Hyvä Hyvärinen

Så lyckades till slut Finnarna besegra sina hjärnspöken och med andan i halsen och med ett krampaktigare spel än någonsin, så bärgades VM-guldet. Måste kännas skönt för dem att äntligen ha lite flyt i rätt tillfälle. Den har de förtjänat. Och med 0 - 4 efter en period så skall Sverige vara nöjda att de ens kom till sudden.

Nu kommer alla säga att det var fel manskap i Sverige och jag kan verkligen instämma i den till viss del. Jag hade antagligen inte bytt någon i de första två femmorna men Sverige har ju varit bättre för att vi har bättre offensiva vapen än motståndarna. Så varför Mikael Karlsson saknades är för mig fortfarande en gåta. Där har vi en kille som kan låsa upp ett deffande Finland när det knyter sig för andra anfallare i Sverige.

Sen är känslan ändå, om vi bortser från Sjögrens och Sveriges första period, att vi ändå är något bättre än Finnarna. Men ibland räcker inte det.

Synd om Sjögren, som brukar vara jämnheten själv. Men det var inga enkla lägen för honom. Hur som helst så var det ju rätt att byta målvakt trots att det inte var hans fel. Ibland är man ur zonen helt enkelt.

Tycker ändå att det är kul att det varit så jämnt i slutspelet. Det är ju det vi alla vill ha. Spännande innebandy. Men vad många mål som vi missade. Bl. a. Quist/Nilsson-målet i sudden mot Schweiz. Ingen kamera lyckades fånga upp vem som var sist på bollen. Det hade ju aldrig hänt med kortsideskameran... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback