X3M Sommarskola

Nu är det snart jul och det känns fortfarande som om det är någon månad kvar. Jag var på stan och köpte några julklappar till min kära flickvän men när solen lyser och termometern stod på 10 grader (om än i solen och vindstilla) så går det liksom inte att ta julen på allvar. Jag hann gå över hela stan och knödde mig in i Nordstan av alla ställen. Där det alltid är mycket folk och garanterat ingen sol. Men att handla julklappar är ju ingen lek...

Allt fler anmälningar börjar nu trilla in på Sommarskolan. Ett tiotal har redan hört av sig och nu kommer det välla in under de närmsta veckorna. Det fylls alltid fortare än man trott. Så är du född 91 - 95 så titta in på
hemsidan. Sjunde året är det i år och konceptet har satt sig rätt bra nu för alla deltagare. I år har jag lite personliga mål att höja ledarnas upplevelse. Vi får se om det går att hitta på lite ändringar som gör det ännu bättre.

Jag längtar till Kungshamn hur som helst. Sommar, sol, ligga på en handduk vid havet och ha uppsyn över sådär en 40 - 50 deltagare... inte mycket som slår det faktiskt. I år får jag ju dessutom ha översyn över en egen blivande innebandyspelare. Vid tiden för Sommarskolan är han/hon dock bara drygt tre månader... så vi får väl se om jag börjar träna knackskott eller dragare först...

Nu är det julefrid. En sista dag på Klubbhuset imorgon innan lite långledigt. Sen bryter helvetet lös i form av Gothia cup. Då lär det finnas att göra i Klubbhuset. Sådär en 9000 deltagare lär väl hitta in förr eller senare... Jag laddar redan.

Dagens boktips

Gjorde ett ryck och inhandlade lite nya böcker för någon vecka sen. Första är avklarad. Sam Bourne, The last testament avnjöts under veckan som gått. En helt ok bok som inte riktigt nådde Da Vinci-koden eller Jag dödar av Giorgio Falletti.

På nattduksbordet just nu: The Venetian betrayal av Steve Berry, David Baldacci's The Whole truth, Slam av Nick Hornby, Alta Fedeltà av Nick Hornby (High Fidelity på Italienska) och sist men inte minst Vänta barn som är utgiven av Gothia förlag. Förutom att jag bläddrar i Vänta barn en hel del så tänkte jag ge mig på Hornby's Slam härnäst. Jag älskar julen, när man kan sjunka ner i soffan och klämma en vörtbröd-macka med julskinka och försvinna in i böckernas värld en stund. Inte mycket som slår det faktiskt...

Alta Fedeltà har jag försökt att komma igång med flera gånger. Men italienskan är lite svår för mig även om jag läst den ett flertal gånger på engelska. Men någon dag skall jag ta mig igenom. Just nu är jag på sid 19. (För typ femte gången).


En vanlig kväll i stan...

Som vanligt så hjälpte det inte att jag sagt till om att jag skulle gå tidigare för träningens skull. 19.00 började träningen och just då fick jag ställa in Klubbhusskylten. Sen småstressade jag alla 108 meter till B-hallen med träningsväska och klubbor i högsta hugg.

Jag glömde kolla klockan men det stod några i hallen och bytte om vid sidan av sargen. Jag anslöt till omklädningen. Sen hanns 4 varv runt planen för lite uppvärmning och så var IBK Göteborgs träning, för dagen småmål med 4 i varje lag, igång.

Det hala underlaget, som närmast kan jämföras med en knagglig mars-is, är inte helt optimalt för mig. Med lite känningar i benen från gårdagens gym- och löppass med PT Andblad, så fick jag ta det lite lugnt. Inga ruscher eller annan påfrestning på svaga baksidor. Tyvärr höll väl passningsspelet samma klass som mina baksidor men jag höll ÄNDÅ normal IBK Göteborg-nivå (div 4).

När man sen kommer hem och förväntar sig lite käk, så hittar jag flickvännen mer eller mindre avdäckad i soffan. Hon hade mått dåligt hela dagen och "Ärtan" hade levt rövare i magen hela dagen och roat sig med att testa gripförmågan runt de inre organan. Tydligen har "Ärtan" ett stadigt grepp redan nu... En blivande powerforward kanske?

Så istället för att komma hem till uppdukad candle light-dinner, så var det till att ställa sig och diska, laga mat och plocka lite. Vardagsglamour! Så 21.51 är jag nyäten och ganska trött. Och imorgon är dagen fullspäckad. Träning tidigt. Nytt löp- och gympass med PT. Han kör hårt med mig nu. Sen är det inhandling av morgondagens pokerkvälls-tilltugg. Laga till maten och sen min favoritsysselsättning; städa. Sen får jag skynda ner till Klubbhuset och köra några timmar innan jag får hasta hemåt och släppa in de inbjudna pokerhajarna. Mer rapport om hur det gick längre fram.

Idag var jag på posten för att skicka ut inbjudningar till vår
Sommarskola. I företagskassan på Kruthusgatan, så finns det en liten lucka och bredvid luckan sitter det en ringklocka. Den ringer man när det inte är någon bakom luckan. Således tryckte jag glad i hågen på klockan. Genom den tunna väggen och den stängda dörren hörde jag en kvinna stöna högt. -Jag blir så trött. Sen öppnades dörren och kvinnan kom fram till luckan. Jag kunde bara inte hålla mig och sa: -Jag hoppas inte det är mig du är trött på? Samtidigt så log jag och det skall tilläggas att jag sa det i klämkäck Åsa-Nisse-stil. Hon svalde ändå tungan men höll god min och det syntes rätt tydligt att hon kände sig rätt dum. Men jag var fortsatt glad och skojade vidare med henne. Jag inser ju att det är hysteriskt mycket för stackars Postenpersonalen i dessa tider. Men lite kul var det ändå.

Jag funderade på hur länge sen jag såg en Superligamatch live och jag kan banne mej inte komma ihåg när det var. Säkert ett par månader sen. Helt sjukt. Jag längtar verkligen efter att få titta på lite innebandy. Jag får väl ta mig till någon division 1-match istället. Är lite intresserad av att titta på Waves med oklippte arbetskollegan Rasmus. Han gör ju en del poäng den pojken. Trots frillan...

En Curve med mos

Det kanske är en affärsidé för Klubbhuset? Vem vet?

Idag var jag tidigt på gymmet i Skatås ihop med den ständige följeslagaren PT. Han behövde jobba igenom kroppen efter en helg i Praha. Vi var båda uppe med tuppen, då min kära flickvän började tidigt imorse och snoozade sig upp i vanlig ordning. Jag hatar snooze, när jag försöker sova. För är jag väckt så är det kört. Då är det bara att gå upp.

Janne var hos IFK-skalpellen, a.k.a. Dr Swärdh. Det var tidigt tidigt och sen till bilverkstaden, där jag hämtade upp honom.

Så strax efter 9 var vi på Skatås för att stärka upp lekamen. Det var vi och en samling gubbar. Bland annat så fick jag syn på en gammal gubbe som jag ärligt och uppriktigt hatade när det begav sig. Det var nämligen vår gamla mattelärare på gymnasiet. Börje "Bison" som vi brukade kalla honom. Han hade en ovanligt irriterande förmåga att förklara matematiska problem på ett sätt så man inte förstod någonting. När man sen bad honom att förklara igen, så berättade han med exakt samma ord och tittade på dig som om du var dum i huvudet. Och det råder inga tvivel om att han tyckte det om HELA klassen som inte förstod hans komplicerade förklaringar.

Det hjälpte inte att säga att vi inte förstod hans förklaring och bad om en till förklaring på ett "annat språk". Exakts samma förklaring kom en gång till och så såg han ännu mer oförstående ut. Inte konstigt att denna sanna antipedagog inte var den populäraste läraren.

Jag kan väl tillägga att jag inte hejade på honom och jag hoppades han inte kände igen mig. Jag tror jag kom undan.

Idag gick betalningen till SIBF för min övergång. Jag skall posta övergången imorgon och sen tar det väl någon vecka minst. Nu i juletider får man väl räkna med mer kanske. Så efter nyår så...

Bk Botta Matts - inför 2009

Mycket sport nu... Jag har idag betalat in övergången från Pixbo till Göteborg. Det ger mig nån vecka till som rödräv men sen så...

Jag har dessutom skickat ut en "heads up" till den tilltänkta truppen i Bk Botta Matts. Det är snart dax att anmäla laget inför 2009. Ett år som lovar en fin fotboll, smekande teknik och härliga tillrop... på planen bredvid. Själva kör vi den vanliga stilen även i år.

...och kan man räkna in poker till sport, så kör vi ALL IN nu på torsdag. Då är diverse väl utvalda inbjudna till Casino Råjal.

Hörde förresten att vi hamnade på IOK:s väntelista till olympiaden tillsammans med bl. a. Bridge. Vet inte om det är sant... men det hade ju varit kul att se försöken i Bridge... eller? NÅgon som vet om detta är sant? Jag orkar inte googla...

Hyvä Hyvärinen

Så lyckades till slut Finnarna besegra sina hjärnspöken och med andan i halsen och med ett krampaktigare spel än någonsin, så bärgades VM-guldet. Måste kännas skönt för dem att äntligen ha lite flyt i rätt tillfälle. Den har de förtjänat. Och med 0 - 4 efter en period så skall Sverige vara nöjda att de ens kom till sudden.

Nu kommer alla säga att det var fel manskap i Sverige och jag kan verkligen instämma i den till viss del. Jag hade antagligen inte bytt någon i de första två femmorna men Sverige har ju varit bättre för att vi har bättre offensiva vapen än motståndarna. Så varför Mikael Karlsson saknades är för mig fortfarande en gåta. Där har vi en kille som kan låsa upp ett deffande Finland när det knyter sig för andra anfallare i Sverige.

Sen är känslan ändå, om vi bortser från Sjögrens och Sveriges första period, att vi ändå är något bättre än Finnarna. Men ibland räcker inte det.

Synd om Sjögren, som brukar vara jämnheten själv. Men det var inga enkla lägen för honom. Hur som helst så var det ju rätt att byta målvakt trots att det inte var hans fel. Ibland är man ur zonen helt enkelt.

Tycker ändå att det är kul att det varit så jämnt i slutspelet. Det är ju det vi alla vill ha. Spännande innebandy. Men vad många mål som vi missade. Bl. a. Quist/Nilsson-målet i sudden mot Schweiz. Ingen kamera lyckades fånga upp vem som var sist på bollen. Det hade ju aldrig hänt med kortsideskameran... :-)

VM-semifinaler

Uppe med tuppen idag och har en hel del framför mig. Först några timmar på Klubbhuset och sen julmat och gäster hemma. Detta blandas upp med två VM-semifinaler. För er som inte kan se dessa, kan jag avslöja redan nu hur det går.

Finland - Tjeckien 6 - 4
Ett inspirerat Tjeckien ger Finnarna en rejäl match som avgörs först mot slutet. Galen publik.

Sverige - Schweiz 8 - 5
Sverige får det att lossna och håller en tvåmålsledning mest hela matchen. Calebsson 2, Jihde 2, Fischerström, Emanuelsson, K-J Nilsson, Eskelinen.Skrivlusten tillbaka!

Det har varit blekt med inlägg senaste veckorna. Ovissheten med arbete och semester har en viss påverkan på skrivlusten helt klart. Nu är jag inte klar med att hitta jobb än, och det kan ta ett tag med rådande omständigheter, men suget att skriva ner några ord då och då har definitivt ökat igen.

Jag var på Hornbach för 4 dagar sen och skulle titta på ramar. Jag och Erika handlade tre tavlor i Thailand och de togs hem ihoprullade i ett plaströr som handbagage. Jag har varit på jakt efter spännramar och att få dem uppramade eller uppspända snarare. Mitt första samtal gick till Gallerix och där var svaret att tre tavlor på ca: 1 x 1 meter kostar i runda slängar 4500. Tack men nej tack.

Nästa samtal gick till någon mindre gallerist i Lunden och där sjönk priset till lite över 3000. Trodde hon. Jag kände att när de tre tavlorna gick på 1500 tillsammans, så ville jag inte lägga det dubbla på att spänna upp dem på en träram. Jakten gick vidare... hence Hornbach. Vi tänkte köpa virke och snickra ihop ramarna själva men 30 meter in i Hornbachs lokal, så uppenbarade sig ramavdelningen. Där ställde jag av ren nyfikenhet frågan vad färdiga ramar skulle kosta. Svaret blev 870 kronor för alla tre och två dagar senare hade min beställning anläng och låg hemma på matsalsbordet.

Nu återstår "bara" det lite pilliga jobbet att häfta upp de inte spikraka dukarna på ramarna. Kan bli en utmaning men för 870 spänn kan jag faktiskt leva med något skeva tavlor. Häftapparaten är inlånad från farsan och tålamodet likaså... det kan nog bli något det här!

En diskmaskin är en diskmaskin är en diskmaskin. Suck. Vår diskmaskin, av typen bänkdiskmaskin, krånglar i vanlig ordning. Den funkar några gånger, sen måste den vila i två veckor bara för att fungera helt plötsligt igen. Mycket märkligt. Men kanske inte ändå. Jag inser ju att något behöver ränsas ut men jag är livrädd att om jag kopplar loss något så kommer hela köket ligga under vatten inom kort. Jag har till och med ringt en kompis kompis som är rörmokare men han avbokade vår planerade randevouz idag, då han hade lite mycket att göra. Återstår att se om det räcker att skruva åt en slang eller slänga hela skiten och inhandla en ny fräsch husslav.

Just nu i skrivande stund tänkte jag också få tummen ur och faktiskt betala in min övergång från Pixbo IBF till IBK Göteborg. Vem fan hade trott att jag skulle lira i RBK. Inte jag åtminstone. Det var ju ett av mina favorit-hatlag på den tiden det begav sig. Innan nyår måste övergången skickats in till förbundet. Jag missar seriefinalen i helgen mot Frölunda men sen är jag åtminstone spelklar. Sen återstår det att se hur bra baksidan håller. Rehaben och löpningen får underhållas i december.

Gymmet för alla med torgskräck

PT (Personal Trainer Andblad) och jag åkte till Nautilus vid Holmens herr idag. Vi skulle testträna på deras gym. Anläggningen var gigantisk om man jämför med t. ex Jupiter på S:t Pauligatan i Lunden i mitt gamla hood. Ta Jupiter X 100. Det var fantastiskt stort. Två våningar och minst 8- 900 kvadrat antagligen. Det innebär i runda slängar 400 - 450 kvadrat var för mig och PT. 10.45 äntrade vi Nautilus och mottogs av en leende tjej i disken.

Sen såg vi ingen mer människa förrän en trekvart senare, då två tjejer trillade in på gymmet.

-Där ökade populationen med 100 %, sa jag.

-Och nu är den helt jämställd oxå, sa PT.

Efter den folktomma upplevelsen, så konstaterade vi att Jannes krav på ett gym med något att titta på inte direkt uppfylldes. Så vår provträning är allt som Nautilus äras av PT och mig. That's for sure!

Vi hann med lite shopping med, innan det var dax att åka ner till Klubbhuset igen. PT däremot, skulle hem och packa inför Prag. Nä..., jag är inte alls avundsjuk. Titta VM-final, dricka bira med massa polare och heja på Schweizer-Anton med anhang. Istället får jag nöja mig med julbord hemma på Utlandagatan. Inte så illa det heller iofs!

Fred ut!

Formel 1 - Julfesternas ledstjärna

För ett antal år sen startade en tradition. Det var en julfest hemma hos PT (Personal Trainer Andblad) och hans eminenta julfest-medarrangör, vi kan kalla honom Zone-mannen. Där plockades tärningsspelet Formel 1 fram mitt i glögg och julmat. Det hela slutade med fylla, skandalscener, en överbefolkad hiss som fastnade och många garv. Ni vet hur det brukar sluta när ett gäng medelålders herrar skall leka unga igen...

Den kvällen i december för några år sen har sedan dess utvecklats och tilldragit sig allt fler nyfikna deltagare. I år var vi 22 stycken och formel 1-bilarna är allt slitnare. Många saknar hjul, några saknar färg men det fyller ändock sitt syfte.

Det var även på en sådan här tillställning som den f.d. Superligatränaren, vi kan kalla honom Schweizerproffset, klev rätt upp i en stupränna och hamnade på Östra. Jag körde honom själv till sjukan för övrigt.

Just detta pratade jag, Reichen och Mats om när vi med försiktighet närmade oss den tidigare nämnda trappan. Mats tog upp saken och nämnde att det var väl här som Anton, förlåt... Schweizerproffset, lyckades slå hål på huvudet förra året? Jo visst, konfirmerade jag. Erik började då raljera om hur sjukt det var att något sådant kunde hända. Samtidigt som han började gå uppför trappan. Han fortsatte att orera och vände sig om mot oss andra och missade den sylvassa stuprännan med ungefär 3 millimeter. Jag och Mats hann inte reagera innan det var försent men med minsta möjliga marginal slapp jag Östra det här året.

Tärningarna kastades sedan större delen av kvällen och jag var aldrig med i matchen. Men det spelar liksom ingen roll i det här spelet. Där är alla vinnare. Så härligt Svenskt!

InnebandyVM

Det är ändå rätt skönt att kunna se matcher från VM trots att man inte är på plats i Ostrava eller Prag. Tv4 Sport är rätt gött att ha. Jag såg Sverige - Tjeckien häromdagen och trots alla skriverier om att det var jättestämning och Tjeckerna inte är så dåliga, så såg jag tre poäng till Sverige. Inte mer, inte mindre.

Förstakedjan med Jihde, Djurling, K-J är väl den som levde upp till förväntningarna mest. Sen syns det lång väg att de känner förtroendet från tränarna och vet att de får lira hur det än går. En given förstafemma helt enkelt. När Quist gör comeback, så kommer de bli ännu giftigare.

Warbergsfemman med Calebsson hade det rejält trögt. Det var väldigt många bortslagna bollar från backparet och jag tror inte att de är speciellt nöjda. Vi får hoppas att de toppar sig mot semi, när det verkligen gäller.

Tredjelinan gjorde det de skulle med Gillek som oförtröttlig striker. Att man spelade vidare på första och andralinan ser jag mer som ett försök att spela in andralinans form. För så värst många målchanser tyckte jag inte de lyckades vaska fram i matchen. Lite större krav skall vi ha va?

Ska bli kul att följa Finnarna och framförallt Svenskarna i semifinalerna och i finalen. Eller blir det någon överraskning?

Innebandynostalgi

Jodå, innebandy. Det är faktiskt det jag går och längtar efter för tillfället. Jag missade träningen igår, för jag var tvungen att hålla ställningarna på Klubbhuset. Men nog spritter det lite i innebandynerven faktiskt.

VM på gång. Jihde och grabbarna åkte idag till Tjeckien för att lira hem nästa guld. Om nu inte finnarna vill något annat. Det närmar sig en finsk seger för varje mästerskap och någon gång skall de väl lyckas övervinna sina demoner och faktiskt vinna när det gäller. Har lite på känn att det faktiskt kan hända det här VM:et redan.

För inte kan väl Schweiz? Nä.... så långt skall vi inte gå.

Det fullkomligt vimlar av hemmamatcher för Pixbo Wallenstam. Jag missade en när jag var i Thailand och så är det helt plötsligt någon månad till nästa. Vad fan händer? Jag vill ju se Pixbo nu! Saknar att sitta på läktaren och såga motståndare i smyg.

Funderar på om mina baksidor någonsin tillåter en comeback. Sprang i Skatås i tisdagsmorse och insåg att de lite drygt 9 kilometrarna satte sina spår i framförallt knät, som gjorde riktigt ont när jag gick i trappor resten av den dagen. Hade varit kul att få spela en säsong oskadad och fulltränad en gång. Undrar vilken klass man hade hållt då? Jag vill tro att jag fortfarande hade kunnat lira division 1-bandy men 2:an kanske är mer realistisk. Där harvade jag småskadad förra och förrförra året. Svårt att säga när jag (tro det eller ej) byggde min spelstil på min snabbhet i mina yngre år. Någon dribbler är jag ju knappast...

Jag har en övergång påskriven och klar från Pixbo IBF till IBK Göteborg liggandes hemma. Jag skall skicka in den när jag känner att jag kan spela match. Få se när det blir.