Sen kvällsmatch. Stort publikstöd. La crosse på planen strax innan avspark. Bollen var pumpad. Krona likaså. Sent avhopp från Svanquist. Tidigt avhopp från Eddie. Inga avbytare.

Nätränsare: Bille
Bollränsare längst bak: Zellén, Rickard, Krona
Finlirare på mitten: Österman, Nisse
Striker: Kalle

Faktiskt så hade vi lärt oss läxan från förra matchen och vårt patenterade 3 - 2 - 1-spel, som funkar så där på den konstiga gräsplanen, byttes ut mot ett 2 - 1 - 2 - 1. När planen är bredare än den är lång, så blir det väldigt glest på mitten med bara två killar. När vi lyfte en back ett snäpp så fick vi bättre balans. Jag själv och Krona alternerade vem som gick upp. Jag sprang till jag blev trött, sen gick Krona upp en stund. Med en man mer på mitten så började oxå kortpassningsspelet se rätt hyfsat ut. Kalle, Nisse och Österman var dessutom hungriga på att leta upp fria ytor och några minuter in i matchen kändes det som att vi hittat ett vinnande koncept.

Krona var pumpad som sagt. Jag vet inte vad han gjorde så högt upp men helt plötsligt så stod han där framför målet och petade in Kalle passning. Sen radade vi upp chanser. Nisse hade minst två frilägen. Johan hade läge, Kalle rundade målvakten och hade öppet mål men lite dålig balans och skottet hanns ränsas på mållinjen av en försvarare. Sen i mitten på andra halvlek nånstans, så gick luften ur både mig och Krona på samma gång. Vi tappade den fina defensiven och motståndarnas långbollande blev allt farligare. Med 5 minuter kvar hade vi ändå ledningen men sen kom kvitteringen.

Onödigt onödigt. Vi spelade vårt vanliga spel. En cirkel modell jättestor. Inte en spelare i mitten och alldeles för långa passningar som ofta inte gick fram. Sen kom dödsstöten med bara minuten kvar. Bille hävdade att han kanske skulle rusat ut på bollen innan den studsade men nu blev det inte så och motståndarforwarden kunde skyffla in bollen i målet. Surt sa räven och så grymt.

Betygen ändå kommer här:

Bille, 5 - Bra utkast, inte jättemånga prövningar men kunde kanske avstyrt sista målet om han vart mer alert.
Zellén, 5,5 - Täckte ytor på mitten, spelade enkelt framåt men dog i mitten på andra halvlek.
Richard, 5,5 - Spelade enkelt och skötte sin mittbacksroll helt ok.
Krona, 5,5 - Målade men sa själv att han förlorade alla höjddueller. Vi instämmer.
Österman, 6,0 - Fastnar fortfarande lite mycket på det konstiga gräset. Bra framspelningar som tyvärr inte resulterade.
Nisse, 6,5 - Man of the match. Löpte mycket och smart. Kom fram till två frilägen men avsluten ville inte in.
Kalle, 5,5 - Mötte bra, spelade fram målet (om jag minns rätt) men vi saknar målen.