Matchref Pixbo IBF - Slätafly

Innebandy

Mitt matchreff har inte lagts upp än på Pixbos hemsida, så jag lägger in det här för de som är intresserade!


Herrlaget vann med klara 8 - 3 mot Slätafly. Därmed har man tagit ett litet grepp om div 1 platsen. 

Ett soldränkt Mölnlycke tog emot gästande Slätafly och trots ett strålande väder så bänkade sig 257 personer för att följa kvalmatchen. Detta, det första mötet mellan de båda lagen, blev en skottmässigt jämn match men i målprotokollet och i spelet skilde det en hel del. Slätafly som klarade en 9:e plats i division 1 södra, hängde inte med och hade stora problem att skapa målchanser tidvis. Pixbo Wallenstam hade däremot en mängd chanser och såg koncentrerat ut.  

Den första perioden gick till Pixbo Wallenstam. Förste målskytt blev Mikael Oliw, som efter passningen från Isaac snappade upp bollen bakom mål och la över bollen framför mål på sin forward-sida av klubban och lyfte in ledningsmålet. Det såg lite märkligt ut och Slätaflys målvakt hade inte kommit ur bussen än. 2.24 visade matchklockan på hur som helst. Hemmalaget ägde bollen i början av matchen och Slätafly tilläts inte mycket. Men kvitteringen kom ändå i den femte minuten. Tre Pixbospelare fanns i försvaret när en långboll lyftes mot mål. William tog bollen på bröstet men den studsade upp i luften bakom honom och när bollen trillade ner på marken så var Slätaflys poängkung Jonas "OSA" Karlsson påpassligt framme och stänkte dit kvitteringen. Rödrävarna från Mölnlycke hängde inte läpp för det utan fortsatte att mata på framåt och skapade betydligt mer än gästerna. Trots en hel del chanser så kom inte ledningsmålet förrän 13.20 och det var riktigt vackert. Tjusberg passade Julkunen som stog bakom målet. Därifrån flippade han fram bollen och drog in den i målet tillbaks mot sig själv på volley fortfarande ståendes bakom målet. En omvänd zorrofint skulle man kunna kalla den. Slätaflys målvakt var nog ute i bussen och hämtade nåt kvarglömt. Efter 2 - 1 så fortsatte Wallenstammarna att skapa chanser och med tur och skicklighet kunde bortamålvakten hålla tätt. Bollen dansade på mållinjen mer än en gång och Tjusberg, dagens bäste hemmaspelare, satte sina kedjekompisar i läge efter läge. 3 - 1 kom till slut men från den andra kedjan, då Mattias Johansson spelade fram en kontrande Isaac Rosén. Passningen såg först ut att bli för lång men Isaac hann ikapp bollen och la en backhand mot bortre stolpen eller målet och på något sätt trillade bollen lite turligt in. Detta var i den nittonde minuten och något mer av värde hände inte i den första akten.  

Period två började som den första, det vill säga att Mikael Oliw snappade upp bollen och gjorde mål. Han drev upp på kanten och ner bakom mål med en back hängandes i ryggen men backen vek av framför målet och Oliw vände bakom det samma och la in bollen på första stolpen. Var målvakten var någonstans vet ni vid det här laget. Han hade inte sin bästa dag. Det tog bara 26 sekunder och en kalldusch för gästerna naturligtvis. Lite nya spelare luftades hos gästerna och nu började man också skapa en hel del chanser. Men Pixbo Wallenstam höll tätt med strålande målvaktsspel och slätstrukna avslutningar från Slätafly. Inte ens när Isaac fick sitta av två minuter i mitten av perioden så lyckades man reducera. Istället utökade PW sin ledning 14.37 genom Carl "Gabe" Gabrielsson. Kapten Gabe lossade bössan långt utifrån och passen kom från Mattias Johansson. Vi på läktarna väntade på målvaktsbyte men det kom aldrig. Istället kom 6 - 1 i början på den artonde minuen. Oliw igen och passningen från Isaac. Den här gången svarade Slätafly och gjorde sitt andra mål. Evaldsson fick kruta in den på passning från den gamla Södra Kärr-skarpskytten, "OSA". Inga mer mål i den andra perioden som var spelmässigt jämn, chansmässigt och skottmässigt fördel Slätafly men ändå 3 - 1 till PW i protokollet och sammanlagt 6 - 2.  

Den tredje perioden vanns faktiskt även den av PW men den här gången bara med 2 - 1. OSA inledde målskyttet och gjorde sin tredje poäng för dagen efter halva den sista perioden. Sedan rann klockan iväg ända tills det var mindre än fyra minuter kvar innan något antecknades i protokollet. Oliw kom i friläge men hindrades regelvidrigt från sitt fjärde mål och PW tilldelades straffslag. Mattias Johansson stegade fram och lyfte in en backhand som målvakten var på. 7 - 3 satt där ändå och herr Johansson hade gjort sin fjärde poäng denna match. Lite drygt två och en halv minut senare kom ett psykologiskt riktigt tungt mål när Tjusberg för femtielfte gången i ordningen serverade sina kedjekompisar. Den här gången var det Emil Julkunen som kunde raka in 8 - 3 och ge PW fem bollar upp till returen. Slätafly skapade en hel del chanser mot slutet och fick dessutom chansen att spela i numerärt överläge när Gabe helt riktigt åkte ut två minuter för fasthållning. Fegt av dommarna dock att inte ta ut armbågen som delades ut efter signalen av den fasthållne Slätafly-spelaren. Men trots att de sista 54 sekunderna spelades med en man mindre så stog sig 8 - 3 och Slätafly måste hitta på nåt riktigt bra och inte glömma sin målvakt i bussen för att kunna vända på det här.  

Kul att se att båda formationerna i PW skapar chanser och dessutom levererar mål. Det ser riktigt bra ut och säsongens sista match i Torsås idrottshall den kommande lördagen borde kunna bli en fin avslutning på säsongen med ett möjligt avancemang till Division 1 nästa år.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback