Poäng i premiären för Bk Botta Matts

Så var det då äntligen avklarat. Premiärmatchen för BK Botta Matts. Svanquist lämnade återbud för matchen krockade med Bolibompa men eftersom debuterande Krantz gjorde entré, så var vi ändå 9 man.

Matchen började med Robban i målet, Rickard, Andblad och mig själv på backen, Reichen, Nisse, Krantz och Mats på mitten och till sist Kalle på topp. Två avbytare och vi snurrade runt på folk. Det började försiktigt och lite taffligt men åtminstone försiktigheten försvann allt eftersom. På motståndarsidan tornade seriefavoriten Legia Warzawa upp sig och de började också bäst. En långboll från Legia boxades bort av en utrusande Robban i målet men bollen hamnade hos Legia igen som sköt i ribban. Returen ut till nästa Legiaspelare som dundrade in 1 - 0 via stolpen. Det tog högst tre minuter innan nollan var spräckt.

Men sen var det övertag för Bk Botta Matts. Ju längre första halvlek gick, desto större blev pressen och Legia fick mest slå undan. Något som inte är så svårt egentligen. Kalle hade ett bra direktskott men den utmärkta Legiamålvakten var nere vid stolpen och tippade till hörna. Det märktes att Legia inte hade kört lika omfattande försäsong som vi för de kroknade rejält och hade i ärlighetens namn en avbytare mindre än oss. Nog så viktigt så här i början på säsongen. I halvtid pratade vi om att bara fortsätta att mala.

Andra halvlek såg klart sämre ut inledningsvis. Vi saknade linjer i spelet och den fina pressen i slutet på första var som bortblåst. Men ganska snart skärpte vi till oss och började nosa på mål. Robban agerade libero längst bak och såg till att undranröja alla farliga kontringar på ett mycket imponerande sätt. Framåt saknade vi en del teknik i skotten. Men vi kämpade oförtrutet vidare och i de döende minuterna av matchen, så kunde äntligen Kalle väggspela sig fram via Andblad och trycka in kvitteringen. Mycket välförtjänt och när domaren blåste av så var det ändå ett nöjt Bk Botta Matts som kunde konstatera sin första poäng i trean.

Tabellen hittar ni här!

Betyg som vanligt kommer här:
Robban, 7 - Mycket bra insats. Något felaktig utrusning som ledde till målet men ändå klart bäst i BK. Man of the match!
Rickard, 6,5 - Gedigen arbetsinsats och säkerhetslås bakåt. Visar gryende form redan.
Andblad, 6,5 - Tog hand om det mesta i luften i försvaret. Matade upp bollar på mitten och på topp och assisten till målet.
Reichen, 6 - Sprang ner kontringar och en utmärkt framspelning till Kalle som tyvärr missade.
Zellén, 5,5 - Höll ihop mitten och täckte upp bakåt när Andblad stack offensivt
Nisse, 5,5 - Skötte positionsspelet på mitten strålande. Lite för osynlig framåt för högre betyg.
Mats, 6 - Såg pigg ut men vi vill se mer löpningar på kanten!
Krantz, 6 - Visade fin teknik men den missade försäsongsträningen visade sig  i snabbheten.
Kalle, 6,5 - Ett mål och nära ett par gånger till men borde gjort åtminstone ett till? Bra bollmottagare som vanligt.