En svit är till för att brytas

Efter Fem raka matcher så tog det tvärstopp. Nollan i målet försvann med besked när jag fick gräva fram inte mindre än tre bollar ur målet. Vår sju matcher långa vinstsvit fick sitt slut samtidigt då vi bara gjorde två mål och säsongens andra förlust var ett faktum.

Våra bannemän, som innan hade minst segrar av alla i serien, övertygade på planen. Man kan säga att Balken har haft en produktiv tid under sommaruppehållet och fått in ett helt nytt lag. Jag kände inte igen en gubbe. Dessa kunde ju lira... De har seglat upp på en tredje plats och kan närma sig toppen då de har våra antagonister från djävulsön kvar att möta.

Nu till matchen. Vi saknade terriern Johansson, schäfern Österman och greyhounden Svanquist. Alla fejkade skador på ett eller annat sätt. Vi hade ändå två avbytare men Balkens fyra avbytare hade definitivt mer spring i benen. Första baklängesmålet på evigheter var ett inlägg från kanten som seglade över mittförsvaret och där stog två motståndare helt rena och kunde knoppa in ledningen. Nicken var inte hård, inte svår men jag lyckades fumla in den ändå. Hade vi haft någon markering så hade det antagligen aldrig hänt. Men ledningsmålet var rättvist. Balken skapade en hel del innan vi vaknade till och insåg att man faktiskt behöver röra sig för att kunna vinna en match. Det gjorde vi faktiskt riktigt bra när vi kommit igång och vi skapade en hel del lägen till kvittering. Den kom oxå... en sekund för sent. Den oerhört osympatiske och konfliktsökande dommaren blåste av matchen i samma hundradel som Janne satte pannan på Mats hörna. Bollen gick in men för sent.

Känslan var ändå bra men ganska snabbt in i andra halvlek så ledde ett misstag (Eddie skulle prompt nicka bollen trots att jag skrek målvaktens) till hörna som blev till en straff (Erik knuffade en anfallare i straffområdet på hörnan). Straffen var dåligt lagd men jag hann inte få ner knät tillräckligt snabbt och bolluslingen letade sig in under mig. 0 - 2 och nu kändes det tungt. Ända tills den totalt okänslige dommaren gav oss en straff för nåt som ingen såg. Kalle satte den säkert och nytt hopp till de röda. Det släcktes några anfall senare när på nytt markeringen var obefintlig och en fristående Balkenforward kunde lägga in trean från nära håll. Det hjälpte inte att Andblad knoppade in reduceringen. Sviten var bruten.

Zellén 4,5 - Tabbe på första målet men straffen och det sista målet är inte mycket att göra åt. Har varit hetare.
Staffan 5 - En markeringsmiss men täckte väl ett tiotal skott och var ändå stabil.
Andblad 5,5 - Nickade ändå in  två bollar och gjorde en habil insats
Reichen 4,5 - Orsakade straffen onödigt. Det drar ner betyget.
Eddie 5 - Hade en kanon som tog i ribban. Orsakade indirekt straffen när han höll på att nicka bollen i eget mål över en utrusande målvakt.
Nisse 6 - Kämpade enormt hela matchen. Täppte till mellan anfall och försvar. Man of the match
Mats Ekendal - 3,5. Bara sekunder kvar. Inspark. Alla skriker inlägg på mål, Mats spelar en svår pass till Nisse på ett par meter som har en gubbe på sig på en sekund. Sista chansen upp i rök.
Kalle bodestig - 5,5 Kombinerade bra med Janne, skapade avslutslägen och var helt ok.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback