Dagens boktips!

På min f.d. kombos begäran kommer här dagens boktips: High Fidelity, Nick Hornby. "It is rare that a book so hilarious is so sharp about sex and manliness, memory and music."-"The New Yorker."

Jag kan bara hålla med. Helt underbar och fantastiskt rolig och lättläst till på köpet.

Gazzettan gör en GP...finalmente!

Så har äntligen Italianerna oxå fattat att tidningen är oerhört jobbig att läsa om man inte har 4 kvadratmeter skrivbord framför sig... mindre format men att få tidningen häftad är väl antagligen forftarande en utopi.

Nytt format på
Gazzettan från och med imorgon. (pappersupplagan då förståss).

Vuxengodis

Vi pratade på lunchen idag om allt möjligt sådär som man brukar göra. Vi pratade full HD, blueray, hus i Krokslätt och plasma kontra LCD. Ja ni vet hur det brukar vara... En timmes lunch kan gå väldigt fort ibland. Samtidigt som vi satt där och pratade tittade jag bort förbi receptionen, där en målare höll på att spackla och måla över den stora Mandator-loggan. Snacka om symbolik. Den 1:e april byter vi till Fujitsu Services.

Det finns en mängd gamla väggmålningar på kontoret. Det är vägskyltsliknande symboler med tillhörande text. Köket har naturligtvis vägskylten för matställe. Ni vet med en kniv och en gaffel. Ut med det gamla och in med det nya.

Det har slagit mig många gånger de senaste dagarna att mycket som händer i min omgivning får mig att fundera. Inget allvarligt, bara tänka på saker och ting. Det kan vara hur mycket jag uppskattar en gest eller en sån enkel sak som att någon säger tack om man håller upp en dörr eller att någon vinkar från bilen när man släpper in honom eller henne i kön på morgonen. Visst låter det djupt. Men man lär sig att uppskatta de små sakerna ju äldre man blir. En förbiåkande buss kan få mig att börja tänka på ett säte som får mig att tänka på den blå klädseln på bussarna som får mig att tänka på blåjeans, som får mig att tänka på Italien. Och på lodrätt 9 har vi då Vespa. Tankarna löper amok allt som oftast och detta väcker en lust att beskriva saker och ting med ord. Det är så det funkar i min skalle ibland. Det är bara det att det tar tid att gå in i den där sköna stämningen som jag vill ha när jag filosoferar. Lusten finns med det kräver tid för att odla den. Alltid tiden. 

Jag msn:ade idag med en kompis och hon skrev ÅVC-kortet. Jag fattade ingenting och jag frågade vad fan det var för något... svaret var Återvinningscentralen. Jag svarade direkt att jag inte visste vad det var för jag är ju fortfarande inte vuxen. Jag är ju bara 34. Ändå kan jag gilla vuxengodis. Alltid kul att driva om åldrar men det är svårt att vinna några argument mot min älskade flickvän, kanske ett dåligt exempel då hon är en grundskoleutbildning yngre än mig. Men hon är världens bästa flickvän. ...och bara min. Bara det....

Just begreppet vuxengodis har nog alla hört någon gång. Min kollega, Jörgen, skämtade om det idag. Han har många sköna sanningar som han delar med sig av. Vuxengodis är för er som inte listat ut det redan godis som inte är gott. Sånt som någon har hittat på för att alla föräldrar skall få ha det i fred enligt Jörgen. Det kan vara allt från turkiska sötsaker (sliskiga som h-vete) till såna där chokladbitar med gift i. Nån spritig sörja som får ALLA att rynka på näsan... innan man brister ut i ett mmmmmmm va gott. Visst är det så?!

Har tittat på några fler avsnitt av Californication. Fox Mulder a.k.a. David Duchovny är kung i den serien. Han är en svartsjuk hopplös romantiker som lever ett riktigt player-liv i L.A. Grymt sköna repliker med vassa, träffande och störtsköna undertoner hela tiden. Jag älskar det. Antingen gillar man det eller så hatar man det. Jag antar att manusförfattarna är i min ålder för de har verkligen min typ av humor.

På måndag är det match 1 i Varberg. Wic - Pixbo och hjärtat säger att det finns en chans men förnuftet har ovanligt tunga argument som får hjärtat att känna sig osäkert. Det kan bli en snabb affär för mitt favorithatlag. Men så trodde jag Pixbo hade guldet runt halsen i den där klassiska finalserien oxå... när ett självmål vände upp och ner på allt. 

Jag hoppas att jag kan vara på plats själv. Pixbos samlade mediafolk, jag får räkna in mig där tror jag, har blivit anmälda men det hänger på hur det går på jobbet. Jag har små förhoppningar att jag lyckas hinna bli klar i tid för att hinna haka på till Varberg. Jag får nog sikta in mig på att se övriga matcher istället. 

Skall jag tippa? ja, ok då. Jag tror Wic vinner i Varberg och i Göteborg. Sen lyckas Pixbo vinna i tredje matchen men får ge sig i fjärde och vinka av Wicarna på stationen när finaltåget går. I alla fall om man får lyssna på förnuftet. Hjärtat säger 3 - 1 i matcher till Pixbo efter att Joppe spikat igen och Rosén haft poängfest i semifinalserien. Så härligt helgarderande jag är. Tragiskt...


Nä, nu är det färdigskrivet. Jag söker ny inspiration av att läsa lite om Lisbet Salander istället. Bok två av Stig Larsson ligger på nattduksbordet. The game är precis utläst och jag vet nu precis hur man skall ragga på brudar på krogen. Jo, det handlar om det. Jag läste den bara lite för sent. Jag får väl försöka ragga på min flickvän nästa gång vi går ut helt enkelt. Jag lovar att jag skall berätta hur det gick!


Nackspärr och påskens njutningar...

Efter en tripp till Sälen, så har jag nu landat på jobbet igen och det är precis som vanligt. Same same but different skulle man väl kunna summera upp det hela med. Saker på gång men inget klart.

Nacken däremot var på gång redan igår... men imorse i duschen, när jag lyfte armen, högg det till rejält. Symptomet, som vilken bowlare som helst hade lett behärskat åt, satt som en smäck. Jag kunde med viss möda ändå parvla mig ut ur duschen och ta på mig. Nu blev det inte en tredje gradens spärr, utan kanske bara en första... sådär så att man kan glömma bort att man har den och högt skrika varje gång man rör huvudet lite fel och blir påmind.

Sälen ja... det var kallt men soligt och mycket snö. Helt perfekt med andra ord. Det blev en dag sjuk i stugan, med lite läsning, gullande med Emil (6 månader snart), och soffliggande. Sedan hanns det med en snowboarddag och en skiddag. Båda lika kul.

värst med nackspärr är bilkörning. Att byta fil föregås av att man vrider hela sig kring sin egen axel för att se döda vinkeln. Måste se rätt kul ut utifrån!.

Med bastu och badkar modell större med bubbel, så avnjöts tiden utan skidåkning till fullo. Vi var 8 stycken i en 11-stuga och alla turades om att fixa mat. Våffelfrukostar, godisfrosseri, ett och annat glas vin och naturligtvis en kall öl i bubblet. Jag vet inte vad ni tycker, men så mycket mer än så begär jag inte.

Zone rubbades in imorse av tjejen. Jag hade tuben med mig till jobbet. Har dessutom haft en polotröja för lite extra stöd. Grymt jobbigt det här alltså...

Det blev en utemiddag som avslutning, då vi gick till Brasseriet i Stöten. Köttbuffé med lamm, fläskfilé och oxfilé. Till detta fanns det en uppsjö av tillbehör. Jag gick mest loss på rotfrukterna och någon slags tomatsalsa. Allt för att minimera tillbehören och njuta av det bästa; köttet. En 400-ing för mat och vin och det var det lätt värt. Fantastiskt gott. Det enda som drog ner betyget var att köket tydligen behövde hämta maten i Mora... för det tog minst en timme innan maten kom in. Sen låg tydligen kassan i Malung. Kändes lite halvbra planerat att sådana viktiga funktioner skulle outsourcas så långt bort från restaurangen. Men lite väntan har ju ingen dött av...

Kan inte komma någon annan förklaring till min spärr än att jag är gammal. 34 jordsnurr, 34 vårar eller vad ni nu vill kalla det...

När vi körde hem från Sälen var det helt rena vägar faktikst. Det var först i Kungälv som helvetet bröt lös. Regn, snö, och en himmel lika mörk som synden.

Välkommen hem till Göteborg! ...staden som vädergudarna glömde.


Glad påsk

image31

Torsk på Dalen

Jaha... där fick man det tipset uppstoppat i näsan. 3 - 0 i matcher till rödrävarna kan det mycket väl bli... men inte i detta slutspelet. Efter en målrik match, åtminstone i det egna målet, så krävs det bättring från Wallenstammarna. Men 3 - 9 eller förlust på straffar spelar ju i och för sig mindre roll i slutprotokollet. Det är 1 - 1 i matcher hur som helst. Jag är grymt besviken att jag inte får se match tre, då jag sitter i en bil på väg upp till snön.

AIK har 2 - 0 i matcher och min föraning om en skräll av Falun var på gång verkar inte stämma den heller. Storvreta tar två raka och Warberg förlorar en match, så har jag åtminstone fått in två av mina tips. Sen skall man inte ropa hej förrän den obscent tjocka amerikanska damen har sjungit. Men ändå...

Så trött på alla artiklar om att Zlatan är besviken. Han blev utbytt, han blev sur för det.... so what?

Såg inte bandyfinalen i år heller...

Inte ens damfinalen.

Hoppas verkligen att mer än 444 åskådare tar sig ner till match 3 mot Dalen. Hur kan det vara så lite åskådare på en kvartsfinal. Det är ju inte direkt en uppsjö av slutspelsmatcher att titta på för innebandyintresserade i Göteborg. Kan problemet vara andra sporters slutspel, dålig marknadsföring eller har Pixbo inte mer intresserade åskådare? Har man gått ut till de egna medlemmarna på något sätt. Där borde det finnas intresserade i överflöd eller? Jag blev chockad när det var så få åskådare. Hörde att damerna hade mer på söndagen.

Charlotte Lindarw

Är det bara jag? Eller tycker inte ni oxå att Charlotte skulle passa in i After Dark lika bra som Christer... Maken till mer onaturlig får man leta efter. Jesus...

Hörde att Trafiksäkerhetsverket skickat en förfrågan till Perelli's om man får låna Charlottes överläpp till nästkommande vinter. Det var tydligen lite ont om plogar...

Undrar varför hon höll sig för munnen varje gång hon skrattade? Båååååtåx som vi här i Götelaborg skulle sagt.


Det tog bara fem minuter...

Jag stressade hem för att äta innan jag och min nya (numera) elev,  tillika söta flickvän, åkte upp till trafikskolan på Danska vägen. Undrar förresten vad eleven kan tänka sig att göra för att få godkänt... hmmm. Kan bli en intressant sommar! Det är ju andra som kommit på den briljanta idén.

Hur som helst så välkomnades vi av Bror, som verkligen brann för sitt yrke. Han namedroppade likt den äckligt nyfikne Johan T. Lindwall och täckte nog in de flesta politiker och trafikansvariga i Göteborg och troligtvis Sverige. Staten har bestämt att en handledarutbildning ska ta minst tre timmar. Kanske därför det tog en kvart att säga att han skulle gå igenom hur vi fyller i blanketterna? ...och då hade han inte ens visat dem. Redan efter fem minuter började jag titta på klockan och insåg att snart började Pixbo - Dalen. I ett snabbt sms till en f.d. Superliga-tränare bad jag om periodresultaten åtminstone. Det blev en lång kväll... och längtan till Lisebergshallen ökade för varje upprepning Bror presterade och för varje sms som trillade in. Första halvtimmen av Brors dragning kunde jag sammanfattat med en slide på 5 korta punkter. Men så var den väl anpassad till koncentrationsofullständiga 16-åringar oxå. Tragiskt!

Det blev något bättre andra och tredje timmen men bara nämnvärt. Sms:en kom i alla fall in och jag kunde nöjt konstatera att mitt 3 - 0 tips för rödrävarna ännu lever. Falun har jag tippat ska vinna med 3 - 2 men då kanske man inte skall släppa en 3 - 0-ledning. Sista ordet är inte sagt i den fighten, det är en sak som är säker.

Inatt vaknade jag 3. Har varit vaken sen dess. Glömde sömnpillret igår. Kan väl säga att jag inte går och lägger mig på fel sida midnatt den här fredagen. Istället bär det ut och äta någonstans. Min elev har bokat bord men jag vet inte vart... jag kanske får se precis hur mycket hon vill att jag skall övningsköra med henne redan ikväll.

Tillbaks till trafikskolan

Det trodde jag aldrig men ikväll är det dax för att åter kliva in på den ångestframkallande trafikskolan. Nu skall jag bli handledare och det tar tydligen 3,5 timme att bli godkänd för att kunna sitta med handen på handbromsen och komma med överlägsna kommentarer om hur man skall hålla i ratten (fem-i-tolv), och påpeka att det kanske är läge att lägga i tvåans växel. Kul!

Samtidigt nere i Lisebergshallen spelar Pixbo mot Dalen. Men den matchen ville jag ju ändå inte se... eller?

Var på dop i helgen som var. Tre ungar döptes samtidigt och en av de nya församlingsmedlemmarna hade en släkting som tydligen skulle vara bra på att sjunga och hon fick två låtar. Hon var bara 15 år och hennes självbild alternativt hennes släktingars förmåga att säga sanningen var båda helt åt h-lvete. HERRE MIN SKAPARE, känns som rätt uttryck i det här fallet. Jag var ytterst nära att brista ut i gapskratt men fick tygla mig och som tur var satt jag längst bak. Hon sjöng nåt så infernaliskt falskt att jag på allvar trodde att det hela var ett skämt och jag böjrade leta efter dolda kameror. Jag kommer garanterat INTE att glömma det här dopet. Fantastiskt kul.

Inte(r) nu igen.

Stackars Zlatan. Han får aldrig vara med och leka med dom stora grabbarna... Lamt Inter utan ett mittfält som kan skapa chanser. Enkare förklaring än så får man leta efter. Hade de däremot fått in ett tidigt mål så hade det kunnat gå annorlunda men faktumet kvarstår. Alla experter höjer Premier League till skyarna. Kommer inte ihåg att samma hyllningskör förespråkade Italienska ligan när Juventus, Milan och Inter var i semifinal för några år sen... men så sitter tipsextratiden i. Jag är den i och för sig den förste att hålla med att Premier League kan vara sååå mycket mer underhållande att titta på men att helt plötsligt såga alla andra ligor är nog lite att ta i.

Wic tog 1 - 0 ledning. Spelar ingen roll hur jämnt det var... Wic leder med 1 - 0 i matcher. Punkt.

Nu börjar en riktigt tuff arbetsperiod... igen. Den här gången skall jag inte göra om samma misstag, dvs att jag hoppar över träningen. Redan ikväll tar PT med mig ut i spåret. Abu-dabi-Janne har återvänt från Marbella. Huruvida han återvänt bara för min skull förtäljer inte historien... men jag tror det.

Krya på dig Koppen! Penicillin gör själen gott!


Common people

Jag har sett på gamla kombons blogg att han börjat recitera sångtexter. I mp3:an på vägen till jobbet imorse lyssnade jag på en favorit. William "Startrek" Shattner tolkar Pulps lilla ögonsten. Helt underbar version och jag kan inte få nog. Beam me up Shattner! Hur den underbara texten lyder? Ni hittar den här.

Tog ett nytt tag i träningen igår. Äntligen fick jag med mig träningskläder och kunde sticka upp till Skatås efter jobbet. Någon mil i prat-tempo ihop med Reichen. Underbart skönt att få de där kilometrarna i benen. Det var tungt mot slutet men det är inte särskilt konstigt, då det var någon månad sen senast...

Warberg får sin första seger ikväll mot Balrog. Ska vi tippa 8 - 4 till ett heltaggat hemmalag inför en underbar publik som vanligt. 

Cruz behöver nog vara på topp idag om Inter ska ta sig vidare. Den här matchen är ju chanserna betydligt större än i första matchen. Dels spelar man hemma och dels är Materazzi avstängd. Ingen onödig utvisning med andra ord. Ska vi tippa att Inter inte grejar det och matchen slutar 1 - 1. Cruz gör 1 - 0 men Liverpool kontrar in kvitteringen och drar ner gardinen för Nerazzuro den här champions league-säsongen. En viss svensk är lika osynlig som vanligt kring straffområdet.

Slutspel

Vem lägger tiderna för matcherna i slutspelet egentligen. På torsdag går första matchen mellan Pixbo Wallenstam och Dalen. Då sitter jag på handledarkurs ett stenkast bort från Lisebergshallen och våndas i 3,5 timmar. Inte nog med det. Match 3 går torsdagen efter, då jag sitter i bilen upp till Sälen. Vet inte om jag kan med och säga det här, men det är ju nästan så jag hoppas på att det går till fem matcher. Då får jag ju se PW - Dalen, inte annars.

I värsta fall får jag väl nöja mig med att se Pixbo i semin. För jag tror att Dalen får nöja sig med kvarten i år. Dalen är märkligt dåliga på att ta sig vidare i slutspel men det är ingen skräll att det är så. Inte med tanke på hur de spelar. Jag har sett få lag som chansspelar mer än Dalen och med Peder i spetsen så kan det bjudas underbar anfallsinnebandy. Men det är samma problem som England har i fotbolls-VM och -EM. Det hjälper inte att man spelar som världsmästare i två matcher, utan man måste göra det i alla matcher. Och chansspel håller inte i bäst av fem matcher. Nä, ok, de har inte bara chansspel såklart men de bygger sitt spel på mindre mariginaler än andra Superligalag. Jag tror på 3 - 0 till Pixbo faktiskt. Jurkan storspelar i kassen. Kom ihåg var ni såg det först!

Övriga matcher:
Warberg - Balrog.
3 - 1 i matcher till blivande finallaget Warberg. Balrog bjuds en seger men inte mer.

Storvreta - Capeiro
3 - 1 i matcher till Storvreta. Alla skriver upp Capeiro till skyarna för att de hade grym form FÖRRA  året. Hallå? Laget är inte så bra bara för att Sundbom säger det.  

AIK - Falun
2 - 3 i matcher till Falun. Alla tror att AIK ska ta det här. Inte jag. Falun gnetar och har allt emot sig. Det är livsfarligt att möta ett lag som är nederlagstippat. Något som AIK kommer märka inte minst. Jämn matchserie tror jag.

Are you talking to me, huh... do ya... golfpunk?

Ännu en dag på kontoret och de senaste dagarna har jag tagit korta dagar. Det finns en del att ta i men jag måste ju få bukt på sömnen. Om det är oron att Pixbo kommer åka ut i kvarten som ligger i bakhuvudet, eller något annat som håller mig våndandes på nätterna låter jag vara osagt.

Antagligen är det Milans värvningsplaner som är mest intressanta. Undrar vem som efterträder Carlotti till nästa säsong. Lippi har det pratats om länge och Mourinho har nämnts av näst intill alla tidningar man läst.... men då har det spekulerats i att "the special one", som han omnämns i Gazzettan, är klar att ta över rodret i vilken av storklubbarna som helst. Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus... ja listan är lika lång som det finns topplag. Tror inte han hamnar i Milan ändå. Efter att ha sett Arsene Wengers jobb i Arsenal, så skulle jag vilja se den coole fransmannen på bänken i Milan. Den mannen vet när det är dags att dumpa ålderstigna ohungriga spelare. Mycket imponerande att se hans jobb i Arsenal.

Vad händer i IBF då? Pixbos tilltänkta division 1-lag har slarvat bort sin chans och nu ränsas det ut i truppen. Åtminstone vad jag hört. Jag har inte ens orkat höra mig för, då jag helt tappat intresset för att lira själv. Undrar hur många gubbar som är kvar nästa säsong. Den som lever får se.

Igår följde jag med den f.d. Superligatränaren till World of golf och Golfpunk's driver test. Halva Pixbo var där, vilket inte är speciellt konstigt. Möllersten, Nyth och hela magget/golfpunk-redaktion höll i trådarna såklart. Det var tätt med innebandyfolk med Pixboanknytning. Det bjöds på varmkorv, tidningar och så fick vi hamra testeronladdade drivers ut i den råkalla natten. Under infravärme som tur var, för det var riktigt bistert. Men klubborna värmde och skönast igår var Nike Sasquatchen eller Cobran. Alla fick betygsätta klubborna och det var otacksamt för första klubban jag slog med. Jag har ju inte hållit i en golfklubba sen september nån gång tror jag. Men kul var det och lusten att komma igång med golfen igen är oerhört stor. Jag väntar på ett nytt skaft till 52-gradaren, efter ett smärre raseriutbrott i somras. Den kommer vilken dag som helst. Sen väntar vi bara det sista bakslaget av vinter, innan det är dags att varva upp golfsäsongen.

Kollade med min Personal Trainer (PT) var han höll hus igår.
Abu-Dabi-Janne var tyvärr i Marbella med sitt Elfsborg, och min PT får ta tag i min träning igen när han behagar äntra de kallare breddgraderna igen på tisdag. Nysatsning även på träningen alltså, och det är ett måste för att få ordning på sömnen och den begynnande frosseri-kroppsformen. Jobba-jobba-jobba och inte-träna-inte-träna är ingen bra kombo!

När jag stod och hamrade drivers (lite snett och lite kantigt) så funderade jag på att skriva ett resereportage om den kommande grabbresan till Amsterdam. Det skall spelas golf till sommaren nämligen. Kanske kan vara nåt för Magget/Golfpunk? En liten check på hur Holland funkar som golfresmål kanske? Resereportage är något som alltid lockat. Att få resa och skriva samtidigt är en svåröverträffad kombination.

Utsomnia

Ett klart tecken på att man har för mycket att tänka på är att man inte kan sova. Jag somnar som en gris varje kväll. Inga som helst problem, men jag vaknar mellan 4 och 5 på morgonen... varje dag. Sen är det hopplöst att somna om. Nu börjar det bli jobbigt på rikitgt. Idag fick jag nog och ringde läkarn, så där var jag och fick sömnpiller minsann. Blir en ny upplevelse men jag måste få en hel natts sömn snart. Det här funkar inte. 

Det håller inte att sova 5 - 6 timmar varje dag. Vad heter egentligen motsatsen till Insomnia? ...att man inte kan somna är ju Insomnia men att man vaknar för fort...

Som tur är så är det inte långt kvar till påsk. Då är det skidor i Sälen som gäller. Och det är inte skidåkningen som lockar mest... det är att inte behöva tänka på något eller ha några måsten i några dagar. Grymt vuxet att faktiskt se fram emot lite ledigt för att VILA. Blir det dessutom lite skönt soligt väder så blir jag ännu gladare.

Milan åkte ut med huvudet före. Inte helt oväntat. De har helt enkelt inte varit tillräckligt bra i år. Det lär hända en del i laget till nästa år. På tiden faktiskt. Att ha rutinerade spelare är ett måste för att lyckas i en turnering. Men att BARA ha rutinerade gubbar (ja, ok då... Pato är väl inte lastgammal) funkar inte i längden. Några måste ju vara heta oxå. Även om jag är sjukt imponerad över
Maldini. Hur gör karln? Han är ju 40 i juni.  

Ser ut som jag blir en man kortare på kompisar-som-bor-i-stan-listan. Allt lutar åt att Anton landar i Schweiz till sommaren. Hyfsad timing får man säga... för ingen har väl undvikit vart fotbolls-EM spelas i sommar eller? Jag är avis! ...vet inte vad ni känner? Förhoppningsvis får man chansen att åka och hälsa på om/när det hela blir av.

Nu är det saluhallen som gäller... är på jakt efter en riktigt god ost. Det är de små sakerna i livet som betyder så mycket...

En vecka kvar lite drygt till jag fyller 34. Känns inte jättestort. Bara ett år längre bort från de härliga tonåren. :-)