Överdos av information

Jag kommer ihåg när jag var liten och man fick se en stormatch om året typ. Det var nån stor landskamp vartannat år och VM naturligtvis. Nu är det inte ovanligt att det är tre matcher i rad med Arsenal, Man U och Chelsea i nån öl-cup. Man orkar ju inte ens bry sig till slut. Jag har tappat kollen på mitt Milan eftersom jag inte har Canal plus som väl ändå bara sänder Inter för Zlatan antar jag...

Bläddrade på kanalerna igår kväll och på nån kanal var det textnyheter från svt text. Sverige hade tydligen spelat oavgjort mot Ryssland i bandy. Vem bryr sig? Vet inte om det var VM eller nån turnering eller bara träningslandskamp. Jag orkade inte ens ägna artikeln mer än en snabb blick och jag hann bara se bandy och så dog det intresset. Ledsen alla bandyälskare men eftersom jag bara sett det på tv så förstår ni varför jag avskyr det. Samma sak med trav och speedway. Fan, orientering är ju en bättre tv-sport än bandy. Speedway hade väl knappast hållit sig kvar så mycket som det gör på sporten om det inte varit för Tony Rickardsson. Vad händer när de svenska speedwaystjärnorna får en downperiod likt Sveriges handbollslandslag. Håll med om att du inte tittar på handbolls-VM med samma intresse nu när vi inte ens är med och slåss om medaljerna. Då är det ju inte ens kul.

Det är inte lätt för vissa sporter att hävda sig efter hockeyn, fotbollen och handbollen. Handbollen har försökt nåt slags konstgjord andning och satsat mycket på damhandbollen men den satsningen har väl inte slagit igenom riktigt va? Man vill ju alltid se de bästa spelarna och tyvärr funkar jag så att vet jag att ett division 4 gäng i handboll (herrar då) leker hem en match mot Damlandslaget så vet jag att det är långt ifrån de bästa handbollsspelarna som lirar i en damlandskamp. Och jag tappar intresset tyvärr... Sexistiskt? Jag vet faktiskt inte. Det är däremot häftigt när man och kvinna tävlar på samma villkor och det funkar... Kommer iofs inte på nån sport mer än möjligtvis hästhoppning just nu, och det kan jag vara utan men ändå... det är väl tanken som räknas? Jag släpper den här tråden innan jag får Fi på mig. Jag gör en pudel och tar tillbaks allt jag sagt. Damfotboll är underbart. Finns ingenting som går upp mot en målvakt som inte når upp till ribban. :-)

Är det inte sport på tv så är det en massa serier. Jag har dålig koll. Det är ofta jag sitter på lunchen och snacket bland kollegorna är inte sällan om nåt speciellt tv-program. "Såg du den tv-serien?" eller "Du missade väl inte det programmet igår?" Och oftast har jag ingen aning. Måste ändå säga att jag inte direkt saknar tv-beroendet. Jag har levt utan tv och helt plötsligt hann man få saker gjort. Testa det nån gång och ha tv:n avstängd en vecka i streck. Jag lovar att ni kommer bli förvånade över hur mycket tid ni plötsligt har!

Det ger 10 gånger mer för själen att sätta sig med en bok istället. Eller ännu bättre, ring en vän.

Har börjat ladda redan för morgondagens match. Det är bara att hoppas att vi vaknat på vår bästa sida imorgon och att laddningen är lika bra som på träningen sist. Imorgon blir det sovmorgon och en ordentlig grötfrukost! Sen är det "hem" till Aranäshallen igen för lite bandy. Härligt!

Det är februari om en timme redan. Vad hände med januari egentligen? Det är bara att hoppas att februari går lika fort så våren snart är här. Då börjar snart Sverige vakna ur sitt ide. Det är lika fantastiskt varje gång. Folk slutar klä sig i svart svart svart och mungiporna bågar åt rätt håll. Man kan se hud och fräknar och helt plötsligt leker livet. Det krävs ju så lite...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback