Serieledning

Fick höra att serieledarna åkte på torsk igår helt oväntat mot jumbolaget och Bk Botta Matts har helt sonika glidit upp på sin förväntade position.

Titta och
njut!

Fjärde raka för Bk Botta Matts

Serietvåan mot serietrean i gårdagens drabbning började lite skakigt från 2:orna, dvs oss. F.C. Linné tryckte på och hade några avslut i början av matchen men ganska snabbt så hittade vi positionerna och när Erik tåpajade in ettan så var det aldrig nåt snack om segern. Kalle satte två varav ett på straff och Österman fick bredsida in en i öppen kasse på pass av årets poängkung hittills: Kalle.

Egentligen är det inte så mycket att säga om den fjärde raka segern mer än att motståndarna inte orkade skapa något och var väldigt orörliga. De röda spelarna däremot spelade hela matchen igenom med hjärnan och gick aldrig bort sig. Stabilt helt enkelt. Vi går direkt till den efterlängtade betygsättningen, en betygsättningen som kommer genomsyras av höga betyg. Nåt annat kan det inte bli efter 4 - 0 mot serietrean.

Nisse, 7,0. Höll ihop mitten och var en nyttig vattenbärare. Samma roll som han hade i anfallet, där han missade öppna lägen precis som en vattenbärare skall göra... skapade straffen som Kalle satte.
Zellén, 6. Började svagt med en massa sneda utsparkar men lyfte sig sen och tog det han skulle.
Kalle, 7,5. Två mål, en assist och tog emot långbollar och fördelade passningar. Mycket bra.
Österman, 7,5. visade fin teknik mot stabbiga motståndare. Såg riktigt lätt ut.
Richard, 6,5. Stängde igen bakåt och gjorde det han kan bäst. 
Eddie, 6,5. Spelade mer på mittfältet och i anfallet men fick inte till avsluten. Bra i övrigt.
Reichen. 7,5. Man of the match. Visade prov på smarthet när han spelar bollen om det behövs och tog till en tåpaj när det fanns läge. Mer krävs inte ibland. Viktigt 1 - 0 mål. Spelade lagom fult för att stoppa motståndarna
Staffan, 7,5. Täckte skott, fördelade boll och var ett kassaskåpssäkert mittlås. Gjorde min match i målet enkel

I övrigt kan väl bara tilläggas att det var skönt att se BK Hemma Matts trognaste medlem tillika ordförande; Robert Carlsson på plats på sidlinjen. Trognare supporter får man leta efter!


La bella är hemma!


EverydayLife

Efter lång tids scouting, så var jag och tittade på två bilar igår. Den ena av dem står just nu i garaget på jobbet med en färsk namnteckning i köpekontraktet liggandes hemma. Har alltid velat ha en Alfa. Så nu var det dax...

La Bella


Såg en artikel nu på morgonen i
Se & Hör, där man blåser upp med STORA bokstäver att Roland Nilsson figurerar på en bild med Djurgårds-huliganer. Lite längre ner i artikeln så framkommer det att Roland var på samma pub i London och fick frågan av en i gruppen med svenskar om de fick ta ett kort på honom. Roland ställde naturligtvis upp, som den gentleman han är. Men artikeln verkar vriden på det sättet att det är ju naturligtvis katastrof att han syns på bild med dessa huliganer.

Mitt förslag är följande: Låt den journalisten (som inte vågat skriva ut sitt namn) göra en lista på alla huliganer som bör nekas ta kort på kända spelare och låt sedan alla Sveriges kända människor, från låt oss säga 40-talet och framåt, plugga in dessa personer, så att denna hemska händelse ALDRIG mer kommer att inträffa.

Asså... vad fan håller Expressen på med?!? Min fortsatta bojkott av tidningen (pappersupplagan som kostar nåt) lär ju inte avbrytas på den här sidan detta millenium!!!

På fredag firar jag ett halvår med tjejen. Det har gått riktigt fort. Ska bli riktigt skönt att gå ut och äta och bara mysa lite ihop. De senaste veckorna har gått i turbofart med flyttar och packning av lägenheter uppblandat med allt annat man skall hinna med. Längtar redan till fredag!

Nu är det jobb som gäller och ikväll smäller det på Ånäsfältet igen. Bk Botta Matts tar sig an trean i tabellen, F.C. Linné. Jag hoppas på vinst och så lirar vi seriefinal om två veckor mot gamla Backadalskompisarna. Foppa, Mile och gänget.

Är i bilköpartagen

Få se om jag överger Skodastallet i dagarna och byter till nåt italienskt istället eventuellt...

På tal om italienskt... det var ett tag sen jag la ut en av mina gamla krönikor... del 20 kommer här:


Italien

Venti ? eller: Våga vägra vara vuxen

Två veckor har gått sen senast och skall jag vara riktigt ärlig så har det inte hänt så där speciellt mycket. Har läst Guillos senaste (på svenska), The Beach (på engelska. Grymt bra och måste läsas) och kollat Fast and the Fuorius. En riktig tjej-rulle! Bilar, nitro-bränsle och biljakter. Kan det bli mer tjejigt? Kanske därför jag inte gillade den. Just nu väntar jag bara på nästa lön. Nånting som jag så ofta gjort. September är som alla andra månader. En ?ta-igen-månad? från månaden innan. Jag tror alltid att nästa månad ska bli annorlunda men så dyker det upp en 1000-kronors räkning från nåt oväntat håll och så hittar jag ett par skor som jag bara måste ha och så vips så är man under budgeten igen. Det är tur att jag har gratisnöjen som fotbollen (som jag numer anser som gratis eftersom säsongskortet var en engångsbetalning) och inlinesen, joggingskorna och italienska böckerna. Det är, har jag märkt, inte gratis att ?starta? ett nytt liv här nere. Vill inte ens tänka tanken på hur mycket jag lagt på alla dessa uppstartskostnader och småutgifter överallt. Jag vet bara att det trots allt är värt varenda lire, euro eller krona. Jag har ju trots allt lika mycket kvar som jag hade haft i Sverige och dessutom en, ursäkta ordvalet, helvetes massa mer upplevelser.

Hur mycket jag än inte vill erkänna det så vittnar de två matvarukedjekorten i min plånbok på att det jag alltid velat undvika och det jag alltid varit rädd för nu är ett faktum. Det går inte att blunda för det längre. Jag är vuxen. Jag har alltid sagt min ålder tyst för mig själv för att liksom höra hur det låter och när jag säger tjugosju så får jag nån konstig min. Mitt ansikte vrider sig i plågor och jag låter inte trovärdig längre ens för mig själv när jag försöker övertala mig själv att det är ju inte så gammalt. Det var ju inte länge sen jag satt och lekte med bilar. Det är ju bara sådär en....16 år sedan kanske. Nej det lät inte bra..... Jag har inte haft körkort längre än.....snart 10 år....herregud, är det så länge. Nej....ni ser ju själva. Det går inte att lura sig själv längre. Även om jag försöker övertala mig själv att jag kan räkna bort ett par år där mitt liv hade en skall vi kalla det känslomässigt härdsmälta och då är jag ju bara 25 för det kunde jag ju inte styra själv och då måste jag väl få räkna bort dom åren. Men det är fortfarande för gammalt för att jag skall känna mig tillfreds. Jag har hört talas om 30-års kriser men har inte fattat vad det är förrän nu. Det spelar ingen roll att jag drar en runda på inlinesen eller njuter av fulla drag bakom ett flipper. Det är kört. Jag går oftare över på övergångsställen än bredvid. Jag kan helt spontant berömma nån för en fin tröja eller en fin ring. Guuud va vuxet. Och det kanske värsta av allt, jag har slutat snedda över gräsmattor och istället går jag runt på trottoaren. Det om nåt är det mest vuxna jag vet. Ingen kan förklara bort det. Jag brukade skratta åt folk som inte tog den kortaste vägen. Hur dum får man vara? Tydligen så är jag lidelsefullt medveten om det i detta nu...

Men fast jag är vuxen så är jag också man och ensamstående och jag gör mitt bästa för att leva upp till alla förutfattade meningar om just singelkillar eller män kanske jag skall säga. Just nu på väggen: En svensk flagga, en Pixbo Wallenstam halsduk och en Milan tröja. (3:e tröjan, helsvart med 3 röda vågräta streck över bröstet. För övrigt den tröjan Milan spelade i när dem säkrade sin senaste serie-A seger) Blommor: Nej. Kanske lika bra det, jag har aldrig haft särskilt gröna fingrar. Tavlor: Har tänkt tanken, inte mer. Min lägenhet är min garderob. Det är svårt att undvika det när man har en etta. Osmidigt det där när man behöver flytta halva garderoben (läs: släng kläderna på golvet) varje gång man skall gå och lägga sig. Varför lägger jag kläderna på sängen för då? Det är just för att få dem in i garderoben. Min tanke på morgonen är att om jag slänger alla kläder på sängen så måste jag ju vika och hänga in allt i garderoben när jag kommer hem från jobbet. Hur logiskt som helst. Det funkar sådär...men sen väntar jag ju inte direkt nåt besök hemma ändå. Här nere umgås man inte hemma hos nån utan man träffas alltid ute nånstans. Antar att det till stor del beror på att alla bor hemma hos sina föräldrar. Har precis investerat i en tvättmaskin. Ännu ett vuxenbevis och nåt slags kvitto på att jag skall stanna här ett tag. Det håller inte längre att jämnt lämna in tvätten. Underbart att slippa men allt för dyrt. En av alla dessa källor som gör att budgeten spricker. Har till och med inte köpt en ny omgång linser denna månaden utan har börjat använda mina glasögon istället. Man hittar alltid nya vägar att spara pengar när det behövs. Prioriteringen är väl något sned men det är så vi killar funkar tror jag. Ena dan kan jag handla en skjorta för 900 utan att blinka och nästa dag så tar jag inte en kaffe efter lunchen för det är ju en jätte kostnad. Men så gör vi väl alla eller?

Stället som jag köpte tvättmaskinen på var en del av ett jätteköpcentra i utkanten på Milano. En av butikerna som jag var inne och handlade i hade 70 kassor. Då fattar ni hur stort det va. Det var så stort att dom hade en betaltelefon inne i butiken. Du kunde köpa en liter mjölk, frukostflingor, lite bröd och så kunde du plocka upp en vespa på vägen ut. Det fanns allt! Allt från diskmaskiner till persikor, hojar till Bildäck och så tjejer på rullskridskor på grund av avstånden som plockade upp pengar från kassorna som ganska snart verkade fyllas. De hade till och med sitt eget slakteri där de styckade köttet som såldes. Jag tror Fredrik, min kompis/kollega, uttryckte det på ett ganska bra sätt: -?Om du ställer dig längst in i ena hörnet när stället är tomt och tittar till andra sidan så är jag nästan säker på att du kan se jorden kröka sig?. Det var kanske inte helt ordagrant men nåt i den stilen sa han och jag kan bara säga: A punto! Essattamente, è vero. 

FC Milano har fortfarande inte börjat träna. Men det är ingen brådska med det. Passionen som jag hade när jag var 18 år och fortfarande ung, den som gjorde att jag inte förstod när spelare kunde vara så dumma att dom la av, den är borta nu. Jag kommer mycket väl ihåg hur jag tänkte då. Hur kunde dom sluta med nåt som betydde allt, precis allt? Jag antar att....att jag faktiskt är vuxen, mamma mia. Även om jag antagligen hade spelat kvar i PW om jag bara hade platsat men det är en annan sak.

Det ljuva livet på via Lodovico il moro 159, 6:e våningen, är ganska lugnt. La dolce vita in Via Lodovico il moro 159, 6 piano, è abbastanza piano.

När mamma är mamma och min syster heter Mia, hur tolkas det då när jag säger: Mamma Mia? Bara en undran...

Arrivederci e ci sentiamo

vuxen ? adulto
vero - sant
exakt - essattamente
lugn, våning - piano
precis - a punto
tvättmaskin ? lavatrice


Abbiamo vinto... finalmente!

EverydayLife

Efter två års vånda och besvikelse är vi på toppen igen. Det spelar ingen roll att Milan spelade halvtaskigt. Det räcker med en egofixerad lättviktare på topp för att återta titeln. Liverpool får skylla sig själva när de inte gjorde mål på de få farliga chanserna man hade. Trots spelövertag i första halvlek. Men efter finalen för två år sen som var rena rånet så kändes det helt rätt med en seger i år. Speciellt som laget visat upp ett fantastiskt lagspel i slutspelet, och då framförallt den fantastiska uppvisningen mot United.

Att jag tippade 2 - 1 är ju bara en bonus...

3 - 1 var ju redan taget.

Sent ref för Bk Botta Matts

Det var nu några dagar sen som BK Botta Matts spelade och vann sin tredje raka match. Det var ett av bottenlagen, Sputnik Bois, som stog för motståndet. 

Bovin hade inte hittat spjälorna till knät, så jag fick ställa mig själv den här gången. Richard lämnade sent återbud för han var tvungen att tvätta sina vattenfärger, något som kan ta mycket tid när man släppt loss sina kreativa sidor. Staffan hade lämnat en intygslapp från sin mamma och både NIsse och Olausson hade annat för sig. Laget formerades således som följer:

Zellén (Mv), Reichen, Kalle, Mats, Eddie, Svanquist, Andblad, Österman.

Det var med stor förväntan som Österman gjorde entré och han levde klart upp till alla högt ställda förväntningar. Han kunde både ta emot och slå en passning. Något som flera av killarna i laget både beundrade och var lite avundsjuka på. Sen kunde Johan även skjuta vilket ledde till hans första mål och Bk Botta Matts tredje. Det var spiken i kistan det och kom i slutet av den andra halvleken. Ytterligare målskyttar i denna ospännande match var Kalle (som sköt både 1 - 0 och 4 - 0) och Eddie.

Betygsättningen är efterlängtad och kommer här:

Zellén, 5,0. Höll nollan och styrde ett närskott i stolpen och ut, plockade ner en frispark och ingav tillräckligt lugn där bak för att ingen skulle behöva bli grinig.
Reichenberg, 5,5 Börjar hitta sitt defensiva spel mer och mer. Framåt väntar vi fortfarande på mer avslut!
Kalle 7,0 Två mål varav hans ena mål var det viktiga ledningsmålet. Påpassligt framme på retur. Fick avsluta matchen med att kruta in fyran. Nyttig på topp.
Mats 5,0. Inga misstag men utmanar för lite.  
Eddie, 6,5 Har verkligen fortsatt sin positiva trend i hemjobbet. Sliter föredömligt där bak.
Svanquist, 5,5 Är bra vän med bollen men varför skjuter aldrig karln för?!?
Andblad 6,5 Ny bra match i defensiven. Nickar bort det mesta där bak.
Österman 7,5 Man of the Match! Kom in och höll i bollen när det behövdes, satte sina motståndare i bra lägen. Sköt skottet som Kalle petade in returen på till 1 - 0. Krönte dessutom sin insats med 3 - 0 målet.

Fixardag

Har konstaterat att det är fruktansvärt tråkigt att skura ett kök. Det är snäppet tråkigare än att packa ihop en lägenhet och nästan i paritet med att ränsa ut en källare. Kombinationen av dessa tre är dock helt jävla oöverträffad! Som plåster på såren fick jag ändå städa toan hemma. Min respekt för människor som gör det här dagligen har höjts ett par pinnhål!

Golfsuget är enormt! Jag ska spela så fort jag har tid. Det blir väl kanske kanske på söndag.

Träningen blev inställd idag men jag tänkte ändå ut och lufsa mina stackars kilometer tills benet säger stopp. Det tar ju inte så lång tid.

Milan åker till Aten idag. Laget är format av Ancelotti men han släpper inte startelvan. Min gissning är att han startar med Pippo på topp och Oddo på högerbacken. Dessa två är enda frågetecknet. Alternativen är Gilardino och Cafu men Gila är inget vidare alternativ enligt mig. Cafu kan vara det men Oddo har gjort det bra så jag hoppas på att min gissning blir verklighet. Nu skall Äckelpööl få sig en lektion! Forza!

en obotlig idiot

EverydayLife
Fick besök på västkusten av några goda vänner som är nere på besök från Stockholm. Vi skulle mötas upp i Stenungsund av alla ställen.

Först tänkte jag ställa frågan: Vad gör man när det är 6 grader kallt och det blåser 10 sekundmeter? Sitter och kurar i en stuga framför brasan? Bastar i den ypperliga bastun som tillhör den tidigare nämnda stugan? Tar en fika på stan?

Ni kan ju gissa själv om vi gjorde nåt av ovanstående. Gissar ni på något av de alternativen så får ni fel. Naturligtvis begav vi oss ut på golfbanan. Och ni som spelar och dessutom varit på Stenungsunds mycket vackra, roliga och vindkänsliga bana vet vad jag talar om när jag säger att det var en tuff utmaning. Duggregnet lyckades aldrig tränga igenom blåsten för att man skulle bli sådär genomvåt men ändå tillräckligt för att man skulle tänka på det. Trots att jag spelade i shorts... jo ni läste rätt, så tänkte jag aldrig på mina kalla ben. Jag hade ändå tre tröjor varav den yttersta var både regn och vindtät. Så kylan där var inga problem. På huvudet satt en regnhatt för att skyla något mot vinden. Den hjälpte den med, men det stora problemet var fingrarna. Efter de första nio blåshålen så kunde jag använda alla 10 fingrar som isglass. Vi gick in och värmde oss i klubbhuset och mina 10 poäng (50 slag) imponerade inte direkt. 14 över par om ni vill veta.

En i sällskapet fegade ur och åkte vidare mot sin familj på västkusten lite längre norrut.  Så fem tappra golfare (idioter) spelade vidare. Vi hade ju ändå betalat greenfee! Vinden mojnade faktiskt något och i takt med att vädret blev bättre så lossnade även spelet... rejält. Min andra runda för året blev faktiskt mer än godkänd. Med tanke på vinden så är det nästan ett mirakel att det gick så bra. Årets första birdie inkasserades och lades till de övriga 34 slagen och gav tillsammans 4 slag över par sista nio. Ni som haft nöjet att se min puttning borde vara impade av detta. Och när jag säger nöjet är det inte för att den är bra utan så in i helvete dålig. Puttfrossa är ju bara förnamnet på mig.

Vi tog oss runt och tro det eller ej men vi såg en väldigt massa idioter som gick omkring på banan trots denna försommarens sämsta dag. Det är bara att konstatera att det finns få sportfånar som utsätter sig för mer idiotiska saker än golfare. Det är kanske därför golfen är så populär. För det är så in i h-vete kul när det går bra. Och lika förvånande när det plötsligt vänder. Längtar redan till nästa runda. Hör av er om ni är sugna!

Efter rundan så åkte vi upp till en av kompisarnas land i Ödsmål som ligger strax utanför Stenungsund. Först då fick vi njuta av redan nämnda bastu och maten stog serverad när vi hade tinat upp. Oerhört avslappnande att tänka på nåt helt annat än jobb och flyttar i så många timmar i sträck. Tyvärr så var jag tvungen att åka hem på natten för jag jobbar idag. Sitter på ett helt tomt kontor och sliter på i min ensamhet. Sådär kul faktiskt.

Kompisarna befinner sig återigen på fairway eller därikring på Stenungsunds bana. Jag är nästan inte ett dugg avundsjuk. Idag tittar ju till och med solen fram lite grann.

På onsdag är det champions league-final. Alla experter verkar luta åt Milan men sen när har ett lag som gått till final gått dit för att bara delta. Tror inte Äckelpööl ens tänkt tanken att förlora. Det kommer bli så grymt stenhårt. Hoppas vi bjuds en underhållande final (och att Milan till slut får lyfta bucklan) Hade ju varit ett snyggt slut på Billy Costacurtas karriär som spelare att få höja lite silverbuckla. Såg att Maldini signat för ett år till på Gazzettan. Fan, nu får jag nog hänga i några år till... om jag bara blir hel nån gång.

Ny coachseger!

Sådär ja! ...nu börjar det arta sig i korpen. Bk Botta Matts börjar nu få till spelet och en ny seger kunde läggas till den i förra veckan. A winning streak som det så fint brukar heta på utrikiska. För motståndet stog ett mycket välspelande och kunnigt lag med inte mindre än fem avbytare. Det såg ut att bli en tuff fight men de extra träningspassen som jag lagt in i veckan har verkligen gjort susen. Träningsvilligheten på dessa passen, som går under benmningen "egenträning", har varit mycket hög. Åtminstone enligt mina spelare...

I laget hade vi en debutant denna lite småkyliga, blåsiga dag på Ånäsfältet. Henrik Bovin kom helt oanmäld, och tog över målvaktsrollen från mig. Jag fick istället helt rikta in mig på att coacha laget i mina målvaktskortbyxor och suppe. Något jag med gjädje gjorde förståss. Nollan bakåt visade att Bovin inte var ett dugg sämre än jag var förra veckan.

Matchen började med ett klassiskt 3 - 2 - 1 system där alla gick runt på platserna. Staffan, Andblad, Eddie, Richard Reichenberg och Svanquist  höll till mest i backlinjen eller mittfältet. Mats, den evigt unge, varvade över hela planen medan Kalle mest låg på topp och högg på chanserna. Det var motståndarna som såg bollskickligast ut till en början, innan Janne och Reichen anslöt till truppen. Det var tidig match och alla kan ju inte komma i tid... Men sen lyfte vi oss sakta men säkert. Staffan var en riktig städtant där bak och löste alla situationer med ett stort lugn. Janne ägde luftrummet och Bovin såg stabil ut. Staffan krönte sin halvlek med ett svepande precist inlägg mot en framrusande Janne som kunde nicktoucha bollen förbi målvakten. Mycket vackert!

Andra halvlek bjöd på lite tryck från det andra laget (kommer inte ihåg vad de hette) men ingen av deras fåtalet chanser resulterade. Bovin boxade ut inläggen som inte Janne eller Staffan ränsade bort. Framåt hade Svanquist nåt fräsande skott men utanför. Kalle, Richar och Mats hade alla bra lägen men ingen lycka denna gång. Det visade sig inte behövas då hela laget gjorde en kämpainsats och arbetade ner nya fräscha poäng.

Betygsättningen blir som följer:

Henrik Bovin, 6. Premiär och inga mål insläppta. Kunde dock blivit syndabock när han i slutsekunderna skall sparka ut bollen och sparkar upp halva straffområdet och bollen rullar ut ett tiotal meter mitt i straffområdet. Trots detta så blir det mer än ok i betyg.
Richard Johansson, 5,5. Jobbade och slet men kom till få avslutslägen. Arbetade bra men syntes för lite i spelet. Vi har större krav på förra årets målkung.
Jan Andblad, 5,5. Inte lika bra som i förra matchen. Mycket bra i luftrummet bakåt men vi kräver mer i det offensiva spelet.
Staffan Johansson, 7,5. Man of the match! Lysande i försvaret. Täckte skott, nickade bort inlägg och ägde eget målområde hela matchen igenom. Dessutom slog han det mycket fina inlägget på Jannes panna för det matchavgörande målet.
Eddie Hallgren, 6,5 Slet på mitten när backlinjen var för löpsvag. Fick för dålig hjälp bakifrån men ett gott dagsverke.
Erik Reichenberg, 5,5. Slet på mitten som Eddie men hade sämre löpstyrka och hängde mest på sidlinjen. Mer än godkänt ändå och behandlar bollen bra.
Peter Svanquist, 5,5. Hjälpte till i försvaret och är svår att vinna närkamper mot. Saknar fortfarande avslut från hans vassa bössa.
Mats Ekendahl, 5,5. Jobbar och sliter och får allt bättre kontroll på bollen. Saknar dock ett vasst avslut denna match. För läget fanns...
Kalle Bodestig, 5. Såg trött ut idag och var inte riktigt vän med bollen. Har varit sjuk i veckan men gjorde ändå ett uppoffrande jobb i anfallet.
Peter Zellén, 5. Ny vinst men hur svårt är det att fylla i ett matchprotokoll?

kort rapport!

Var på landet i helgen. Solen sken men värmen... vart tog den vägen?

Melodifestivalen på lördag. Ola Salo har fulaste scenkläderna någonsin. Armhålshöga byxor och ett hjärta som han gjort i slöjden på bröstet?! Att vara talangfull innbär tydligen att man kan ta sig vilka friheter som helst. Funkar väl på ungefär samma sätt som om man är äckligt rik. Då kan man ju oxå göra som man vill...

Korpen flyger... Ja, ny match på onsdag för Bk Botta Matts. Förväntar mig en ny seger nu när vi hittat vinnarreceptet.

Stockholm idag. Åker till Stockholm ikväll men hemma igen redan imorgon kväll. Lyckas missa inte mindre än två träningar på det! Rutinen kommer med åldern. :-)

Koppen tar bloggsemester. Tråkigt! Får väl ringa honom nu istället för att få lite sköna inlägg...

Flyttade mitt elabonnemang. Det tog 1,5 minut. Kan det gå så lätt? ...tydligen så...

Fick några länkar på svenskakurser för engelsktalande?!. Dem kan ni ju lyssna på tills jag kommer med nytt inlägg på onsdag! Lyssna på dessa och få ett gott garv:

Lektion 1.
Lektion 2.
Lektion 3
Lektion 4
Lektion 5


Besviken!

Har lusläst GP, Se & Hör, Gazzettan, The Sun, Svt.se/sport, tv4.se, sportal och Metro. Men tamejfan ingen... INGEN tidning har så mycket som en endaste rad om Bk Botta Matts. Hallå?!? Vad tänker de med egentligen? Tur att jag har ett eget nyhetsorgan, till på köpet helt objektivt, sympatiskt och blygsamt i framtoningen! :-)

Gjorde ett nytt försök att springa igår. Hade träning med IBF. Fan va skönt att se gubbarna igen. Trodde inte jag hade saknat det så mycket. Jag lyckades dessutom ta mig runt tjärnet vid Wallenstamhallen hela fyra varv. Det högg lite i baksidan på sista varvet bara men jag kunde jogga hela vägen. I och för sig i samma tempo som en sån
här, men ändå! Framsteg! Jag hade dessutom åkt inlines för första gången till jobbet igår. Kan säga att jag känner det i ljumskarna idag! Inlinesen funkar bra för det tar inget på baksidan låren. Desto mer på framsidan...

Snart är jag i de här! Lägg märke till kroppsformen. Det är där någonstans jag är just nu efter tre månaders stillasittande. Nu jävlar kör vi!

Längtar till den 23:e. Då den traumatiska upplevelsen för två år sen skall suddas ut. Forza Milan!

Första segern!

Igår var det ny match för BK Botta Matts. Ivrigt påhejade av den allt större växande supporterföreningen; Bk Hemma Matts, äntrade man planen med stort självförtroende. Planen var grusligt bra som vanligt och solen stog rätt i ögonen på BK Botta Matts spelare i första halvlek.

Det var ett helt annat lugn över alla spelare. Med Andblad och Kalle tillbaks i laget och dessutom premiärspelande Staffan, så lirades bollen och togs emot på ett helt annat sätt än tidigare. Det såg faktiskt helt ok ut. Och det är ett GIGANTISKT steg från hur det sett ut tidigare. Taktiken var den välprövade 3-2-1. Andblad, Staffan och Eddie höll till där bak, på mitten spelade Richard,  Nisse, Reichen och Mats medan Kalle och Svanquist oftast höll till där framme. I målet stog jag själv. Men som vanligt så var det fria roller över hela planen som gällde så fort dommaren blåst i pipan.

Bk Botta Matts ägde första halvlek och bortsett från en del inlägg och lösa skott på mål av motståndarna så var det rättvist när Richard petade in sitt första mål för säsongen.

I den andra halvleken kontrade BK balken några gånger när målhungriga, svultna nätkänsla-junkies glömde av att fotboll spelas åt två håll. Men förutom ett par skott av motståndarna som styrdes till resultatfria hörnor, så var det bara en tidsfråga innan någon av våra chanser skulle resultera. Just en sådan chans dök upp när Kalle kontrade på vänsterkanten. Gick förbi sin markering och rullade in bollen till Janne, som med hesa stämband efter att ha skrikit -"MITTEN" i 358 decibel, laddade på för kung och fosterland och tryckte in tvåan från några meter. Vild glädje och den fem man stora klacken skrek av vällust. (åtminstone de två som faktiskt tittade).

Betygsättning idag blir som följer:

Mats Ekendahl, 5. Följde inte upp förra matchens "Man of the match" med en av sina allra bästa prestationer. Tappade lite för många bollar för att få ett bättre betyg. Men formen är gryende. Det syns.
Kalle, 6. Tog emot bollar, vände och vred bort markeringar och saknade bara ett mål för att få ett högre betyg. Passning till Jannes 2 - 0.
Nisse, 5,5. Kom till korta mot stora tunga mittfältare men slet ändå bra på mitten. Förlorade för mycket närkamper för högre betyg.
Reichen, 6. Visade upp tekniska kunskaper som vi inte sett förut. Suldribblingar och bollkontroll. Löpstark men fortfarande alldeles för het att chansa på en sida av gubben i defensiven.
Staffan, 5,5. Inga misstag, inga tappade bollar och stabil. Men det hände för lite. Premiärnerver?
Eddie, 6,5. Engagerad och slet i försvaret. Räddade många kontringar på egen hand. En bra insats helt enkelt.
Andblad, 7. "Man of the match" idag. Tog hand om alla inlägg som trillade in i målområdet. Kungen i luftrummet. Avslutade dessutom med att göra 2 - 0.
Svanquist, 5,5. Hände inte jättemycket framåt. Men tog defensivt ansvar i slutat på matchen. Låg ändå bakom många uppspel på mitten. Kan mer!
Richard, 6,5. Täcker som vanligt större delen av planen med sina uppoffrande löpningar. Nu har dessutom första målet kommit. Bra intentioner!
Zellén, 6,5. Inga mål bakåt och ett par bra räddningar. Det gick faktiskt mycket bättre än jag själv hade trott. Stabilt sas det från supporterklubben.

Bk Botta Matts tar nya tag

Ikväll smäller det igen för de stolta (nåja) krigarna i BK Botta Matts. 18.15 på Ånäsfältet börjar dagens match. Matchrapport kommer väl under de närmsta dagarna.