2 - 3 i premiären

Bk Botta Matts verkade oövervinnliga. Ända tills dommaren blåste igång matchen. Motståndarna saknade avbytare och 10 frustande laddade spelare i Rött var sugna på att lira boll. Tyvärr innebär bollirande att man faktiskt skall kunna behandla bollen och springa lite oxå. Något som vi inte riktigt behärskade till fullo. Än.

Trots lite tekniska brister så var det ändå vi som tog initiativet i matchen. Efter att vi känt oss fram, så hittade vi några passningar och till sist kunde Kalle hitta en ren frälsare framför mål. Österman satte bara bredsidan till och blev premiärskytt. En första början på hans feta lönecheck. Som den stjärna han är.

Sen började vi strula till det något bakåt och lite taffligt spel bjöd motståndarna på flera lägen. Bille som debuterade i målet såg ändå ut som ett bra nyförvärv. Han kunde inte göra något åt kvitteringen. Det kunde vi andra gjort däremot men vi får skylla på att vi har tränat exakt 0 minuter innan matchen. Man kan väl inte begära att försvarsspelet skall sitta till hundra procent redan? Nä... några missar får man väl räkna med.

Vi ryckte upp oss igen. Motståndarna var rätt tekniska och sprang mindre än oss men effektivare och lät bollen göra jobbet mer. Men vi kämpade oss till ett par lägen. Eddie spelade in en boll som gick mellan 3 ben innan jag själv hann få ett smalben på bollen. Men ingen fart. Fler lägen men avslut har vi oxå tränat exakt 0 minuter. Det syntes. Därför kom Svanquist volley lite överraskande. Österman lyfte bollen mot Svanquist som tryckte till. 2 - 1 och nu kändes det som vi skulle springa motståndarna trötta. Istället blev vi stundtals utrullade. Och när vi tyckte att vi kunde släppa en av deras forwards ensam framför mål med säkert 10 meters avståndsmarkering, så var Bille chanslös. Onödigt onödigt kom kvitteringen. När sen 2 - 3 kom i slutminuterna kändes det faktiskt orättvist. Orättvist att vi har tränat så lite alltså...

Vi kör betygen på en gång.

Bille, 6,5 Bra säkra ingripanden och ett par riktigt sköna räddningar. Målen var tyvärr inget att göra på och kan inte lastas debutanten. Bra start för Bille.
Staffan, 5,5. Liberorollen axlades av den placeringsskickliga Staffan. Kunde styrt sina ytterbackar lite mer men annars helt ok.
Reichen, 5,5. Spelade helt ok. Såg rätt löpstark ut stundtals.
Eddie, 5,5. Var lite mer aktiv framåt än Reichen. Men som resten av backlinjen så kanske det togs lite för långa avståndsmarkeringar.
Svanquist, 5. Kungen av avståndsmarkeringar. Vi saknar fler offensiva räder av Svanquist. En av få blev ju mål. Riktigt snyggt för övrigt.
Andblad, 6. Elfsborgspöjken har det i sig. Men vi vill ha mer. Mycket mer.
Kalle, 5,5. En framspelning och viljan att komma till målet finns där.
Zellén, 5. Kände mig lika teknisk som en trästylta och lika löpvillig som en 39-årig datanörd.
Krona, 5,5. Med lite mer flås så kan det bli en intressant fortsättning. Jobbade för laget.
Österman, 6,5. Gjorde mål direkt. Försökte få igång liret men vi vet att han kan mer.

Man of the match tilldeledas denna match tre spelare: Mats Ekendahl, Stefan Drevhage och Rickard Johansson

Kommentarer
Postat av: Richard

Det är gött att läsa att bortförklaringarna fortfarande sitter där..

2009-04-17 @ 09:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback