Bk Botta Matts åkte på tung förlust...

EverydayLife
Habass FC låter väl inte direkt skräckinjagande?! Habiliteringsassistenterna bestog av ett gäng talanglösa, otekniska och otränade grabbar som inte imponerade på någon. Kanske extra tungt att konstatera att de vann helt rättvist. Jag försökte se ljuset i mörkret. Se möjligheterna i lagets tekniska kvalitéer, spelförståelse och fantasi. Jag kunde lika gärna satt allt jag äger och har på att ÖIS skall vinna allsvenskan... i ÅR.

Men som coach får man ju hålla upp skenet och i vanlig ordning ställer jag min plats till förfogande. En poäng på två matcher är inte bra. Att vara borta för att det inte är tillräckligt varmt än är inte heller bra. Det är sånt jag får jobba med som coach. Det är ingen lek! Dagismöte var en annan bortförklaring. Jobb och annat påhittat förklarade bort en stor del av stommen, centrallinjen som Glenn hade sagt. Man byter inte bort den utan att det blir sämre.

Laget idag saknade båda målskyttarna från förra matchen, Runne och Kalle. Dessutom var Andblad, backgiganten och bollvirtuosen, missing in action. Olausson, Österman och Staffan väntar fortfarande på att frosten skall släppa och själv går jag långtidsskadad. Trots detta så mönstrade det rödklädda Bk Botta Matts fullt lag. Ivrigt påhejade av Fan club-ledaren, frontfiguren tillika lagets mentor; Robert Carlsson, så började laget på följande sätt. Eddie fick strafftjänst i en halvlek och fick vakta nätet. På backen började vi med Svanqvist och Reichen. På mitten Richard och Nisse och på topp Mats Ekendahl och Anton. Så var direktiven från början men nästan omgående så blev det mer ett tre-två-ett system där Mats sjönk ner på kanten och Anton spelade ensam på topp. Anton hade fått klara order att filma mycket i hopp om att få en billig straff men de enda gångerna han låg ner på gruset var efter kontakt med bollen. En gång efter att ha försökt stampa ner bollen i marken?!... och en gång när han försökte sig på konststycket att vända sig om samtidigt som han skulle ta emot bollen. Två saker på en gång var åtminstone en sak för mycket, och balanssinnet slogs helt ut.

Backlinjen, med Reichens oerhört avstämda tjurrusningar och Svanqvists kolugna konstateranden att där stog det visst en motståndare fri, var en minerad tidsinställd bomb som bara väntade på att brisera i ansiktet på alla rödbeklädda kämpar. Det dröjde väl inte mer än ett fåtal sekunder innan det väloljade mittfältet, som filtrerade motståndarna på mitten lika bra som ett kaffefilter nyss genomborrat av en järnspett släppte igenom motståndarna. Reichen tjurrusade förbi en förvånad anfallare som inte behövde göra nånting för att komma förbi och igenom. Den något överraskade killen lirade in bollen till den tidigare nämnda fristående forwarden som i och för sig missade målet från två meter. Alla inblandade i mål och backlinje skakade på axlarna och såg ut som att inget hade hänt. Det är korpen vi pratar om...

Det gick inte många minuter innan första baklängesmålet kom. Eddie var furiöst arg efter nätrasslet som var ett riktigt bra skott faktiskt. Det andra målet var en kontring där Eddie inte kunde avstyra den chansen heller. Bk Botta Matts hade ett gäng farliga chanser men ingen av skarprättarna lyckades överlista målvakten eller ens träffa målet för den delen... knappt bollen faktiskt om jag skall vara ärlig. Närmast var Reichen som smugit upp från backen och riktade en våldsam tåfjutt som målvakten i Habass med problem avstyrde.

Fan cluben (Bk Hemma Matts) var förbannad, besviken och krävde mer hjärta av sitt lag.

I halvlek försökte jag skaka liv i laget men det är ju svårt att trolla med knäna. Mats fick ta strafftjänsten denna halvlek och ärvde målvaktströjan av Eddie. Anton flyttades ner i backlinjen bredvid Svanqvist. Nisse och Reichen fick jobba på mitten medan Richard lyftes upp på topp tillsammans med Eddie. Lagets målkung förra året, Richard fick ett par riktigt bra chanser men avslutsträningen i vinter har inte gett någon utdelning...än. Även Eddie hade en och annan chans, bland annat öppet mål från två meter men tillslaget var så sammetslent att bollen inte orkade fram till mållinjen innan målvakten kom farande. Mats dominerade stort i målet och var faktiskt helt felfri där bak och han fick många lägen mot sig. Det mest minnesvärda var när en kille i utkanten på straffområdet fick bollen och var i stort sett helt ren och Mats lämnar hela målet helt tomt och springer ut mot andra sidan av straffområdet. Jag funderade på vad fan han höll på med men när killen som fick bollen spelar in bollen i mitten så förstog vi alla hur sönderläst han var av Mats. Hade han tittat upp så hade han kunnat gå in med bollen. Mats blev Man of the match och kan kvitter ut mer än godkänt. Här följer förresten hela betygsättningen som följer samma betygsskala som Gazzetta dello sport. Vad annars?!?

Mats Ekendahl, 7,5. Trög i första halvlek men spelade stabilt och slog bort få bollar. Briljant i andra halvlek. Vilken målvaktstalang.
Erik Reichenberg, 5 Sprang och stångades men bollen studsade mycket. Hade ett farligt skott på mål som kunde resulterat.
Peter Svanqvist, 6. Stabil där bak och en av få som hade kontroll på bollen. Borde skjuta mer. Tappade markering några gånger men ändå ok.
Nisse Berg. 5,5. Helt ok teknik men det hände för lite kring honom. Alldeles för långa inlägg men bra jobb defensivt.
Richard Johansson. 5. Alldeles för osynlig och inte samma målform som förra säsongen. Ett sparkapital!
Eddie Hallgren. 5,5 Ingen bra premiär i målet men dåligt med hjälp. Låg bakom mycket framåt men borde gjort nåt mål. Såg ovan ut i forwardsrollen.
Anders "Anton" Jonsson 4,5. Tog inte tillvara på chanserna framåt och såg ut att vara ovän med bollen. Mycket bättre i andra halvlek som back men ändå underkänd idag.
Peter Zellén (coach). 4. Gjorde alldeles för lite för sent.

Kommentarer
Postat av: Hannah

YADDA YADDA

Postat av: Jörgen

Kika in på TheGuide!
Din Guide till allt möjligt i världen!

Länkbyte om du vill...

2007-04-26 @ 00:49:15
URL: http://www.kempo.nu/TheGuide
Postat av: Juliusoda

Fabulous site. Keep it up ,best regards and shalom to all of you

2010-05-14 @ 14:46:53
URL: http://juliusoda.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback