Bra slag!

Lirade golf igår på hemmabanan och åkte för första gången i mitt liv upp helt själv. Tänkte att jag säkert träffar några trevliga klubbkompisar på plats och fann på fjärde hålet Ulla och Yvonne. Dessa båda damer i uppskattningsvis 55 - 65-årsåldern blev mitt sällskap under rundan.

De båda damerna var från Hindås och efter lite pratande så undrade Ulla om jag möjligtvis kände hennes dotter. Hon hade då hört att jag var från Pixbo. Det sköna var att hennes dotter var född 80, vilket innebar att Ulla trodde jag var betydligt yngre än jag faktiskt är. Kan det ha haft att göra med mina baggy shorts, kepan och med, som Ekwall hade uttryckt det; svåra solbrillor allá Prada? Vad vet jag...?

Damerna levde efter devisen: 'Hellre än bra', men var inte helt oävna (läs: Ibland fick de rejäl luft på bollen.). Men det är fortfarande lite halvklyschigt att få höra ett: -"Bra slag", varja gång jag skjuter bollen så där högt och fint.... även om jag ligger 15 meter kort på mitt 140 meter långa inspel som jag egentligen bara skall limma på green. De förstår inte att man kan vara missnöjd med ett slag som gick så högt i luften... och så långt.... och så himla nära green. Jo men, tack för berömmet... mummel mummel mummel... och ett kvävt helvete.

Det är svårt att hålla koncentrationen i vanliga fall och när det på något hål tog respektive dam fyra slag var att komma ikapp mitt utslag, så tappar man liksom lite momentum. Bara att gilla läget och socialiser lite mer. Det var i och för sig väldigt trevligt med dessa båda Hindåstöser.

När sedan Ulla, som slog ut en ölboll på 7:an, hävdar på 16:e hålet att hon inte slagit någon ölboll, för hon hittade förstabollen, ja då förstår ni som golfar att inte alla skulle vara eniga med Ulla. Men jag är ingen ordningsvakt på banan, snarare tvärtom och jag bara skrattade lite grann för mig själv. Ölboll kallas även
Mulligan.

Det är ju ändå som Yvonne konstaterade: "Vi är ju här för att ha kul"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback