En spindelled från glädje

TV4 Sport hos David Jansson igår. Vi satt och tittade på Helsingborg - Dalen och konstaterade att Dalen var det bättre laget men att de som vanligt höll på att strula till en säker ledning till en ny poängtapp i sista perran. Vi saknade Peder något oerhört. Alltid kul att titta på Peder.

Vi såg ett rött kort på Nede, och tyckte att det var välförtjänt men varför fick Dalenspelaren bara två minuter för ett rapp efter signal och utanför spelet? I jämförelse med det korrekta matchstraffet, så var det fel enligt mig i alla fall. Nu var det s.k. grymma powerplayet i Dalen inte stekhett, även om de gjorde två mål i just powerplay. Ett skott på chans från pointen och en kontring, där Helsingborgs box sysslade med allt annat än vad de skulle.

Och gud vad långsam Björn Borg är... Kronberg och Bodén sprang ju i åttor runt den gänglige Peter Persson. Det var på PP:s kant kontringsmålen petades in.

Lite synd på en tv-match att det bara blev 7 mål men jag tycker tv-killarna som sköter kamerorna blir bara bättre och bättre. Inte en enda missad situation på hela matchen. Bra byten mellan vinklar och så repriser från flera håll. Bättre kan det ju inte bli. Nu önskar jag bara att pauserna bestod av ett målsammandrag och lite mer analyser av den s.k. experten istället för 90% reklar och två korta intetsägande intervjuer.

Hur herr Kokocha lyckas besvara varje fråga med att säga ingenting, är ju helt fantastiskt. Som i frågan om vad Helsingborg skulle hitta på för att vända på steken. Först klipper man in assisterande tränaren i Helsingborg, som säger att man måste spela rakare på mål och lägga in mer skott. Sen får Kokocha frågan om vad Helsingborg ska ta sig till och som svar får man att spela rakare, det är ett klassiskt recept. Ja men tack så mycket då!

Kan han inte som expert säga vilka spelare som varit heta, varför just de skall spela och hitta luckor i Dalens försvar. Vad skall de utnyttja osv. Inga som helst expertutlåtanden utan något som vilken ordinär person som helst med lite innebandykunskaper hade kunnat yttra. Kom igen nu! Våga säg vad du tycker.

Har numera besiktigat bilen. En glappande spindelled, och ett verkstadsbesök och återbesök på besiktningen är tvunget. Jag är livrädd för vad det här kommer hamna på...

En förlust och en seger.

Som väntat blev dagens drabbning i Lisebergshallen en märklig historia. Som så ofta förr, när Täby är inblandat. De släppte ett mål utan att reagera, de gjorde ett mål utan att reagera och i slutändan så åkte de hem med tre poäng. Då var inte ens Ramsin i storslag. Tror de blir farliga i år, även om det bara var en femma som producerade och var riktigt farliga.

Pixbo då? Partille-formationen med Jerker, Ryberg och Berra imponerade. De tappade sällan bollen och bet sig fast i anfallszonen mest hela tiden. Uppbackade av Quist och Degen, så var de klart bästa femman idag. Och likt CT:s förstafemma, så var det den enda femman i hemmalaget som kändes riktigt farlig.

Några misstag här och där, som nästan uteslutande resulterade i baklängesmål. De två första powerplayen, som utmynnade i två baklängesmål och lite konstig coaching på slutet var det som kändes negativt. När Pixbo gick ner på folk och vände ett underläge, då kändes det bra. Sen släpptes tredjefemman in igen och dessutom några bänknötare. Märkligt, när man hade börjat få övertaget. Men Capeiro Täby är ett märkligt lag. Bra checking och sylvassa när lägena gavs. Det kändes som att man borde varit besviken efter förlusten men jag vet inte... sett till misstagen, så vann CT på poäng. För dålig fart på bollen från Ante och lite för många felpassningar från Östlund. Det gav inte det där trycket som man ville ha.

Ändå en underhållande match och mitt tips; Isaac sätter 7 - 5 i öppen bur, höll inte hela vägen.

Sen var det bara att glömma och njuta av Derby della madonnina. Madonnina som för övrigt hänvisar till den lilla jungru Maria-statyn på toppen av Doumen i Milano.Dinho log sitt allra bredaste och tandproppade leende efter att ha skjutit in 1 - 0 med huvudet. Han såg ut som han ville ta hela Milano i sin famn. Och det är den perfekta starten för honom. Något som kommer höja hans självförtroende, glädje och form. Det såg faktiskt ut som han hade kul på fotbollsplanen igen. Kul för Milan och kul för fotbollen i stort. När han är i form och Kakà hittat formen på riktigt igen, då blir det svårt att stoppa den röda djävulen.

Idag stog jag och drog sandpapper på lacken på Alfan. Lite bubblor i lacken med begynnande rost på den gamla damen. Måste erkänna att det kändes helt fel att ge sig på lacken. Men med maestro Svanquist som övervakande mentor, så kändes det ändå tryggt. Imorgon skall hon in på besiktning. Så jag håller en tumme på att att allt är som det skall. Vill inte lägga massa pengar på henne nu.

Imorgon ska jag hitta rätt lack oxå. Sen kommer hon vara som ny igen.

Kvällens fight

Innebandy i all ära men ikväll slår hjärtat lite fortare. Det är dessutom till hälften svart. Cuore rossonero.

Forza Milan!Truppen ikväll saknar Nesta, Pirlo, Senderos, Boriello och Inzaghi. Men följande trupp är uttagen:
Abbiati, Dida, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Maldini, Zambrotta, Ambrosini, Cardacio, Emerson, Flamini, Gattuso, Kakà, Pato, Seedorf, Shevchenko, Ronaldinho.

Återstår att se vad Ancelotti väljer att starta med...


Super Söndag Liseberg (SSL)

Eller? Kan det bli en klang och jubel-föreställning från Vidars mannar idag. Många klagar på stämningen i Lisebergshallen, och jag med stundtals. Men jag älskar att gå helt upp i en match. Jag har svårt att sitta och prata för mycket under en match. Jag vill insupa hela föreställningen som bjuds nere på plan. Sen om det är 125 eller 2000 på läktarna spelar inte en avgörande roll för mig. Även om det naturligtvis är betydligt trevligare om det är storpublik. Det säger ju sig själv. Men det jag säger är, att jag kan njuta en match, även om det är skralt på läktarna. Jag kan njuta av en match, där underhållningen är låg. Även då kan jag njuta av en passning eller en perfekt brytning.

Att Pixbo, med så många hundra medlemmar, inte lyckas locka dit ens sina ungdomslag i större bemärkelse tycker jag är märkligt. Pixbo har haft i det närmaste monopol på högsta serien i den här stan. Hur kan folk inte vilja gå och titta? Ok, jag köper att om man inte hejar på laget, så sjunker underhållningen drastiskt. Men om en spelare, som t.ex. Henrik Quist, går på åtmionstone halvfart, så är det det bästa som erbjuds i den här innebandystan. Hur har Pixbo inte lyckats få folk till arenan är för mig en gåta. Är det för höga biljettpriser? Nej, det borde inte vara det. Är det snarare att folk är vana att gå in gratis eller pröjsa 40 kr för en elitmatch i innebandy? Ja, kanske. Kulturen att det faktiskt kostar att titta på högsta serien i en idrott, även innebandyn, har nog inte satt sig riktigt än. Men titta på kvalitén på bandyn, även om det är en medioker match. Den har förbättrats avsevärt, om man tittar på farten, tekniken och taktiken. Och då jämför jag med för 10 år sen när jag själv spelade där.

Vi har en sport som är den näst största i Sverige. Det är dags att vi inser hur stora vi är och behandlar sporten som den förtjänar. Åtminstone jag är barnsligt förtjust att det är innebandy på tv på måndag. Det känns fortfarande overkligt faktiskt. Märkligt eller hut?

Idag blir det äntligen match igen. Capeiro Täby, med bekante Sundbom på banan. Ska bli kul att se vad de alltid lika oberäkneliga CT kan bjuda upp till. Jag hoppas på en underhållande match. Sen kan jag leva med att Pixbo bara vinner med uddamålet...

Syns i Lisebergshallen!

Tre saker i ett

Men det går väl inte?
På rent Kinderägg-manér, så drog jag in trippeln på Ica Maxi häromdagen. Nu pratar jag inte godis, choklad och en överraskning i och för sig men ändå. Det var den 25:e. Löning, klockan var runt 18.30 - 19.00 och det var tomt i kylen/frysen hemma, men fullt i plånboken. Sagt och gjort, Alfan rattades den korta vägen till Mölndalsvägen.

Trippeln undrar ni? ...jag kommer till den strax. Jag fick en lååång lista av min kära söta flickvän, och tänkte inte på att det var löning just denna dag. Det var något jag märkte först på parkeringen. Det var tydligen några fler som hade det tomt hemma. Det var i det närmaste kaos runt grönsakerna. Jag försökte först att köra in med kundvagnen, men efter att ha kommit två meter på 15 sekunder så gav jag upp. Jag körde ut igen och ställde vagnen vid sidan av, och gick och plockade grönsaker "för hand".

Det är märkligt hur folk helt verkar glömma att det finns andra människor i en matbutik. En tant bara gick rätt framför mig och sneddade in framför min vagn, utan att ens titta och jag fick dra i handbromsen. Något som min ömma ryggskottsrygg inte gillade direkt. Några tysta svordomar yttrades, inget jag skall berätta här men det var inga vackra ord. Folk går i sin egen värld. Så är det. Bara att acceptera.

Men nu till det roliga, som ändå fick mig på bättre humör.  I kön, så får stilpolisen en uppenbarelse. Den tidigare nämnda trippeln. Det första jag såg, var något som jag trodde var en penna i vänster bakficka. Den stack ut å det väldigaste, och vid närmare granskning, så såg jag att det faktiskt var en spruta. Ni vet en sådan som diabetiker har. De är väldigt lika en större penna.

Att ha saker i bakfickorna ser inte bra ut... Stilpolisen flämtar ett stort "Oh no!". Och det tar mig till dagens stilbrott nummer två. För i höger bakficka hittar vi den klassiska kvittotjocka skinnplånkan (vilket underbart uttryck det är... "skinnplånkan"). Den var så tjock att man vet att han ser bra på biograferna. Han får det där lyftet som en ordinär barnkudde ger.

Båda sakerna hade lämnat rejäla slitmärken i jeansen. Mumma för en Stilpolis... NOT!

Men för att få in trippeln, The stil of all stils... så krävdes det ännu ett oförsvarligt påhopp på det vi kallar smak. Något som fick Stilpolisen att nästan tappa andan och fattningen på en gång. Jag fumlade med mobilen för att föreviga den här underbara uppenbarelsen. Vad är det som får en Stilpolis på fall?

Jo, det är ju naturligvis läderhölstret i höften, fastsatt i bältet och som innehåller mobilen. Naturligtvis. Trippeln är klockren. Och jag har den på bild. Read it and weap, som jag hade sagt om jag lagt upp en kåk på din triss... men nu vet jag inte riktigt vad jag skall säga.

En bild säger mer än tre stilfel?!?


Bk Botta Matts - Summering av säsongen

Som vanligt när säsongen drog igång, så hade ingen någon aning om vart vi stog. Skulle vi hålla en serie högre? Det visade sig rätt snart att vi hade både flyt och ett spel som både höll och fick oss att gå obesegrade fram till sommarvilan. Vad som hände där är det ingen som vet. Ett mysterie lika stort som den vajande flaggan på första månlandningen.

Många spelare har varit borta stundtals. Österman, den av laget så kallade stjärnan, divan, spelfördelaren, missade hela säsongen. Och varje match pratades det om att vi vann... trots att Johan INTE var med. Andblad priorierade allt som oftast några knallar utomsocknes (läs: Borås) och själv gick jag sönder igen efter 5 - 6 matcher. Flera föll bort och jag var osäker på om vi skullle få ihop lag, men övriga lirare såg till att fixa barnvakter och annat för att dyka upp, oftast lite sent, till matcherna.

De sista matcherna var det dock svårare att få ihop lag. Vi hade precis lag ett par matcher och då är det svårt att hålla stilen. Dessutom bidrog de större, jämnare konstgräsplanerna inte till våra styrkor. Då pratar jag om placeringsförmåga, inte löpstyrka, teknik, passningsspel och skottstyrka.

Fantastiskt för övrigt hur så många otränade människor kan samlas i något som bygger på ork förresten.

För att summera säsongen, så får jag försöka sätta betyg på spelarna. För hela säsongen. Helt enligt mitt eget tycke då...

Håll i hatten, här kör vi:

Robban: 5,5 - Stod och vaktade målet och med bravur fram till sommaruppehållet. Sen hände det något som tar ner helhetsbetyget. Lite för många enkla missar, som den ödmjuke målisen alltid ärligt tar på sig. Han kanske tar på sig lite för mycket... det är ju ändå korpen det här. Grym på vårsäsongen. Då var han kung. Slutade som prins.

Drevhage: 6 - Kanske en av våra stabilaste gubbar. Inte spektakulär, inte galet teknisk men heller aldrig några stora misstag och i luften har han varit orubblig. Drevet är en viktig kugge i backlinjen.

Staffan: 5 - Efter ruggigt stabilt spel tidigare, så har förväntningarna höjts allteftersom. Men i år gick det lite trögare, lite långsammare och passningarna höll Bk Botta Matts-nivå. Stänger fortfarande till bra bakåt men vi hade större förhoppningar på mr Johansson framåt.

Richard: 5 - Vår mest löpvilliga spelare. Gjorde massa mål förra året men kunde inte hålla i det flytet i år. Försvann ofta nån stans i det redan nämnda Bk Botta Matts-passningsspelet. Svårt att komma till lägen om vi inte har något eget spel. För sologenombrott är ju inget för någon i det här laget... inte Richards heller. Måste ändå säga att Richard gjorde ett hästjobb och stundtals fina aktioner men vi hade faktiskt trott på ännu bättre. Höga krav?! ja visst, men jag tror Richard kommer tillbaks starkare än någonsin nästa år.

Reichen: 4,5 - Var med några få matcher. Just därför det låga betyget. De gånger han faktiskt lyckades ta sig ner till matchen så var han 10 - 15 minuter sen. Då är det svårt att spela till sig höga betyg. Vi hoppas på bättre närvaro nästa år.

Nisse: 6 - Slitvarg, löpstark och lojal. Visade även stundtals på bra passningsspel men gymmet har inte sprungits ner av Nisse i år heller. Vinner kanske 1 av 20 närkamper. 0 av 20 höjdbollar. Det drar ner helhetsbetyget. Ändå stora framsteg spelmässigt mot förra säsongen tycker jag. Bra jobbat.

Eddie: 6 - Viljan och tekniken finns där. En av få som kunde skapa press med sitt passningsspel stundtals. Tycker att Eddie gjorde en klart godkänd säsong.

Svanquist: 5 - Tar inte ett extrasteg i onödan och har sett riktigt korp-otränad ut. När han spelade back och inte behövde springa så mycket så är han en av våra mest tekniska spelare. Dessutom klart bästa skottet men orkar man inte ta sig fram till målet får man inte några lägen. Vi får dra ut "Klinsmann" i spåret till nästa år. Då blir han MVP.

Janne: 6,5 - Den ständigt unge vältranade resen var vår spelfördelare i år. De matcher han var med. Bäst speluppfattning och förmågan att avsluta. Satte många passningar på fötterna på anfallarna.

Mats: 5 - Saknar speeden men avslutade säsongen med ett mer tekniskt spel än vi sett någonsin förut och dessutom målskytt. Markeringsspelet har mer att önska bara.

Kalle: 6,5 - Spelade ensam på topp oftast men sprang oförtrutligt och öste in mål trots sin brist på skotteknik. Möcke möcke bra. Såg mest tränad ut och agerade därefter. Var väl ende spelaren i truppen som inte bytte en enda gång... men gör man målen så.

Krantz: 6 - Var extragubbe när det var kort om folk och han gjorde ingen besviken när han var med. Skön teknik och ett par mål ger mer än godkänt.

Knakelibrak i en 34-årig ryggrad

Så var ytterligare ett bevis på den försvinnande ungdomen ett faktum. En söndag i supersoffan, följt av en löprunda, satte tydligen sina spår. I dagens golfrunda, så hände det som inte får hända, redan på andra hålet. Ett inspel på 120 meter blev till en rejält smärtsam upplevelse. Nånstans i tillslaget sa det KNAK i ryggen och skottet satt så där fegt i ryggen. Kul!

Kunde det inte hänt på typ 17:e istället? Soligt, 18-19 grader och en riktigt fin bana. Snacka om antiklimax. Jag försökte ändå spela hål 3 och 4 och lyckades med en riktig gubbasving och noll rörelse i ryggen med en dubbelboogie på 3:an och ett par på 4:an. Sen på 5:e tee, så kunde jag inte ens nå ner till bollen på utslaget och insåg det oundvikliga. Bara att inse att man gick från hcp-sänkare till åskådare. Ändå hade jag värmt upp med 10 slag och hunnit in på andra hålet innan det small till. Jag fick ändå njuta av vädret och halvtaskig golf från mina vänner. 2 ggr 26 poäng var väl inte jätteimponerande.

Nu sitter jag här med en rygg lika stel som ett järnspett, men lika fragil som äggskal. Jobbig kombo!

Innebandy då?
Jag har fortfarande inte, två matcher in på SSL, sett en enda match i år. Nu när jag inte lirar/tränar själv, så har intresset minskat markant. Men jag längtar redan efter första hemmamatchen för Pixbo. Jag längtar ner till stämningen i Lisebergshallen. Jag tycker det är imponerande av det unga manskapet att prestera en bortaseger mot Strovreta. Det känns som att när de "gamla" profilerna/stjärnorna försvunnit, så känner alla enskilda spelare att just de har chansen och konkurrensen ökade nog 20 - 30 % bara på grund av alla spelartapp som varit. Som sagt. Mycket intressant att följa det "nya" Pixbo. Det blir nog inte mer än 6 - 7:e plats om jag får gissa men kommer man så högt har man gjort det bra tycker jag. Går det däremot snett, så kan det innebära en jobbig kamp kring slutspels- och nedflyttningssträcken. Så liten är skillnaden bland lagen från plats 3 - 4 och neråt.

Vill verkligen se mina nya vänner i Lindome någon match oxå. Koppen har ju fått storhetsvansinne och 9 - 1 mot en av favoriterna efter två perioder är ju magiskt. När är nästa fight Koppen?

Samma med mitt gamla lag, nu under Rogers ledning. IBF började ju stabilt. Måste titta till dem oxå. Får hoppas att Roger kan fixa in mig... jag har ju fortfarande kontrakt. Ett fett sådant... så en biljett kanske man kan få.

Long time no write

Japp, nu är det mycket i huvudet och lite tid framför tangenterna. Konstigt med tanke på att jag är arbetsbefriad på jobbet. Men det går att sysselsätta sig ändå. Speciellt som tjejen behagat ligga hemma fyra-fem dagar likt ett kolli utan kraft och ork. Jag har fixat markservicen så till den grad att mamma skulle vara stolt över mig. Det har gått så långt att jag funderar på att gadda mig likt den sjukt skönsjungande dvärgen utan namn. Formerly known as Prince...Tror inte mamma skulle bli lika stolt då iofs. Vad gör man inte för kjoltygen?!? Tänkte ni skulle få en rebus. Häng med, för den går lodrätt och inte vågrätt som rebusar normalt gör... svårt att få till det i det här forumet.

Försten som gissar rätt får en puss.


              +

RRR      RRRRR

RRRRRRRRRRR
R                       R
R                       R
RRRRRRRRRRR                     
R                       R
R                       R
R                       R
R                       R

              +

               1

               +Njöt av ytterligare en golfrunda idag med PT, a.k.a. Slice 'n' dice. Första delen beskriver drivarna medan dice-delen beskriver utfallet på poängen. Som att låta någon slå en tärning om resultatet helt enkelt. Slumpen avgör...

Det mest störande är ändå att Janne, förlåt, Slice 'n' dice, har lägre hcp än jag. Skrämmande. Men där ser man vad viktig puttningen är... Sjukt kul med golf ändå. Man vet tamejfan aldrig hur det går på förhand. Ena hålet funkar det långa spelet men inte det korta och nästa så är det tvärtom. Eller så funkar ingenting. Än så länge har man inte kommit dit då allt funkar. Men skam den som ger sig. På tisdag gör vi ett nytt försök. Janne och jag. Då jävlar.

Bk Botta Matts - Säsongsavslut

Efter sommaruppehållet, så förväntade sig Styrelse, sponsorer och hängivna Bk Hemma Matts (supporterklubben) att vi skulle surfa igenom de fyra sista matcherna. Men efter att spelare och ledare känt att stödet från styrelsen varit beklämmande dåligt, så spelade vi två oavgjorda och två förluster i ren protest. Detta gav en tredje eller fjärde plats och en plats i nästa års 3:a.

Det blir nya tag nästa år, då vi på årsmötet/slutfesten väljer ny styrelse...

Någon slags årskrönika kommer att dyka upp inom kort. Håll utkik efter den här på bloggen. Rykten om nya värvningar, spelarskvaller, sågningar och annat utlovas.

Sluttabellen hittar ni
här.

Daughtry 104-8

I Klubbhuset så går nya radiokanalen het. Så het att man redan är trött på enformigheten. Hur en kanal, med grundtanken att spela rock, lyckas skära ner det enorma utbudet till ett 40-tal låtar är helt fantastiskt. Makalöst. Känns som att rock-genren är något större än ett 40-tal låtar va?

Bakläxa för helvete!

Och varför inte döpa om kanalen till:
Daughtry 104-8. - Vi spelar vad vi vill... så länge det är Daughtry.

En gång i timmen är ingen överdrift. Jesus! Jag har mer variation på min spellista med 50 låtar på om jag kör blanda-funktionen.

Trevlig helg för övrigt!
Sverige - Ungern

Lirade Zlatan idag? Jag tittade på hela matchen men jag såg inte Zlatan få mer en en handfull passningar och han gjorde några misslyckade dragningar. Känns som det verkar roligare att leka med Cambiasso, Figo, Maicon och de andra grabbarna. De som inte har sämre teknik än Ungern alltså...

Ungerrn är ett ok lag, det är inte det, men varför ska ett ok gäng ha 5 - 6 lirare som har bättre teknik än oss?!? Jag bara undrar....

Nu blev det ju seger trots allt och Kim fick sätta 1 - 0 efter att han spelat förhållandevist värdelöst. Tre poäng är ju tre poäng. Svårt att argumentera mot det. Fråga Portugal. Ännu ett ca: 10-miljoners-land, som kan vara gudomligt bra stundtals men som kan halka dit mot nästan vem som helst. Enda skillnade mot Sverige är längden på de bra stunderna. Sverige har tyvärr ofantligt mycket kortare stunder. Europas mest otekniska backlinje? Europas suraste coach?

Topp 3 fulaste bilarna

Igår stod jag mer eller mindre hela dagen i kassan på Klubbhuset. En ny erfarenhet. Det har blivit så grymt fint i butiken och alla som är intresserade bör titta ner vid tillfälle. Ta en kaffe och tjöta innebandy om inte annat...

Jag och ordvirtuosen David Jansson, som även han är "Klubbhusare", började av någon anledning prata fula bilar. Jag kommer inte ihåg om det började när vi såg en Volvo C30 eller hur det nu var. David vurmade för alla de designers som tog fram fula bilar och undrade lite försynt om man gjorde dem fulare med vilje för att vi skulle se att de var billigare. Antagligen är det så, bara för att vi ska sukta efter de dyrare och uppenbarligen mer stilrenare bilarna. Eller?

Jag skall göra min egen lista, som ni gärna får kommentera och komplettera med vilka ni tycker är fulast. Så här ser det ut:

På en hedrande tredje plats hittar vi en fransos med en missbildad bakruta, nämligen en Renault Megane. Yiaiks!:


En (inte) hedrande andraplats tas med lätthet av den här gula krabaten. Den spottades utanför Klubbhusets varuintag. Ford KA. Engelsmännen kan göra fula bilar oxå. Stilpolisen står helt handfallen och letar efter dolda kameror när han ser den här...:Första priset tas faktiskt av mina landsmän som är kända för god smak. Kanske just därför som de seglar upp i topp när de tar fram en riktigt ful skapelse. FIAT Multipla ger allt annat än orgasmer... Den här kan man skrämma barn med. Let's give it up for FIAT!:Sverige/US är inte helt oävna de heller. C30 är något så ovanligt som en bil som ser ok ut från tre vinklar. Det är när man råkar passera den bakifrån som man får krupp och hoppas att den inhyrda designern bakom den här skapelsen hyrts in från något lågbudgetland. Förmodligen är det så. Men svenskamerikanen C30 tog sig inte ända in på listan men den får leva med att vara en bubblare.

Ett stukat finger

Henke Larsson blev ny kapten i landslaget. Känns ju helrätt att satsa på en ung lovande spelare som för övrigt "bara" lagt av två gånger hittills. Vad försöker Lagerbäck göra egentligen? Ta över Milan? För de kör samma taktik vad gäller rutin.

All heder åt Henke men va fan.

Och nu ska vi börja spela offensivt. 3 - 5 - 2. Känns ju tryggt med vindsnabba och rörliga backar. Synd att vi inte har några sådana bara... Hej då Sydafrika. Nu kommer varenda brögäng spela svenskt ramstarkt bakåt och kontra in två - tre bollar på en stylta utan pondus (läs: Isaksson). Det var kul att följa Sverige i slutspelen. Tack för den här tiden liksom. De enda som har klarat av att spela med en backlinje på tre man var Italien. Med Cannavaro, Maldini och Nesta. Men då var både Cannavaro och Nesta i stort sett lika bra som två spelare var. Lägg ner Lasse!

Drog en järn-3:a rätt i backen igår. En s.k. duff. Det var tyvärr på den platsen som var hårdast på hela banan. Det kändes som jag drog ett karateslag på en järnstång ungefär. Järnstången gick inte av... däremot är jag öm i näven idag.

Ett vykort till dig

Jag har genom alla år som jag rest, letat efter vykort. Jag har alltid varit dålig på att skicka dem, men på senare år så har jag kommit på ett trick för att få iväg ett vykort då och då. Det är ju alltid trevligt. Nu är det inte alltid det funkar hela vägen men som tur är så lever vi ju i 2000-talet.

Om du har gått på en turistgata någon gång, så vet du vad jag menar när jag säger att det finns vykort och det finns vykort. Utbudet är ofantligt och varierande. Det sträcker sig från den nakna pinuppan som står halvvägs i vattnet eller nyrullad i sanden till de klassiska åsne-korten. Det finns ALLTID åsnekort. Märkligt hur alla länder vill framhäva att just de minsann har dessa lågt rankade djur. Det kan vara hyfsade fotomontage på olika stränder och växter eller en kaktus formad som en snopp. Som sagt, variationen är ofantlig.

Min fascination för vykorten började någonstans på Mallis för lite mer än 10 år sen. En fix idé om att hitta det fulaste vykortet jag bara kunde. Eller det konstigaste. Jag tror jag skickade ett sexpacks-omslag. Ni vet kartongen som sitter runt ett 6-pack öl. Det revs upp i bitar och skickades till diverse polare. Det följdes upp av ett par upphittade sandaler i plast, modell 4-åring. Nån familj hade glömt kvar sandalerna och kvar satt vi med några frimärken över. Inte går det väl att... Posten skulle väl aldrig...

Jodå, En sandal landade på jobbet. Frimärket tejpade jag fast på remmen som sitter över foten och meddelandet "Solen är full och jag skiner" skrevs på undersidan av sandalen. Den andra sandalen anlände till en Herr Berntdson utan några som helst problem på svenska postverket. Lite kul. Henkan svarade med en liten plastödla året därpå, som hade ett hoprullat meddelande i gapet. Snygg replik. Men från udda vykort blev det alltså det fulaste vykortet.

Jag har skickat några åsne-kort till diverse kompisar genom åren.

När jag var i Bulgarien hittade jag oxå två mycket sevärda kort. Jag köpte frimärken och allt men glömde helt av dem. Jag hittade ett häromdagen, så nu tänkte jag nyttja dagens teknik och skicka det till er genom denna blogg. Skriv ut det och skriv ert eget meddelande! Sätt upp det på kylskåpsdörren och känn värmen när du tänker på att jag tänkte på dig... eller ja... nåt åt det hållet. Så från mig till dig! Ett vykort:


Ingen åsna men...

...och bara för att bevisa att jag faktiskt köpte frimärken, så titta i hörnet uppe till vänster:Varsågoda! Jag kan lägga med ett standardmeddelande oxå, för er som har dålig fantasi.

"Hej hej!
Här är det jättevarmt och de kalla ölen ger nödvändig kyla. Imorgon skall vi åka till den stora stranden. Hälsa hem."