Matchref - match 3

Det var jumbofinal på Heden i tisdags. Det var två nollpoängare som möttes. Stukade självförtroenden. Timslånga krismöten inför matchen, allvarliga miner på samlingen innan avspark. Spänningen på topp och allvaret lös igenom den så normalt käcka och glada stämningen i truppen.

Det stod mycket på spel helt enkelt. Vi slogs för äran. För att vi skulle kunna vända hemåt i natten och slippa svara på frågan från våra nära och kära hur det gick med ett "Nä... vi förlorade. Igen".

Så därför skickade vi Bille så långt från Heden vi bara kunde. Vi skramlade i truppen och lyckades skicka han till ett annat land faktiskt. Danmark. Svanquists chef känner vi lite med, en muta blev till övertid och så slapp vi honom. Staffan hade ont i knät och Mats håller sig fortfarande borta från planen. Reichen har fortfarande inte listat ut hur man anmäler sig på Bokat.se. Vi väntar på att han skall gå grundkursen i data... Till slut så fick vi ihop följande nervösa och laddade trupp:

I målet: Christoffer (jourhavande Bille)
Någonstans i försvaret: Richard, Eddie, Nisse, jag själv och Drevhage
Mer där uppe: Österman, Andblad, Kalle

Jag kan avslöja redan på en gång. Det blev seger med 5 - 0 och hyllningskören kommer att vara lång och fyllig. Tyvärr har vi firat segern lite väl hårt, så jag kommer faktiskt inte ihåg alla målen. Ni vet hur det är. Vi blundade och sköt typ.

Det jag kommer ihåg var dock att Kalle efter två matcher på topp tog sitt förnuft till fånga och lät en otränad (men bollskicklig) Österman ligga på topp istället. Kalles löpstyrka kom mer till pass på mitten. Det visade hans två, eller var det tre? mål inte minst.

1 - 0 kom dock från den gamle. En genomskärare nådde en frustande Österman i djupet. Han satte en bestämd bredsida bredvid en utrusande målvakt. Målet kom rätt tidigt vilket knöt upp den Gordiska nervknuten. Spelet började lite taffligt och lite nervöst men det lossnade mer och mer. Målet gav oss äntligen lite tro på oss själva.

Efter det började Andblads och Östermans bolltrillande att generera lägen för målsuktande mittfältare. Kalle var klinisk med sitt 2 - 0. En behärskad yttersida. Om det nu var 2 - 0-målet. Lite osäker. Jag vet att jag själv fick pricka in 4 - 0 i gaveln efter Nisses passning och att Kalle satte sista struten i ett friläge. Eftersom det är så många luckor från själva matchen så går vi över på det viktiga istället: Nämligen betygen.

Christoffer, 8,5 - Bille kanske aldrig skulle deporterats. Men nu blir det tufft att ta tillbaka platsen. Vilken insats!
Drevhage, 8 - Maestro är tillbaks. Lugnet och pondusen sitter där. Drevet är tillbaks. Härligt
Eddie, 7,5 - Spelaren som ingen i motståndarlagen älskar. Ingen i det egna laget heller men junisen Eddie är nyttig på planen.
Rickard, 7,5 - Kompletterade den löpstarkaste backlinjen vi nånsin haft. Ren och skär råstyrka från Johansson.
Nisse, 8 - välplacerad, finurlig och enkla passningar.
jag själv, 7 - Hade ont i knät. Ingen speed men ett ok mål ändå.
Andblad, 8,5 - Spelsugen, öppnande passningar, bra bollhållare.
Österman, 8,5 - Stjärnan börjar närma sig matchform. Börjar hitta parhästen Andblad allt mer.
Kalle, 8,5 - Äntligen! Nu lossnade det i målprotokollet oxå. Kanske hittade sin fria roll på mitten i denna matchen?!

Man of the match blev alltså inte mindre än 4 spelare. Christoffer, Andblad, Österman och Kalle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback