Äntligen fredag!

Efter en hektiskt vecka så börjar nu en ännu mer hektisk helg. Jodå. Ikväll fyller en kompis år och det blir en bio och en bit mat med födelsedagsbarnet och två gravida flickvänner. Ja, nu är det bara en av de två flickvännerna som är min... så ni inte tror nåt annat.

Ska titta på Stig Larssons numera världskända (i Sverige) första bok i filmformat. Skall bli kul att se resultatet.

Imorgon är det heldag. Ullared får sig en ny chans. Vi skall köpa in alla såna där prylar som man behöver när man skall bli förälder. Och tro mig - det är en hel del. Efter Ullared är det raka spåret till nästa kalas. Erikas syster fyller år och det är middag hos henne. Nu kommer vi umgås hela dagen, då de skall med till Ullared.

Ullared en lördag. En lönelördag. Undrar hur kul det blir? Jag lovar att jag kommer rapportera om det är för påfrestande.

För att toppa helgen sen, så är det match på söndagen. Då möter vi Hindås i Landvetter idrottshall. Jag har stora krav på mig då Klubbhusets egen #2, Daniel Johansson, stänkte in 4 + 2 i senaste matchen. Det innebär att vår interna poängkamp leds med inte mindre än 5 poäng av Daniel. Hur fan skall jag komma ikapp det på söndag? Den som vill får titta ut och heja på. 14.20 tror jag helgens spännande kamp börjar.

Första skorna på plats.

Kan va så att dessa Superga-dojjorna är något stora för "ärtan" men han/hon kommer nog växa i dem. Tack Johan för skorna! Det kommer bli den coolaste bebben... åtminstone sko-mässigt.Förlängtad Efterlovning

Det gick rykten att jag var med i tidningen i tisdags... sidan 30 i GP. Sök på Zellén...

Innebandyabstinens

..och då menar jag inte att lira själv men att få titta på en match live. Senast Pixbo lirade så var vi uppe i Billingsfors och med tanke på frekvensen av hemmamatcher för Pixbo, så lär det inte bli någon den närmsta månaden. Fast jag såg att Dalen kommer på söndag. Får försöka att titta ner då.

Någon som vill gå med?

Städdag idag

Det är inte glamouröst. Det är inte roligt. Det är inte på någon skala över huvudtaget mätbart om vi pratar underhållning. Städa är verkligen riktigt tråkigt. Idag avslutade jag dammningen som påbörjades igår. Sen var det dammsugaren som fick sig en omgång och så har jag plockat disk, städat i lådor och annat roligt.

Ni vet alla hur det är. Och om nån dag eller två så är det ostädat igen.

Och då har jag inte ens skurat badrummet än...

Nä, som tur är så är det träning för IBK Göteborg ikväll. Valhalla 19.00. Då kommer vi, som vanligt, att lira småmål med 6 - 7 stycken. Kanske inte konstigt att vi blir trötta på slutet av matcherna när vi bara lirar med 9 utespelare jämnt.

Nä... nu skall jag googla på dammsugarpåsar. Vi har fortfarande inte bytt den sen vi flyttade in.

Hittade den
här... där jag genast handlade påsar. Riktigt bra site... för vem håller reda på vilken påse man skall ha?

Interntipset leds numera av 18... eller är det 92?

Det här med vilket nummer man spelar med har ju alltid varit viktigt. När jag började lira i Pixbo så hade jag alltid 18. I Backadalen var det upptaget och jag tog 2. Sen vidare till Bräckan och båda numren var upptagna. Då blev det 22. I Milano fick jag bara ta en tröja så jag struntade i numret där men när jag sen började i Mölnlycke/Pixbo IBF, så var 18 upptagen igen. Vi fick inte ha samma nummer som Pixbo IBK nämligen. Som om jag skulle lira i IBK... men då fick det bli 36 istället. 2 x 18... ja ni hajar. När jag nu har bytt igen, för sista gången kanske, så var minsann 18 upptagen igen. Suck! Så till slut fick jag nöja mig med 92. Vet inte varför. Kan det symbolisera när jag skall lägga av? Då har jag 57 år kvar...

Det var det här med interntipset. Jag, 2:an (Bobby) och övriga på Klubbhuset som inte är chefer (Bobby, Niklas och Rasmus) brukar tippa alla Superligaomgångar. Vi började med två resultat var men när vi aldrig fick in några matcher, så utökade vi till tre resultat var. Rasmus prickade in den första matchen, Bobby har en men numera har jag två segrar. Helsingborg - Västerås var ju en simpel sak att tippa. Jag hade 7 - 4, 8 - 5, 6 - 4, 4 - 6. Ja, vi körde fyra resultat var. Bobby hade 5-5, 6 - 6, 6 - 5 och nåt mer. Kommer inte ihåg vad.

Vad vi spelar om? En dricka i baren.

18 lever kvar. Det sitter på min Klubbhus-tröja. Den vi jobbade i över Gothia cup. 

Föräldrautbildning - Del 3

Så var det tisdag igen och ny föräldrautbildning. Idag fick vi besök av en psykolog som pratade om hur det är att bli förälder. Hur lite tid man har för sig själv och tillsammans med sin partner. Det är Barntid 100 % i början. Det kanske känns rätt uppenbart men man kommer nog ändå inte inse hur det är att faktiskt allting ändrar sig.

Den 21:e april får vi se...

Psykologen var väldigt psykologisk. Hon pratade så där lugnt och med varm röst, som man gör till små barn ungefär. Och ingen av de 9 närvarande paren kände sig som barnungar utan istället la man huvudet på sne och lyssnade och nickade. Jag kände mig som 5 år igen... Hade det inte varit för de saker som hon pratade om så hade jag gått tillbaks till barnstadiet och det ryckte i tummen några gånger... Jag tittade mig omkring efter snuttefilten oxå.

Nä, skämt åsido. Så illa var det inte. Väldigt bra var det faktiskt. Det är ju en hel del som händer i den här tiden och det är ju bra att få höra det från ett proffs.

Sen hade vi andningsövningar och det skall villigt erkännas att det känns rätt löljigt att sitta mitt emot varandra och andas. In genom näsan ut genom munnen. Simulera värkar och ge massage. Inget jag skulle vilja göra inför publik kanske...

Vem behöver Egypten?

Kollegan och poängmakaren, Klubbhusets egen Rasmus Carlsson, tillbringade sportlovet i Egypten. Men vem behöver sol och värme när man kan sitta med kvinnan i sitt liv i lä med gassande sol och varm choklad i termosen och med den här utsikten?
Fotona tagna av min älskling......och mig. Ganska gott i Svedala ändå. Fiskholmen är fint. Har alltid gillat den ön.Bovallstrand, Ed, Rabbalshede och Billingsfors

Japp. Det var inte vilka metropoler som helst som hanns med i helgen. Jag och Erika drog upp till Bovallstrand och landet för att njuta lite tid tillsammans i helgen. Sen kom övriga ställen som en bonus, då vi hade match i Billingsfors med innebandyn. En match som vi ledde med 5 - 0 efter två perioder och som slutade 5 - 5. Tre baljor av Kalle och två från mig räckte inte. Vi föll ihop sista perioden. Eller... föll ihop och föll ihop. Vi gjorde lite klantiga missar och fick inte in något avgörande mål framåt visade det sig. 15 sekunder kvar återstod när Billingsfors publik, 100 nånting, och laget själva uppnådde nirvana.

Själva kunde vi inte annat än besviket inse att 5 - 5 var rätt otroligt med tanke på hur matchen såg ut men ska vi se till att inte gå upp i 3:an så kan det bli så här. Ändå var Kalle en hårsmån från att sätta 6 - 5 med sekunden kvar.

Ska man bli underhållen så skall man se div 4-bandy. Det är något som är säkert det!

Missa inte avslutningen av serien, då Klubbhusets manskap gör upp om skryträttigheterna för resten av året. Bobby i ena ringhörnan och Reichen och jag själv i den andra. Ibk Göteborg mot Kärra 14.e mars i Svingeln 15.30. Missa inte det!

En tisdagkväll

...kan man reflektera över en ny måstematch i div 4B mot Guldheden. Vi var tvungna att förlora för att inte behöva gå upp i division 3. Nio man starka var vi på utespelarfronten och med "Feskarn" i målet, om än motvilligt, så tog vi oss an löpstarka Guldheden.

Det är väl känt att just löpstarka lag är något vi har svårt för. Tre backar hade vi och det var minst tre för lite. Ändå höll vi Guldheden stången rätt länge och vi låg bara ett mål ner långt in i andra perioden. När sen 3 - 1 kom och vi brände en straff, så tvingades vi kliva upp och försöka checka lite hårdare. Något som vår urstarka trupp inte klarar mer än nån minut. Sen föll försvaret igenom och en ny svidande förlust kunde läggas till handlingarna. Reichen såg till att han slipper nästa bökiga bortamatch i Grundsund genom att i sista minuten ta ett matchstraff. Rutinerat! Äckligt rutinerat.

Själv var jag ganska missnöjd. Hade inte många chanser men borde nog petat in något mål. Det kändes i benen mot slutet av matchen att vi hade svårt att spela upp bollen första två perioderna. För vi fick mest ligga på försvar kändes det som.

en tisdagkväll kan man sitta med 17 andra vuxna människor och titta på bilder av bajs. Dessutom står en äldre kvinna och visar på de olika bilderna av bajs och berättar om färg och konsistens. Nä... det är helt sant. Vi fick även öva på andningsövningar, titta på en film om förlossningar och fika. Föräldrautbildningen är rätt givande men exkrementer kan vi väl få slippa till det blir dax?!

En tisdagkväll kan man installera en diskmaskin och förundras över att man faktiskt lyckas koppla rätt på en gång. Oerhört svårt då det finns två olika slangar och två olika uttag. Måste skicka en tacksamhetens tanke till mina lärare (och för all del farsgubben) för att jag bemästrade detta oerhört svåra hantverk.

En tisdagkväll kan man komma en kvart sen till redan tidigare nämnda föräldrautbildning p.g.a. att Erika satt hos frissan i en evighet. Hennes ordinarie frisör fick hon inte tid hos och ersättaren var oliiiidligt långsam. Jag satt i bilen en timme utanför och blev surare och surare medan Erika satt hos frisören och blev surare och surare. Men någonstans i förlossningsfilmen så kändes det inte som något jätteproblem...

en tisdagkväll kan man fundera på vad ens bastard skall heta. För vi är ju inte gifta. Då blir det väl en bastard va? Vi har redan bestämt vad det blir för namn om det är en tösabit. Då blir det Bella. Men om det blir en kille vet vi inte vad vi skall ta för namn än. Det skall ju passa till efternamnet: Zellén. Zed kanske? Erika pratar om Milo... men jag vill ju ha Milan i så fall... Jag gillar ju Felix oxå... Riktigt svårt faktiskt om jag skall vara ärlig. Inget känns klockrent.


Radiotysdnad efter seriefinalen...

...kanske inte konstigt när en av de märkligaste matcherna jag spelat slutade med förlust 11 - 14. 14 mål har jag nog aldrig varit med om att släppa in förut. Bara i division 4 tänkte jag för mig själv men dagarna efteråt läste jag att en division 2-match slutade 18 - 16.

Jag hade som min kollega på Klubbhuset,
David Jansson, så väl uttryckt det: ett felkalibrerat vapen. Sällan har jag missat målet så ofta. Jag spelade med en av Sveriges bästa centrar genom tiderna. Axelsson matade ut bollen på kanten där jag stod med uppvriden skottarm och en sprillans ny Unihoc evolight med player blad. Varje gång jag sköt gick tankarna: Skjut lågt, skjut lågt, skjut lågt, genom huvudet på mig. Och mycket riktigt så gick skotten lågt... men oxå snett. Alla lägena, de var väl sådär en 4 - 6 stycken från samma läge, gick nån halvmeter utanför målet och träffade sargen nån decimeter ovanför marken. Till slut kunde jag bara skratta åt det och hoppas att jag korrigerar siktet till nästa match.

Det är redan imorgon mot Guldheden. De ligger trea i serien och vi möter dem på vår hemmaplan Svingeln. Matchen börjar 17.00 och i skrivande stund har vi 9 man + målvakt.

I 11 - 14-matchen så hade vi 10 + 2 någonting men tveksamt om de kan kallas målvakter. Första keepern klev av självmant efter en period. Han hade till sitt försvar feber och tagit med sig en extra målvakt om han inte skulle må bra. Så efter 4 insläppta så klev han av och gjorde plats för nästa keeper. Vad denne keeper hade drabbats av vet jag inte. Kanske var det förvirring, personlighetsklyvning eller bara någon form av koncentrationssvårighet för han sågs prata med publiken på läktaren mer än han räddade bollar.

Till imorgon har vi övertalat Feskarn, Anders Jönsson, att kliva ner från sin forwardsroll till målet igen. Det är ju där han är som bäst.

Min målgaranti höll sig ändå. Till och med jag petade in två bollar till slut trots mitt kantstötta sikte. Målsnittet håller sig alltså men jag borde gjort åtminstone 5 kassar... kan säga att jag är målsugen imorgon igen. Revansch!

Jag får utlova åtminstone ett mål imorgon. Nu är ju dessutom jourhavande poänggörare Bodestig på modemässa i Köpenhamn, så vi andra får ta lite mer målansvar.

Fred ut!