Bk Botta Matts - Summering av säsongen

Som vanligt när säsongen drog igång, så hade ingen någon aning om vart vi stog. Skulle vi hålla en serie högre? Det visade sig rätt snart att vi hade både flyt och ett spel som både höll och fick oss att gå obesegrade fram till sommarvilan. Vad som hände där är det ingen som vet. Ett mysterie lika stort som den vajande flaggan på första månlandningen.

Många spelare har varit borta stundtals. Österman, den av laget så kallade stjärnan, divan, spelfördelaren, missade hela säsongen. Och varje match pratades det om att vi vann... trots att Johan INTE var med. Andblad priorierade allt som oftast några knallar utomsocknes (läs: Borås) och själv gick jag sönder igen efter 5 - 6 matcher. Flera föll bort och jag var osäker på om vi skullle få ihop lag, men övriga lirare såg till att fixa barnvakter och annat för att dyka upp, oftast lite sent, till matcherna.

De sista matcherna var det dock svårare att få ihop lag. Vi hade precis lag ett par matcher och då är det svårt att hålla stilen. Dessutom bidrog de större, jämnare konstgräsplanerna inte till våra styrkor. Då pratar jag om placeringsförmåga, inte löpstyrka, teknik, passningsspel och skottstyrka.

Fantastiskt för övrigt hur så många otränade människor kan samlas i något som bygger på ork förresten.

För att summera säsongen, så får jag försöka sätta betyg på spelarna. För hela säsongen. Helt enligt mitt eget tycke då...

Håll i hatten, här kör vi:

Robban: 5,5 - Stod och vaktade målet och med bravur fram till sommaruppehållet. Sen hände det något som tar ner helhetsbetyget. Lite för många enkla missar, som den ödmjuke målisen alltid ärligt tar på sig. Han kanske tar på sig lite för mycket... det är ju ändå korpen det här. Grym på vårsäsongen. Då var han kung. Slutade som prins.

Drevhage: 6 - Kanske en av våra stabilaste gubbar. Inte spektakulär, inte galet teknisk men heller aldrig några stora misstag och i luften har han varit orubblig. Drevet är en viktig kugge i backlinjen.

Staffan: 5 - Efter ruggigt stabilt spel tidigare, så har förväntningarna höjts allteftersom. Men i år gick det lite trögare, lite långsammare och passningarna höll Bk Botta Matts-nivå. Stänger fortfarande till bra bakåt men vi hade större förhoppningar på mr Johansson framåt.

Richard: 5 - Vår mest löpvilliga spelare. Gjorde massa mål förra året men kunde inte hålla i det flytet i år. Försvann ofta nån stans i det redan nämnda Bk Botta Matts-passningsspelet. Svårt att komma till lägen om vi inte har något eget spel. För sologenombrott är ju inget för någon i det här laget... inte Richards heller. Måste ändå säga att Richard gjorde ett hästjobb och stundtals fina aktioner men vi hade faktiskt trott på ännu bättre. Höga krav?! ja visst, men jag tror Richard kommer tillbaks starkare än någonsin nästa år.

Reichen: 4,5 - Var med några få matcher. Just därför det låga betyget. De gånger han faktiskt lyckades ta sig ner till matchen så var han 10 - 15 minuter sen. Då är det svårt att spela till sig höga betyg. Vi hoppas på bättre närvaro nästa år.

Nisse: 6 - Slitvarg, löpstark och lojal. Visade även stundtals på bra passningsspel men gymmet har inte sprungits ner av Nisse i år heller. Vinner kanske 1 av 20 närkamper. 0 av 20 höjdbollar. Det drar ner helhetsbetyget. Ändå stora framsteg spelmässigt mot förra säsongen tycker jag. Bra jobbat.

Eddie: 6 - Viljan och tekniken finns där. En av få som kunde skapa press med sitt passningsspel stundtals. Tycker att Eddie gjorde en klart godkänd säsong.

Svanquist: 5 - Tar inte ett extrasteg i onödan och har sett riktigt korp-otränad ut. När han spelade back och inte behövde springa så mycket så är han en av våra mest tekniska spelare. Dessutom klart bästa skottet men orkar man inte ta sig fram till målet får man inte några lägen. Vi får dra ut "Klinsmann" i spåret till nästa år. Då blir han MVP.

Janne: 6,5 - Den ständigt unge vältranade resen var vår spelfördelare i år. De matcher han var med. Bäst speluppfattning och förmågan att avsluta. Satte många passningar på fötterna på anfallarna.

Mats: 5 - Saknar speeden men avslutade säsongen med ett mer tekniskt spel än vi sett någonsin förut och dessutom målskytt. Markeringsspelet har mer att önska bara.

Kalle: 6,5 - Spelade ensam på topp oftast men sprang oförtrutligt och öste in mål trots sin brist på skotteknik. Möcke möcke bra. Såg mest tränad ut och agerade därefter. Var väl ende spelaren i truppen som inte bytte en enda gång... men gör man målen så.

Krantz: 6 - Var extragubbe när det var kort om folk och han gjorde ingen besviken när han var med. Skön teknik och ett par mål ger mer än godkänt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback