Första segern!

Igår var det ny match för BK Botta Matts. Ivrigt påhejade av den allt större växande supporterföreningen; Bk Hemma Matts, äntrade man planen med stort självförtroende. Planen var grusligt bra som vanligt och solen stog rätt i ögonen på BK Botta Matts spelare i första halvlek.

Det var ett helt annat lugn över alla spelare. Med Andblad och Kalle tillbaks i laget och dessutom premiärspelande Staffan, så lirades bollen och togs emot på ett helt annat sätt än tidigare. Det såg faktiskt helt ok ut. Och det är ett GIGANTISKT steg från hur det sett ut tidigare. Taktiken var den välprövade 3-2-1. Andblad, Staffan och Eddie höll till där bak, på mitten spelade Richard,  Nisse, Reichen och Mats medan Kalle och Svanquist oftast höll till där framme. I målet stog jag själv. Men som vanligt så var det fria roller över hela planen som gällde så fort dommaren blåst i pipan.

Bk Botta Matts ägde första halvlek och bortsett från en del inlägg och lösa skott på mål av motståndarna så var det rättvist när Richard petade in sitt första mål för säsongen.

I den andra halvleken kontrade BK balken några gånger när målhungriga, svultna nätkänsla-junkies glömde av att fotboll spelas åt två håll. Men förutom ett par skott av motståndarna som styrdes till resultatfria hörnor, så var det bara en tidsfråga innan någon av våra chanser skulle resultera. Just en sådan chans dök upp när Kalle kontrade på vänsterkanten. Gick förbi sin markering och rullade in bollen till Janne, som med hesa stämband efter att ha skrikit -"MITTEN" i 358 decibel, laddade på för kung och fosterland och tryckte in tvåan från några meter. Vild glädje och den fem man stora klacken skrek av vällust. (åtminstone de två som faktiskt tittade).

Betygsättning idag blir som följer:

Mats Ekendahl, 5. Följde inte upp förra matchens "Man of the match" med en av sina allra bästa prestationer. Tappade lite för många bollar för att få ett bättre betyg. Men formen är gryende. Det syns.
Kalle, 6. Tog emot bollar, vände och vred bort markeringar och saknade bara ett mål för att få ett högre betyg. Passning till Jannes 2 - 0.
Nisse, 5,5. Kom till korta mot stora tunga mittfältare men slet ändå bra på mitten. Förlorade för mycket närkamper för högre betyg.
Reichen, 6. Visade upp tekniska kunskaper som vi inte sett förut. Suldribblingar och bollkontroll. Löpstark men fortfarande alldeles för het att chansa på en sida av gubben i defensiven.
Staffan, 5,5. Inga misstag, inga tappade bollar och stabil. Men det hände för lite. Premiärnerver?
Eddie, 6,5. Engagerad och slet i försvaret. Räddade många kontringar på egen hand. En bra insats helt enkelt.
Andblad, 7. "Man of the match" idag. Tog hand om alla inlägg som trillade in i målområdet. Kungen i luftrummet. Avslutade dessutom med att göra 2 - 0.
Svanquist, 5,5. Hände inte jättemycket framåt. Men tog defensivt ansvar i slutat på matchen. Låg ändå bakom många uppspel på mitten. Kan mer!
Richard, 6,5. Täcker som vanligt större delen av planen med sina uppoffrande löpningar. Nu har dessutom första målet kommit. Bra intentioner!
Zellén, 6,5. Inga mål bakåt och ett par bra räddningar. Det gick faktiskt mycket bättre än jag själv hade trott. Stabilt sas det från supporterklubben.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback