Superbra i Superga!

Satt och funderade på när jag började blogga och tittade i arkivet. Det visade sig att jag började den 1:e oktober 2006. Ganska precis ett och ett halvt år sen alltså. Så idag, 316 inlägg senare, så förundras jag över hur fort tiden går. Så mycket har hänt mig det senaste ett och ett halvt åren.

Mycket av det som hänt har med min kära flickvän att göra. Tack gode gud (utan att vara religiös) för att jag träffade henne. Vi har flyttat ihop, åkt på underbara resor och förgyller varandras vardagar varje dag (hoppas jag).

Vem trodde att jag skulle vara handledare och övningsköra med någon för ett och ett halvt år sen? Inte jag i alla fall.

Jobbet har det oxå hänt sjukt mycket på denna tiden. Och mer lär det bli framöver.

Hann titta in på kusin vitamins kontor och fick mig en rundvandring. I sanningens namn sitter inte mindre än tre kusiner på samma kontor men två jobbar i familjeföretaget medan vitaminen kör
eget ihop med en skön kompis/ex-kollega. De har tagit över agenturen för Chipie och Superga bland annat. Fick handlat ett par Superga oxå. Det går ju inte för sig annat. Sjukt stilrena... men så är de naturligtvis italienska.

image34


Håll utkik efter dessa på: Karltex, Victoria Arena, Yoko Yap och utöver det så kan du hitta Chipie (endast dam) på NK och Lester. Stilrena måsten för sommaren! grazie cugino! Vi tar den där middagen snart va?

Pasta alla nonna puo essere la scelta preferita... o?

Vit tee och feng shui

Fick gå en halv runda på hemmaklubben idag. Sista nio och mina medspelare skulle kvala imorgon och ville lira från vit tee. Det innebär lite längre och svårare hål men en kul utmaning. Kändes väl ok faktiskt men det bryr ni väl er inte om. Så jag skiter i att skriva om det.

Läste ut Madame Terror av Jan Guillou igår. Gillar du Guillous tidigare verk är detta verkligen en bok för dig. Kan rekommenderas faktiskt. Helt ok Guillou-klass. Rätt lättläst med Koppen.

Nästa bok blir antagligen två. Jag tänkte läsa en kombination faktiskt. Jag har bara bestämt den ena än så länge och det är sista boken om Salander. Ihop med den tänkte jag variera med en bok på italienska. Jag väljer på de tre böcker jag har; Gudfadern (Il Padrino), High fidelity (Alta fedeltà) eller Mankells Villospår (La falsa pista). Måste testa att läsa lite svårare italienska och inte bara fotbolsstermer i Gazzettan. Enligt mina italienskalärare jag hade i Milano för 7 år sen så låg vi ungefär på en sjuårings nivå. Så jag borde kanske börja med barnböcker, men hur kul är det? Just därför lutar jag åt Hornbys bok av två skäl. 1. Jag har läst den tidigare och 2. Det är ett enkelt språk i den.

Utöver dessa 4 böcker så har jag även en bok om Feng shui på nattduksbordet. Snacka om multitasking. Jag har läst första tre kapitlen, för att bli inspirerad att rensa upp i hemmet (läs: slänga gamla kläder och skor). Det har gått väldigt bra faktiskt och jag behöver inte ens läsa mer, för jag har redan uppnått det jag velat.

En kul vecka framför mig. Eventuellt golf imorgon om vädret tillåter. Fest på onsdag. Träffa gamla kompisar över helgen med stuga på landet, äta gott, bastu, golf, tjöta, slöa. Igen alltså, men ändå helt annorlunda. För nu är det med grabbarna och inte med flickvännen. Jag skulle aldrig vilja vara utan någotdera. Båda är lika givande och bra för själen.

Sen på söndag skall jag (förhoppningsvis) titta på vad Gazzettan kallar "Mamma che derby" enligt journalisten Wiklander på fotbollskanalen. Dessutom ska jag ut och agera tolk för några Italienska bussköpare från Como. En kompis som säljer bussar ville ha med mig för att kunna kommunicera med de nästan icke-engelsktalande herrarna från norra Italiens pärla. Ska bli kul att få parla italiano lite igen. Det var riktigt länge sen nu...

Landet

Var uppe på landet i helgen med flickvännen och hennes syster med familj. Det blev till att plocka fram grillen både fredag och lördag. Inte mycket som slår grilldoften när man sitter på verandan mitt bland fågelkvitter och långt från vägar, spårvagnar och moppar som man lever med i stan.

Det var inte många knop som gjordes.

En sväng till Tanum hanns med. Ett försök att ta en fika i Fjällbacka gick inte då enda stället som var öppet var abonnerat. En fika på Bryggcafét i Bovallstrand och en glass på busstorget fick vi ändå med på aktiviteter. En väldigt lugn helg med andra ord. Äta gott och underhålla en 6-månader gammal Emil (på fredag) är mer än nog.

Titta på film, spela kort, äta godis. Jodå, det funkar.

På söndagen regnade det, så vi styrde hemåt tidigt. Det blev ett stopp på Torp köpcenter utanför Uddevalla. Kan väl säga att det var några till som inte hade något att göra i regnet. Torp har faktist det mesta i köpcenterutbudet. Jag hann igenom hela utbudet under tiden min kära flickvän var inne på HM. Känner ni igen det? Kvinnor är från Venus...

FBC Challengers

Måste bara säga att Älvstrande och Pixbos gemensamma satsning verkar spännande. Tror Västnytt fått det hela lite om bakfoten och gjort den lilla lilla missen att förväxla Pixbo med Partille, vem gör inte det förresten?

Jag tror vederbörande har svårt att hålla isär IFK Göteborg och IFK Norrköping oxå. De heter ju nästan samma sak. Äh kom in i matchen nu.


Hur som helst så är Partille Wizards och Älvstranden Pirates sammanslagning en riktigt rolig och vettig satsning. Men vem fan kom på det nya namnet: Challengers? No comments om det... eller jo förresten. Jag kan inte hejda mig. Det sänder verkligen ut rätt signal till deras medlemmar och spelare: Vi är underdogs. Punkt slut. Måste varit ett väldigt okreativt möte om det var det bästa man kunde komma på. Sen spelar det ingen roll om man hävdar att man skall utmana HELA innebandySverige.

Men om vi då bortser från namnet så ser satsningen helt rätt ut. Jag hoppas att de får ihop en homogen trupp som kan se till att Göteborg får två etablerade Superliga-lag. Det behöver den här stan för att lyfta publikintresset det där lilla extra.


Vira blåtira

Det var med en förundrad blick som vi (Jag och en f.d. svensk mästare i innebandy) tittade på PT:s öga. Det såg ut som Andblad, min Personal Trainer, hade stått framför spegeln och övat på att lägga ögonskugga. Ögonlocket skimrade i fyra nyanser av lila. Oerhört vackert och lite gay. Att det bara var ett öga gav en lite kuslig känsla dessutom.

Det var vid närmare åsyn en fantastiskt vacker klocka. Jag hade hört Janne skrika något om den över hela Heden dagen innan men jag reflekterade inte över att han hade fått en blåtira. Och som alla vet så funkar en blåtira som en ost eller ett bra vin, de måste lagras lite innan de når sin peak. Så här en dag efter så var det en imponerande sak.

Inte desto mindre så ledde han sina två villiga padawans genom träningshallens mysterier ännu en gång. Utan att korsa ljussablarna en endaste gång så avverkades ett styrkepass på Skatås gym.

Det hanns även med lite övningskörning denna torsdag. Första gången på riktig väg och start i backe testades ett par gånger. Jag var lugn som en filbunke. Vägrenen var farligt nära några gånger men det gick vägen ändå.


I helgen är det landet som gäller. Det skall mumsas kräftor och räkor till en flaska tjejdricka. Någor som vi vanliga döda refererar till som vitt vin. Eller för att citera Nils Eklund, även känd som Rune i Göta Kanal. Han som är allt-i-allo på den favorittippade båten ni vet... "Det skall väl bli smaskens".


Rättelse

6 - 1 skall det naturligtvis vara. Första målet inprickat av Janne Andblad. Det var så många mål att hålla reda på. Men det påverkar naturligtvis inte betyget.

För alla intresserade (det måste ju vara oerhört många) så hittar ni serietabellen
här.

Har redan fått förfrågningar om betygen kan modifieras mot bestickningar. Jag håller på att fundera på priset.

Bk Botta Matts hybris lever fortfarande...

Jodå visst är det så. Andra matchen för säsongen och Heden 6 fick återigen ta del av stapplande fötter, allsvensk teknik och faktiskt en hel del mål. Efter en pinne i första matchen, så ställde jag naturligtvis min plats som tränare till förfogande. Men efter några krismöten, vilda spelarråd och uttal i pressen (vet inte vilken press iofs) så satt jag ändå kvar även i omgång två. Tror det var den viktiga kvitteringen senast som höll mig kvar på tränarpositionen.

Det var ett manstarkt lag som de röda ställde upp med. Domaren konstaterade med ett brett leende vad vi hette och kunde inte hålla sig utan frågade -"Vad har ni fått namnet ifrån eller... har ni bara hittat på det?"
Där någonstans vill väl alla korplag med aktning befinna sig. Att någon faktiskt reagerar på namnet. För namnen på korplagen är lika göteborskt Arne-Hegerfors-aktigt som halv special med gott mos. Ja ni fattar... tragiskt? Jo visst. Men det hör liksom till.

Matchen då? Jo, vi satte Robban i målet, Richard, Eddie, Drevhage och Mats i backlinjen, Jag själv, Nisse, Andblad, Svanquist och Kalle i de offensiva rollerna. Alltså hela tre avbytare. På gränsen till för mycket då alla vill spela hela tiden och lite till. Redan från början kände vi ett övertag men innan nollan är spräckt så är det svårt på en studsig Hedenplan. I och för sig nykrattad, då vi hade första matchen 17.30. Det dröjde dock länge innan första målet kom. Då kändes det stabilt och spelövertaget berodde mer på att det andra laget hade skippat den tunga försäsongsträningen som Bk Botta Matts ändå genomgått. Det syntes på frustande Bk-spelare, att orken räckte hur långt som helst. Åtminstone första halvlek. Eller kanske fem minuter då.

Innan halvleken var över så hade vi 2 - 0 men svaret kom blixtsnabbt från motståndarnas bäste spelare. Han tryckte in reduceringen men ännu snabbare kom svaret och 3 - 1. Där stängdes matchen och vi kunde defilera in i mål. Två mål till föll och 5 - 1 gav skön målskillnad och tre poäng. Det skall väl även nämnas att det var bud på många fler mål. Bara Kalle på sniken kunde/borde gjort tre fyra mål till. Nu fick han ändå två enkla mål med oj vad herr Bodestig kommer att stå och nöta avslut på baksidan i veckan.

Nisse är inte känd för sin snabbhet och inte sin hårdhet i duellerna heller men numera kan han kanske bli fruktad för sitt skott. Han hade två fräsande... nåja, skott i överliggaren. Det gick ett sus genom hela laget när han fick iväg dem. I övrigt hade jag själv ett stolpskott och vi hade en hel del övriga chanser. Det är bara det att vi suger på att sätta dit den, som hindrade oss från fler mål. Så är det.

Vi går istället över på betygsättningen. Den alltid lika intressanta.

Robert Carlsson (Mv), 7,5 - Mycket stabil och kunde inte göra nåt på kanonen från tre meter. Kanske borde ta ett allvarligt snack med de tre backar som skulle markera bortalagets avslutare. Kommunikation gubbar... kommunikation.
Stefan Drevhage 8 - Man of the match. Inte för bländande spel. Men 100 %-ig i sitt deltagande och en klippa i försvaret. Utom vid baklängesmålet då men det glömmer vi en sådan här dag.
Eddie Hallgren 7,5 - Vägrar fortfarande lyssna på målvakten som skriker -"Målvaktens" när det kommer en långboll. Annars bra. Lite att göra.
Rickard Johansson 7,5 - Springer sliter och tar skitjobbet som alla försöker undvika. Hela tiden!
Mats Ekendahl 7,0 - Täppte till på sin kant och levererade enkelt spel. En habil insats av veteranen.
Peter Svanquist 6,5 - Premiär för "Klinsman" som han gärna själv vill kalla sig. Tog på sig liberorollen när han insåg att han slapp springa så mycket där. Ett mål men vi vill ha mer än så. Mycket mer.
Nisse Berg 7,0 - Fick göra en kasse och såg som vanligt rädd ut i närkamperna men vilka fina skott.
Peter Zellén 6,5 - En vänsterdojja i mål och en i stolpen. Ok ändå...
Jan Andblad 7,5 - Klok i spelet, en fältherre och nosade på mål dessutom men det kommer, var så säkra.
Kalle Bodestig 6,0 Jo, två mål men det borde vart minst fem. Men som sann målskytt så vägrade han spela och gick på avslut ändå. Det kommer mer mål från Bodestig.

En inverterad Nelson Dida

Vaknade imorse en bit innan klockan 6 av att en geting försökte ta sig ut genom fönstret, sådär som bara en geting kan göra. Med ett minne kortare än en guldfisk så försökte den flyga igenom fönstret som nån superhjälte. Vanligtvis brukar ju superhjältar bli just superhjältar när de blir bitna av någon strålningsskadad spindel eller utsatts för gammastrålar av misstag och antagligen hade den här getingen drabbats av båda orsakerna... helvete vilken stor geting. Den var i storleksklassen Don't-fuck-with-me.

Storleken skapade oxå en del bzzzzz:ande när vår superhjälte inte lyckades teleportera sig ut i friheten. Själv blev jag mer och mer irriterad och även mer och mer vaken. Till slut gick jag upp och tänkte släppa ut getingen. Så trött på hela situationen blev jag och det vill inte säga lite...

Av fyra fönster så valde naturligtvis vår superhjälte det fönstret som bara en superhjälte kan öppna. Efter en halvminuts knuffande och stånkande så gav fönstret med sig och under gnisslande klagoläten så knarrade fönstret motsträvigt upp och superhjälten lyfte mot friheten. Dagens goda? gärning var avklarad och jag kunde lägga mig igen.

Jag rakade mig imorse och den här gången något försiktigare än förra gången. Då gjorde jag nämligen en något okoncentrerad rakning med vänstern, som gav en helt ny frisyrdetalj på min renrakade skalle. Vet inte om ni vet om detta men jag kan avslöja att det är bäst att dra rakhyveln i raka drag och inte i sidled!!! Mina tre rakblad skapade nämligen en eller rättare sagt tre snygga sidbenor à la Nelson Dida.

image33


Han har om ni inte visste det den egenheten att han rakar in mönster i sin frisyr. Men har man ingen frisyr får man ju vara påhittig...

Nya bloggen

Ta en titt på den här nya bloggaren.
Lägg till /rss på den länken och så vips har ni en rss-feed att lägga till i er Superstart-sida.

Klart underhållande och lysande innebandyprosa!

Barnmat... hmpf!

På lunchen idag så frågade jag en kollega vad han hade för gott att äta idag... Han svarade -"Barnmat... spagetti och köttfärssås".

Jag höll på att nita honom där och då. Kalla fan inte pasta för barnmat. Svenskar...

Grattis Göteborg!

...för alla här heter ju som bekant Glenn. Jodå, det är Glenn och Allan som har namnsdag idag.

Fick lite intressanta siffror från säker källa om SM-finalen.
310 000 tittare hade finalens avslutande del. Över 1 miljon tv-tittare över hela säsongen och ett genomsnitt på 1450 åskådare i hallarna (1906 om SM-finalen räknas in). Då pratar vi de tv-sända matcherna om ni inte förstog det.

Det är riktigt kul att siffrorna stiger. Förra året hade SVT 170 000 åskådare. Jag tror på ännu fler nästa år. Ett bra första år för fyran och framför allt för innebandyn får man ju konstatera.

Att sen vissa nissar inte fattar att grunden till mycket av detta ligger i att ha en fast finalmatch och möjligheterna att göra något stort av den är beklagligt. Sluta stirra på saker som inte passar er till 100 % just nu och se till det stora hela. Innebandyn är ju något vi alla vill skall växa.

Gjorde debut igår på golfbanan. Var ju bara tvungen att utnyttja det underbara vädret till nåt vettigt. Var tidigt tidigt på jobbet och stack tidigt tidigt ifrån det samma. Plockade upp ett stycke Nilsson i Mölnlyckes förorter och tog vägen via Landvetter flygplats, där Nilssons nya stekheta drivare just flugits in. Med ny adrenalinpinne så rullade vi in på Herrgårdens ägor och signade upp oss på den tomma startlistan.

Jag var tvungen att slå ett femtontal bollar först, för jag har inte hållt en klubba sen Golf Punk-eventet. Det kändes inte helt åt helvete, så vi gick upp till starten. Henke peggade upp och slog sitt första slag med Nike-klubban. (Den nya). Kan väl säga att det var dagens bästa slag utan tvekan. Den var lång, rak och löjligt bra. Själv mjukade jag ut en järn 3:a. Det var nog det enda jag gjorde bra på den par 4:an. 8 slag senare trillade bolluslingen i och min golfsäsong var igång.

Nu gick det inte så illa hela rundan. Utslagen funkade rikgtigt bra och jag hade en eagleputt på 8:an. Den blev i och för sig ett par men visst hackade spelet lite här och där. Inte så konstigt på första rundan. Henke gick på 4 över par och jag hade 26 slag sämre... 102 slag. 22 poäng med mina 12 i hcp. Något ojämnt skulle man väl kunna konstatera. Men oj vad skönt att vara på banan. Det dröjer nog inte så länge till nästa gång.

Ankdammen växer...

Även om tidningarnas rubriker handlar om att match-hjälten tycker det är b med straffavgörande, så är det ändå ett fullsatt globen och en match som jag tycker bjöd på det som Innebandyn kan erbjuda som underhållning i tv-rutan. En frejdig öppning och spektakulära mål med fina passningar och avslut. En sudden i gnaget-favör men en straffläggning med Sjögren i målet kan väl bara sluta på ett sätt?

Warberg hade inte prickat in den bästa formen på sina stjärnor men vinner ändå. Grymt imponerande. Jag hörde Kokocha klaga på att Kimmo inte följde med upp i anfallen. Jag tycker det är rätt förståeligt, då han har Emanuelsson framför sig som inte är den smartaste defensive centern direkt och kliver Kimmo upp så får han skulden om/när Emanuelsson slängt in en chanspassning i mitten och kontringen är ett faktum. Det gäller att ta sin roll för lagets bästa. Låt Emanuelsson göra det han är bäst på, det offensiva.

Rolig match att titta på. Måste erkänna att jag satt och höll på AIK större delen av matchen. Inte för att jag inte unnade Warberg segern utan för att jag ville Jihde skulle få bli historisk. Nu blir han väl det nästa år istället. Men jag blev samtidigt glad att Warberg gjorde det igen. De har varit klart bäst under året. Och det räcker med en riktigt bra keeper och en Magnus Svensson för att vinna jämna matcher. Warbergs målsinne är imponerande.
 

Poäng i premiären för Bk Botta Matts

Så var det då äntligen avklarat. Premiärmatchen för BK Botta Matts. Svanquist lämnade återbud för matchen krockade med Bolibompa men eftersom debuterande Krantz gjorde entré, så var vi ändå 9 man.

Matchen började med Robban i målet, Rickard, Andblad och mig själv på backen, Reichen, Nisse, Krantz och Mats på mitten och till sist Kalle på topp. Två avbytare och vi snurrade runt på folk. Det började försiktigt och lite taffligt men åtminstone försiktigheten försvann allt eftersom. På motståndarsidan tornade seriefavoriten Legia Warzawa upp sig och de började också bäst. En långboll från Legia boxades bort av en utrusande Robban i målet men bollen hamnade hos Legia igen som sköt i ribban. Returen ut till nästa Legiaspelare som dundrade in 1 - 0 via stolpen. Det tog högst tre minuter innan nollan var spräckt.

Men sen var det övertag för Bk Botta Matts. Ju längre första halvlek gick, desto större blev pressen och Legia fick mest slå undan. Något som inte är så svårt egentligen. Kalle hade ett bra direktskott men den utmärkta Legiamålvakten var nere vid stolpen och tippade till hörna. Det märktes att Legia inte hade kört lika omfattande försäsong som vi för de kroknade rejält och hade i ärlighetens namn en avbytare mindre än oss. Nog så viktigt så här i början på säsongen. I halvtid pratade vi om att bara fortsätta att mala.

Andra halvlek såg klart sämre ut inledningsvis. Vi saknade linjer i spelet och den fina pressen i slutet på första var som bortblåst. Men ganska snart skärpte vi till oss och började nosa på mål. Robban agerade libero längst bak och såg till att undranröja alla farliga kontringar på ett mycket imponerande sätt. Framåt saknade vi en del teknik i skotten. Men vi kämpade oförtrutet vidare och i de döende minuterna av matchen, så kunde äntligen Kalle väggspela sig fram via Andblad och trycka in kvitteringen. Mycket välförtjänt och när domaren blåste av så var det ändå ett nöjt Bk Botta Matts som kunde konstatera sin första poäng i trean.

Tabellen hittar ni här!

Betyg som vanligt kommer här:
Robban, 7 - Mycket bra insats. Något felaktig utrusning som ledde till målet men ändå klart bäst i BK. Man of the match!
Rickard, 6,5 - Gedigen arbetsinsats och säkerhetslås bakåt. Visar gryende form redan.
Andblad, 6,5 - Tog hand om det mesta i luften i försvaret. Matade upp bollar på mitten och på topp och assisten till målet.
Reichen, 6 - Sprang ner kontringar och en utmärkt framspelning till Kalle som tyvärr missade.
Zellén, 5,5 - Höll ihop mitten och täckte upp bakåt när Andblad stack offensivt
Nisse, 5,5 - Skötte positionsspelet på mitten strålande. Lite för osynlig framåt för högre betyg.
Mats, 6 - Såg pigg ut men vi vill se mer löpningar på kanten!
Krantz, 6 - Visade fin teknik men den missade försäsongsträningen visade sig  i snabbheten. 
Kalle, 6,5 - Ett mål och nära ett par gånger till men borde gjort åtminstone ett till? Bra bollmottagare som vanligt.

Roland från Falkenberg

Har hört vilda rykten om en ny dansstjärna på g. Han har setts på diverse dansgolv i Göteborg... bl. a. Deep och Palace. Han heter Roland.

Kärringstopp

Igår var inte min mest jobbiga arbetsdag. I brist på uppgifter, det kan vara så i konsultbranschen ibland, så kunde jag hinna med en massa personliga saker. Jag är mellan två utbildningar nu och har ett par dagar som ska dödas. Jag har sorterat alla papper hemma, plockat i ordning i extrarummet, rensat kläder  och omorganiserat i garderoberna. Vårstädat kan man säga.

Igår som sagt, så tog jag en tripp till IKEA för en snabb in-ut. Hämtade upp några saknade delar till en garderobslåda. Det gick helt smärtfritt förutom att jag på parkeringen blev tillfrågad om jag ville köpa kortegeprogrammet. Som vanligt var det två tomtar i vita överjävligt fula rockar som försökte sälja. H-vete tänkte jag för mig själv. Är det redan dax? Jag neggade de två tjejerna med ett övertydligt -"Nej tack du!" och vände dem ryggen.

Efter IKEA så körde jag förbi Statoil på vägen till jobbet. Jag parkerade på gasklockans mack och tänkte handla en glödlampa till bilen. En av lamporna har gett sig. Men när jag plockade fram den övertomma plånboken kom jag ihåg att jag plockat ut Staoilkortet när jag var ute på stan och drällde i lördags. Bummer! Jag tänkte att jag kan ju ändå kolla säkringen och efter lite bläddrande i instruktionsboken, så tryckte jag upp huven och öppnade locket till säkringslådan. Jag blev något skiten och tänkte: Ähh... jag gör det efter jobbet istället. Igen med huven och in i bilen igen. Jag satte in nyckeln och vred om. Motorn bara tuggade utan att starta. Jag testade igen... ingenting. Men så dök ett meddelande upp på displayen: Avvaria codice! och en nyckelsymbol och jag tänkte - Helvete.

Av någon anledning hade nyckeln tappat sin synkning med bilen. Det slutade med att jag fick säga till på macken att jag blev stående där och promenera tillbaks till jobbet. Jag såg dyra bärgningskostnader och felsökningar framför mig. Inte rätt läge om man säger så...

Någon kod hade jag inte fått av den förre ägaren heller, så jag var stekt! Jag slog honom en signal och frågade efter koden igen men som väntat hade han inte hittat den än. Jag nämnde varför jag ringde och så sa han att han hade haft samma problem en gång. Då hade verkstan sagt att det var glapp i ett relä i boxen där jag hade varit och pillat.

Aha! Hoppet levde igen och jag promenrade tillbaks till bilen och tryckte upp huven igen. Efter att ha tryckt på alla säkringar och relän så gjorde jag nu ett nytt försök att starta....

Ett stort leende av lättnad spred sig på mina läppar när motorn gick igång. Allt kändes så mycket bättre.

Den planerade övningskörningen kunde ske till kvällen. Tur 2 på Åbys stora parkering. Den här gången var det hantera bilen i tvära svängar som låg i fokus och det gick faktiskt ganska bra. Några stopp från min kära blev det i och för sig men man måste ju göra fel för att lära sig.

Vi handlade på vägen hem och utanför ingången stod en drös med småungar och försökte kränga majblommor. De hoppade på Erika först, sen mig. Två nekande svar och sen försökte de igen när vi kom ut från affären. Tröttsamt att hela tiden behöva värja sig mot alla som försöker kränga än det ena eller det andra. Dagens i-landsproblem. Det är rätt skönt när det är det jobbigaste man har att hantera för tillfället.... eller hur!

en liten fågel...

Karl Johan Nilsson till AIK. Ser ut som gnaget blir riktigt starka nästa år. Sen har jag fått nys om ytterligare en värvning. Kul för den spelaren. Bra rollspelare skulle man väl kunna beteckna honom som.

Har man två så bra centrar som Djurling och Nilsson, så blir man bra. Sen hänger det i slutändan på målvakten om man skall gå hela vägen. Få se vem som ersätter finnen i målet.

Warberg kommer vara lika heta nästa år. Så länge man har Sjögren i målet är man favoriter i serien enligt mig. De kan dessutom konsten att värva spelare som inte är namnkunniga.... än. Men Varbergsluften och miljön gör storspelare av vem som helst där nere. Någon gör något väldigt bra i Varberg. Så är det.

Pixbo då? Ja, det ser ut som att det som kan kallas generationsväxling måste ta ett steg till. Har Pixbo tålamodet att låta de yngre mannarna spela in sig, så kommer Pixbo ha ett topplag inom två år. Men Pixbo har ju aldrig haft det tålamodet förut så varför skulle de ha det i år. Vilka slutar inför året? Joppe kanske, Robban Olsson troligtvis, Pecka kanske? Hur länge lirar Dahl? Dala kliver kanske av tåget? Jurkan kanske sticker ut och reser. Det finns nog en hel del frågetecken kring laget inför nästa säsong. Tror nog att de gubbarna som står på planen när säsongen drar igång kommer ta sig till övre halvan och göra ett bra jobb.

Solen väcker lusten

Trots en tung hård slitsam heldag med tjongfotboll för 200 spänn och förfest, mellanfest och drinkzippande på Hård rock, så njöt jag när jag traskade de tjugotalet minuterna till grannstan. Utanför stadsgränsen, i slummen, bor nämligen den f.d. Superligatränaren tillika Arsenalfantasten. Det var dit jag styrde mina något vingliga och svaga ben.

Som vanligt hamnade vi på Däpp efter Hård rock. Jag har slutat tänka att det är värdelöst och istället börjat gilla stället. Jag höll ut ungefär tills den påstridiga tjejen på dansgolvet resolut försökte hålla mig i handen. Då ryckte jag åt mig min hand och ropade/tecknade hej då till kompisarna på dansgolvet och trillade ut i Göteborgsnatten. En varmkorv utanför och en snabb promenad hem och så var lördagen till ända.

På väg till Mölndals finare kvarter så njöt jag av vårvädret. Med nån suspekt loungemusik med jazz-toner i öronen gled jag fram på trottoaren. På den 20 minuter långa promenaden så hann jag börja tänka på fotboll och lusten inför onsdagens korppremiär var större än någonsin. Även om vi har teknik som är i paritet med tjongsvenskan och vi knappt kan slå en passning så är det så förbannat kul att lira. Släng in en boll och vuxna män blir som barn på nytt.
United på tv var snäppet större än Gunners vilket fick Anton att utbrista nåt i stil med: -"Bra vecka det här". Tror han syftade på Arsenals champions league-uttåg i kombination med det stackars hårt beprövade bankkontot efter lördagens maratonrace. Jag kan ha fel...

IFK mot IFK ja... jag fick en chock när jag såg att IFK kunde med att ta 180 kr för en biljett. 140 för barn. Det var ett snyggt 2 - 0 mål och så hade IFK ett snyggt anfall.  Ett där man hade mer än 5 passningar inom laget. Det var inte så mycket av den varan. Norrköping var ännu svagare och underhållningsvärdet i stort var lika med noll. Fyra mål säger ni är inte fy skam... men fotboll är inte mål. Det ska vara vackert spel och underhållning i 90 minuter, inte fyra gånger. Jag visste ju på förhand att underhållningen inte skulle vara prisvärd men det är bra att påminna sig lite då och då. Nu blir det ingen mer allsvensk match för mig i år. Inte ens om jag får en gratisbiljett.

Sen blev jag häcklad på läktarn oxå av Greven, den gamle innebandyprofilen från Guldringen. Han skrek till mig "Tjena Rydström" varje gång han passerade mig på läktarn. Tror inte han kände igen mig som gammal ib-spelare.

Grattis Ulf!

Om ni inte visste det så har Ulf namnsdag idag. Så grattis farsan! ...och grattis på mig själv oxå förresten.

10 000 skäl att njuta...

Jag önskar alla dagar kunde vara som igår. jobbet flöt på och det blev en kort arbetsdag för en gångs skull. Redan vid 15.30 packade jag ihop datorn och bytte om till löparkläder. Ute var det soligt och nyvår-varmt. Underbart! ...och på vägen upp till Skatås ringde Reichenberg. Han ville springa. Så jag fick vänta på honom 10 minuter i solen vid starten. Något jag kunde stå ut med utan några som helst problem.

-Jag hade tänkt ta milen idag - sa jag och Erik svarade
-Då blir det milen idag då.

Vi stack ut och småpratade hela vägen och kraften som varit som bortblåst tidigare börjar nu hitta tillbaks. Vi trillade in på 50 minuter någonting och det var ju bara 8 minuter bättre än senast.

Efter lite stretch, så bar det hemåt. En dusch och ombyte senare, så gick jag och tjejen en promenad ner på stan. Vi hade bokat bord på restaurantg Söder, som ligger på Södra vägen 8. Där avnjöt vi varsin
Filetto alla griglia. Jag med grönpepparsås och tjejen med Bearnaise. Innan dess delade vi på lite vitlöksbröd och en melon med parmaskinka. Det hela sköljdes ner med en 1/2:a husets röda. Till sist tog vi en chokladbit var med en helt vanlig u-landskaffe till mig.

Vi hade inte bara bokat bord, utan även biobiljetter. Det fanns inte så mycket att välja på men valet föll på 10 000 b.c. Det var klart en biofilm. Lite sceniska landskap, datoranimerade mammutar och sabeltandade tigrar och så fick man en förklaring på hur pyramiderna byggdes. En kärlekshistioria i grund och botten och lite smågullig, actionfylld krigarfilm med riktigt schyssta animeringar. På en femgradig skala får den en svag trea beroende på vilket humör man är på. Den kan till och med få en trea.

Efter den 10 minuter långa promenaden hem från Bergakungen så sjönk vi ner i sängen och det tog inte många sekunder innan åtminstone jag sov som en baby.

Märkligt hur en dag kan ladda så mycket batterier. Idag känner jag mig pigg och liksom glad i själen på nåt vis. Jag tror ni vet vad jag menar...

Imorse lämnade jag in bilen på Alfa för att fixa ett trasigt dörrhandtag. Det gjorde att jag tog premiärturen på inlinesen imorse. 20 - 25 minuter genom stan på grillorna är helt underbart. De första skären är magiska. Lite vingliga ben och sjukt mycket respekt för grus på cykelvägarna men heeeeelt underbart.

Snart kan jag visa mig på badstranden oxå.

Grattis Oliver

Igår var jag hemma hos syrran för att gratulera min gudson. Oliver fyllde tre år och fick en lastbil modell större av mig. Han packade in större delen av sina leksaker på flaket och den verkade vara godkänd. Jag hade mest lust att lägga mig ner och leka med den själv. Var helt fascinerad av bilar hela min uppväxt. Jag kunde sitta i timmar och rulla mina bilar fram och tillbaks. Helt uppslukad av hur bilarna tog sig fram.

Igår var det även premiär på Åbys parkering. Alfan fick bekänna färg:

image32


Ser ni en silvrig Alfa på vägarna med en grön skylt på, så se upp! Nu har lektionerna börjat. Igår var det växlingslektion och vi hann upp till treans växel och även backen. Gick över förväntan. Inte en buckla i bilen så långt ögat når.

Kände av fotbollen från i tisdags. Inte den på tv:n då utan BK Botta Matts training camp. Grusplanen var väldigt mjuk och jag kände mig stel i utsidan på foten, lite som en vrickning. Men något mer än lite ömhet känner jag inte så idag är det Skatås som gäller igen. Måste få de där 5 - 6 passen i kroppen så jag kommer över tröskeln.

Täby - AIK ikväll. Jag ska inte se matchen men tror på att Täbys slutspelsflyt nu tar sin ända. De kommer alltid tillbaks och likt en katt med nio liv, så lyckas de ta sig ur prekära lägen gång efter annan men ikväll så är det stopp. Tror jag. Ska jag gissa så tror jag på 6 - 4 i AIK-favör. 

 Såg inte några champions league-matcher igår men efter Liverpool - Arsenal, så hade jag bara blivit besviken ändå. Vilken match! Trots min uttalade förtjusning för Italien så är jag den förste att erkänna hur tråkig Serie A kan vara stundtals. Premier League kan väl i och för sig också bjuda på tjongfotboll men topplagen har en fart och en inställning som vida överträffar Italien. Att tippa slutsegraren i årets Champions league är ju helt omöjligt.

Jag hoppas på Barcelona faktiskt. Alla fokuserar så på de engelska lagen men Barca är ju inte direkt kattskit. Har alltid gillat Barcelona. Synd att inte Henry fick möta sitt gamla lag i final men man kan ju inte få allt.

Grusade planer

Rubriken idag passar in på många saker.

1. Pixbos något för högt ställda förväntningar om en skräll mot årets suveräner (hittills): Warberg. Pixbo har ändå gjort en kanonsäsong. Tror inte att de själv håller med om att detta är en mellansäsong men när man tappar Hellgård så kan det inte bli annat. Trots flera landslagsmeriterade spelare, så finns inte guldspelet i detta Pixbo idag. Ge Isaac, Vanne, Runne och grabbarna ett år till, så ska vi se hur det ser ut. Jag tycker det var sjukt bra att ens gå till semifinal.

De förväntade topparna i Dala, Delborn, Bobby och Ågren (som alla har landskamper) levde inte riktigt upp till förväntningarna. Ingen föll ur ramen på något sätt men ingen var så där sjukt formtoppad heller. Dala var tyvärr helt under isen, och gav bort åtminstone två mål mot WIC. Dellan sköt men bollen gick in för sällan. Bobby har varit mer tid på skadelistan än på plan och snipern har saknats.

2. Skatås planer är också grusade. Det var just där som Bk Botta Matts training camp höll hus igår. En första stund med bollen för 7 spelsugna herrar. Efter 5 km i spåret som uppvärmning, så organiserade Abu-dabi-Janne kvadraten. Jo, det är faktiskt sant. Sen körde vi tre mot tre en liten stund. Svanquist avgjorde med sista-målet-vinner-kanonen när han dönade (härligt göteborgskt ord förresten) in 5 - 4.

Gemensam tvagning på Skatås med tillhörande bastu och avslutande taktiksnack framför Äckelpööl - Arsenal på
Flying barrel.

Allt utan Pixbo

Inte ens damerna lyckas i år trots Fredriksson i båset. Landgren och Martin oxå men Fredrikssons taktiska kunnande kan lyfta vilket lag som helst till högre höjder. Jag har sjukt mycket förtronde för Johans taktiskta kunnande. Det är en tränare alla lag vill ha. Han är ingen headcoach, det vet nog både jag och Johan men hans kunnande är guld värt. Balrog tog sin andra raka och är i final. Pixbo gjorde en dålig andra match i serien och det har man inte råd med. Tjejens bästa kompis pappa dömde, och jag överhörde att matchen inte var Pixbos bästa. Synd, för de har ett lag på gång.

Herrarna lever fortfarande men 0 - 2 mot Warberg, ärligt talat. Det är i praktiken kört. Kanske att de tar en match. Jag tror Wic tar det i slutändan. Jag kommer vara på plats för att se det, men det är kört. Kvalitén finns inte i Pixbo. Tyvärr! Hade det varit mot AIK elller Täby så kanske, men mot Wic...

Jag tror Wic tar det guldet mot AIK i en eventuell final. Om man vågar bänka Bult tidvis. Han var direkt dålig mot Pixbo i match två. Fast han kanske höjer sig när han gör sin sista match i karriären. Han är värd ett guld i slutet på karriären. Vilken lirare. Fantastiskt kul att se. Vinna poängligan som back, bara det är sjukt!

Jag hoppas på Isaac. 1 + 1 i match tre. 4 - 6 och matchen lever vidare. Kom ihåg var ni läste det först! Hoppet är ju som bekant det sista som överger dig...

Jag är Laktostolerant

...men jag är grymt trött på att se Warberg slå Pixbo. Den här gången var det dessutom i sudden efter att Pixbo gjort en ny bra match. Men Sjögren i målet och Magnus Svensson som avslutare kan göra vilket lag som helst till svenska mästare. Det känns som att 2 - 0 är omöjligt att ta igen, speciellt som Warberg bara har förlorat en match i Superligans grundspel. Vänder man på detta, så skall jag springa Göteborgsvarvet!

Det är annars mitt stående nyårslöfte... att jag inte skall springa det i år heller alltså.

Robban var bra idag igen. Han bryr sig liksom inte om hur det ser ut i matchen, han bara jobbar på. Något för alla bortskämda dataspelande ungar att titta på och ta efter. Ett föredömme på plan och Robban har varit genomgående bäst framåt i matcherna mot Warberg. Runne rörde inte bollen många gånger, men stänkte dit ett mål. Vanne kom in och äntligen började det bli lite fart på saker och ting. Östholm gav en dimension till åt uppspelen och trampar bara Pixbo på i match tre så blir det reducerat i matchserien. Får man bara hål på Sjögren och kan Ågren höja sig en nivå till så kan det det bli åtminstone en match till i Lisebergshallen. Jag skall åtminstone ner och heja fram gubbarna i Varberg.

Sent reff idag. Det hittar ni på
www.pixbo.se. Reffet är inte upplagt än, så ni får öppna det själva.

Quists backhandspassning till Robbans 6 - 6 mål, Svenssons kontring i sudden, Runnes passning till Vannes 3 - 4. Det fanns mycket ögongodis i dagens match. Riktigt händelserik match för att vara slutspel tycker jag. Kul som fan att gå på innebandy. Om nu bara Pixbo kan vinna en fight oxå, så blir det här ännu roligare.

Nästan milen

Var uppe och sprang med två kompisar i Skatås i tisdags, vi kan kalla dem Abu-Dabi-Janne och Streichen. Den ene sysslar med guliganer och den andre är den ende av 50 personer på en pub, som inte tittade på champions league-matchen, utan satt vänd åt andra hållet och pratade om andra fotbollsresor han hade varit på.

Hur som helst, vi satte ribban högt och efter lördagens urladdning (läs: något för mycket att dricka) och en träningsfri månad, så kändes milen som en möjlig uppgift. Det var den inte... för mig åtminstone. I nerförsbacken ner mot grusplanerna där skylten för 8 km uppenbarar sig var jag tvungen att börja gå. I NERFÖRSBACKEN. Då gick det inte längre. Abu-Dabi-Janne och Streichen lämnade mig bakom sig redan efter 4 km, då jag hade haft problem att hänga på de senaste 3850 metrarna. Kan väl säga att formen inte är den allra bästa.

I mål kom jag gåendes men slapp både påhopp och gliringar. Bestämde mig där och då att nu var det slut på sötebrödsdagarna. Så igår käkade jag en chokladkada och låtsades som ingenting. Man brottas mot sig själv hela tiden och allt som oftast så förlorar man den inre kampen. Men stridigheterna fortsätter och på västfronten intet nytt... än så länge. Idag tar träningskriget nya vägar och gymmet står på Todo-listan. Sen är det löpning löpning löpning som gäller. Att behöva stanna på milen är inte godkänt.

Ikväll är det Pixbo - Wic i Lisebergshallen. Då är jag på plats för att stödja gubbarna och för att skriva reff. Det kommer ligga uppe på Pixbos eminenta
hemsida innan denna torsdag är till ända.

Pixbo nära men ändå inte.

Trots 3 - 1 och ett disciplinerat spel så föll korthuset ihop i andra perioden. Det byggdes upp igen men på slutet hade Warberg mariginalerna på sin sida. Wic kändes hela tiden starkare och kunde prestera målchanser på egen hand. Pixbo låg och lurade på kontringar, vilket de gjorde väldigt bra och så kan man oxå skapa målchanser. Men jag tyckte Wic var det bättre laget och känslan var hela tiden att de skulle reda ut det. Hoppas att Pixbo kan vända på torsdag. Då tänker i alla fall jag vara på plats.

Reffet från Sparbankshallen hittar ni
här.

Nästa match är något vktig. En seger för Pixbo, och matchserien lever. Jag tror Pixbo har en 50/50 chans i Lisebergshallen men bara 30/70 i hela matchserien. Skulle de lyckas slå ut Warberg, tycker jag man har gjort en fantastisk insats. Och helt ärligt, så tittar man på gubbe för gubbe så har Pixbo ett bra lag. Det gäller bara att få med sig de där kända mariginalerna. Spännande hur som helst.

Se till att gå på matchen på torsdag. Det kommer garanterat bli underhållande och spännande!