50 minuter

EverydayLife
Vad är 50 minuter egentligen och vad hinner man med?
Det kan vara det utlimata förspelet om man frågar en tjej... det är milen i Skatås (för sådär 8 år sen) säger en grabb. Man det kan oxå vara tiden man  tillbringar i bilen en stekhet dag i Göteborg när man skall ta sig tillbaks till kontoret från Hisingen. Skitkul! Verkligen...

I helgen skall jag funder ut hur vi ska spela med korpen på onsdag. Kan komma att kräva en del tänkande. Hur det går kan ni läsa här på torsdag troligtvis!

Nu tar jag helg. Vi syns på barrikaderna!

Näst sist tack vare bokstavsordning!

Jag visste väl att vårt namnval i Korpen skulle betala sig. För er som är intresserade så kan ni titta på tabellen här. Klicka er in på klass 4 D.

Lägg märke till att nästa match (nästa onsdag den 2:e maj) är jumbofinal! Då hoppas vi på att publiksiffran minst dubblas. Några fler än Bk Hemma Matts ordförande och Reichens flickvän borde det kunna bli... Väl mött på Ånäsfältet

Bk Botta Matts åkte på tung förlust...

EverydayLife
Habass FC låter väl inte direkt skräckinjagande?! Habiliteringsassistenterna bestog av ett gäng talanglösa, otekniska och otränade grabbar som inte imponerade på någon. Kanske extra tungt att konstatera att de vann helt rättvist. Jag försökte se ljuset i mörkret. Se möjligheterna i lagets tekniska kvalitéer, spelförståelse och fantasi. Jag kunde lika gärna satt allt jag äger och har på att ÖIS skall vinna allsvenskan... i ÅR.

Men som coach får man ju hålla upp skenet och i vanlig ordning ställer jag min plats till förfogande. En poäng på två matcher är inte bra. Att vara borta för att det inte är tillräckligt varmt än är inte heller bra. Det är sånt jag får jobba med som coach. Det är ingen lek! Dagismöte var en annan bortförklaring. Jobb och annat påhittat förklarade bort en stor del av stommen, centrallinjen som Glenn hade sagt. Man byter inte bort den utan att det blir sämre.

Laget idag saknade båda målskyttarna från förra matchen, Runne och Kalle. Dessutom var Andblad, backgiganten och bollvirtuosen, missing in action. Olausson, Österman och Staffan väntar fortfarande på att frosten skall släppa och själv går jag långtidsskadad. Trots detta så mönstrade det rödklädda Bk Botta Matts fullt lag. Ivrigt påhejade av Fan club-ledaren, frontfiguren tillika lagets mentor; Robert Carlsson, så började laget på följande sätt. Eddie fick strafftjänst i en halvlek och fick vakta nätet. På backen började vi med Svanqvist och Reichen. På mitten Richard och Nisse och på topp Mats Ekendahl och Anton. Så var direktiven från början men nästan omgående så blev det mer ett tre-två-ett system där Mats sjönk ner på kanten och Anton spelade ensam på topp. Anton hade fått klara order att filma mycket i hopp om att få en billig straff men de enda gångerna han låg ner på gruset var efter kontakt med bollen. En gång efter att ha försökt stampa ner bollen i marken?!... och en gång när han försökte sig på konststycket att vända sig om samtidigt som han skulle ta emot bollen. Två saker på en gång var åtminstone en sak för mycket, och balanssinnet slogs helt ut.

Backlinjen, med Reichens oerhört avstämda tjurrusningar och Svanqvists kolugna konstateranden att där stog det visst en motståndare fri, var en minerad tidsinställd bomb som bara väntade på att brisera i ansiktet på alla rödbeklädda kämpar. Det dröjde väl inte mer än ett fåtal sekunder innan det väloljade mittfältet, som filtrerade motståndarna på mitten lika bra som ett kaffefilter nyss genomborrat av en järnspett släppte igenom motståndarna. Reichen tjurrusade förbi en förvånad anfallare som inte behövde göra nånting för att komma förbi och igenom. Den något överraskade killen lirade in bollen till den tidigare nämnda fristående forwarden som i och för sig missade målet från två meter. Alla inblandade i mål och backlinje skakade på axlarna och såg ut som att inget hade hänt. Det är korpen vi pratar om...

Det gick inte många minuter innan första baklängesmålet kom. Eddie var furiöst arg efter nätrasslet som var ett riktigt bra skott faktiskt. Det andra målet var en kontring där Eddie inte kunde avstyra den chansen heller. Bk Botta Matts hade ett gäng farliga chanser men ingen av skarprättarna lyckades överlista målvakten eller ens träffa målet för den delen... knappt bollen faktiskt om jag skall vara ärlig. Närmast var Reichen som smugit upp från backen och riktade en våldsam tåfjutt som målvakten i Habass med problem avstyrde.

Fan cluben (Bk Hemma Matts) var förbannad, besviken och krävde mer hjärta av sitt lag.

I halvlek försökte jag skaka liv i laget men det är ju svårt att trolla med knäna. Mats fick ta strafftjänsten denna halvlek och ärvde målvaktströjan av Eddie. Anton flyttades ner i backlinjen bredvid Svanqvist. Nisse och Reichen fick jobba på mitten medan Richard lyftes upp på topp tillsammans med Eddie. Lagets målkung förra året, Richard fick ett par riktigt bra chanser men avslutsträningen i vinter har inte gett någon utdelning...än. Även Eddie hade en och annan chans, bland annat öppet mål från två meter men tillslaget var så sammetslent att bollen inte orkade fram till mållinjen innan målvakten kom farande. Mats dominerade stort i målet och var faktiskt helt felfri där bak och han fick många lägen mot sig. Det mest minnesvärda var när en kille i utkanten på straffområdet fick bollen och var i stort sett helt ren och Mats lämnar hela målet helt tomt och springer ut mot andra sidan av straffområdet. Jag funderade på vad fan han höll på med men när killen som fick bollen spelar in bollen i mitten så förstog vi alla hur sönderläst han var av Mats. Hade han tittat upp så hade han kunnat gå in med bollen. Mats blev Man of the match och kan kvitter ut mer än godkänt. Här följer förresten hela betygsättningen som följer samma betygsskala som Gazzetta dello sport. Vad annars?!?

Mats Ekendahl, 7,5. Trög i första halvlek men spelade stabilt och slog bort få bollar. Briljant i andra halvlek. Vilken målvaktstalang.
Erik Reichenberg, 5 Sprang och stångades men bollen studsade mycket. Hade ett farligt skott på mål som kunde resulterat.
Peter Svanqvist, 6. Stabil där bak och en av få som hade kontroll på bollen. Borde skjuta mer. Tappade markering några gånger men ändå ok.
Nisse Berg. 5,5. Helt ok teknik men det hände för lite kring honom. Alldeles för långa inlägg men bra jobb defensivt.
Richard Johansson. 5. Alldeles för osynlig och inte samma målform som förra säsongen. Ett sparkapital!
Eddie Hallgren. 5,5 Ingen bra premiär i målet men dåligt med hjälp. Låg bakom mycket framåt men borde gjort nåt mål. Såg ovan ut i forwardsrollen.
Anders "Anton" Jonsson 4,5. Tog inte tillvara på chanserna framåt och såg ut att vara ovän med bollen. Mycket bättre i andra halvlek som back men ändå underkänd idag.
Peter Zellén (coach). 4. Gjorde alldeles för lite för sent.

Lår köpes!

Är på jakt efter en fungerande lårmuskel. Vänster baksida. Har någon en på lager så hör av er till mig omgående.

Se & Hör har gjort det igen!

EverydayLife

Idag såg jag en artikel om Madonna på löpet på någon av Se eller Hör. Jag kan inte undvika att se rubrikerna innan jag hinner klicka på Sportlänken. Nu har man hittat en nyhet i att Madonna åkt hem från nåt exotiskt land, Malawi tror jag det var, och hör och häpna: ...hon åkte hem UTAN att ta med sig ett nytt adoptivbarn. Tydligen viktigt för dig och mig att veta! Tänker inte ens länka skiten!

Var iväg i helgen på landet, dvs nära ett sömnigt litet samhälle som knappt kan kallas samhälle; Gerlesborg. Bovallstrand ligger nån mil bort och Smögen tre mil bort. då kanske ni vet ungefär var det ligger. Om ni gissar på Bohuslän så har ni gissat rätt. Varmvattenberedaren hade gett sig så det blev till att koka vatten varje gång det behövdes varmvatten. Disken, duschen och tvätta ansiktet blev något krångligare men desto större känsla att man var ifrån stan. Något som bara var positivt. Så skönt att komma ifrån ibland och bara ladda batterierna. Fick visat runt tjejen lite oxå och en fika på Skäret hanns med. Obligatoriskt när man är i Smögen.

Bk Botta Matts har sin andra match på onsdag. Ryktet säger att Anton är petad som målvakt och utplacerad där han gör mindre skada. Efter idoga försök att ragga ny keeper så gör coach nu ett försök att ta en löptur i Skatås imorgon för att se om han håller för målvaktsspel. Bara oavgjort senast är inte tillräckligt bra. Ånäsfältet, 19.00 på onsdag är det dax för fight. Närmast sörjande är välkomna ner för att heja på! (Misstänker att det som vanligt blir lika många åskådare som United kommer göra mål på Milan imorgon, dvs 0) Matchrapporten kommer i bloggen!

De båda djävulslagen mot varandra. Vilken fight det kommer bli! Senast var det Milan som vann, men det behöver jag väl knappast säga va?!?

Ligger för tillfället i mina nyinköpta sängar och skriver. Kan säga att skillnade på dessa och min gamla ungdomssäng är lika stor som på Serie A och Allsvenskan. Yup! Så stor är den... näst intill obeskrivbar.

Over and out

Korpen flyger!

EverydayLife

Min dator dog häromdagen och en ny beställdes i måndags... trodde jag. Kollade med inköp idag för att se hur långt min nya dator hade tagit sig. Det visade sig att den var inte alls beställd. Grrrrrr! Vilken härlig start på dagen tänkte jag medans knogarna vitnade...

Men igår var det dax för det vida (ö)kända fotbollslaget Bk Botta Matts att klara av seriepremiären. Jag tänkte följa detta lag fyllt av legender och has beens... Ett litet matchreferat följer här under... (ärligt snott från ett utskick till laget från mig) ska nog kunna bjuda på någon bild framöver... det är ju några matcher som skall klaras av. Titta på tabellen
här. Bk Botta Matts lirar i klass 4 D.

2 - 2 i seriepremiären!

Efter en oerhört svag respons på förfrågan att spela så var vi tvungna att panikvärva inför gårdagens match. Nya bekantskaper i går var Peter Runnestig och Anton Jonsson. De andra tappra smidiga och konditionsstarka spelarna hette Mats, Reichen, Kalle, Andblad, Richard och Svanqvist. Själv fick jag stå och frysa på sidlinjen och titta på när vi gjorde både ett och två mål i den första halvleken. Det första signerat Kalle, som vände bort en försvarare, peggade upp bollen på en liten grushög och dammade upp trasan i bortre klykan. Kalles förvånade min när han såg nätet prassla var obetalbar. Tvåan kom till efter att Andblad, planens gigant i de bakre leden, startat en av många vändningar och via Runnestig spelades Kalle fri på kanten som osjälviskt spelade in en passning tillbaka till Runnestig som hade öppet mål. Tyvärr kunde motståndarna (kan bannemej inte komma ihåg vad de hette) reducera med ett kanonskott bakom Anton i mitten av andra halvlek. När sen gästerna i sista minuten drog på ett långskott så flaxade Anton likt en skadeskjuten kråka och fick vittja nätet åter igen. Ändå går han inte in på Bk Botta Matts topp 3-lista över dåliga räddningar. Inte ens nära... Kalle och Runnestig hade dessutom ett två mot en läge i slutsekunderna som mycket väl hade kunnat resultera i full pott men bollen rann ut över kortlinjen.   

Tillfälligt avbrott

EverydayLife
Har inte skrivit på jääääättelänge. Min dator är död. Kaputt, förlorad. Går i väntans tider på att det skall beställas en ny till mig. Så det kommer nog inte skrivas särskillt mycket inom den närmsta framtiden heller...

Innebandy
Täby gjorde det omöjliga och slog ut ett lite mindre vasst PW. Kul ändå att det var riktig stämning i Lisebergshallen för en gångs skull. Det borde gå att få till den där varje match!

Älskling, vart är tandkrämen?

EverydayLife

Vaknade runt 6 imorse med en massa tankar i huvudet. Skall åka till Sälen ikväll och gårdagens fixande gjorde mig helt slut i huvudet. Ställde mig dessutom och tvättade bilen igår runt 22-tiden eftersom det kommer en köpare från huvudstaden idag på förmiddagen. Bytte ett parkeringsljus och fyllde spolarvätska i morse. Packade färdigt för Sälentrippen imorse. Och hann dessutom med att köra ner i garaget till jobbet två gånger innan klockan hunnit bli 8. Jag glömde nämligen att packa ur alla grejor ur bilen som vi lastade i imorse. Vi åker nämligen från tjejens lägenhet senare idag medans vi sov i min i natt. Ett j-vla flängande om du frågar mig! Men det problemet är ju löst om nån månad lite drygt.

Nu tror jag att allt är på plats inför resan. Förhoppningsvis så löser sig bilförsäljningen oxå och jag är billös runt lunch. Snyft! Har inte fattat att den är på väg bort!


Innebandy
I förrgår pratade jag med tränarna om säsongen som gått. Kunde väl konstatera att vi har haft en riktigt bra säsong... om man räknar bort tre - fyra matcher. Slätafly borta, Pantern borta, GS borta. Var faktiskt inte med någon av matcherna. Inte för att det hade gått bättre med mig på banan, antagligen tvärtom men för mig har säsongen varit så mycket bättre eftersom jag inte var med dessa matcherna och de finns inte i mitt minne. Jag har ju bara sett resultatet på innebandy.se. Tyvärr så räcker det ändå till för att få en rejält bitter eftersmak och känna att hela året vart bortkastat. Men jag måste passa på att gratulera Slätafly till vändningen ändå och önska dem lycka till i ettan.

Nu hoppas vi på en skadefri (as if!) och bättre säsong 2007/2008. Jag skall försöka träna upp mina svaga länkar, dvs baksidan lår, vaderna, hålfötterna, framsidan låren, vristerna... kommer inte på några mer delar jag skadat.... Nästa år SKA jag lira mer än 10 matcher. Det håller ju inte att träna 12 månader och bara få 10 matcher på banan. Det orkar ingen!

Kommer vara ifrån datorn fram till söndag. Det innebär att jag som bäst kan lägga in nåt inlägg från mobilen från backen. Vi får väl se om jag orkar...


Katastrof

Innebandy

Kan fortfarande inte fatta att vi missade kvalet och får spela division två nästa år igen. Helt sjukt! Jag har inte pratat med någon i laget än och jag är glad att jag slapp åka med i bussen hem. Kan inte varit nån bra stämning där...

Helt j-vla otroligt.

Storebror sköter sig åtminstone. Även om publiken är bedrövlig. Lika dålig som mediabevakningen. Tittade på svt-sporten och resultatet klämdes in i inandningen till presentationen av ett inslag om simning tror jag det var... Kasst!

Innebandylusten är ändå som bortblåst nu när vi sumpade kvalet. Jag har ju visserligen varit borta närmare två månader redan för en bristning men det känns ändå riktigt bittert. Vi får väl se hur gubbarna reagerar framöver. Ska prata med coach på tisdag. Han verkar inte tänka på att Milan lirar då... få se hur jag löser den...