Viktiga fotbollsresultat på onsdagen

Favoriterna höll för trycket. Både United och Botta Matts tog hem knappa segrar igår.

United vann på straffar och säga vad man vill om straffläggning, det är underhållande och en momentspänning som inte finns under en normal match. Det är ju trots allt 10 klara målchanser på väldigt kort tid, om nu inte straffläggningen avgörs tidigare eller som igår med ännu fler straffar.

Bk Botta Matts behövde aldrig någon straff igår utan kunde genom en arbetsseger och en lyckad scouting och värvning, ta hem tre nya fräscha poäng.

Det var stort manfall igår. En kvart innan match hade vi ingen målvakt och vi var en man kort. Men på min promenad ner till plan 6 så passerade jag en intilligande plan och såg en gammal bekant i målet. "Feskarn", som har stått i målet i Mölnlycke innebandy och som jag dessutom har tränat en gång i forntiden. Jag värvade in honom på stående fot till vår match och så var vi fulltaliga.

Laget såg således ut på följande vis: Feskarn i mål alltså. Drevhage, Eddie, jag själv, Nisse, Reichen och Kalle. Reichen dök upp några minuter sent så vi började med en man kort.

I början höll vi ställningarna men när Reichen klev in fick vi lite mer att säga till om. Motståndarna var snäppet mindre tekniska än oss och löpstyrkan var i paritet med vilken Chalmers-klass som helst. Därför kunde vi hålla både jämna steg och lite till ibland. Vi vaskade fram några farliga chanser, bl. a. hade Nisse en jättechans men den studsande bollen sköts över. Kalle sprang på lägena men fick inte till något mål. Motståndarna fick mest till lite höjdbollar och hörnor som togs om hand av Feskarn som var lugnet själv.

Mållöst i halvlek alltså och känslan var att vi var bättre. Men hur var det med orken?

Vi gjorde en rockad mellan backlinjen och mittfältet där vi bytte plats på backarna (mig och Eddie) och mittfältarna  (Reichen och Nisse). Kalle fortsatte att skapa en del lägen och hade bland annat en rykande skott från nära håll men keepern lyckades på nåt märkligt sätt att limma bollen... mellan benen. Men trycket framåt fortsatte och efter en misslyckad rensning upp i planen så högg Kalle som en kobra och styrde bollen på mål och 1 - 0 var ett faktum. Skottet/nedtagningen gick förbi målvakten som hade samma reaktionstid som en överbelastad pc anno 1996.

Vi skapade fler lägen och efter en hörna tror jag det var, så tog Eddie hand om andravågen och sköt i ribban. Bollen i en båge ut i straffområdet där jag hoppade upp och nickade in tvåan. Trodde jag. Två decimeter bakom mållinjen satt en back och stoppade bollen med höften och armen och domaren valde att blunda. Det givna målet blev inget mål och den lika givna straffen som borde blivit då inte målet dömdes blev det inget av heller. Trist. Istället fick motståndarna en trippelchans som på ett mirakulöst sätt räddades av matchens prestation. Det var ett inlägg och bollen studsade fel och hamnade framför fötterna på en forward som bara hade Feskarn kvar. Men det är inte så bara. Skott och reflexräddning av Feskarn. Tyvärr gick returen tillbaks till samma gubbe som "bara" skulle lyfta in bollen över en liggande målis. Men på Dominik Hasek-manér så plockade han även den bollen med en arm och ett ben i vädret. Retur igen men den här gången sköt forwarden i gavelns utsida och en av korpfotbollens svettigaste räddningar säsongen 2008 är redan avklarad. Det är klart. Slutsignalen kändes som den kom tidigt men eftersom vi hade tre poäng gjorde det ingenting. 

vi går rätt på den intressanta delen istället; betygsättningen:

Feskarn, 9 - Man of the match. Bara den omskrivna räddningen är värt betyget men säkert målvaktsspel och en fin benparad och ytterligare en riktigt bra räddning på ett lågt skott gav mersmak.
Drevhage, 7 - Höll ihop försvaret hela matchen igenom och agerade lugnt och säkert.
Eddie, 7 - Började bra i backlinjen jobbade starkt på mitten i andra. Ett skott i ribban dessutom.
Zellén, 6,5 - får väl ge mig själv godkänt men mest för den sena värvningen.
Nisse, 6,5 - En habil insats efter 1.23 på Göteborgsvarvet. Borde nog satt sin stora chans för högre betyg.
Reichen, 6 - "Han var kvar på jobbet" var en kommentar om Erik efter matchen.
Kalle, 7,5 - Ny bra match av vår ende naturliga forward (utan skott). Jagar ikapp de mest omöjliga bollar och gjorde naturligtvis det matchvinnande målet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback