå vidare. Punkt slut. 

Vem ska jag heja på nu?

Ståckhålm som sagt. Jag har varit uppe i några timmar och hittills har blivit tilltalad av en glad skåning på pubben där jag käkade lunch. Han frågade om golfklubborna som jag hade inpackade i resefodralet och sökte så mycket kontakt att jag naturligt intog försvarsställning. Typiskt svenskt... men så var han ju skåning. Jag och Aragones... vilket par. :-)

TDB står för dörren. En resa där 8 grabbar kämpar om att inte komma sist och "erövra" en överraskande ful träbock. Tour De Bock föddes någonstans i en presentation där talaren fick en Helsingebock tror jag det var. Så hiskelig att den slutade som vandringspris till den största förloraren. Go figure!

Mer än så avslöjas inte om denna resa, denna mystiska dimhöljda resa. För att veta mer än så måste man vara invald i denna mycket exklusiva skara. Inte helt lätt bör tilläggas. På 10 år har vi bara haft en gästspelare.

Notte perfetta!

Vad skall man säga? Efter att ha haft alla sorters kvalfyllda ångesttankar inför Italiens möjligheter att ta sig vidare, så kan man bara konstatera att det blev som vanligt. Trots uselt spel så är man i kvarten igen. Helt sjukt hur man kan ducka från farorna varje gång. Frankrike underpresterar nåt så in i Domenech-mycket. Han lär få det något jobbigt framöver...

Men en match gör ju ingen sommar. Det gör däremot två. För förutom Italien (och till viss mån Hollands då), så kan vi konstatera ännu en seger för Bk Botta Matts. Det var den sjätte i rad faktiskt och vilken seger sen. Vi mötte Anrika FS Perineum, som låg på delad tredjeplats. Något som var rätt förvånande om man skall döma av deras första 10 minuter denna kväll. De började i ett furiöst tempo och trotsade alla korpen-sanningar som finns. T.ex. att man har alltid någon helt oteknisk kille i laget. Rörligheten och tekniken hos motståndarna var så bra att jag höll på att kasta in en vit handduk i mittcirkeln. Jag hann tänka mer än en gång att: Det här, det går åt helvete. 

Vi hade fått sent återbud från Richard, så laget bestod av Robban i mål, Drevhage, Mats E och Svanquist i backlinjen. Nisse, Andblad och Reichen på mitten och Kalle på topp. En avbytare alltså. 

Som sagt. Vi blev totalt utrullade i början, och fick rikta in oss på att hålla positionerna och stänga till längst bak. Det lyckades rätt bra även om vi inte hängde med i alla lägen. Detta mycket tack vare Robban, som likt en kamikaze-pilot hindrade frilägen 30 meter ut från eget mål. Det var mer än en gång som Robbans breda brösttavla stod i vägen för målhungriga forwards i Perineum. Det var som Robban själv uttryckte det på typiskt Robban-manér: -"Jag har ju gjort två plattmatcher nu så det var bara att köra."

Och som han körde! Det finns många som kan lyftas fram i den här matchen. Faktiskt allihop. Drevhage var felfri som mittback. Han låg i ryggen när de skulle vända med boll. Han knoppade bort bollen framför eget mål. Han spelade enkelt när han kunde och rensade när han var tvungen. Helt enkelt genialt. Andblad och Kalle kombinerade framåt och Nisses slit på mitten var värt ett eget omnämnande. Mats E tillbaks efter tre veckors sjukdom slet som ett djur, Svanquist höll i bollen när ingen annan ville och Reichen tog en 5-minutare. Ja, det mesta hände. Men inte i den första halvleken. 

Då var det gästerna för hela slanten. De hade ju fuskat (läs: värmt upp). Efter 7 - 8 minuter började de tröttna och vi fick lite mer andrum. Första målet är alltid viktigt på dessa små planer men tyvärr gjordes första målet av våra motståndare. Inte konstigt kanske, då Reichen lackat ur efter en sen tackling och typ tre meter från domaren knuffat till sin tacklande motståndare. Domaren var tvungen att plocka fram kortet och en man mindre mot ett lag som spelat ut hela registret. Jag var nervös. Men Robban gjorde sina klockrena brytningar/räddningar och vi höll ihop laget. Men det var ju det där målet. Det var oerhört vackert och målvakten var helt bortspelad. Det var bara det att det var inte Robban som fick vittja nätet. Det var ett av de vackraste självmålen jag sett.

Vet inte vad som flög i backen, som i och för sig var pressad av Kalle, men ändå. Man tåpajar inte bollen mot eget mål i det läget. Ledningen höll i sig och vi kom mer och mer in i matchen. Men i halvlekens döende minuter tappade vi koncentrationen vid en hörna och ett hårt lågt inlägg styrdes in. Surt sa räven.

Anrika FS Perineum var en gåta. Att ett lag som spelat den överlägset bästa fotbollen jag sett någonsin i korpen, föll ihop fullständigt i andra halvlek. De slog felpassningar och blev helt stillastående. Vi var också trötta men jämnade ut spelet och hade till och med lite tryck stundtals. Kalle dribblade av backarna på löpande band, Janne vann nickdueller och Nisse matade inlägg. 

Samarbetet Andblad - Kalle funkade som sagt bra och i ett av många samspel, så fick Andblad ta emot och servera Kalle, som vände och sköt på direkten. Ett lågt välplacerat skott och målvakten lämnades ingen chans. Ny ledning och den här gången kändes det mer välförtjänt. Efter målet såg motståndarna ännu tröttare ut men skakade fram ett par farliga inlägg men Drevhage med anhang höll ihop försvarslinjen. 

Denna dagen är en tacksam uppgift att sätta betyg. De kommer här:

Robban 10 - Man of the match. Målet som släpptes in var utespelarnas fel. Men antalet räddningar och kvalitén på dessa var ren och skär världsklass. 
Svanquist 7 - Höll som sagt i bollen när det behövdes. Några slarviga dribblingar där bak glömmer vi en sån här kväll. 
Drevhage 9,5 - Världklass på positionsspelet, speluppfattningen och inställningen. 
Mats E 9 - Rollspelaren täppte till sin kant och slet mycket bra. Säker i passningsspelet. 
Reichen 7 - Tog en onödig utvisning (och kom i vanlig ordning sent till matchen) men låg rätt i försvaret och gav understöd framåt. 
Nisse 9 - Täckte överlägset mest yta på mitten. Skapade inkast, inlägg och tappade aldrig bakåt. 
Andblad 9,5 - Tog emot alla Robbans utsparkar och gjorde något vettigt med dem. Bollmottagare, framspelare och taktiker i ett. 
Kalle 9 - Spjutspetsen gör mål. Han håller bollen, skapar målchanser. Mycket mer kan man inte begära.  

Vadå dålig domare?

Tänkte tillbaka på Sverige - Spanien och kan inte förstå alla skriverier om hur enögd domaren var. Det har skrivits spaltmeter och det enda misstaget han gjorde var att blunda för en given straff för Spanien. Lasse mumlade lite bittert att det skulle varit frispark på Rosenberg... men för helvete. MIssade frisparkar i höjd med motståndarnas straffområde kan inte anses som en giltig bortförklaring för att en forward kan ta emot en luftpastejs-rensning och göra bort en hel backlinje. Stoor låg för högt. Petter Hansson kom för sent och lyckades släppa igenom en hel busskonvoj till fri lejd mot mål och Mellberg kunde bara se på.

En sådan luftboll ska inte ens en Villa i högform ha en chans att förvalta i normala fall. Men nä, det var domarens fel. Vi skulle haft frispark. Kom in i matchen. Visst är det surt att vi var så nära men när motståndarna har bollen 70 % av tiden i andra halvlek och vi skapar ungefär noll målchanser, så är det lätt att konstatera rättvisan i 2 - 1 till Spanien. Men den matchen spelar ju ingen roll nu. Det är bara ett oavgjort mot Ryssland som behövs. Jag säger som Lagerbäck gjorde: -"Hade någon sagt att det skulle räcka med oavgjort i den sista matchen så hade jag tagit den direkt".

Rehab-Pete var ute i spåret imorse. Första löprundan uppe i Skatås sen bristningen. En försiktig start på 2,5:an. Jag höll knapp krypfart. Speciellt i utförsbackarna då baksidan belastas extra mycket. Det kändes lite stelt och ömt men jag kunde lufsa runt och avsluta med en stretching. Nu är det bara att fortsätta.

Priset för EM:s största ögonbryn går till den här snubben:Han ligger nog inte helt långt borta från att bli entledigad den kära Domenech. Fransmännen och Italienarna, hur kan så många bra fotbollsspelare prestera så dålig fotboll samtidigt?

Domenech såg inte mindre franskt buskig ut tidigare i sin karriär... ta en titt på den här sköna bilden:En musche som hade platsat på vilken Blue Oyster bar som helst.

Snart sommaruppehåll...

Det gäller en hel del saker, det här med uppehållet. Bk Botta Matts spelar sista matchen innan sommaruppehållet redan imorgon. Då hoppas vi på att vi äntrar sommaren som serieledare. Det blir lite avslutande mat och en öl (max två) framför en storbildsskärm och Italien - Frankrike. Vilken match det kommer bli. Jag är rädd att det är Frankrikes tur den här gången. Eller kanske Rumäniens... Spännande lär det bli.

Semestern drar allt närmare och den ser ut att bli ganska lång den här sommaren. Första lediga veckan blir redan v. 26, då Holland är målet. Sandvoort kommer inte vara sig likt efter den resan. 

Sverige - Ryssland på onsdag kommer jag se på jobbet. Vi har sommarfest med mat och lite tävlingar och annat kul. Men i fokus är naturligtvis matchen. Jag är orolig! Efter att ha sett ryssarnas öppning mot Spanien, så har jag grym respekt. Jo, jag vet att de torskade stort till slut men de har stort kunnande. Jag tror det blir snorjämnt... men att vi grejar oss vidare. 

Längtar efter sommaren nu. 

Woody på Liseberg

Efter jobbet igår och lite mat med fotboll, så tömde jag och tjejen myntburken och trillade ner för backen till det lokala nöjesområdet. Målet var spelhuset som ligger precis i början av området inne på Liseberg. Det blev galoppbanan, Starwars-race, basket, flipper och allt annat som hör till. Riktigt kul att leka lite... och man förstår varför Liseberg har så många choklad- och godis-hjul överallt. 3 - 400 kr in varje gång hjulet snurrar och ut med en stjärnvinst som de pröjsar typ 25 spänn för. Bra business. Jag funderar på att öppna ett chokladhjul på min pakering på Utlandagatan. Fånga upp de förbipasserande och få dem att spela bort sina växelpengar och lite till. 

Av alla olika spel på Liseberg så har jag en favorit. Woody. Ni vet den där lådan med fem bultar eller fem grodor som poppar upp slumpvis och så skall man klubba ner dem med en hammare/slägga. Skitkul. 540 poäng på 25 sekunder behövde man för att vinna ett förstapris. 54 träffar alltså och den lilla apan är din. Jag la en tia och apan gav jag till min älskade flickvän som la den till samlingen. Hon fick även en nyckelring från galoppbanan, där jag slog henne med 8 hästlängder typ. Hon gillar tydligen att låta mig vinna... :-)

Italien gör ett nytt försök ikväll. Men eftersom jag skrev att jag hejade på Italien på min msn-kommentar senast och dessutom skrev jag heja Chippen inför Sverige-matchen, så börjar jag fundera på om det gått troll i mina lyckönskningar. Vidskeplig? ...äh... inte så farligt. Men 0 - 3 och en bristning senare så tar jag till alla medel.

Så: Heja Rumänien. Chivu kommer regera den här tillställningen!

Nu får vi se om det funkar...

*****************************************************************************

På min raska morgonpromenad till rehabträningen och jobbet, så fick jag syn på något som vi s.k. modepoliser brukar kalla ett stilistiskt självmord. Jag var bara tvungen att föreviga detta med mobilkameran.


Jajks! Kolla killen till höger. Titta riktigt noga. Rutig skjorta... helt ok. Rutiga shorts... helt ok. Men tillsammans... fy fan. Jag vände bort ansiktet i avsky men den starka minnesbilden ville inte lämna näthinnan. De vita tubsockarna och den svarta kepsen med helt rakt brätte, som nån hiphop-wannabe superstar fick mig att må fysiskt dåligt.

Stilpolisen säger. -"Be there AND be square.... but not on your shirt and shorts at the same time...."

Jag är kär

Så här på försommaren så är arbetsmotivationen sådär. Lusten att ha semester jättestor och träningsvilligheten någonstans där emellan. Jag har påbörjat en lång rehab-resa igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte men det känns som mitt liv är en enda lång konstant rehab.

Jag är ju inte purfärsk längre och även om jag är läcker, ursnygg, smart och ett föredömme för allt och alla... eller nåja... så har jag samma känslor som alla andra. Det vill säga ångest att gå upp på morgnarna ibland, glädje när Sverige vinner EM-matcher, kärlek när min sambo bränner av ett av alla hennes härliga leenden mot mig eller varför inte glädjen av att stå på sidlinjen och se polarna vinna korpfotbollsmatchen... igen. 

Vi har ett EM-tips på jobbet, som jag anordnat. Vi tippar alla gruppspelsmatcher och hittills har det varit 10 matcher. Jag har 5 rätt. Det är helt bedrövligt. Ledaren har 9 rätt och med bara 14 matcher kvar ser det tungt ut. Jag är helt värdelös. Igår t. ex. hade jag hoppats och trott att Tjeckien skulle kontra ut Portugal. Kanske inte...

Bk Botta Matts lirade igår och jag stod på sidlinjen och tittade avundsjukt på när mitt lag fick spela på konstgräset på Heden. Typiskt, att de enda två matcherna vi spelar på riktigt underlag är när jag dragit min obligatoriska baksida. Det är fan orättvist. När jag åkte hem och slog på tv:n och såg vattenbassängen och 1 - 0 till Schweiz, så blev jag så trött. Jag hade ju lirat på Turkarna. Det här går ju aldrig tänkte jag. Men den gamla Milan-tränaren Terim (och jag) kunde konstatera vändningen som tog både turkarna och mig tillbaks in i turneringen/tipset. Ostarna från alplandet kan packa väskan och börja tråna efter nästa alpina skidsäsong istället. Jodiladihooooo. 

Kul att vara värdland och åka ut efter två matcher. Javisst. Nu kan de ju dra till ordentligt.

Rehab pass nummer 5 på 2,5 dagar klarades av imorse. Snabb promenad till jobbet, benböj, tänjning och streching och diverse baksides-övningar klarades av. Passade på att se till att triceps kommer göra ont de närmsta dagarna oxå. Som en bonus så där en tosdagmorgon. Det är ju alltid trevligt.

Nu sitter jag och längtar efter ledighet, att mitt uppdrag på jobbet skall bli klart och framförallt så längtar jag efter min sambo. Det gör jag alltid när hon inte är hos mig. Kan det bli bättre än så?!?

Femte raka segern för Bk Botta Matts

Jag måste bara säga i vanlig ordning att jag ställer min plats som tränare till förfogande. Bara 3 - 2 och stundtals förvirrat i laget vilka som skulle spela var. Ändå går laget ut och nästan i ren protest mot mitt ledarskap, (som för övrigt är hårt, härskande och villkorslöst) så fixar de tre poäng i slutändan. 

Robban hade ringt tidsoptimisten och påmint honom om när matchen skulle börja. Problemet var bara att keepern sa till herr Reichenberg att matchen skulle börja 17.45. Detta i sin tur, vet vi som känner Erik, innebär att vi kan förvänta oss att han kommer springande över Hedens parkering runt 17.55. På den korta vägen från parkeringen till själva planen hinner han se någon han känner eller vill känna och känner sig tvingad att växla några ord med denne. Som tur var blev jag varse Robbans misstag redan 17.26 varpå jag genast ringde herr Reichenberg för att skynda på honom. Han var i vanlig ordning "i stort sett redan där". En kvart senare ringde han och undrade vilka som spelade, hur långt matchen hade gått och vad det stog... Men för helvete sa jag inte men jag tänkte det för mig själv. Däremot sa jag. Vi har inga avbytare, kom ner. Nu! Han var även då "i praktiken redan där". Lagom till halvtid var han på plats. 

I den första halvleken så spelade Robban i målet, Drevhage, Staffan och Richard i backlinjen, Eddie och Andblad på mitten och Kalle på topp. Janne gav oss ledningen med 1 - 0 men ett långskott från FC Wonderland gick stolpe in bakom en förvånad Robban och kvitteringen var ett faktum. Ordningen återställdes av Janne som kunde dra in en vänster. 2 - 1 stod det hur som helst efter första halvlek. Då hade vi bjudits på en hel del spektakulära utrusningar av Robban som stoppade alla försök från gästerna att komma till avslut. 

I den andra halvleken levde vi farligt. Varför undrar ni? Jo, Den förste som kom och bytte av Reichen var Drevhage. Detta innebar två saker. 
1. Drevhage var inte längre på banan... och
2. Reichen blev vänsterback. 

Vi kan väl konstatera att det blev något virrigt där bak. Wonderland tog för sig allt mer och det var därför väldigt befriande när Kalle, Eddie och till sist Richard kombinerade vackert och satte 3 - 1. När vi sen fick upp Reichen på mitten, så blev det något stabilare bakåt men Wonderland tryckte på rejält och Bk Botta Matts fina spel från den första halvleken var som bortblåst. Det var dåliga långbollar och ett icke närvarande kortpassningsspel. Med lite tur och skicklighet så kunde vi ändå rida ut stormen mot ett vilt kämpande Wonderland. 

Betygen:
Robban 6, vilket är godkänt. Många bra utrusningar och helt orädd men utsparkarna blev allt som oftast farliga brytningar.
Richard 6,5 Helt ok men tvingades hålla sin position hemåt vilket han gjorde förtjänstfullt.
Staffan 5,5 Sölade med bollen ibland. Slog för få enkla passningar den här matchen. 
Drevhage 6,5 Habil insats från Drevet. Hade dessutom en farlig nick.
Reichen 4,5 Vilsen, en halvlek sen och inte vän med bollen idag.
Eddie 6,5 Kom till sin rätt på backen där hans vilja att markera var riktigt bra. 
Andblad 6,5 Bra, hade lite intentioner men ägde inte mitten som vi är vana vid.
Kalle 7 Kalle sliter, tar emot bollar och kom inte till så många avslut som han själv önskar men oerhört nyttig för laget. Man of the match idag.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ungefär så där kan vi sammanfatta matchen. Fan va skönt! Zlatan fick göra ett mål och blir mycket nöjdare. Men måste Henke söka Zlatan vid varje tillfälle för att få spela? Han hade passat om han så hade haft öppet mål igår. Han kunde lätt gjort något mål om han skjutit istället.

Oerhört synd att vår mest oberäkneliga spelare spelat klart. Chippen är inte alltid den mest smart spelande spelaren och kan orsaka någon kontring ibland när han chansar in en idiotpassning men det tar man lätt när han två - tre gånger tar sig förbi sin ytterback och kommer till riktigt bra inspels- och inläggslägen. Seb är väl en fullgod ersättare och är oerhört spelskicklig men frågan är om inte Elmander ligger bra till för att få det där drivet ute på kanten. Känns ändå skönt när vi har spelare på bänken som är omdiskuterade och önskade i startelvan. Det hade ju liksom varit värre om man skall byta och tittar på bänken och konstaterar att ingen där kan ändra något i matchbilden.

Att Alex skadade sig behöver inte betyda någonting. Han var inte dålig igår och är alltid en gubbe som gör sitt jobb men Stoor är ju rätt intressant. Nu blir det (kanske) ett riktigt elddop mot Spanjorerna som såg ruggigt heta ut. Jag ser redan nu hur svårt det kommer bli med Villa och Torres. Vilken match och vilken utmaning det kommer bli. Tack vare segern igår så har vi ju faktiskt råd att förlora den matchen och ändå ha en väldigt bra chans till avancemang.

Livet leker.

Stilpolisen såg Lasse Lagerbäck i kostym men den ljusgrå saken var marginellt bättre än en träningsoverall. Ok, Lasse har gjort framsteg, eller vem det nu är som sätter dresscoden i landslaget.

Stilpolisen säger: -"Det är så fel att det blir lite rätt"


En fet skinnplånbok i bakfickan

Det finns få attribut som Stilpolisen har svårare för än just en svart "skinnplånka" i bakfickan. När den är så där härligt fullproppad med en bunt kvitton, ica-kort, medlemskort på Stadium, närmaste videobutiken, diverse oskyra bokklubbar som inte längre finns och ett bibliotekskort som använts en gång det senaste decenniumet. 

Stilpolisen säger: -"En fet skinnplånbok är lika osexigt som Babben Larsson i spetsunderkläder"

Senaste Skinnplånkespottingen skedde på Avenyn idag vid 5-tiden. 

**************************************************************************************************************************

En helt annan sak, måste ju bara nämna Daniel Andersson. Jag har alltid varit en stor SidledsDanne-motståndare men om han får starta måste han ju ha förtjänat det. Sluta såga och börja stötta. Även om jag gärna hade sett Anders Svensson i den defensiva Pirlo-rollen och varför inte Seb eller Kim då i den offensiva rollen?!

Ryssland - Spanien har precis börjat och jag vet inte vad jag skall hoppas på. Är det bäst med oavgjort. Då förlorar ju två lag två poäng var. Fast tar Spanien hem gruppen ändå så är det ju bättre att Ryssarna tappar tre poäng idag. Ja, det är nog bäst så. Vi hoppas på Spanien.

...in en ny backlinje som håller korpen-klass.

Jag hade mina farhågor om Italien och att jag skulle vara nöjd med ett gnetigt Italien som spelade hem en poäng men Holland visade fin effektivitet och en inställning som var klasser bättre än världsmästarna. Det började ändå rätt bra tyckte jag. Di Natale visade framfötterna men det märkliga och korrekta ledningsmålet följt av ännu ett misstag i backlinjen och 2 - 0 var lite för mycket för di blåe. 

Att Cannavaro och Nesta skulle vara SÅ saknade. Cannavaro är ju 1,5 back och hans frånvaro syntes rätt tydligt när en djupledsboll slogs bakom backlinjen och Van Nistelroy kom fri. Hade Cannavaro varit på plan hade han löpt ikapp bollen vänt upp och spelat upp bollen i samma rörelse med sin stelopererade rygg och bränt av några väl valda tillrättavisanden till sitt slappa mittfält som lät holländaren som levererat passningen få jobba ostört. Nu fladdrade en blek Materazzi (eller var det Panucci?) hemåt men alldeles för långsamt. Att man inte lyfte ut Ambrosini och Camoranesi tidigare är för mig en gåta men Grosso, Del Piero och Cassano var ju faktiskt friska fläktar in. Men men. Bara att gratulera det bättre laget. 

Hoppas nu att Donadoni kan få ihop en fungerande backlinje. Ser mörkt ut måste jag säga... Zambrotta såg bra ut. Men han var ende back som fick godkänt. Hans vricknig på offensiv kortlinje förbi Kuyt skulle jag vilja se av Micke NIlsson. Ja tjenare...

Msn:ade med Tartacla... hon kallar sig så. Claudia heter hon och är ihop med bästa kompisen nere i Milano. Hon undrade om Fröjdfelt hade rätt på 1 - 0 målet. Enligt tv4 så var det rätt och jag köper att Panucci upphävde offsiden. Lite märklig situation ändå men troligtvis korrekt va? 

Ska vi tro att backlinjen nästa match är den samma som avslutade dagens match? LIte offensiv kanske men vad är alternativen? Chiellini lär ju inte få chansen och Materazzi var ju helt urusel. Gå ner på tre fungerande backar kanske istället... de har ju inte så många som håller. 

MÅste ändå säga att matchen var grymt underhållande! Men så hade jag sett Rumänien - Frankrike innan. Man förstår ju varför det kallas dödens grupp. Det var helt ärligt svårt att hålla sig levande efter den s.k. underhållningen.  

Gli Azzurri lyfter...

Ikväll är det äntligen dax. Det som kallas dödens grupp (det måste ju alltid finnas en sådan) består av Italien, Frankrike, Holland och Rumänien. En helt öppen historia. Inte många har koll på Rumänien men de vann sin kvalgrupp före Holland. Oavgjort mot Holländarna på bortaplan och en 1 - 0 seger hemma. Adrian Mutu och Christian Chivu är ju bekanta för oss som följer Italienska ligan. De har ett starkt lag. Har de stäm så kan de mycket väl plocka hem gruppen. Holland vet man ju aldrig hur de artar sig. Italien gnetar sig ofta genom gruppen och klarar sig precis vidare bara för att gå hela vägen. Frankrike har stundtals världsmästarspel men ibland strular de till det. Som sagt. Ruggigt svårtippat.

Kvällens match mot Holland är helt omöjlig att tippa. Hjärtat säger 2 - 0 till Italien men på ett tips jag varit med på står det kryss. Ska bli kul att se Di Natale ihop med Toni. Sen hoppas jag att inte Matrix (Materazzi) lirar. Då kan ett rött kort dyka upp när som helst. Det kan stjälpa ett helt gruppspel. Vi får se vad herr Donadoni gör... Jag kommer sitta som klistrad ikväll. Det är säkert!

Tittade på Tyskarna igår. Såg som vanligt imponerande stabilt ut. Vilken anfallsuppsättning de har. Och Ballack har klivit fram ytterligare efter att ha drillats i Premier league. Tror att alla storstjärnor mår bra av att ha testat på flera av de stora ligorna (Engelska, Spanska, Tyska, Italienska). Se på Ronaldinho (Franska, Spanska) t. ex.

På mitt tips hade jag för övrigt trott på kryss i Schweiz - Tjeckien. Övriga resultat är med så här långt. Ikväll tror jag alltså på Frankrike och kryss mellan Holländarna och Italienarna. Imorgon tror jag kryss för Sverige och Spanien-seger över Ryssland. (Även om jag hoppas att det lossnar för Svenska målskyttet och Zlatan på bästa humör.)

Bk Botta Matts på nytt underlag

Av någon anledning flyttades alla matcher från det snustorra gruset in på konstgräsplanerna (generation 1). Det innebar flera saker:

  • Ny form på planen. Den var näst intill kvadratisk. Kort och oerhört bred. 
  • Jämn plan - Inga felstuds och möjligheten att spela direkt fanns helt plötsligt.
  • Segt - Den mjuka konstgräsmattan sög musten ur de flesta. Två avbytare till trots så var det trötta gubbar.
Med en "bristande" träningsdisciplin, åtminstone på baksidorna av låren, så fick jag finna mig i att stå vid sidan av och titta på hur de rödklädda teknikerna (och då menar jag inte yrkesvalet, skötte sig på planen. Det gjorde dem men 2 - 1 segern satt väldigt långt inne. Men tre poäng är alltid tre poäng. 

Istället för att skriva om hur Krantz sköt stenhårt på målvakten och att Svanquist sköt utanför, så kör vi direkt på betygen istället. 

Robban, 5 - Var nervös p.g.a. kvinnligt fan på läktarn. Missade bollen vid en rensning i första halvlek och släppte in ett mål i andra som såg allt annat än otagbart ut. 
Rickard, 6 - Sprang och slet men fick inte ut lika mycket som vanligt.
Drevhage, 6,5 - En ok match från backklippan
Staffan, 6 - Ofta sista utposten och bröt när det behövdes.
Andblad, 6,5 - Med för små skor så var han stundtals hjärnan bakom spelet. 
Krantz 7 - Bäst passningsspel genomgående. Ett par rykande skott och skön balans i närkamperna. 
Reichen 6,5 - Bra arbetsinsats och bra rörelse stundtals. 
Svanquist 6 - Slet i försvaret ibland. Helt ok
Kalle 7,5 - Man of the match. Gjorde båda målen och hade ett par bra framspelningar. 

Sakta jag går genom stan

Satt och skrev ett inlägg igår och när jag tryckte spara så kom det upp: Ingen kontakt med servern. Helvete tänkte jag, som för en gångs skull inte säkerhetskopierat texten som jag just plitat ner. Jag brukar nämligen göra så, då det har strulat ibland och det är såååå grymt tråkigt att tappa ett inlägg. Men den här gången fick jag bita i gräset. Kan bara säga två ord. Vete och hel fast i en annan ordning och sammansatt.

Vad jag skrev om igår var hur jag upplevde stan i värmen. Det medelhavs-varma, kokande heta Göteborg. Det känns som att traska hemåt till stranden en juli-semester i Grekland. Ni vet när man hasar sig framåt med så lite energi som möjligt. Helt underbart.

När man går på stan kan inte Stilpolisen hålla sig. Man ser så mycket märkliga plagg. Ta linnet t. ex. Bara det är ett kapitel för sig. Ska man ha ett linne på sig ska man inte se ut som en datanörd (läs: mjölkvit, spenslig överkropp, på gränsen till anorektisk och med långfingrar likvärdigt tjocka som biceps. Det ser inte bra ut. Det gör det inte på någon kille egentligen. Jag har faktiskt haft på mig linne någon enstaka gång med endast under en skjorta. 

Stilpolisen säger: -"Linne, nej tack!"

Linnen är för pillerknaprande håriga kulstötare från öst eller för hårt tatuerade gängmedlemmar. Kass i ebben

Den 3:e idag och redan är det tomt tomt tomt i plånboken. Förstår inte vad jag gjort den här månaden.

Men skit i det, för snart är EM här. Underbart. Jag har inte tänkt på hur nära det faktiskt är men nu börjar det kännas. Jag har inte speciellt stora förväntningar på Sverige. Allt annat än sist i gruppen ser jag som en bonus. Lasse är så där härligt svensk och lär väl sitta kvar över minst tre stora mästerskap till. Inget fel i det.

Anton firades av. Han checkade in på hotell Larsson/Zellén och klemades bort av det anrika hotellets tjänsteutbud. I detta innefattades det städning, diskning, underhållning, ej-väckning och dessutom limousinservice till flygplatsen. Inte illa... även om limon var ovanligt kort.

Ser fram emot en rapport från ost- och klocklandet snart Anton!