Bk Botta Matts bet i det våta (konst)gräset

Efter förra matchen, då vi kom undan med blotta förskräckelsen, så anade jag en viss obalans i laget. Ingen Österman med lugn och bollbehandling. Ingen Janne med guliganteknik och ingen Krantz som breddar spelet. Dessa tre saknades även ida men det kanske inte var därför vi torskade idag. För torskade, det gjorde vi. 1 - 3 i baken blev det försmädliga resultatet och den första förlusten för säsongen var ett faktum.

Vi hade gott om mannar, med två avbytare. Men spelet var lika underhållande som vädret. Det var långbollar med fel adress för sent.

Det tog nästan en hel halvlek innan vi förstod att man kunde slå en lätt passning till killen närmast istället för att söka en Ronaldinho-pass, som skulle skära genom fyra motståndare och landa på läppen. Nej, det spelet har vi inte i oss... än.

Vi fick en olycklig start när motståndarna tryckte in 1 - 0. Vi svarade snabbt, då Svanquist läste spelet fint och bröt högt upp och på ett tillslag skruvade in ett inlägg på Kalles panna. Fin touch av den notoriske målskytten och så kunde vi konstatera att det enda som är bra från vår sida redan är nämnt vad gäller första halvlek. 1 - 2 Dröjde tyvärr inte länge. Ett tungt skott från nära håll styrdes av Robban men den tunga bollen styrdes inte tillräckligt mycket utan slutade i maskorna bakom honom. Även 3 - 1 hann falla innan halvleken var slut. Ett skott längs marken skulle rensas av Robban men det blöta underlaget ställde till det och bollen smet in bakom en besviken Robban.

Andra halvlek började vi spela mer enklare passningar och direkt skapade vi mer och bättre spel. Motståndarna backade hem rejält också vilket gav oss mer tid. Men deras backlinje och mittfält kröp ytorna bra och hade inga problem att freda sig från våra tafatta försök att komma till lägen.

Bortförklaringarna efter matchen haglade likt regnet som spön i backen och alla hade lösningen på hur vi skulle spela i vanlig ordning. Tyvärr fick vi inte ut det på banan denna afton. Det var regnets fel, planens fel, bollens fel, tanten med hunden som gick förbis fel. Vi får smälta intrycken och återkomma med vad som faktiskt var fel helt enkelt. Jag skulle tippa på en kombination av dålig kondis, dålig teknik, dåliga passningar (i en direkt följd av den dåliga tekniken), för få avslut och taskig markering i försvaret.

Vi går över på betygen istället och med 1 - 3 i röva, så kan det inte bli bra betyg.

Robban, 4,5 - Hade dålig hjälp bakåt men borde nog tagit det tredje målet.
Staffan, 4,5 - För många felpass för sent. Vi förväntar oss mycket mer av bollvirtuosen Johansson.
Drevhage, 5 - Höll backlinjen men vi saknade pådrivaren Drevhage.
Svanquist, 5,5 - Assade till kvitteringen men såg trött ut. Borde skjuta mer.
Richard, 5 - Sprang mycket men det hände för lite runt lagets hjärta.
Eddie, 5,5 - Visade humör men var med för lite i det offensiva spelet.
NIsse, 5 - Jobbade bra men måste ta för sig mer i närkamperna. Ett par bra väggspel på kanten.
Mats, 5 - Tappade någon boll i mitten farligt och saknar farten i löpsteget idag.
Kalle, 5,5 - Alldels för ensam på topp och inga bra bollar att jobba på. Gjorde ändå kvitteringsmålet.

Någon man of the match hittar jag inte idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback