Bk Botta Matts har hittat tillbaka

Ja, ny match igår och efter förlusten senast så var det skönt att ta en ny seger igår kväll. Det var spänd väntan när dommaren inte hade kommit till planen och matchstarten var passerad med hela 20 minuter. Till slut dök han ändå upp och två otåliga lag fick äntligen släppas lösa på det för en gångs skull ganska jämna underlaget på Ånäsfältet. Publiken hade hittat dit. Den satt i en brassestol i solgasset i grässlänten bakom ena målet. Det var den gamla stortränaren i Sjövalla FK, Kjell Reichenberg, som tittade på sina gamla adepter. En mäkta stolt tränare kan tilläggas. Att vi skulle hamna så högt som korpen div. 4 hade han inte ens kunnat drömma om...

Vi började stillastående, idéfattigt och passningskvalitén var sämre än sämst. Passningarna var inte bara för lösa och sneda, de var dessutom feltajmade. Motståndarna hade som tur var en lika dålig dag och farligaste chansen hade killen som spelade i något som såg ut som converse... Vi snackar div 4 korpen här... bara så ni kommer ihåg det. Reäl Formsvacka var namnet på motståndarna och de levde sannerligen upp till det namnet i första halvlek. Ändå lyckades vi vara sämre än dem i långa stunder. De skapade ett skottläge från straffområdesgränsen men bollen gick i utsidan stolpen. De hade ett inlägg som deras framrusande forward precis missade och vi levde lite farligt ett tag. Själva hade vi några skott på mål. Kalle hade ett par tunga skott, Österman nåt. Men när pausen kom var det ett ganska enat Bk Botta Matts som insåg att nu var det dags att skärpa sig.

I andra blev det bättre koll bakåt och nu började vi skapa lite lägen. Jag stog nästan overksam där bak hela andra halvlek och jag gick bara och väntade på att det skulle lossna framåt. När vi för tionde gången hade läge att lyfta in bollen på mål från antingen hörna eller inspark, så ropade jag för tionde gången att vi måste ställa mer än EN man på målet eftersom vi faktiskt alltid slår in bollen dit. För tionde gången så stog det ändå bara EN man på målet, men det kan ju räcka ibland. Nisse lyfte in insparken och bollen letade sig över de båda backarna och där stog Österman och tryckte in bollen på volley. Sen stängde vi matchen. 1 - 0 var tillräckligt och tre nya poäng var säkrade. Vi går över till betygsättningen på en gång...

Zellén 5, Jag tog det jag skulle, inte mer. Några misslyckade utsparkar.
Staffan 5. Svag första halvlek, lyfte sig i andra. En klippa där bak.
Eddie 5. Svag första halvlek, lyfte sig i andra. Täckte ett par farliga skottchanser
Reichen 5. Svag första halvlek, lyfte sig i andra. Hittade sitt spel mer och mer.
Österman 6,5. Slog bort några passningar och orsakade läget som tog i stolpen. Spelade upp sig i andra och gjorde segermålet snygg på volley. Man of the match.
Nisse 6. Jobbade hårt men vägde lätt i närkamperna. Ändå en godkänd insats
Kalle 6,5 Jobbade oxå hårt hela matchen och hade han bara kunnat skjuta i farten så hade han kvitterat ut ett högre betyg.