In the zone

Var och tittade på Green Zone idag med kusin vitamin. Vi var sugna på krigsfilm och mustig action. Och vi fick det och en riktigt bra story på köpet om USA:s invasion av Irak och jakten på massförstörelsevapen som aldrig fanns. Det var en sån där film som aldrig fick mig att undra hur mycket klockan var.

Köpte en påse bilar och en påse Poly. De överlevde inte ens reklamen. Kanske inte årets mest näringsrika middag men... förrätten på två cheeseburgare från Mcsnabbis vägde kraftigt upp onyttigheten med ännu mer onyttigt. Och minus och minus blir ju plus! Det är ju det viktigaste man kommer ihåg från matten i högstadiet.

Därför blev det ingen träning ikväll. Ett minus till... fan. Då är vi ju tillbaks på minus igen då.

Åkte buss till jobbet idag. Erika behövde bilen och jag fick utelämna mig i Västtrafiks händer. Jag gjorde misstaget att tro att jag inte behövde titta upp några tider och hamnade på Sahlgrenska, där jag skulle byta till 58:an. Jag tittade upp på displayen i kuren och konstaterade att nästa 58 till Brottkärr gick om 48 minuter. Nämen så att...

Jag fick tänka om och tog nästa vagn till Marklandsgatan och hittade en buss som stannade på motet närmast mitt jobb. På fel sida leden och 5 - 10 minuters promenadväg från kontoret. Så när jag sådär en 45 minuter efter att jag lämnat hemmet traskade de sista metrarna till kontoret så möts jag av... 58:an. Det var bara det att den hade en annan slutdestination än Brottkärr. Så nu vet jag det oxå.

Som tur var så slapp jag ta bussen hem. Fick åka familjeracer direkt till Biopalatset istället.

Kan inte nån sopa cykelvägarna nu? Det börjar klia i inlinesbenen...

How Stella got her name back

Idag blev vi mästare i kavaj. Både jag och Erik. Vi hade giltigt skäl till att inte vara med på matchen. Eriks och Therese lilla guldklimp skulle få sitt namn. Så välkommen Stella!

Stella, om ni inte redan visste det, betyder ju stjärna. Både på latin och italienska. Väldigt vackert namn.

**************

Kärra lyckades strula till det och förlora, så vi hade faktiskt vunnit serien redan innan matchen spelades idag. Så att vi vann med 10 - 8 gjorde ingen skillnad. Erik fick sms-rapporter från secket. Vi hade full koll. Mest nervös var Erik att Mats skulle gå och rycka i poängligan. Nu blev det inga pinnar från Mats och det ger ett gastkramande läge inför sista matchen. Båda ligger på 1 + 1. Redan nu står det klart att Mats och Erik kommer bilda anfallspar i 1:a femman.

Let's get ready to rumble!

När jag hör namnet Stella så tänker jag inte bara på Bellas syssling Stella. Jag tänker på filmen med Angela Bassett som Stella i filmen; How Stella got her groove back. En riktig chickflick som gav mig såna där feelgood-vibbar. Jag är inte mer man än att jag kan erkänna att jag gillade filmen riktigt mycket. Whoopi är med oxå (coolt namn det med för övrigt).

En film jag däremot inte gillade var Did you hear about the Morgans. Jag har ett tips! Titta inte! Det var så tragiskt dåligt att jag mådde fysiskt dåligt. Jag tog mig igenom hela faktiskt men samspelet mellan Sarah "överskattad" Jessica Parker och Hugh Grant är lika obefintligt som samspelet mellan Jakob Eklund och Kayo i Pillertrillaren. Jag har svårt att hitta en värre liknelse än Jakob Eklund. Men Hugh Grant har spelat in liiiiite för många filmer med exakt samma upplägg. Det ser ut som han lider och Sarah J.P. är så förbannat onaturlig. Katastrof. Taskig dialog är bara förnamnet. Släng in några sterotyper av amerikanen från landet som är skjutgalna och dumma elaka gangsters som jagar det s.k. paret. And there you have it: Pure disaster.

Då är det bättre att lägga tiden på Solsidan. Vilken underbar tv-serie. Där snackar vi humor. Johan Rheborg är ju helt fantastisk som neurotisk Saltis-bo. Påminner lite om hans roll som kamin-mannen, om ni kommer ihåg den. Grym! Rätt igenom.

Att fylla jämnt är en konst

Av naturliga anledningar, så är det ju ganska givet att man blir mer och mer rutinerad på att fylla jämnt. Man gör det ju varannat år. Och räknar man 15, 25 osv oxå, så blir det ju till och med mer än vartannat år. Nu kanske inte 36 är något speciellt att fira men ändå. Jag fick det oerhört enkelt förklarat för mig, att nu är du ju närmare 40 än 30. Jo, visst är det så. Men i realiteten så inträffade det faktiskt redan för ett år sen. Men vem räknar egentligen?

Min älskade flickvän gav mig en helt underbar födelsedag. Det behövs inte så mycket för att det skall bli bra, men hennes omtanke är något jag håller av oerhört mycket. En fixad barnvakt, en mysig middag och en bio är inga konstigheter men såååå trevligt och mysigt. Jag älskar den tjejen...

Och farsans present var ännu bättre! Tack paps! Vi hoppas på många rundor i sommar...

Facebook är bra när man skall hålla koll på födelsedagar. Jag fick gratulationer från nära vänner och gamla vänner som man inte ens pratat med på 5 år. Fejjan är väl inte min favvo-site men bra om man skall hålla kontakten med vänner som man inte pratat med på några år. Eller utländska vänner för den delen. Jag är en sån där fusk-fejjare. Ni vet en sån som bara är inne och läser vad alla andra skriver men inte skriver nåt själv. Jag kommer aldrig på nåt vettigt att skriva. Precis just det, var nog min senaste kommentar. Funderar på att lägga ner det helt och hållet.

Har även mer eller mindre lagt ner msn. Glömmer alltid att logga på. Nu kör jag skypen istället. Vill ju kunna nyttja min mac och snacka videosamtal. Får bara hitta lite skype-polare att prata med... Sök upp mig. Jag är redo!

Milan 1 poäng efter Inter. Vad hände? Beckham in. Jankulovski på bänken = poäng i serien. Nu är Becks borta och Jankulovski tror jag (och hoppas) fortfarande sitter på bänken. Synd på Abate oxå. Och Nesta. Nu kanske till och med Kaladze tinas upp från frysboxen. Vad som helst är bättre än Jankulovski... bakåt.

Fick väcka Bella imorse för att köra henne till farsan. Jag höll på att börja garva när jag gick in i Bellas rum. Ur spjälsängen stack två ben rätt ut. Bella hade lagt sig på tvären och sov som en stock. Jag var tvungen att gå och hämta videokameran. Snart är lilltösen 1 år. Det måste vara det snabbaste året i mitt liv.

Och snart får man värja sig mot alla tonårsgrabbar som hänger utanför dörren. Nån som har några bra tips på brännbollsträn? Men det är långt kvar. Jag hinner fylla jämnt en massa gånger till innan vi är där!

Snöyra... knappast va?

Har ett sånt uppdämt shoppingbehov, så jag vet inte vad jag heter. Går och drömmer om en galen klädresa nånstans. Det blir ju inte bättre när Jessica och Ulla på jobbet drar till New York 4 dagar för att köpa in prover...

Jag vill oxå! (Sa han trumpet och så där lite 12-årigt, tittandes ner i backen)

Det känns som att det snart är läge för Bore att dra nånstans. Gärna imorgon. Kungen av kyla har regerat för länge. Det kan vi väl konstatera nu va?

Men mina älsklingar har ändå varit ute nån dag när det var soligt. Jag har bildbevis...


Nej, vi har inte köpt de där brillorna till Bella. Hon bara provade.
Själv sitter jag i ett kontor ämnat för två personer egentligen. Jag är inklämd mot en glasvägg med ryggen mot fönstret och har ingen direkt känsla vad det är för väder ute. Det kan lika gärna vara grått. Då får man inte panikångest över att man missar soltid. Det kommer snart. Känns som man längtar efter det där riktigt mycket nu.

Allt ute just nu är bara grått. Har ni tänkt på det? Inte ens snön är så där colombianskt kokainvit längre. Nä, nu är det Svenskt, grått och lite grusigt. Gothenburg at it's best! Det enda som faktiskt är vitt är alla människors hud. Min är på gränsen till genomskinlig och Christian Bale i The Machinist ser ju riktigt solbränd och välmående ut jämfört med mig.

Eller välmående... nu tog jag nog i. Det är inte mängden kroppsfett utan det är färgen vi pratar om här. Ingenting annat.

Incubo

För er som inte vet vad det betyder, slå upp det!
0 - 4 kan man säga oxå. Det såg ut som ett gäng nykläckta kycklingar mot frigående ekologiskt uppväxta jättehönor i Tjernobyltrakten. Där alla mått är gånger 4 efter diverse onyttig nederbörd. Typ.

Jankulovski? Perché?

Inte ens bollskickliga och vassa (i vanliga fall) Borriello syntes till. Sällan har jag varit så bedrövad...

Marek? Sei un stupido... lentamente e niente furbo... ma vaffanculo!!! (ursäkta språket).

Pirlo... klipp dig nån gång. Och varför spelar inte Becks från start? Kan man få en mer inspirerad spelare på Old Trafford en sån här kväll? Näää... knappast. Men Leonardo verkar ju inte vara rätt man för Milan. Inte om man fortfarande ger Klaas chansen på topp. Huntelaar har väl inte direkt visat framfötterna.

Jag vill bara säga en sak egentligen... "AAAAAAAAAAARRRRRRRGGGHHHHH"

god natt!