Ny coachseger!

Sådär ja! ...nu börjar det arta sig i korpen. Bk Botta Matts börjar nu få till spelet och en ny seger kunde läggas till den i förra veckan. A winning streak som det så fint brukar heta på utrikiska. För motståndet stog ett mycket välspelande och kunnigt lag med inte mindre än fem avbytare. Det såg ut att bli en tuff fight men de extra träningspassen som jag lagt in i veckan har verkligen gjort susen. Träningsvilligheten på dessa passen, som går under benmningen "egenträning", har varit mycket hög. Åtminstone enligt mina spelare...

I laget hade vi en debutant denna lite småkyliga, blåsiga dag på Ånäsfältet. Henrik Bovin kom helt oanmäld, och tog över målvaktsrollen från mig. Jag fick istället helt rikta in mig på att coacha laget i mina målvaktskortbyxor och suppe. Något jag med gjädje gjorde förståss. Nollan bakåt visade att Bovin inte var ett dugg sämre än jag var förra veckan.

Matchen började med ett klassiskt 3 - 2 - 1 system där alla gick runt på platserna. Staffan, Andblad, Eddie, Richard Reichenberg och Svanquist  höll till mest i backlinjen eller mittfältet. Mats, den evigt unge, varvade över hela planen medan Kalle mest låg på topp och högg på chanserna. Det var motståndarna som såg bollskickligast ut till en början, innan Janne och Reichen anslöt till truppen. Det var tidig match och alla kan ju inte komma i tid... Men sen lyfte vi oss sakta men säkert. Staffan var en riktig städtant där bak och löste alla situationer med ett stort lugn. Janne ägde luftrummet och Bovin såg stabil ut. Staffan krönte sin halvlek med ett svepande precist inlägg mot en framrusande Janne som kunde nicktoucha bollen förbi målvakten. Mycket vackert!

Andra halvlek bjöd på lite tryck från det andra laget (kommer inte ihåg vad de hette) men ingen av deras fåtalet chanser resulterade. Bovin boxade ut inläggen som inte Janne eller Staffan ränsade bort. Framåt hade Svanquist nåt fräsande skott men utanför. Kalle, Richar och Mats hade alla bra lägen men ingen lycka denna gång. Det visade sig inte behövas då hela laget gjorde en kämpainsats och arbetade ner nya fräscha poäng.

Betygsättningen blir som följer:

Henrik Bovin, 6. Premiär och inga mål insläppta. Kunde dock blivit syndabock när han i slutsekunderna skall sparka ut bollen och sparkar upp halva straffområdet och bollen rullar ut ett tiotal meter mitt i straffområdet. Trots detta så blir det mer än ok i betyg.
Richard Johansson, 5,5. Jobbade och slet men kom till få avslutslägen. Arbetade bra men syntes för lite i spelet. Vi har större krav på förra årets målkung.
Jan Andblad, 5,5. Inte lika bra som i förra matchen. Mycket bra i luftrummet bakåt men vi kräver mer i det offensiva spelet.
Staffan Johansson, 7,5. Man of the match! Lysande i försvaret. Täckte skott, nickade bort inlägg och ägde eget målområde hela matchen igenom. Dessutom slog han det mycket fina inlägget på Jannes panna för det matchavgörande målet.
Eddie Hallgren, 6,5 Slet på mitten när backlinjen var för löpsvag. Fick för dålig hjälp bakifrån men ett gott dagsverke.
Erik Reichenberg, 5,5. Slet på mitten som Eddie men hade sämre löpstyrka och hängde mest på sidlinjen. Mer än godkänt ändå och behandlar bollen bra.
Peter Svanquist, 5,5. Hjälpte till i försvaret och är svår att vinna närkamper mot. Saknar fortfarande avslut från hans vassa bössa.
Mats Ekendahl, 5,5. Jobbar och sliter och får allt bättre kontroll på bollen. Saknar dock ett vasst avslut denna match. För läget fanns...
Kalle Bodestig, 5. Såg trött ut idag och var inte riktigt vän med bollen. Har varit sjuk i veckan men gjorde ändå ett uppoffrande jobb i anfallet.
Peter Zellén, 5. Ny vinst men hur svårt är det att fylla i ett matchprotokoll?

Kommentarer
Postat av: Pillan

Får man verkligen betyg på sidan om planen :-) Iså fall vad är klackens betyg?

2007-05-10 @ 16:15:19
Postat av: Zellén

Klart man får... när man skriver så sätter man reglerna :-) Klacken (Robban, vem annars) skötte sig alldeles utmärkt. Han har varit 100%-ig hittills. Mer än man kan säga om tjej- och Stockholms-falangen...

2007-05-10 @ 16:37:01
Postat av: Tobbe

Stockholmsfalangen? Är det jag? Elelr finns det mer Botta matts supportrar i sthlm, isf kan vi ju samlas och lyssan på matcherna via mobil :-)

2007-05-14 @ 09:55:41
Postat av: Zellén

Än så länge är det bara dig jag känner till i Stockholms-falangen. Men vi jobbar på det...

2007-05-15 @ 14:17:04
Postat av: Movieja

Very nice site!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback