Tredje raka

Nyss hemkommen från Alingsås. Där såg jag gubbarna ta tre nya sköna poäng. Matchen var världens sömnpiller men en seger är ju alltid en seger. Matchref är skrivet och kommer väl förr eller senare in på www.pixbo.se/ibf. Det kan dröja ändå så jag bjuder på det här oxå...

Tredje raka för herrarna

På tisdagens kvällsmatch i Alingsås plockades tre nya poäng av rödrävarna som fått precis den start på serien som man önskat. Alingsås som spelade division 1 förra året spelar en disciplinerad på gränsen till tråkig innebandy. Det är 2 - 2 - 1 som gäller och ytterst sällan är man mer än tre man över halva plan i anfallen.

Pixbo Wallenstam började på två femmor med en avlastningsfemma som blev till en fyra då herr Alexandersson lyckades med konststycket att tappa en lins utan att ha reserver.

Målvakt: Novakovic

1:a femma: Edvardsson, Moberg, Jihde, Henriksson, Bergström.

2:a femma: Gabrielsson, Nilsson, Ågren, Julkunen, Glaerum

Avlastning: Hägerström, Norling, Carlsson, Muukkonen

Reserver: Magnusson, Ivarsson (m)

Utan linser: Alexandersson

Det tog inte många minuter innan matchbilden stod klar. Alingsås ställde upp sig i sitt täta 2 - 2 - 1 försvar och spelade i stort sig box play med en spets som kände på Pixbos backar. När man sen erövrade bollen drog man ner på tempot ytterligare och matade passningar mellan backarna tills först publiken somnade och sedan PW tappade tålamodet. Sen försökte man lägga uppspelet som oftast inte ledde någonstans. Tillbaks i skyttegravarna och så här såg matchen ut i 57 minuter. Backen till backen som passar tillbaks till backen. Han vänder och passar backen som gör en överlämning till backen som vänder hem och så börjar det om. När sen bollen gick över stog Pixbo och bollade mellan backarna och centern och underhållningsvärdet var lika med noll.

För Pixbo började ändå matchen på ett positivt sätt då Gabrielsson slog en passning lite för långt fram till Nilson på andra kanten men den slitstarke och ständigt grinige Nilsson snappade ändå upp bollen och drev några meter in på offensiv planhalva längs vänsterkanten och lossade ett dragskott lågt i bortre gaveln. 1 - 0 var ett faktum och Nilson log faktiskt till och med. Sen var det back till back till back blandat med back till back till center. Ja ni fattar... Alingsås hade ett farligt skott utifrån, en farlig chans med en inspelad boll framför mål som Novakovic täckte upp och ytterligare något skott som ven utanför stolpen. Pixbo hade några fler chanser och hade några instick till Bergström som avslutade strax utanför. Jihde fixade även en straff i den 14:e minuten som Carlsson brände. Det efterföljande powerplayet bjöd inte på något speciellt och Alingsås kunde lätt freda sitt mål.

I andra perioden sjönk kvalitén på spelet stundtals men mest var det back till back till back. Ett undantag var när Alingsås vände och hemmalagets Joakim Andreasson kom loss på kanten när Jihde tappade klubban i backcheckingen. Det var allt som krävdes för Andreasson som stänkte dit kvitteringen efter 5:09 i bortre klykan. Det fanns fåtalet farliga chanser åt båda håll men efter alla passningsövningar på egen planhalva så har dessa fallit i glömska. Det kändes som att Alingsås var farliga när de stack upp även om Pixbo Wallenstam höll sig tillräckligt kalla för att inte bjuda på några kontringar. Julkunen hade även en boll i nättaket men domaren blåste av spelet i samma sekund som bollen gick över mållinjen då en Alingsåsspelare låg ner efter en smäll mot huvudet. Korrekt avblåst även om det var lite snöpligt.

Vi hoppar in i tredje perioden istället. Det började inte bra för Alingsås som för en gångs skull gav bort bollen i mitten ett par gånger och åkte på några kontringar som PW dock inte kunde förvalta. Sen var det back till back till back och få chanser fram till nionde minuten. Då drabbades Alingsås Axelberg av en tvåminutare men när Gabrielsson bara 11 sekunder senare spelade bort bollen efter avblåsning så var det kvitterat på botbänken. Spelet fyra mot fyra gav lite mer ytor och ett tag var det nästan kul att titta på matchen faktiskt. Gabrielssons utvisning skulle dessutom visa sig viktig för hur matchen skulle utveckla sig. Den utvisade Axelberg hade nämligen äntrat banan och avancerat över halva plan med bollen och sekunden efter det att Gabrielsson kommit in på banan avlossade Axelberg stora kanonen och gav Alingsås ledningen i matchen. Det tog exakt 28 sekunder innan hemmaglädjen grusades av Julkunen som höll sig framme på Carlssons retur. Stora visaren stog då på 41 och lilla på 59. Vid det här laget började spelet öppnas upp något men fortfarande back till back till back. Det krävdes att någon bröt mönstret för att den här matchen skulle avgöras och det tog hemmalagets nummer två hand om helt på egen hand. Det var back till back till back till back till back till en indianare i mitten av redan nämnda nummer två. PW vände och tyvärr fick Henriksson dragskottsläget. Jag säger tyvärr för karln skjuter aldrig i normala fall men skottet var inte bara stenlöst, det satt mitt i målet också. Något som tydligen överraskade målvakten så pass att han tappade in skottet efter 54.45. Alingsås tog time out och minskade ner antalet back till back innan man sökte uppspelen och trots att de höjde sig kunde PW med Novakovic i målet hålla undan och med bara åtta sekunder kvar fick Jihde äran att lyfta in 4 - 2 i öppen kasse.

Ett lurigt Alingsås som släpper få mål och som ändå är effektiva i avsluten kommer bli en svår nöt att knäcka för många lag i serien. Jag tror nog att Alingsås kan vara med i toppen och slåss. Idag kunde matchen slutat hur som helst och det var först i slutet som det avgjordes. Det var med andan i halsgropen som vi antecknade tre nya poäng till laget denna kväll. Men starkt ändå att vinna borta mot ett så defensivt kompakt lag. Nu ser vi fram emot Lindås hemma i Wallenstamhallen fredagen den 12:e oktober. Värt att notera är att vi har 14 olika målskyttar så här långt på tre matcher. Hade Zacke satt sin straff hade det varit 15...