Seriesegern gick förlorad...

I kvällens möte mot Tjommasläng så trodde de flesta röda Bk BM-spelarna på en tuff match. Det var ju ändå serieledarna som stod på andra sidan och som dessutom spelade för att säkra seriesegern. Men varför lägga sig ner och blotta strupen när man kan jävlas lite.

10 minuter innan matchstart så kopplade han där upp på vattenspridaren. Jag antar att han gillar när det går lite snabbare. Det var en sorgsam syn, när alla spelarna i Bk Botta Matts stod och tryckte bakom en elljus-stolpe för att få lite skydd från det pissande Göteborgsvädret. Men nån minut innan den lätt smågriniga dommaren, vi antar att han glömde regnjackan med tanke på humöret, blåste igång matchen så slutade regnet.

Vi mönstrade följande lag på det regnhala konstgräset:

Sista utpost och räddningsplanka: Christoffer
Smalbensränsarna: Drevhage, Richard och ibland även Krona (allsidig den där killen...)
Vattenbärarna/grov... nåja -jobbarna: Andblad, Österman, Zellén, Nisse
Klabbet på topp: Mats d. ä.

Vi körde på en uppställning med 2 backar, 3 centralt och 1 på topp. Och eftersom vi insåg våra begränsningar så spelade vi med gott om folk i försvaret som spelade på rätt sida och vårdade bollen. Lite förvånande så höll vi ihop spelet riktigt bra och kunde dessutom spela oss ur pressen från ivriga seriejagande motståndare. När dessutom Krona (allsidig den där killen...) fick skottläge och drog till en bra högerdoja från distans, så kunde vi konstatera 1 - 0 till Botta Matts. Sen följde en ännu bättre period med klokt spel från backlinjen och lika klokt spel från centrallinjen med Österman/Nisse/Andblad/mig själv. Vi bjöd på lite misstag och kunde dessutom skapa en del framåt. På en sådan chans jobbades en hörna fram. Den slogs lågt och studsande och gick igenom hela försvaret och höll på att styras in av en försvarare. Nu gick bollen istället till ny hörna på andra sidan och ny hörna från vänster. Den här gången kom en ny låg hörna med svår studs men nu hade åtminstone Andblad lärt sig vart jag slår hörnorna och på bortre stolpen älgade "doktorn" med långa kliv och stötte in bollen med en resolut vänster. 2 - 0. Vad hände?

Så var även ställningen i paus och vi pratade om att orka hålla upp spelet. Jag glömde motståndarnas chanser. Det var en chans. Det var mer än en chans. Det var egentligen mål men killen som skulle rulla in bollen i ett helt öppet mål efter en retur hade bara ett ben. Och det stod han på tyvärr, så hans försök att träffa bollen blev till en passning till en förvånad och tacksam Christoffer. Utöver det bortslarvade målet så hade man ett friläge som räddades av en utrusande vaken keeper.

Andra halvlek bjöd på rätt liknande spel som i den första med ett rött lag som hade kontroll på spelet. Det kändes som att det skulle kunna bjudas på en rejäl överraskning. Men olyckan var framme när jag försökte nicka bort bollen och nickade rakt i gapet på en motståndare som avancerade en meter och tryckte in reduceringen. Lite oförtjänt ändå kändes det som. Sen hände allt i slutminuterna. Ett felaktigt inkast till motståndarna ledde till ett lågt inlägg som studsade fram till en motståndare på bortre. Christoffer som var på väg ut halkade samtidigt som anfallaren precis hann sätta ner foten. Det såg ut som han förökte ta emot bollen men den studsade förbi Christoffer och skruvade sig runt och rullade retsamt långsamt över mållinjen. Lite oflyt för oss men kanske lite välförtjänt flyt för dem. När de sen i den absoluta slutminuten kommer loss på kanten (jag tappade balansen och släppte fram honom) och krutar in 3 - 2 så var det gardinen ner. Ändå skapar vi rejält med chanser sista sekunderna. Krona (allsidig den där killen...) spelar sig fram på högerkanten med Österman och Andblad och går på avslut... i stolpen. Jag själv kommer rusande på högerkanten och får en diagonalpassning men hinner inte fram till ett öppet läge, fri mot målvakten. Sen blåste den regnjackslöse dommaren av matchen och champagnekorken kunde avskjutas. Ja, det är faktiskt sant... även om det kanske inte var riktig champagne.

Hur skall vi sammanfatta den här matchen? En betygsättning kanske...

Christoffer, 9 - Man of the match. Ett par svettiga räddningar och faktiskt en hel del oflyt på målen. Inte hans fel helt enkelt.
Drevhage, 8 - Stabil, lugn, säker.
Richard, 7,5 - Ta kommentaren om Drevet och kopiera den här.
Krona (allsidig den där killen...), 8,5 Målslägga, spelsinne och nästan hjälte på slutet med stolpträff.
Nisse, 7 - Bra bredd och gjorde jobbet rakt igenom.
Österman, 7 - Vi saknar fortfarande drivet men spelsinnet finns där.
Andblad, 8 - Bra snack och en pådrivare idag. Dessutom målskytt.
Zellén, 7,5 - Höll ihop mitten hyfsat men en dålig nick och tappad balans gav två mål...
Mats, 7 - Såg riktigt pigg ut idag. Spelade en otacksam roll på topp.