Utan Eufori Fast Annorlunda

Japp. så kan man summera Ac Milans säsong i år. Det var evigheter sen vi kunde konstatera att vi hamnat utanför Champions league-platserna men i år är det alltså ett faktum. UEFA-cupen. Ja, det blir en ny erfarenhet och en nödvändig sådan. För nu måste det ju hända lite i laget.

Cafu och Serghinho tackar för sig. Fler spelare kommer säkerligen att lämna och det är nog bara på gott. En cykel är slut, en ny måste komma till.

Milanspelarna pratar om att man aldrig vunnit UEFA-cupen och ser fram emot den. Ja eller hur... Ancelotti pratar om att bredda truppen för man måste ju rotera spelare, då UEFA spelas på torsdagar. Javisst. Men hur mycket har man roterat på manskapet i år? Det är väl högst två eller tre spelare på den milslånga bänken som faktiskt använts "på riktigt". Man pratar om att föryngra laget och så låter man i samma andhämtning en så lovande ung spelare som Gourcuff nöta bänken till förbannelse. Våga ge en sån gubbe mer än två matcher på sig att ta en plats och lyckas. Men nej, istället faller man tillbaks på de gamla beprövade korten och istället tröttnar de unga spelarna och byter klubb.

Nä, det är inte lätt att ta en plats i Milan, det säger sig självt men varför lyckas t. ex. Arsenal att slussa in 17-åring efter 17-åring i laget. Kanske för att de slänger ut sina stjärnor när de börjar gå på för mycket rutin (läs: Henry, Viera, Ljungberg osv. )

Jag är rädd att Milans föryngring kommer innebära att de gör sig av med de unga spelare de har. Plockar hem Zambrotta och någon annan gamling och så är man där igen. Suck.

Men UEFA-cupen kan ju bli kul! Då krockar det inte med korpen heller... torsdagar alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback